2020届高考英语山东版二轮习题:05_限时组合练(五) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高考英语山东版二轮习题:05_限时组合练五 WORD版含解析 2020 高考 英语 山东 二轮 习题 05 限时 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时组合练(五)限时:60分钟总分:100分第一部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019辽宁抚顺一模,B)On November 7, Lewis Pugh completed a one-kilometer swim in the freezing waters of King Edward Cove, off South Georgia in Antarctica. He was wearing only his swimming glasses, cap and Spe
2、edos! Pugh is an advocate for our oceans and seas, working to protect these ecosystems with their large diversity of marine lives. When asked why he doesnt wear a wetsuit, Lewis says, “I ask world leaders to do everything they can to protect our oceans. Sometimes the steps they need to take are diff
3、icult and unpopular. If Im asking them to be courageous, I must also be. Swimming in a wetsuit would not send the right message.” It took Pugh about 18 minutes to complete the one-kilometer swim in Antarctica where the water averaged about minus 1.7 degrees Celsius. He says that his body can only to
4、lerate about 20 minutes in the freezing waters before it starts shutting down. As he swims, his body temperature steadily drops, which in turn causes his muscle control to drop, slowing him down. When he is done with his swim, his support team rushes him to a hot shower and it takes almost an hour f
5、or his body temperature to return to normal. Doctors and Pugh caution that one must receive months of training to swim in such cold waters. Even expert swimmers who are unused to freezing water can drown within minutes because of the physical shock experienced by the body. Pugh says he trained for s
6、ix months before this swim.This is not the first time that Lewis has swum in dangerous conditions. In 2007, he swam one kilometer in the North Pole to draw attention to the melting Arctic ice due to climate change. In 2015, he swam in the Bay of Whales in Antarcticas Ross Sea as part of his successf
7、ul campaign to help set up a marine reserve there. 1.Why did Lewis Pugh swim without a wetsuit?A.To swim faster.B.To show his bravery.C.To build up his body.D.To win public attention.2.What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?A.His body.B.The water.C.His body temperature.D.The wate
8、r temperature.3.Whats Pughs advice about swimming in freezing waters?A.One must be fully prepared. B.One should be expert at swimming.C.One should be ready to take on challenges. D.One must be used to long-distance swimming.答案语篇解读刘易斯皮尤在南极冰冷的海水中游泳,以此鼓励领导人大胆采取措施保护海洋。1.B推理判断题。根据第二段的Sometimes the steps
9、they need to take are difficult and unpopular. If Im asking them to be courageous, I must also be.可知,有时候采取保护海洋的措施很艰难,也不受欢迎,如果建议他人大胆地去保护海洋,自己也必须要勇敢些,因此在不穿潜水衣的情况下游泳是为了表现自己的勇敢。2.A词义猜测题。根据第三段的He says that his body can only tolerate about 20 minutes in the freezing waters before it starts shutting down.可
10、以得知在冰冷的水域中他的身体只能承受大约20分钟,由此可知it指代his body。3.A细节理解题。根据倒数第二段的Doctors and Pugh caution that one must receive months of training to swim in such cold waters.可知,医生和皮尤提醒大家,在如此冰冷的水中游泳前,必须接受几个月的训练,也就是说要做好充分的准备,故A项正确。B(2019河南示范高中高三年级期末考试,D)Houses have been getting progressively “smarter” for decades, but the
11、 next generation of smart homes may offer what two Case Western Reserve University scientists are calling an “Internet of Ears”.Todays smart home features appliances, entertainment systems, security cameras and lighting, heating and cooling systems that are connected to each other and the Internet.
