2020届高考英语北师大版大一轮复习精练:必修3 课时作业(8) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高考英语北师大版大一轮复习精练:必修3 课时作业8 WORD版含解析 2020 高考 英语 北师大 一轮 复习 精练 必修 课时 作业 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业(八)必修Unit 8Adventure课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35分钟)阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019兰州实战考试Libraries are doing well in the digital times. Here are some of the most awesome examples.1University Library Freiburg, GermanyThe original library of the University of F
2、reiburg was rebuilt in 2015 following the project of Degelo Architekten. The new building has 41,000 square meters and looks like a cut diamond. The library offers in the basement a system of automated checkout machines and 700,000 volumes that can be borrowed.2Microlibrary at Taman Bima, IndonesiaT
3、his wonderful little public library is located in a Kampung neighborhood near the Bandung airport, Indonesia. The building was designed by the Bandung office of SHAU architect studio. It has 160 square meters and is built upon a preexisting stage that was already used by the local community for even
4、ts and gatherings. The Bima public library is the first of a series of similar microlibraries that are planned to be built across Indonesia.3Public Library of Constitucin, ChileThe city Constitucin, Chile, was devastated by 8.8 degrees earthquake in 2010. The new public library, designed by Sebastia
5、n Irarrzaval, is a part of the initiative to rebuild the city. Constitucin is one of the biggest clusters of wood production in Chile. This heritage is reflected in the construction of this postdisaster library. Its made almost entirely of wood, and only the firewalls are done with exposed poured co
6、ncrete. The internal area of the library exceeds 350 square meters. The library was opened in 2015, five years after the earthquake.4Liyuan Library, ChinaBuilt in 2011 in a small village of Huairou on the outskirts (郊区) of Beijing, this beautiful natureinspired library was designed by Li Xiaodong. T
7、he 170squaremeter buildings interior is spatially diverse by using steps and small level changes to create distinct places. The wooden sticks temper the bright light and spread it evenly throughout the space to give a perfect reading environment. The library closes at dusk because there is no electr
8、icity in it.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了世界各地四个不同的图书馆。1Which of the following libraries is the biggest one?ALiyuan Library.BMicrolibrary at Taman Bima.CUniversity Library Freiburg.DPublic Library of Constitucin.答案与解析:C考查细节理解。根据第一个图书馆介绍中的“The new building has 41,000 square meters and looks like a cut diamon
9、d”可知University Library Freiburg占地41,000平方米;而Microlibrary at Taman Bima占地160平方米;Public Library of Constitucin占地350平方米;Liyuan Library占地170平方米。故答案为C。2If you want to see a library made entirely of wood, you can go to _.AChileBChinaCIndonesia DGermany答案与解析:A考查细节理解。根据Public Library of Constitucin, Chile中的
10、“Constitucin is one of the biggest clusters of wood production in Chile”和“Its made almost entirely of wood”可知,这个木制图书馆在智利。故答案为A。3What is special about Liyuan Library?AIt opens 24 hours a day.BIt has no electricity supply.CIt is the biggest library in China.DIt is directly exposed to the sunlight.答案与解
11、析:B考查细节理解。根据Liyuan Library, China中的“The library closes at dusk because there is no electricity in it”可知,这个图书馆在傍晚关门是由于它的里面没有电。故答案为B。BAt school, I was in the top set for maths. My teachers recommended that I study economics and statistics as my Alevel subjects, but I had my mind set on a life fulfille
12、d by the arts.In fact, I was a victim of a gender_stereotype made stronger since birth, that men do science and maths and women do arts or languages. Computer science, technology and physics just did not figure in my teenage world view. Nobody popular in my school chose to study those subjects.Reali
