2019届高考英语(江苏版)一轮复习练习:必修1 1 UNIT 1知能演练轻松闯关 WORD版含答案 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考英语江苏版一轮复习练习:必修1 UNIT 1知能演练轻松闯关 WORD版含答案 2 2019 高考 英语 江苏 一轮 复习 练习 必修 知能 演练 轻松 闯关 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、A卷 单项填空1He is a man of _ and he has a lot of interesting _ in his life.Amuch experience; experiencesBmany experiences; experienceCmuch experience; experienceDmany experiences; experiencesA解析:of much experience “有很多经验的”, a lot of interesting experiences意为“很多有趣的经历”。experience作“经验” 讲时是不可数名词, 作“经历” 讲时是可
2、数名词。2(安徽卷)Terry, please _your cell phone when Grandma is talking to you.Alook up fromBlook into Clook back onDlook throughA解析:本题结合look短语意义辨析考查语境选词。句意:特里, 祖母和你说话时, 请不要看着你的手机。look up from “从上抬起头来”; look into “调查”; look back on “回顾, 回头看”; look through “仔细检查, 看穿”。祖母是长辈, 和孙辈说话时, 孙辈要集中精力倾听, 即: look up fro
3、m your cell phone(从你的手机上把头抬起来, 即不要看着手机)。故选A项。3Many countries are now setting up national parks _ animals and plants can be protected.AwhenBwhichCwhoseDwhereD解析:考查定语从句。定语从句中不缺少主干成分,故使用关系副词,先行词指地点,故选where。4_ the school, he saw his parents _ for him at the school gate.AAt reaching; waited BOn arriving;
4、 waitingCAt arriving; waited DOn reaching; waitingD解析:on/upon(doing) sth.是固定搭配, 意为“当时候”; see sb.doing “看见某人正在做”;arrive为不及物动词,加宾语时前要有介词at。5(2018江苏四市调研)When he was driving home, he was stopped by the policeman and was _ of speeding.AchargedBblamedCwarnedDaccusedD解析:句意:当他开车回家时, 他被警察阻止了, 并被指控超速。charge s
5、b.with sth. 指“因犯较大错误或重大罪行而进行正式法律控诉”;blame sb.for sth.“因某事责备某人”;warn sb.of sth.“警告某人某事”; accuse sb.of sth.“因某事控告某人”,指“当面指控或指责,不一定诉诸法庭”,根据常识应选D。6The weather was _ cold that I didnt like to leave my room.AreallyBsuchCtooDsoD解析:so.that.“如此以至于”, 引导结果状语从句;such.that.结构中,such修饰名词。7Not until he left his home
6、 _ to know how important the family was for him.Adid he beginBhad he begunChe beganDhe had begunA解析:not until放在句首要用部分倒装, 排除C、 D项; 两个动作是同时发生的, 故使用助动词did。8(2018扬州中学质检)The spokesman was seated in front of all the journalists at the press conference, _ to answer all kinds of questions.ApreparedBpreparin
7、gCto be preparedDhaving preparedA解析:句意:新闻发言人坐在了新闻发布会上所有记者的前面, 准备回答各种各样的问题。be prepared to do sth.“准备好做某事”。故选A。9How do you like the book? Its quite different from _ I read last month.AthatBwhichCthe one whichDone whichC解析:the one指代the book,为特指, 作先行词; which引导定语从句修饰the one, which可省略。10I have read all th
8、e books _were borrowed from the library.AthatB/CwhichDtheyA解析:由于先行词前有all修饰, 故用关系代词that来引导定语从句。11We meet on the last Friday of this month to talk about poems and poets _ we like.AwhichBwhoCwhatDthatD解析:当先行词有人和物时, 关系代词用that。12Henry made a list of all the possible solutions,_seemed helpful in handling
9、the present situation, though.Anone of themBnone of whichCall of whichDall of themB解析:考查定语从句。根据“though”可知, 前后出现了转折, 表示 “似乎没有哪种办法对处理目前的形势有帮助”, 应使用否定词, 排除C和D; 分析句子成分可知, 此处为非限制性定语从句, 因此选择B。13The manager promised to keep me _ of how our business was going on.Ato be informedBon informingCinformedDinformi
10、ngC解析:inform如果用主动形式, 则用法为: inform sb.of sth.。但本题中, “我”与inform之间存在被动关系, 故用过去分词作宾补。14Could you please tell me the way _ a notice about a school activity? AwritingBto writeCwriteDwrittenB解析:the way有两种后置定语, 即the way to do sth.或者the way of doing sth.。15There _ be a lot of trees in front of our teaching b
11、uilding, but now there arent any.AwouldBused toCwas used toDgot used toB解析:句意:过去我们的教学楼前有许多树, 但现在没有了。would do可表示“过去常常做某事”; used to do/be 意为“过去常常做某事或存在某事物,但现在不了”;be/get used to sth./doing sth.意为“习惯于(做)某事”。 阅读理解Golden Gate BridgeLocated in San Francisco, the Golden Gate Bridge started in the year 1933
12、to connect the San Francisco Peninsula with Marin County. It was finally thrown open to public in 1937. It cost more than $ 35 million in the construction. Till the year 1957, the Golden Gate Bridge, at a length of 2,737 meters, was the longest suspension bridge in the world.Brooklyn BridgeThe Brook
13、lyn Bridge is located in Brooklyn. It is one of the oldest bridges in the United States, opened in the year 1883. The length of the bridge is 1,825 meters. The bridge has been featured in several Hollywood movies.George Washington BridgeAlso known as the Hudson River Bridge, the George Washington Br
14、idge which connects Fort Lee to Manhattan came into use in 1931 after a construction period of almost 4 years. It is a twolevel suspension bridge.Mackinac BridgeThis is the third biggest suspension bridge in the world at a length of 8,038 meters. The architect of this bridge was Dr. David B. Steinma
15、n who directed the construction of the bridge which started in the year 1954.It was opened to the public in 1957. People using this bridge are charged a certain amount of money.Navajo BridgeLocated in Arizona, this bridge crosses the Colorado River and is almost 250 meters long. The construction of
