2020届高考英语北师大版大一轮复习精练:必修1 课时作业(2) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高考英语北师大版大一轮复习精练:必修1 课时作业2 WORD版含解析 2020 高考 英语 北师大 一轮 复习 精练 必修 课时 作业 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业(二)必修Unit 2Heroes课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35分钟)阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019陕西质量检测How to get on with their daughters has been bothering many mothers. Below are four texts from four women reflecting to an article written by Susan.Anna:My husband and I both
2、 read this article and we think it is moving, thoughtful, and the ending is wonderful. People cannot deny (否认) that envy is a natural emotion between children and parents. You have written what I am sure most mothers feel, but are too scared to admit.Clare:When I realized my daughter had become a yo
3、ung woman, I didnt have any feeling of envy. On the contrary, I felt protective towards her because it is too natural for young girls to meet men. So I didnt envy her. Instead, I offered her advice on things like wearing fancy clothes which men saw as charming, and hoped she enjoyed her life.Lucy:As
4、 the mother of two girls, I was moved to tears by your article, because it reflected so many of my own feelings. I dont think I should feel ashamed if I admit that I cant get on well with my two daughters. But I love the way you have put into words what so many mums feel at this stage.Beth:There is
5、some form of envy (忌妒) between mother and daughter. I remember suspecting that my mother envied me. I understood that she was not happy with my father and the good relationship between myself and him. the strange thing is that years later my own daughter and her father have a good relationship with
6、each other and I can feel envy stealing in.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了四位母亲读完Susan的文章后对自己与女儿相处发表的看法。【长难句分析】You have written what I am sure most mothers feel, but are too scared to admit.(第二段最后一句)分析:本句是一个复合句。what引导宾语从句。Paraphrase(英英释义):I believe you have written most mothers feelings, which mothers are too
7、 fearful to admit.【词汇积累】reflect v反映,表达scared adj.害怕的,恐惧的admit v承认protective adj.保护的suspect v怀疑1We learn from the passage that _ gets on soundly with her daughter.ASusanBAnnaCClare DBeth答案与解析:C考查推理判断。关键句:Instead, I offered her advice on things like wearing fancy clothes which men saw as charming, and
8、 hoped she enjoyed her life.(第三段最后一句)译文:相反,我在一些事情上给她建议:比如穿男人觉得好看的漂亮衣服等。我还希望她享受生活。根据第三段第三句“So I didnt envy her.”以及关键句可知,Clare不但不嫉妒女儿,还给她提建议。由此可推知,Clare跟女儿相处得不错,故选C。2It seems that Lucy _.Adoesnt agree with what is said in the articleBhas a poor relationship with her childrenCdoesnt have much love for
9、her childrenDis embarrassed to expose her feelings答案与解析:B考查细节理解。关键句:I dont think I should feel ashamed if I admit that I cant get on well with my two daughters.(第四段第二句)译文:如果我承认我与我两个女儿相处得不好,我认为我不应该感到惭愧。根据关键句可知,Lucy和她的儿女相处得不好,故选B。3According to Beths statement, the trouble results from _.Adaughters gro
10、wthBmothers loveCdaughters disobedienceDmothers envy答案与解析:D考查细节理解。关键句:the strange thing is that years later my own daughter and her father have a good relationship with each other and I can feel envy stealing in.(最后一段最后一句)译文:奇怪的是,几年后,我的女儿和她的父亲相处得很好,我能感觉到内心潜在的嫉妒。根据关键句并结合最后一段可知,Beth认为母亲和女儿之间的问题主要是由母亲的
11、嫉妒造成的,故选D。B2019成都摸底测试“Hungary?” I looked at my school headmaster in confusion. “I never mentioned wanting to go to Hungary.” And with that, my adventure started. My name is Jonathan Diamond and I just finished an amazing school exchange year in Hungary. Going on an exchange had always been my dream.