13、ty struck hard when I began attending job interviews and interviewers would say, “Its great that you speak foreign languages, but what else do you do?” Nobody asked my friends who had studied science or technology this kind of questions.A survey recently showed that three of the bestpaid jobs for wo
14、men are in the technology sector. Its a sector that really can change the world. We must show girls that technology has an effect on every industry out there, from fashion to architecture to journalism. Anybody can learn to code and these days its as important as reading and writing. Ive realized th
15、at at university Id achieved the wrong kind of literacy. Not being able to code limits your impact on the world far more than some ignorance of great literature.Now I have a fiveyearold daughter. I dont want her to blindly follow gender roles the way I did. I want her to know the fact that a science
16、 or technical degree will not limit her creativity but expand it and broaden her horizons far more than my arts background could. Im exposing her to Minecraft and apps, which help improve analytical thinking and problemsolving skills. Im hoping that my daughter will discover and accept her potential
17、 in science and want to change the world.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。通过切身经历,讲述了传统性别观念对自己的负面影响。如今,作为一个五岁女孩的母亲,我希望她不要受到这种影响,而是在学习和职业上做出明智选择。【难句分析】My teachers recommended that I study economics and statistics as my Alevel subjects, but I had my mind set on a life fulfilled by the arts.分析:该句由but连接的两个分句构成,其中第一个分句为主
18、从复合句,句中“that I study economics and statistics as my Alevel subjects”为that引导的宾语从句,作及物动词recommended的宾语,该从句使用了虚拟语气,谓语动词为动词原形,此处省略了should。译文:我的老师们建议我将经济学和统计学作为A级考试的学科,但我的想法已经固定为让文科陪伴我一生。4What does the underlined phrase“gender stereotype” in Paragraph 2 refer to?APersonal learning style.BSex characterist
19、ic.CConventional sex concept.DProfession difference.答案与解析:C考查词义猜测。根据第二段,尤其是该段第一句“In fact, I was a victim of a gender_stereotype made stronger since birth, that men do science and maths and women do arts or languages”可知,事实上,我自出生以来就是传统性别观念的受害者,人们始终认为男性适合科学和数学,而女生适合艺术或语言。据此可以判断,画线部分意指“传统性别观念”。故C项正确。5Ac
20、cording to the author, which may be the benefit of learning science?AIncreasing job possibility.BWinning popularity.CImproving language competence.DEnriching imagination.答案与解析:A考查推理判断。根据第三段“Reality struck hard when I began attending job interviews and interviewers would say, Its great that you speak
21、 foreign languages, but what else do you do? Nobody asked my friends who had studied science or technology this kind of questions”可知,尽管我会外语,但是用人单位还是想要科学技术类人才;结合第四段第一句“A survey recently showed that three of the bestpaid jobs for women are in the technology sector”可知,最近的调查显示,三份收入最高的女性的工作是在科技行业。据此可以判断,
22、作者认为学习科技能增加就业机会。故A项正确。6How did the author feel for her major choice?ASatisfied. BActive.CDiscouraged. DRegretful.答案与解析:D考查推理判断。根据第三、四段可知,尽管我会外语,但是用人单位还是想要科学技术类人才,最近的调查显示三份收入最高的女性的工作是科技行业;结合第二段中的“victim”和第五段中的“blindly”可以判断,我对自己的专业选择很后悔。D项意为“后悔的”,符合文义。7What may be the best title for the text?AArt or S
23、cience, Either Is OKBGood Subjects, Good FutureCGirls, Choose More WiselyDCatch Chances, Change the World答案与解析:C考查标题判断。通读全文可知,上学时我的最佳学科是数学,老师建议我学习经济学和统计学,但是由于受传统性别观念认为男性适合科学和数学,而女性则适合艺术或语言的影响,最终我选择了学习文科。在求职过程中,我屡屡碰壁。如今,作为一个五岁女孩的母亲,我希望她不受传统性别观念的影响,勇敢地选择学习科学技术,改变世界。据此可以判断,C项最适合作本文的标题。B项“好的科目,好的未来”表述太宽
24、泛。C2019西宁检测Most cell phone companies design models especially for kids. But parents are usually the ones buying the phones, and paying the bill. According to a study, 56% of parents of children aged 8 to 12 have given their children a cell phone. According to a recent survey, 12 is the magic number.
