高二英语译林版选修6 单元测评:UNIT1 LAUGHTERISGOODFORYOU WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高二英语译林版选修6 单元测评:UNIT1LAUGHTERISGOODFORYOU WORD版含解析 英语 译林版 选修 单元 测评 UN
- 资源描述:
-
1、单元测评(一)(总分:150分)第一卷(三部分,共115分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation probably take place?A.In the mans house.B.In the restaurant.C.In the dining-hall.2.What does the man su
2、ggest doing?A.Rearranging some furniture.B.Selling the old table.C.Buying another bookshelf.3.What does the woman mean?A.Shed like to walk to the concert.B.Shed like to go to the concert by bus.C.Shed like to take a car to go to the concert.4.Why will the man go to Edinburgh?A.To have a meeting in G
3、lasgow.B.To meet some important people.C.To drive the woman there.5.Where do you think the two speakers are?A.On a farm.B.At a post office.C.In a store.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段
4、材料,回答第67题。6.What happened to the womans television set?A.It needed fixing.B.Nobody could find it.C.It got lost.7.Why couldnt the woman find the place?A.She missed the right turn.B.The man lost the map.C.The man gave her the wrong direction.听第7段材料,回答第89题。8.What are the speakers talking about?A.A flig
5、ht timetable.B.The way to Union Street.C.Hiring a taxi.9.Where is the woman going on Saturday?A.Garden Hotel.B.The airport.C.The taxi company.听第8段材料,回答第1012题。10.How much of the earths water can man really use?A.Nearly 75% of it.B.Exactly 3% of it.C.Less than 3% of it.11.How can we avoid a worldwide
6、water shortage in the future?A.Invent ways of increasing rainfall.B.Develop ways of reusing water.C.Use less water.12.Which of the following is true?A.Water can only be used once.B.Used water can be recycled.C.Only rain-water is drinkable.听第9段材料,回答第1316题。13.Where does the man want to go?A.Tokyo Subw
7、ay Station.B.Tokyo Art Museum.C.Tokyo Tower.14.Where should the man get on the train?A.Platform 3.B.Platform 4.C.Platform 5.15.How much should the man pay for the train ticket?A.130 yen.B.140 yen.C.150 yen.16.How many stops are there to Kamiyacho Station?A.Three stops.B.Six stops.C.Four stops.听第10段材
8、料,回答第1720题。17.Whats the strongest reason why Englishman often goes to pubs?A.To meet their friends.B.To see respectable women.C.To relax themselves.18.What is a woman not supposed to do if she wants to visit an English pub?A.Go there alone.B.Go there with her family.C.Go there with a man.19.Accordin
9、g to the passage,how long do pubs stay open?A.13 hours.B.12 hours.C.11 hours.20.What are many men dreaming of?A.Telling their troubles to a pretty girl.B.Retiring from jobs and buying a little country pub.C.Leaving their homes.答案:15 BAABC610 ACCBC1115 BBCBA1620 ACAAB (Text 1)W:Did you enjoy your din
10、ner,sir?M:Yes,I enjoyed it a lot.By the way,where is the rest room please?W:Its over there behind the reception desk.(Text 2)W:We do need another bookshelf in the room.But the problem is the space for it.M:How about moving the old table to the kitchen?(Text 3)M:Id like to drive to the concert tonigh
11、t,but it is being repaired.W:Who needs a car?We can go there on foot.(Text 4)W:Alan,have you got a meeting in Edinburgh?M:Yes,Im going to see some important people.Why?W:Im going to visit Glasgow on Wednesday and its quite near Edinburgh.M:Ah,Im going to drive there tomorrow,so you can go with me.(T
12、ext 5)M:Excuse me,Id like to send something to my friend.W:OK.Let me see.Oh,these tapes are very nice.(Text 6)M:Did you have your television repaired?W:Yes,but not by the place you told me.M:Why not?The repairmen are very good and the charges are quite reasonable.W:That may be,but I couldnt find it.
