内蒙古包头市第六中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古包头市第六中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 包头市 第六 中学 2020 2021 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、包头六中20202021学年第二学期期中考试高二年级英语试卷笔试部分一、阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhen you cant get away, your kids still can by taking a virtual (虚拟的) field trip to a museum farm, zoo or another fun location. This is a great way to get them interested and happ
2、y.Best Tours of the World: AirPanoAirPano has a variety of tours in China, Portugal, Switzerland and more countries. It offers narrations (叙述) of several tours and includes short written information thats easy for kids of most ages to read. The tours are also fairly short, which makes these tours gr
3、eat for younger kids.Best Virtual Dairy Farm Tour: Will-O-Crest FarmThis 45-minule tour of Will-O-Crest Farm in New York state walks through every step of working on a dairy farm. It shows how cows are housed and how cows are milked. The video is hosted by a narrator with a live instructor from the
4、farm onsite.Best Aquarium Virtual Tour: National AquariumThe aquarium has more than 20,000 water animals. Kids can click and drag (拖) images to navigate (导航) their way around and use the map to explore various exhibits. Explore eight areas, such as the Amazon River, a rain forest and the Mexican gul
5、f.Best Natural History Tour: Smithsonian National Museum of Natural HistoryThis museum helps understand nature and humanitys place in it. Theres so much to see that not all can be listed here. However, the museum offers an online tour of most of its exhibits. Divide this tour up into a lot of lesson
6、s, so kids dont get stressed.1. Which is in New York state?A. AirPano.B. Will-O-Crest Farm.C. National Aquarium.D. Smithsonian National Museum of Natural History.2. What do AirPano and National Aquarium have in common?A. They are divided into lots of lessons.B. They are likely to be loved by animal
7、lovers.C. They provide chances to tour different places.D. They teach kids knowledge about natural history.3. What is the best title for the text?A. Give Fun to Your KidsB. Adventures in Rain ForestsC. Tour the World with Your KidsD. Best Virtual Field Trips for Your Kids【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【分析】这是
8、一篇应用文。本文介绍了四个适合孩子的虚拟实地考察旅行项目。【1题详解】细节理解题。根据Best Virtual Dairy Farm Tour: Will-O-Crest Farm中的“This 45-minute tour of Will-O-Crest farm in New York state walks through every step of working on a dairy farm.(在这段45分钟的旅程中,我们将参观纽约州威尔-奥-克雷斯特农场,了解奶场工作的每一步)”可知,Will-O-Crest farm在纽约州。故选B。【2题详解】推理判断题。根据Best Tou
9、rs of the World: AirPano中的“AirPano has a variety of tours in China, Portugal, Switzerland, and more countries.(AirPano在中国、葡萄牙、瑞士和更多的国家有各种各样的行程)”和Best Aquarium Virtual Tour: National Aquarium中的“Explore eight areas, such as the Amazon River, a rain forest and the Mexican gulf.(探索八个地区,如亚马逊河、热带雨林和墨西哥湾)”
10、可知,这两个旅游项目给游客提供了到不同地方的旅游。故选C。【3题详解】主旨大意题。根据文章第一段“When you cant get away, your kids still can by taking a virtual (虚拟的) field trip to a museum farm, zoo or another fun location.(你的孩子仍然可以通过一个虚拟的实地考察旅行到博物馆农场,动物园或其他有趣的地点)”以及下文中的四个标题可知,本文介绍了四个针对孩子的虚拟实地考察旅行场所。故选D。BCalculated every year by Global Footprint
11、 Network(GFN),Earth Overshoot Day(地球生态超载日)is the day when human has used up all the natural resourcesproduce,meat,fish,water and wood.This means we use up them ahead of time before the end of the year.It is just like spending your entire years money by August and then borrow money from friends,knowi
12、ng fully well you cannot pay back. GFN says the same thing happens in the case of the earth.Because we give out more carbon dioxide into the atmosphere than our oceans and forests can take in,and we harvest forests more quickly than they can regrow,he said. In a perfect world,we should only spend wh
13、at we have.This means Earth Overshoot Day would fll on 31 December or perhaps in the following year. Unfortunately,the day has been climbing up quickly since 2014 when it fell on 19 August.In 2015,it was 13 August,and this year, the earliest so far8 August!According to GFN,Australia tops the list,wi