16、this bridge started in the year 1927, ending two years later, costing $390,000. In the 1990s a second bridge was built which was opened to the public in 1995. The first bridge is still used by pedestrians now.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了美国五座著名的大桥。1What do we know about the Golden Gate Bridge?AIt consists of
17、 two bridges.BIt costs the least of the five bridges.CIt is the longest suspension bridge in the world.DIt takes about 4 years to complete the construction.D解析:推理判断题。根据第一段中的 “the Golden Gate Bridge started in the year 1933 to connect the San Francisco Peninsula with Marin County. It was finally thro
18、wn open to public in 1937.”可推知,金门大桥的建造时间约有四年,故D项正确。2Which of the following bridges was built the earliest?AGolden Gate Bridge.BBrooklyn Bridge.CGeorge Washington Bridge.DNavajo Bridge.B解析:细节理解题。由题干关键词“was built the earliest”定位到每座大桥的建造时间;根据文中各座大桥的建造时间可知,布鲁克林大桥是最古老的大桥,故B项正确。3What will you do if you dr
19、ive across Mackinac Bridge?AHave to pay some money.BUse the second bridge.CCover nearly 250 meters.DSee the statue of Dr. David B. Steinman.A解析:细节理解题。根据第四段尾句“People using this bridge are charged a certain amount of money.”可知,使用麦基诺大桥的人会被收取一定量的钱,故A项正确。 任务型阅读(2018宿迁三校调研) Do you love travelling? If the
20、answer is yes, then have you ever thought about why? You may maintain that travelling can help you expand your scope of knowledge, especially geographical and historical learning.It will provide more chances for you to enjoy food and try on clothes that you otherwise possibly cannot have.A famous En
21、glish author Francis Bacon (15611626) makes a point when he says that, “Travel, in the younger sort, is a part of education; in the elder, a part of experience.” Evidence of leisure travel can be traced as far back as ancient Babylon.This year, according to the World Travel & Tourism Council, the 1
22、billionth tourist will cross an international boundary before the end of this month.That means that one in seven people on the planet travelled this year, something that would not have been possible a few decades ago.Around 20 years ago only the rich could travel.While the US. and France remain the
23、two largest destinations for world travel, experts say much of the explosive growth in tourism has been to countries like Guatemala, the Dominican Republic, and the Ivory Coast, which werent even on the world tourism map a decade ago.The top five destinations in the world, according to the United Na
24、tions World Tourism Organization, are Paris, London, New York, the Mediterranean, Turkey.Several factors have led to the boom in world travel.The prosperity(富裕) of people in Asia is one factor.People in Asian developing countries have lifted their incomes above middleclass levels in the past few yea
25、rs.And a lot of them have used their new wealth to travel.In addition, travel costs have been reduced thanks to the rapid development of transportation, and competition between airlines to give customers the best prices.TopicTravellingAdvantagesEnrich knowledge, especially in 1_ and history.Taste di
26、fferent 2._ and buy different clothes.Francis Bacon thinks that travel is a part of education and a part of experience.Development 3._from ancient Babylon.Only the wealthy people could go on a trip about two 4._ago.The number of people travelling abroad will 5._ as many as 1 billion before the end o
27、f this month.Tourist6_The US. and France remain the two most popular countries for world travel.Tourism has developed 7._ in countries like Guatemala, the Dominican Republic, and the Ivory Coast.The top five destinations in the world are Paris, London, New York, the Mediterranean and Turkey.Factors
28、8_ in the popularity of global tourism Asian people have got 9._ than before.People have 10._ less money on travel because of convenient transportation and price competition between airlines.答案:1.geography2.food3.Date4.decades5.reach6destinations7.explosively/quickly/rapidly/fast8resulting9.richer/w
29、ealthier10.spentB卷 完形填空Falling off a boxcar and landing on my head,I lost my sight when I was four years old. Now I am thirtytwo. I can _1_remember the brightness of sunshine.It would be wonderful to see again,_2_a tragedy can do strange things to people.It_3_to me that I might not have come to love
30、 life as I do now if I hadnt been blind.My parents and my teacher saw something_4_me, and they made me want to_5_against blindness.The hardest_6_I had to learn was to believe in myself. If I hadnt been able to do that, I would have_7_down for the rest of my life.When I say _8_in myself I am not talk
31、ing about_9_the kind of selfconfidence that_10_me down an unfamiliar staircase(楼梯) alone. But I mean something bigger than that: the assurance that I am a real positive person_11_imperfections.It took me years to obtain this_12_. It had to start with the_13_. Once a man gave me an indoor_14_“I cant
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-405553.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