13、M:But you couldnt miss it.I told you the first right after the Railway Bridge.W:I took that.Then I went to the end of the road.There was no such a place.M:Wait a minute.Perhaps it is the second right.Yes,I think it is.W:I should have known.Whenever someone says “you cant miss it”,you can be sure tha
14、t you wont find it.M:Oh,Im really sorry for the mistake.(Text 7)M:Good morning,City Taxi.W:Good morning.Id like to book a taxi to the airport for Saturday morning,please.M:Where from?W:Im at Garden Hotel in Union Street.There will be three of us sharing.How much would it be?M:About sixty dollars.W:S
15、ixty dollars?Each or between us?M:Thats all together.What time do you want to leave?W:Seven in the morning.M:Right.Well pick you up at your hotel at seven then.Thank you very much.Good-bye.(Text 8)The world is not only hungry,but thirsty for water.That may seem strange to you since nearly 75% of the
16、 earths surface is covered with water. But about 97% of this huge amount is sea water,or salt water.Man can only drink and use the other 3% fresh water from rivers,lakes,underground,and other sources.And we cannot even use all of that,because some of it is in the form of ice and some of it has been
17、polluted.However,this small amount of fresh water is still enough for us.But our need for water is increasing rapidly.Only we take steps to deal with this problem now can we avoid a serious worldwide water shortage later on.One of the first steps is to develop ways of reusing it.Today water is used
18、only once and it goes to the sea or runs underground.But even if every large city reused its water,we still would not have enough.All well have to do to make use of the sea water in the world is to remove the salt.If we take these steps,well be in no danger of drying up!(Text 9)M:Let me see now.Whic
19、h train do I need to get on?W:Excuse me.Can I help you?M:Yes.I want to go to Tokyo Tower,but Im really lost.This is my first visit to Japan,so I have no idea on how to ride the trains.W:First,you need to buy a ticket to your destination.Its a hundred and thirty yen.M:A hundred and thirty yen.Okay.W:
20、Then,get on the Hibita Subway Line at Platform 4.The trains come about every six minutes.M:No.4,all right.And where do I get off the train?W:Get off at Kamiyacho Station,three stops from here.The sign at the station is written in English, so youll be able to read it.M:Three stops.Got it.Thanks for y
21、our help.W:Never mind.Good luck.(Text 10)The word “pub” is the short form for “public house” in Great Britain.It is supposed to be the Englishmens favorite meeting place,where they can get together with friends over a pint of beer and talk about football,or horse racing,or business.Pubs are usually
22、open from 11 a.m. to midnight.You may notice that the pub is the Englishmens meeting place.It is not quite respectable for a woman to go into a pub alone.She must have a man to go with her.Perhaps thats partly the reason why pubs depress methey are intended mainly to provide for their interests.Most
23、 Englishmen have their favorite local pubs,where they can escape from the pressures of family life or work,and if they are lucky they tell their troubles to a pretty bar-girl.Indeed,many men dream of retiring from their 9 to 5 jobs and buying a little country pub,where they imagine theyll be the hos
24、t of a seven-night a week party.第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D中,选出可以填入空白处的最佳选项。21.Some persons think_ is fun.A.making fun of othersB.laughing at othersC.playing jokes on othersD.A,B and C提示:think后接了一个宾语从句,用动名词短语作主语,A、B、C三项都是适合句意的。答案:D22.Teenagers often have difficulty_ the
25、mselves.A.to express B.expressingC.with expressingD.expressed提示:have difficulty(in) doing sth.。答案:B23.How long were you_?A.queuingB.in the queueC.queuing upD.queued for提示:in the queue“排队等候”。答案:B24.She crept downstairs(as)_ as a mouse.A.calmlyB.quietlyC.quiteD.silently提示:她像老鼠一样爬下楼;as.as“和一样”。答案:B 25.