14、th the United States coming in a close second.If the worlds population started to live like either of these countries,we would need more resources to meet our needs.Fortunately,experts say the situation isnt as bad as it sounds. Many countries have already taken measures to reduce carbon emissions(释
15、放)by using wind or solar energy.People can also help by eating less meat, walking, cycling or taking public transportation,as well adopting the three Rs: Reduce,Reuse&Recycle.If we work together,we can help push back Earth Overshoot Day to December 31 or even beyond.4. How does the author explain Ea
16、rth Overshoot Day?A. By giving us some data.B. By comparing it to personal money.C. By describing the process of waste.D. By introducing the present situation of the earth.5. Whats the experts attitude towards the present situation of the earth according to the last paragraph?A. Uncertain.B. Negativ
17、e.C. Skeptical.D. Positive.6. Which shows that we use natural resources best?A. Earth Overshot Day falls on different days every year.B. Earth Overshoot Day falls on 8 August.C. Earth Overshoot Day falls on 31 December.D. Earth Overshoot Day is put forward year by year.7. Whats the purpose of calcul
18、ating Earth Overshoot Day?A. To warn people to plan for their future.B. To tell people the importance of nature.C. To teach people how to protect the earth.D. To call on people to care about the earth.【答案】4. B 5. D 6. C 7. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了地球生态超载日,呼吁人们要节约能源。【4题详解】推理判断题。根据文章第二段“It is just like
19、 spending your entire years money by August and then borrow money from friends, knowing fully well you cannot pay back.(这就好比你在8月份之前花光了自己一整年的钱,然后明明知道自己还不了,还得向朋友借钱。)”可知,作者通过与个人资金进行比较来解释地球生态超载日。故选B。【5题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Fortunately, experts say the situation isnt as bad as it sounds.(幸运的是,专家说情况并不像听起来那么糟
20、糕。)”可知,专家认为现在的状况还是比较乐观的。故选D。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段“This means Earth Overshoot Day would fall on 31 December or perhaps in the following year.(这意味着地球生态超载日将在12月31日或可能在下一年降临。)”和文章最后一段“If we work together, we can help push back Earth Overshoot Day to December 31 or even beyond.(如果我们一起努力,我们可以帮助把地球生态超载日推迟到12
21、月31日甚至更晚。)”可知,地球生态超载日最好是在每年的年末或者来年。由此可知,12月31日是地球生态超载日,这表明我们最好地利用了自然资源。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“If we work together, we can help push back Earth Overshoot Day to December 31 or even beyond.(如果我们一起努力,我们可以帮助把地球生态超载日推迟到12月31日甚至更晚。)”可知,文章计算地球生态超载日的目的是为了号召人们节约能源,保护环境,关爱地球。故选D。CThe 90-minute documentary,
22、Amazing China, which is co-produced by China Central Television and China Film Corp, opened in theatres nationwide.The film focuses on the major achievements the country has made since the 18th National Congress of the Communist Party of China in 2012 under Xi Jinping Thought on Socialism with Chine
23、se Characteristics for a New Era.Speaking about the documentary, Wei Tie, the director, says, The film arouses Chinese pride from deep inside. The documentary focuses on key Chinese infrastructure(基础设施)projects in aerospace,high-speed rail,the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge and the worlds largest sin
24、gle-dish telescope FAST. The documentary also informs viewers that seven of the worlds 10 biggest sea ports are now in China and that the country now has the longest high-speed rail network in the world.In the film, Lin Ming, the chief engineer of the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge project, says, In
25、the past, what kind of projects we took up was decided by what kind of facilities we had. But, nowadays, no matter what kind of projects we are assigned, we develop the technology to complete it. His voice is calm but his words show the countrys self-confidence. Speaking of the importance of the new