12、 When my high school offered an allyear program, I jumped at the opportunity. It would pay for almost everything and all I had to do was buy a plane ticket. I knew where I wanted to go: Spain, the country of dancers wearing flowing red dresses. So when I heard that I was going to Hungary, I was pret
13、ty shocked. But I decided to make the best of it, since it was, after all, a onceinalifetime opportunity. Before I knew it, I was on the airplane, leaving for Budapest Ferenc Liszt International Airport, Hungary. I had difficult times when I almost gave up. Hungarian is the hardest language on the p
14、lanet. Cultural differences occasionally embarrassed both my peers and me. I had to give up eating carrots, my beautiful favorite, for Hungarians think carrots are rubbish in their country. The change in the landscape was amazing, looking nothing like skyscrapers, bullet trains, cars, and people in
15、tiny houses that I had been accustomed to. Gradually, I fell in love with the relaxing lifestyle, the warmhearted people, and getting home at 2:30 pm. at the latest from school. And I was sad to leave on my very last day. Having the host family who took me as one of their own members was the best th
16、ing Ive ever experienced. From my little sisters, I learned how to embrace life to its fullest. From my brothers I learned that its OK for a boy to run around the house. From my host parents I learned to stay positive, to smile and that when you pick the right people and take their hands, suddenly,
17、you become friends.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述作者作为一个交换生在国外学习的经历和感受。【难句分析】From my host parents I learned to stay positive, to smile and that when you pick the right people and take their hands, suddenly, you become friends.分析:本句中两个不定式to stay positive和to smile及that引导的宾语从句作谓语动词learned的宾语;that引导的宾语从句中包含一个when引导的时
18、间状语从句。译文:从我寄宿父母那里,我学会了保持积极和微笑以及当你选择了合适的人并且握住对方的手时,你们就会立刻变成朋友。4How did Jonathan feel when he was told to go to Hungary?AExcited and satisfied.BConfused and shocked.CAmazed and embarrassed.DDelighted and interested.答案与解析:B考查细节理解。根据首段中的“I looked at my school headmaster in confusion”可知,作者听到这个消息很迷惑;再结合第三
19、段中的“So when I heard that I was going to Hungary, I was pretty shocked”可知,选项B正确。5Why did Jonathan still decide to go to Hungary instead of Spain?AHe didnt like Spain.BHe wanted to learn Hungarian.CIt was a rare chance.DGoing to Hungary was much cheaper.答案与解析:C考查细节理解。根据第三段中的“But I decided to make the
20、best of it, since it was, after all, a onceinalifetime opportunity”可知,作者决定充分利用这次机会,因为毕竟这是一次千载难逢的机会,所以选项C正确。a rare chance“一次罕见的机会”。6What can we learn about Jonathan during his stay in Hungary?AHe fell in love with eating carrots.BHe couldnt wait to leave.CHe was surprised by the landscape.DHe quickly
21、 got used to the life there.答案与解析:C考查推理判断。根据第四段中的“The change in the landscape was amazing”可知选项C正确。7According to Jonathan, the host family _.Achanged him completelyBtaught him how to dance wellCtreated him as equally as a studentDshowed him the good things of life答案与解析:D考查推理判断。根据最后一段内容可知,作者从寄宿家庭那里学到了
22、很多人生哲学,他们向作者展现了生活中美好的事情,故选项D正确。C2019济宁一模 The unusual whistle language used as a means of communication by villagers in the remote and mountainous northern Turkey has been added to the UNESCO list of Intangible Cultural Heritage. The language is a highly developed highpitch system of whistling to com
23、municate in rugged(崎岖的) areas where people mostly cannot see each other. It can allow people to communicate across great distances, up to 5 kilometers. Compared with other similar whistle languages in Spains Canary Islands, in Mexico, or in Greek villages, it has a higher tone and larger vocabulary.