26、It wasnt a recorded show;it was_.A.liveB.aliveC.livingD.lively提示:live adj.“现场直播的”;alive作表语或后置定语;living“活着的”;lively“生动的”。答案:A26.Latin is not a_ language.A.liveB.livingC.livelyD.alive提示:a living language现行的语言;活的语言。答案:B27.Shall we go to the cinema tonight?Well,I dont feel_ out this evening.I have lots
27、of homework to complete.A.like to goB.like goingC.like goD.like to be提示:feel like doing sth.。答案:B28.Is Tom still smoking?No.By next Saturday he_ for a whole month without smoking a single cigarette.A.will goB.will have goneC.goesD.has been going提示:by next Saturday “到下周六”。他将有一个月未吸烟了。答案:B29.I want to
28、buy that kind of cloth because I_ the cloth_ well.A.have told;washesB.have been told;washesC.was told;washedD.have been told;is washed提示:因为我被告诉。wash是表示这种布料的特点,用主动形式表示被动意义。答案:B30.Did you have any difficulty catching yesterdays lecture?No.The professor spoke very clearly to make his speech easy_.A.und
29、erstoodB.understandC.understandingD.to understand提示:make his speech easy to understand即His speech is easy to understand。答案:D31.Has Tim started?He said he would join in the party.He_.He is a man of keeping his word.A.could leaveB.must have leftC.cant comeD.wont be coming提示:a man of keeping his word“一
30、个信守诺言的人”,must have done“对过去情况的推测”。答案:B32.Is Alice playing both basketball and tennis for your school?She_.But now she has given up playing basketball.A.isB.hasC.wasD.had提示:后文中有now现在与过去对比,所以说她过去是这样,但现在已经不是了。答案:C33.All the children on the playground stared up into the sky until the noise of the plane_
31、.A.gave upB.took offC.went outD.died away提示:give up“放弃”;take off“起飞”;go out“熄灭”;die away“风、声、光等渐息;渐弱”。答案:D34._surprises us most is that she doesnt even know_ the difference between the two lies.A.What;whereB.What;whichC.What;whatD.That;where提示:第一空是what引导的主语从句。第二空是宾语从句。意为“它们的区别在哪里?”。答案:A35.(2006天津高考,
32、10)Dont respond to any e-mail_ personal information,no matter how official they look.A.searchingB.askingC.requestingD.questing提示:本题考查现在分词作定语,表示主动。答案:C第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从3655小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。Brownie and Spotty were neighbour dogs who met every day to play together.Like p
33、airs of dogs you can find in any 36,these two dogs loved each other and played 37 so often that they had worn a path through the grass of the field between their own houses.One evening,Brownies family 38 that Brownie hadnt returned home.They went looking for him with no 39.Brownie didnt appear the n
34、ext day,and,despite their 40 to find him,by the next week he was still missing.Curiously,Spotty 41 at Brownies house alone,barking.Busy with their own lives,they just ignored(忽视) the 42 little neighbour dog.Finally,one morning Spotty 43 to take “no” for an answer.Spotty followed Ted about,barking st
35、rongly,then running towards a nearby wood,as if to say,“44 me!Its urgent!”Ted followed the anxious Spotty.The little dog led the man to a 45 spot a half mile from the house.There Ted found his beloved Brownie 46,one of his hind legs stuck in a steel leg hold trap.Horrified,Ted now wished hed taken S
36、pottys earlier barking 47.Then Ted noticed something quite remarkable.Spotty had done more than simply 48 Brownies owner to his trapped friend.In a circle around the 49 dog,Ted found some dog foodwhich was later 50 as the remains of every meal Spotty had been fed that 51!Spotty had been visiting Bro
37、wnie 52,in a single-minded quest to keep his friend alive by offering his own comfort.Spotty had obviously stayed with Brownie to protect him from being hurt,snuggling(依偎) with him at night to keep him 53 and touching him gently with its nose to keep his spirits up.Brownies 54 was treated by a vet(兽
38、医) and he recovered.For many years afterwards,the two families watched the faithful friends frolicing(嬉戏) 55 chasing each other down that well-worn path between their houses.36.A.villageB.storyC.neighbourhoodD.film37.A.togetherB.aimlesslyC.aloneD.happily38.A.watchedB.heardC.knewD.noticed39.A.hopeB.s