26、 documentary for the Chinese, La Peikang, the head of China Film Corp, says, Its not only about showing the achievements, but presenting the present situation of China. The film will help people to know our country better.Amazing China also focuses on common people. In the film, you see a young Tibe
27、tan woman volunteering in rural areas to help people get rid of poverty. And, you also see a successful entrepreneur from the coastal Fujian Province who settles in the Gobi Desert, in northwest China, who has taken up a new career growing grapes.8. The underlined word assigned in Paragraph 5 means_
28、.A. givenB. allowedC. requiredD. connected9. Which of the following is NOT the focus of the documentary?A. The high-speed rail.B. The ancient Silk Road.C. The single-dish telescope FASTD. The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge.10. What does the last paragraph aim to tell us?A. The documentary also covers
29、 common people.B. The film calls on people to convert the Gobi Desert.C. The film encourages more people to volunteer in rural areas.D. A young Tibetan woman is the main character of the documentary.11. Whats the best title of the passage?A. An Introduction to ChinaB. An Introduction to Xi Jinping T
30、houghtC. The Effect of Socialism with Chinese CharacteristicsD. An Introduction to a Documentary Named Amazing China【答案】8. A 9. B 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了纪录片厉害了,我的国的主要内容。【8题详解】词句猜测题。分析可知,划线单词句“we are assigned”为修饰之前名词“projects”定语从句,project意为“工程,项目”,从句的主语we应该指说话人“Lin Ming”,港珠澳大桥总工程师为代表的国家关键
31、基础设施项目的工作者们,由此可推知,他们所从事的项目应该是由上级指派的。assigned意为“委派,安排”,与选项A“given”含义一致。故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第四段“The documentary focuses on key Chinese infrastructure(基础设施)projects in aerospace hat the country now has the longest high-speed rail network in the world.(这部纪录片聚焦了中国在航天、高铁、港珠澳大桥和世界上最大的单碟望远镜FAST等方面的重要基础设施项目。
32、纪录片还告诉观众,世界十大港口中有七个在中国,中国现在拥有世界上最长的高速铁路网。)”可知,这部纪录片聚焦当代中国关键基础设施建设,包括单碟望远镜FAST、港珠澳大桥和高铁。故选B。【10题详解】推理判断题。分析可知,本段主旨句为首句 “Amazing China also focuses on common people.(厉害了,我的国”也关注普通人)”,且后文用举例的方式对此进行解释。因此可推知,该段的目的是在说明,该纪录片除了聚焦国家关键基础设施之外,同样也涵盖了普通人。故选A。【11题详解】主旨大意题。文章题材为新闻报道,根据新闻报道题材的特点,首段点名文章主旨要点。根据文章第一段“
33、The 90-minute documentary, Amazing China, which is co-produced by China Central Television and China Film Corp, opened in theatres nationwide.(由中央电视台和中国电影公司联合制作的90分钟纪录片厉害了,我的国在全国各大影院上映。)”可知,文章主要介绍了厉害了,我的国这部纪录片。故选D。DAs an educator and health care provider, I have worked with numerous children infecte
34、d with the virus that causes AlDS. The relationships that I have had with these special kids have been gifts in my life. They have taught me so many things, but I have especially learned that great courage can be found in the smallest of packages. Let me tell you about Tyler. Tyler was born infected
35、 with HIV: his mother was also infected. From the very beginning of his life, he was dependent on medications to enable him to survive. When be was five, he had a tube inserted (插入) in a vein in his chest. This tube was connected to a pump, which he carried in a small backpack on his back. Medicatio
36、ns were linked to this pump and continuously supplied through this tube to his bloodstream. At times, he also needed supplemented(补充的) oxygen to support his breathing.Tyler wasnt willing to give up one single moment of his childhood to this deadly disease. It was not unusual to find him playing and
37、racing around his backyard, wearing his medicine-laden backpack and dragging his tank of oxygen behind him in his little wagon. All of us who knew Tyler were amazed at his pure joy in being alive and the energy it gave him. Tylers mom often teased him by telling him that he moved so fast that she ne
38、eded to dress him in red. That way, when she peered through the window to check on him playing in the yard, she could quickly spot him.This dreaded disease eventually wore down even the likes of a little dynamo like Tyler. He grew quite ill and, unfortunately, so did his HIV-infected mother. When it
