分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2019届高考英语(人教版)一轮复习练习:选修6 4 UNIT4知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:405518
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:80.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019届高考英语人教版一轮复习练习:选修6 UNIT4知能演练轻松闯关 WORD版含答案 2019 高考 英语 人教版 一轮 复习 练习 选修 UNIT4 知能 演练 轻松 闯关 WORD 答案
    资源描述:

    1、 阅读理解A(2018云南高三11校跨区调研)If our kids dont fall, they dont learn to get up. I still remember the day in high school that my mom forgot to pick me up from school. Im the oldest of four children, and no doubt shed had a long day with the other kids and itd slipped her mind.After waiting at school for an

    2、hour, I walked the three miles home, and when I got to my house, I shut our front door with anger, stormed into the kitchen and screamed in my moms face that shed forgotten me.Later that night, my dad told me I no longer had a ride to school the next day. I figured my mom would still take me, but wh

    3、en the morning came, she refused.It was midterm, and as a straightA student ready to start college applications, being late wasnt an option. In my mind, missing these tests would have been the end of my academic career. I begged my mom. I told her she was ruining my future and everything Id worked f

    4、or. But she held_her_ground,_and that day, I walked to school. And I missed my tests.My mom didnt rescue me from failure. She let me suffer from it. She let me figure it out. She let me learn. Now, as a mom myself, Ive realized that I want my kids to experience failure because failure is how we grow

    5、, learn and think outside of ourselves. Its how we selfeducate to learn whats right and respectable, and whats not. Its how we become responsible and enthusiastic.Falling down makes us better, because we learn how to get up.【解题导语】本文作者通过亲身体会告诉我们:失败让我们变得更好,因为我们在失败中学会成长。1Why did the author shout at her

    6、 mother?ABecause she was tired after walking home.BBecause she missed some important tests.CBecause her mother had ruined her future.DBecause her mother didnt pick her up home.D解析:细节理解题。根据第一段的“After waiting at school for an hour, I walked the three miles home, and when I got to my house, I shut our

    7、front door with anger, stormed into the kitchen and screamed in my moms face that shed forgotten me.”可知,作者在学校等了一个小时,后来自己走回了家,因此她对妈妈没有去学校接她非常生气,故选D。2How does the author feel about her experience now?ADisappointed. BMerciful.CBeneficial. DEmbarrassed.C解析:细节理解题。根据第三段中的“Now, as a mom myself, Ive realize

    8、d that I want my kids to experience failure because failure is how we grow, learn and think outside of ourselves.”说明作者现在认为她之前的经历对她是有益的(Beneficial)。3What does the underlined phrase “held her ground” in Paragraph 2 mean?AStuck to her decision.BGave in to me.CSaid yes to me.DStayed in the place.A解析:词义猜

    9、测题。根据第二段的“But she held_her_ground,_and that day, I walked to school.”中But的转折意味以及后面作者仍然走着去上学可知,妈妈仍坚持她的观点,没有送作者去上学。4What is the best title for the text?AOffer Your Kids Help If NecessaryBStop Rescuing Your Kids from FailureCBe Responsible for Your Kids FailureDTry to Meet Your Kids DemandsB解析:标题归纳题。根据

    10、第三段和第四段的叙述,尤其是第三段的“My mom didnt rescue me from failure.”及“I want my kids to experience failure because failure is how we grow, learn and think outside of ourselves”可知,B项最适合作文章标题。B(2018江西名校联盟检测)For over a century, the Nashua River in Massachusetts provided power for mills(工厂), which gave jobs to thou

    11、sands of people.Over the years, these paper, cotton, wood, and woolen mills had dumped their waste into its waters.By the 1960s, the Nashua River was about as polluted as any river could get.Its waters ran red or green or blue with dye(染料) from paper mills situated on its banks.The fumes(烟) from thi

    12、s dye blackened the paint on the buildings near the river.Then along came Marion Stoddart with a simple but overwhelming ideaclean up the Nashua.This was no onewoman campaign.Stoddart encouraged the paper mills and the business community to form partnerships to reclaim the river.She carried jars of

    13、dirty river water to local officials to demonstrate the seriousness of the problem.Stoddart talked with business leaders about economic problems.She talked with environmentalists about the longterm problems of pollution.Stoddart knew that the State Water Pollution Control Board would have the final

    14、say on forcing the cleanup.When she spoke to the board, she insisted that the Nashua should be made safe for swimming.They thought her goals were unrealistic.However, the partnerships Stoddart had helped form and the volunteers who were drawn to her cause never gave up.They all realized that cleanin

    15、g up the river was in everyones best interests.By 1993, several water treatment plants had been built, and a conservation area called a “greenway” had been created along the banks of the river.Today mills are still operating along the river, but there are also fish in the river. The Nashua River wel

    16、comes boaters, naturalists, and even swimmers.None of this would have been possible without a woman of vision and a community working together.【解题导语】本文讲的是Marion Stoddart如何联合个体、团体和政府部门共同治理河水污染的事。5What does the underlined word “reclaim” refer to?ARescue. BEnlarge.CMonitor. DExplore.A解析:词义猜测题。结合语境及上下文中