39、uccessC.failureD.information40.A.wishesB.demandsC.effortsD.worries41.A.took upB.showed upC.look upD.put up42.A.nervousB.eagerC.sillyD.clever43.A.decidedB.refusedC.hadD.pretended44.A.CatchB.HitC.ForgetD.Follow45.A.nearbyB.distantC.wildD.crowded46.A.aliveB.deadC.activeD.sleepy47.A.immediatelyB.serious
40、lyC.directlyD.honestly48.A.askedB.orderedC.informedD.led49.A.injuredB.destroyedC.frightenedD.hidden50.A.regardedB.preparedC.recognizedD.used51.A.monthB.dayC.eveningD.week52.A.anxiouslyB.regularlyC.sometimesD.seldom53.A.fearlessB.frightenedC.warmD.hopeful54.A.legB.headC.bodyD.tail55.A.butB.orC.soD.an
41、d36.提示:如果没有上下文的话似乎每个选项都可以,但是前句的neighbour dogs提示该选neighbourhood。答案:C37.提示:短文第一句的play together,空前句的“loved each other”及后半句的“had worn a path through the grass.”提示together是正确选项。答案:A38.提示:noticed“注意到”,指无意间发现了某事的客观存在,与上下文照应。答案:D39.提示:success“成功;好结果;收获”;with no success“没有找到”与后句“Brownie didnt appear the next
42、 day.”呼应。information“信息;消息”;with no information“毫无音讯”,指的是“不知道找到还是没找到”,与上下文矛盾。答案:B40.提示:wishes“期望,愿望”,demands“要求”,worries“担心,忧虑”均着重指心里的想法,与上下文讲的寻找的行动不符;efforts“努力,费力”,呼应后半句“by the next week he was still missing”,为正确答案。答案:C41.提示:showed up“出现,露面”,与本段后文照应。答案:B42.提示:nervous“情绪不安的,焦急的,神经紧张的”。它的朋友受伤被困,它当然很
43、焦急,同时与下段的“Ted followed the anxious Spotty.”呼应。答案:A43.提示:refused“拒绝”,与后句“Spotty followed Ted about,barking strongly,then running towards a nearby wood.”照应。答案:B44.提示:follow“跟随”,呼应下文“Ted followed the anxious Spotty”。答案:D45.提示:wild“荒凉的,无人烟的”,恰好是说明小狗被困一周,无人知晓的原因,与短文呼应。答案:C46.提示:alive“活的,存活的”。与最后一段的“Brown
44、ies.and he recovered”呼应。答案:A47.提示:take seriously“重视、认真对待”。.Ted now wished.的虚拟句表达了一种愿望,与第三段第二句“Busy with their own lives,they just ignored the 42 little neighbour dog.”呼应。答案:B48.提示:前文“The little dog led the man to a 45 spot a half mile from the house.”提供信息,并与后文呼应。答案:D49.提示:短文最后一段的“Brownies 54 was tre
45、ated by a vet and he recovered”提供信息说明狗“受伤”了。答案:A50.提示:recognized“认出、确认”,与上下文照应。答案:C51.提示:短文第二段的“.by the next week he was still missing.”提供信息,小狗失踪了一周时间;又因该句中的every meal信息,可以选week,指一周的食物。答案:D52.提示:regularly“定期地,定时地,有规律地”,呼应后句及上下文,语意贴切。答案:B53.提示:前文的“snuggling with him at night”提示该用warm。答案:C54.提示:与前文第五段
46、的“There Ted found his beloved Brownie 46,one of his hind legs stuck in a steel leg hold trap.”呼应。答案:A55.提示:句中的frolicing和chasing each other是并列关系,用and来连接。答案:D第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。ATheres more misery in peoples lives today than a decade ago.So says a new study
47、on lifes negatives from the University of Chicagos National Opinion Research Center,which conducts social science research for government agencies,educational institutions,non-profit organizations and private corporations.The researchers surveyed 1340 people about negative life events and found that
48、 the 2004 respondents had more troubles than those who were surveyed in 1991.“The prediction would have been that problems would have been down,”says Tom Smith,the studys author.He says good economic years during the 90s would have brought an expectation of fewer problems,not more.Overall,the percen
49、tage who reported at least one significant negative life event increased from 88% to 92%.Most of the problems were related to increased incidents of illness and the inability to afford medical care;mounting bills;unemployment;and troubled romantic relationships.Fortunately,fewer of those surveyed re
50、ported having trouble with crime or the law.The University of Chicago report is part of a larger study known as the larger General Social Survey,which is supported by the National Science Foundation.Some of the problems outlined in the study were more complicated than just a single bad event.For ins