12、They can be accessed and controlled remotely by computers or smartphone apps.But a group of electrical engineering and computer science professors in the Case School of Engineering have been experimenting with a new suite of sensors(传感器). This system would read not only the vibrations (震动), sounds a
13、nd even other movements associated with people and animals in a building, but also any slight changes in the existing electrical field.While there still may be a decade or so away, the home of the future could be a building that adjusts to your activity with only a few small, hidden sensors in the w
14、alls and floor without the need for monitoring cameras.“We are trying to make a building that is able to listen to the humans inside,” said Ming-Chun Huang, an assistant professor in electrical engineering and computer science. “We are using principles similar to those of the human ears, where vibra
15、tions are picked up and our algorithms (计算程序) recognize them to determine your specific movements. Thats why we call it the Internet of Ears. ”“There is actually a constant 60 Hz electrical field all around us, and because people are somewhat conductive, they short out the field just a little,” Huan
16、g said. “So, by measuring the disturbance in that field, we are able to determine their presence, or even their breathing, even when there are no vibrations associated with sounds.”Huang said they have used as few as four small sensors in the walls and floor of a room. As for privacy concerns, the s
17、ystem would not be able to identify individuals, although it could recognize peoples different ways of walking.4.What uniqueness does the smart home of the next generation have?A.It uses the advanced Internet technology.B.It is controlled remotely by a computer.C.It features appliances and entertain
18、ment systems.D.It can read vibrations, sounds and movements.5.Whats the key part of the system in the smart home?A.The sensors.B.The vibrations.C.The electrical field.D.The monitoring cameras.6.Which is the function of the smart home of the next generation?A.Determining peoples presence.B.Recognizin
19、g different people.C.Protecting individuals privacy.D.Measuring the electrical field.答案语篇解读本文为说明文。文章介绍了下一代智能房屋的发展方向,科学家将会利用传感技术和网络技术研发出能够“倾听”的房屋,这种房子能够感知人的存在及人在房屋里的活动。4.D细节理解题。根据第三段最后一句This system would read not only the vibrations, sounds and even other movements associated with people and animals
20、in a building, but also any slight changes in the existing electrical field.可知,智能房屋可以读取房间里任何细小的动静,包括震动、声音和人或动物的位置移动,故选D。5.A推理判断题。根据第三、四段可知,这种智能房屋装有一种传感器,这些传感器形成一个系统,通过侦探房间里电场的细微变化来确定人的活动,所以这些传感器是这个系统最关键的部分,故选A。6.A细节理解题。根据第六段中的So, by measuring the disturbance in that field, we are able to determine t
21、heir presence, or even their breathing, even when there are no vibrations associated with sounds.可知,这种智能房屋能够确定屋子里是否有人,故选A。C(2019山东四校联考,C)Japan is aging faster than any other nation. By the end of this decade, there will be three retirees for every child under 15 and before long, one in six people wi
22、ll be over 80. Its population will soon be falling by nearly a million people every year and some people predict that, sometime in the next century, the last Japanese person will die. Other countries are encouraging immigration to deal with their demographic woes. But not Japan, which is using diffe
23、rent ways to reduce pressure put on health care and social services.The Toto-made toilet, common in Japanese hotels, can push up to help the elderly. Now Toto is working with Daiwa House, Japans largest house builder, to equip toilets for retirees. These toilets have medical sensors that measure blo
24、od sugar levels, the blood pressure and body fat of the user. The data is emailed to the local GP through a built-in internet device (装置). So make sure you eat your greens and stay regular, or the doctor will be in touch.The over-75s account for more than a quarter of the deaths in car accidents on
25、Japanese roads. Toyota is working with Professor Kawashima, who developed brain training games for Nintendo, to create intelligent cars that monitor brain activity in the elderly. Other technologies could also work to keep elderly drivers cautious.Japan has twice as many pets as it has children. But
26、 real animals are difficult to look after because of their owners age. Paro is a furry white baby seal robot which responds to petting by moving its tail and opening and closing its eyes. It shows emotions such as surprise, happiness and anger, and has sold well in nursing homes where it is reported
27、 to stimulate (刺激) responses among those with dementia (痴呆).Japans Institute of Physical and Chemical Research has developed Riba, a nursing care robot that can lift the elderly out of bed.7.What does the underlined phrase “demographic woes” refer to?A.Retirement age.B.Public finance.C.Population pr
28、oblems.D.Employment difficulties.8.Whats the main function of the toilets for retirees?A.Giving them first aid.B.Monitoring their health.C.Helping them send emails.D.Sending them off the toilet.9.What do we know about the seal robot?A.It is hard to look after.B.It sells well in nurseries.C.It only m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-404861.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