24、 This unusual form of communication, which dates some 500 years ago, to the Ottoman Empire, was born from sheer necessity and widespread across the Black Sea regions. But 50 years ago, it suffered the impact of the progression of technology and nowadays the rapid growth of cellular mobile systems ha
25、s put this cultural heritage under serious threat. For centuries, the language has been passed on from grandparent to parent, from parent to child. Now, though, many of its most proficient speakers who use their tongue, teeth and fingers are aging and becoming physically weak. Young people are no lo
26、nger interested in learning the language or in finding ways to update its vocabulary with new words, and in a few generations it may be gone for good. “Our bird language is very convenient and efficient to communicate across the valleys. It has many benefits over yelling, which is bad for our throat
27、s,” said Avni Kocek, head of the bird village, adding that despite setbacks because of technology, “bird language is still used by many of us. Whistle language is transmitted from our elders to us and we have the duty to transmit it to our children. We are making efforts to keep our culture alive th
28、rough the annual Bird Language Festival.”Besides, the bird language has been required to be taught at primary schools since 2014 by district authorities in order to instill the practice in younger generations.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了土耳其的一种口哨语言,并谈及了对这种文化的保护措施。【难句分析】The language is a highly developed high
29、pitch system of whistling to communicate in rugged (崎岖的) areas where people mostly cannot see each other.(第二段第一句)分析:本句是一个主从复合句。where引导的定语从句修饰rugged(崎岖的) areas;不定式短语to communicate in. 作定语,修饰名词whistling。Paraphrase/英英释义:The language is a highly developed highpitch system of whistling. It is used to com
30、municate among people who mostly cannot see each other in rugged (崎岖的) areas.【词汇积累】whistle n口哨necessity n必要,需要heritage n遗产efficient adj.有效率的,高效的8What is the bird languages advantage over other similar whistle languages?AIt is used as a means of communication.BIt is older and has a larger number of u
31、sers.CIt can send more messages to farther places.DIt is a completely different system of whistling.答案与解析:C考查细节理解。由第二段中的Compared with other similar whistle languages in Spains Canary Islands, in Mexico, or in Greek villages, it has a higher tone and larger vocabulary.可推知,这种语言语调高,所以它传播得更远,词汇量大,所以它传递的
32、信息就更多。故选C。9Whats the biggest threat to the bird language?AOther whistle languages are more effectively protected.BThe necessity to use it in everyday life is disappearing.CMany of its most proficient speakers are growing old.DYoung people find it too difficult to learn well enough.答案与解析:B考查推理判断。根据第四
33、、五段内容可推知,这种语言面对的最大的威胁是,随着科技的发展,在日常生活中已经没有使用它的必要了,故选B。10Whats the most effective measure so far taken to protect the bird language?AIt has become a subject at primary schools.BBird Language Festival is celebrated every month.CCellular mobile systems are not allowed in the area.DAll parents are requir
34、ed to transmit it to their children.答案与解析:A考查细节理解。根据最后一段可知,让这种语言成为小学的一门学科,是到目前为止为了保护这种语言所采取的最有效的措施,故选A。11Which of the following can be the best title for the text?APreserving the Endangered Bird LanguageBThe Story of a Bird Language SpeakerCCelebrating the Bird Language FestivalDThe Disappearance of
35、 Bird Language答案与解析:A考查标题概括。通读全文可知,本文主要介绍了土耳其山区村民使用的一种有很多优势但濒临消失的口哨语言,村民和政府正采取多种措施对这种语言加以保护。A项概括了本文的主旨,是本文的最佳标题,故选A。D2019烟台市高考诊断性测试 A Japanese company is developing a pair of smart glasses that can help those with visual or comprehension problems to read written text more easily. Called the Oton Gla
36、ss, the glasses are meant to translate text into sound using two cameras and an earpiece, both fitted to its frame. Half of the lens(镜片) is a mirror that reflects the wearers eyes back to the first camera, which tracks eye movement. The other camera captures the text. Wearers use the glasses by star
37、ing at the text they cant read and blinking(眨眼) to trigger the glasses. Then the captured words are sent to a cloud system, which processes the text and turns it into sound played through the earpiece. If the system is unable to identify the words, the images are sent to a remote worker who can deal
38、 with them. The Oton Glass lead designer, Keisuke Shimakage, started working on the glasses in 2012 to aid his father, who had developed dyslexia, a condition that makes it difficult for someone to read and spell. While his father eventually recovered, Shimakage continued his development in order to
39、 help others with the disorder. Currently, the Oton Glass is seeking funding. Backers can get a pair of the glasses for 5,000 yen (roughly $47) Smart glasses arent a new concept, but its difficult to point to any single pair of smart glasses that people have reviewed favorably. It could, perhaps, be
40、 that previous products tried to do too much, or were too expensive. Thats why Intels Vaunt smart glasses stripped_out some features, like its camera, LCD screen, and speakers. The Oton Glass is for a very specific audience, and its relatively low price could make it more appealing to those who want
41、 an affordable way to understand the text around them.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了日本正在研发的智能眼镜的功能和原理。【难句分析】The Oton Glass is for a very specific audience, and its relatively low price could make it more appealing to those who want an affordable way to understand the text around them.(最后一段最后一句)分析:本句是主从复合句。w
42、ho引导定语从句,修饰先行词those。译文:Oton眼镜是面向特殊群体的,其相对较低的价格可以使其更吸引那些想要以一种可负担得起的方式来理解他们周围的文字的人。【词汇积累】track v追踪,跟踪process v处理,加工deal with处理12What was Keisukes original purpose in designing the Oton Glass?ATo treat his fathers disease.BTo translate text into sound.CTo assist his father to read.DTo make written text
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-404543.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