25、 It is the most common age for kids to get their first cell phone. But 13% of children aged 6 to 10 already have one. Thats more than one out of every 10 kids.Procell phone people, including many parents, note that cell phones help kids keep in touch with their friends and families. They believe tha
26、t cell phones are an important tool in an emergency. Kids can stay connected with their parents at all times, whether its to ask for a ride home from soccer practice or to receive a goodluck text message before a big game. Plus, some cell phones designed for kids can be controlled with settings that
27、 allow the phone to only be used in parentapproved ways. Whats the harm in that? But other people are worried about the health and safety effects of kids cell phones. They believe that pluggedin kids could be missing out on other activities, such as playing outside or hanging out with friends, and t
28、hat sending text messages or fielding phone calls while doing homework is bad for concentration. They say that kids are spending too much time texting instead of talking to each other. “Our brains evolved to communicate face to face,” says Gary Small, a professor of psychiatry at the School of Medic
29、ine at UCLA, in California. “A lot of this is lost with texting.” And some experts are also concerned about possible health risks. They worry that radiation or energy waves released by cell phones could be harmful to young people. To be safe, many pediatricians advise limiting talk time. 【语篇解读】这是一篇说
30、明文。文中就现在很多孩子都有自己的手机的现象分析了孩子使用手机的优缺点。【难句分析】They believe that pluggedin kids could be missing out on other activities, such as playing outside or hanging out with friends, and that sending text messages or fielding phone calls while doing homework is bad for concentration.分析:此句是一个复合句。句中that pluggedin
31、kids could be missing out on other activities和that sending text. concentration是that引导的宾语从句;while doing homework是时间状语从句的省略。译文:他们认为,上网的孩子可能错过了其他活动,比如在外面玩或和朋友闲逛,同时当他们在做作业的时候,发短信或接电话对注意力是有害的。8The recent survey suggests that _.Athe number twelve can bring us good luckBmost kids are eager to have their ow
32、n cell phonesCmany kids have their first cell phone at the age of 12Dmore than half of the parents can afford to buy cell phones答案与解析:C考查细节理解。根据第一段中的“According to. to get their first cell phone”可知答案为C。9Procell phone people probably refer to those who think that kids_.Amustnt own cell phonesBshould h
33、ave cell phonesChad better make more friendsDmay lose touch with others答案与解析:B考查细节理解。根据文中的“They believe that cell phones are an important tool in an emergency”可知,这些人认为手机在紧急的情况下是很重要的工具,显然他们是认为孩子应该拥有手机的那些人。故答案为B。10What would be the main idea of Paragraph 3?AThe disadvantages of cell phones.BCell phone
34、s designed for kids.CThe kinds of cell phones.DHow to send text messages.答案与解析:A考查段落大意。根据文章第三段中的“But other people are worried about the health and safety effects of kids cell phones”和“kids are spending too much time texting instead of talking to each other”可知,一些人担心手机对孩子的健康和安全的影响,同时孩子因为沉溺于玩手机而忽视了现实生活
35、中与别人的交流,这些均是使用手机的缺点。故答案为A。11The authors attitudes toward the fact that kids have cell phone is _.Asupportive BobjectiveCnegative Doptimistic答案与解析:B考查观点态度。作者在文章中客观地说出了支持孩子使用手机的人和不支持孩子使用手机的人的看法,并没有表达自己的观点,因此我们可以推断出,作者对于孩子是否应该使用手机的态度是“客观的”。故答案为B。D2019贵阳监测 Nov. 21 is World Hello Day.It began back in the
36、 1970s as part of an effort to make the world more peaceful. It was created just after the war between Israel and Egypt in 1973. The philosophy (哲学) behind it is:Say “Hello” and stop war. It sounds like a fine idea, but most of us know that simply saying “Hello” wont bring about world peace. Still,
37、on a smaller range, the simple act of saying “Hello” to someone can make a lot of difference. This might not be obvious. After all, its such a casual thing and requires so little effort. You raise your head to someone as you pass by them in the school corridor(走廊), say “Hello”, and then its over. Al
38、though we might not realize it, a small thing like a greeting can mean a lot to a person. Many people are lonely because theyre shy. They find it difficult to communicate with people, even though they want to. It leads to them feeling cut off. On this basis, maybe its a good idea, not just on Nov. 2
39、1, but every day, to remember to say “Hello” to as many people as we can. The stranger who hears your greeting may secretly smile in their heart. You might even make their day. Greeting other people is the easiest way to be polite. Politeness is the way we individual humans link up with the rest of
40、the human world outside of our circles of family and friends. Politeness is one of the aspects of culture that make us a society rather than just many individuals living in the same space. No one said it better than the French author Joseph Joubert:“Politeness is the flower of humanity.” A “Hello” t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-404550.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