    17、出现的“clean up the Nashua”“the cleanup”“cleaning up the river”等信息可知,此处指的应是河流治理方面的内容,由此可推知画线词的意思应是“改造”,与A项意思相近,故选A。6Whats the boards attitude to Stoddarts goal of improving the river?ASupportive. BDoubtful.CNeutral. DCautious.B解析:观点态度题。根据第四段中的“When she spoke to the board.They thought her goals were unr

    18、ealistic.”可知,该委员会认为Stoddart改善河流状况的目标不切实际,即持怀疑的态度,故选B。7What kind of person is Marion Stoddart?AIndependent and broadminded.BDetermined and farsighted.CIntelligent and creative.DStubborn and proud.B解析:推理判断题。根据文章第三、四段中对Stoddart为了改善河流状况东奔西走的描述及最后一段中的“a woman of vision”可知,Marion Stoddart是一个有决心和有远见卓识的人。故选

    19、B。8What message is conveyed through the no onewoman campaign?AItll be all right on the night.BPrevention is better than cure.CMany hands make light work.DFailure is the mother of success.C解析:推理判断题。通读全文可知,改善纳舒厄河被污染的现状并不是Stoddart一个人的战斗,她还积极地联合个体、团队和政府部门共同治理河水污染,并最终收到成效。由此可知,C项“众人拾柴火焰高”符合题意。 七选五(2018广州

    20、检测)Philadelphia is a city known for many things. It is where the Declaration of Independence was signed in 1776, and it was also the first capital of the United States. 1._ It is home to nearly 3,000 murals(壁画) painted on the sides of homes and buildings around the city. Thats more murals than any o

    21、ther city on Earth. 2._More than 20 years ago, a New Jersey artist named Jane Golden started a program pairing troubled youth with artists to paint murals on a few buildings around the city. 3._ The teenagers involved helped to create magnificent pieces of art, and there were other, even more import

    22、ant, benefits. The young people learned to cooperate and get along with many different kinds of people during the painting. They learned to be responsible, because they needed to follow a schedule to make sure the murals were completed. 4._ It is hard for anyone to see the spectacular designs and no

    23、t feel proud to be a part of Philadelphia.Take a walk around some of the poorest neighbourhoods in Philadelphia and you will find beautiful works of art on the sides and fronts of buildings. Of course the murals are not just in poor neighbourhoods, but richer ones as well. Special buses take tourist

    24、s to different parts of the city to see the various murals, which show the diverse ethnic groups that call Philadelphia home.5_ It is also a model for other cities throughout America seeking to help troubled youth.AHow did this come to be?BWhat happened to the murals on earth?CThey also learned to t

    25、ake pride in their community.DBut one fact about Philadelphia is not so wellknown.EFrom this small project, something magical happened.FThe program encouraged troubled youth to paint together with their teachers.GAs a result of its success, the mural program has now become the nations largest public

    26、 art program.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了费城壁画的发展历史及其重大意义。1D解析:由本段第一句可知,费城因为许多东西而闻名。D项“但是有一个事实不是很为人所知”是对前文的转折,同时引出本文所要介绍的内容,承上启下,符合语境。故选D项。2A解析:上一句介绍了费城拥有比世界其他城市都多的壁画;下文介绍了费城壁画发展的历史。A项“这是怎么出现的?”承上启下,符合语境。故选A项。3E解析:根据下一句中的“there were other, even more important, benefits”可知,这些问题少年参与到壁画的创作中,并且在这个过程中带来了更重要的益处。E项

    27、“从这个小小的项目中,一些神奇的事情发生了”引出了对壁画益处的介绍,符合语境。故选E项。4C解析:根据下一句“It is hard for anyone.not feel proud to be a part of Philadelphia.”可知,人们开始将这些壁画当作是费城引以为傲的一部分。C项意为“他们同样学会了为自己的社区感到骄傲”,句中的“also”承接上文,take pride in与下文中的“feel proud”相呼应,承上启下,符合语境。故选C项。5G解析:根据下一句“It is also a model for other cities.”可知,最后总结了壁画对费城产生的影

    28、响。G项意为“由于它的成功,这个壁画项目已经成为整个国家最大的公共艺术项目”,是对费城壁画的地位评价,总结全文,符合语境。故选G项。 短文改错(2018郑州一中上学期高三入学测试)The incident had happened on my way to a bookstore on the rainy Sunday afternoon.I was waiting for the green light when a girl about ten was knocked down by a passing car,that drove off quickly.A man immediatel

    29、y rushed to the girl to give him first aid.I joined in without any hesitate.A young woman called 110 and the polices soon arrived at the scene.Fortunate she was not badly injured and we sent her to the nearest hospital.Comparing with the escaped driver,I am proud of that I did.答案:The incident happen

    30、ed on my way to a bookstore on rainy Sunday afternoon.I was waiting for the green light when a girl about ten was knocked down by a passing car, drove off quickly.A man immediately rushed to the girl to give first aid.I joined in without any .A young woman called 110 and the soon arrived at the scene. she was not badly injured and we sent her to the nearest hospital. with the escaped driver,I am proud of I did.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019届高考英语(人教版)一轮复习练习:选修6 4 UNIT4知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-405518.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1