39、 became apparent that he wasnt going to survive, Tylers mom talked to him about death. She comforted him by telling Tyler that she was dying too, and that she would be with him soon in heaven. A few days before his death, Tyler called me over to his hospital bed and whispered,“might die soon. Im not
40、 scared. When I die, please dress me in red. Mom promised shes coming to heaven, too. Ill be playing when she gets there, and I want to make sure she can find me.”12. From the passage, we can learn that Tyler is _.A. courageous and optimisticB. confident and energeticC. enthusiastic and adventurousD
41、. ambitious and passionate13 Tyler had to wear his backpack because_.A. it contained his favourite toys from his motherB. it provided oxygen to support his breathingC. it had the pump supplying medications to his bloodstreamD. it made himself recognized by his mother in the crowd14. We can learn fro
42、m the passage that_.A. Tyler gave up the chance to enjoy his childhood because of the deadly diseaseB. Wearing his medicine-laden backpack Tyler couldnt play or race around his backyardC. Tylers mother often dressed him in red to make him attractiveD. While he was suffering from the deadly disease,
43、Tyler tried to enjoy his life15. Which can be the best title for the passage?A. Gifts in my lifeB. Dress me in redC. Never give upD. Live with HIV【答案】12. A 13. C 14. D 15. B【解析】这是一篇记叙文。泰勒生来就感染了艾滋病,但是他积极乐观,享受生命,并积极看待生命和死亡。【12题详解】推理判断题。根据第三段第一句“Tyler wasnt willing to give up one single moment of his c
44、hildhood to this deadly disease. ”(泰勒不愿意把他童年的任何一分一秒都献给这种致命的疾病。)可知,泰勒是一个勇敢乐观的人。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第二段第三句和第四句“This tube was connected to a pump, which he carried in a small backpack on his back. Medications were linked to this pump and continuously supplied through this tube to his bloodstream. ”(这根管子
45、连接到他背一个小背包里的一个泵上。药物被连接到这个泵上并通过这个管子持续地输送到他的血液中。)可知,泰勒必须背他的背包,因为背包里有给他血液输送药物的泵。故选C。【14题详解】细节理解题。根据第三段第三句“All of us who knew Tyler were amazed at his pure joy in being alive and the energy it gave him.”(我们所有认识泰勒的人都惊讶于他活着的纯粹快乐以及活着给他带来的能量。)可知,当泰勒饱受致命疾病的折磨时,他努力享受生活。故选D。【15题详解】主旨大意题。根据最后一段最后三句“When I die,
46、please dress me in red. Mom promised shes coming to heaven, too. Ill be playing when she gets there, and I want to make sure she can find me.”(当我死时,请给我穿上红色的衣服。妈妈保证她也会来天堂的。她来的时候我会在玩,我要确保她能找到我。)可知,这三句表达了泰勒对生命的热爱、乐观和对母亲的思念。所以选项B(给我穿上红衣服)是最好的标题。故选B。第二节 七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项并将
47、答案涂在答题卡上,选项中有两项为多余选项。Caring for Someone at HomeMost people who get sick with COVID-19 will have only mild illness and should recover at home. _16_If you are caring for someone at home, monitor for emergency signs,prevent the spread of germs,treat symptoms,and carefully consider when to end home isol
48、ation.COVID-19 spreads between people who are in close contact(within about 6 feet) through respiratory droplets produced when an infected person coughs, sneezes, or talks. _17_ Monitor the person for worsening symptoms. Know the emergency warning signs. _18_ For medical emergencies, call 911 and no
49、tify the dispatch personnel that they have or are suspected to have COVID-19._19_If soap and water are not readily available,use a hand sanitiser that contains at least 60% alcohol. Cover all surfaces of your hands and rub them together until they feel dry.Avoid touching your eyes,nose,and mouth.Eve
50、ry day,clean all surfaces that are touched often,like counters,tabletops,and doorknobs. Use household cleaning sprays or wipes according to the label instructions._20_If laundry(要洗的衣服)is soiled(弄脏),wear disposable gloves and keep the soiled items away from your body while laundering. Wash your hands
51、 immediately after removing gloves.A. Wash laundry thoroughly.B. If they are getting sicker, call their healthcare provider.C. Caregivers should deal with a disease calmly and confidently.D. Wash your hands often with soap and water for at least 20 seconds,especially after interacting with the sick
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-405424.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