51、tance,the inability to afford health care rose from 7% in 1991 to 11% in 2004.Those who said they lacked health insurance increased from 12% to 18%.On the romantic front,the percentage who reported breaking up with a steady partner doubled from 4% to 8%.But people shouldnt despair even if there is t
52、rouble around them.Bad experiences dont necessarily make people unhappy,says Jonathan Haidt,an associate professor of psychology at the University of Virginia and author of the new book The Happiness Hypothesis.He advises paying attention to the state of personal relationships,the work environment a
53、nd control over daily life,because improving those areas will increase happiness.56.It is generally believed that_.A.good economic years will bring fewer problems of lifeB.good economic years will bring more problems of lifeC.good economic years have nothing to do with problems of lifeD.good economi
54、c years have a lot to do with problems of life57.Which of the following is TRUE?A.There were 2004 people taking part in the survey.B.Most of the problems are related to crime or the law.C.Improving personal relationships,working environment and daily life can increase happiness.D.Bad experiences wil
55、l certainly make people unhappy.58.According to the survey,the percentage of_ rose fastest.A.illnessB.the inability to afford medical careC.divorceD.the lack of healthy insurance59.The main purpose of the passage is to_.A.tell us the results of a certain surveyB.tell us the fact that unhappiness has
56、 risen in the past decadeC.tell us the ways to be happyD.tell us there are still a lot of problems in the modern society60.The research is carried out by_.A.Tom SmithB.the University of Chicagos National Opinion Research CenterC.Jonathan HaidtD.educational institutions56.提示:根据第三段得知。排除干扰项不能忽视题干中的gene
57、rally believed。答案:A57.提示:根据第三段得知。A项中的2004是年,不是人数;B中的most of应是few of;D项中的will certainly应是dont necessarily。答案:C58.答案:D59.答案:B60.提示:根据第一段第二句得知。答案:BBIn survey of the Class of 2006,engineers still get top salary offers,but accounting and finance majors are climbing quickly.So far this academic year,colle
58、ge seniors in most majors are experiencing an increase in starting-salary offers,according to a quarterly survey published by the National Association of Colleges & Employers (NACE).“By and large,the average salary increases that employers offered to new college graduates were respectable,and some w
59、ere standouts,”Marilyn Mackes,executive director of NACE said in a statement.Topping the list of highest-paid majors were chemical engineers who fetched $55 900 on average,followed by electrical engineering degrees at $52 899.Despite taking a 0.3 percent drop compared to the 2004-2005 academic year,
60、mechanical engineers took third place with an average salary of $50 672.The survey,which polled 83 different private and public schools across the country,revealed(显示) that computer science graduates might not get as much as they did in previous years,as offers fell slightly to $50 046.Accounting an
61、d economics or finance experienced the biggest growth,claiming the fifth and sixth places,and rounding out the list,in order,were civil engineering,management and marketing.Liberal arts majors,which included both natural and social science majors such as history and English,finished last with a star
62、ting salary of $30 828,but experienced an increase of 6.1 percent compared to last year.NACEs newest survey,also noted that employers planned to hire 14.5 percent more college grads this year,compared to the 2004-2005 academic year.Terri LaMarco,the associate director of the University of Michigans
63、career center,said that NACEs forecast matches up with what she is seeing on campus so far this year.61.According to the passage,which majors average salary took the fourth place?A.Electrical engineering.B.Civil engineering.C.Computer science.D.Economics.62.Which of the following is NOT mentioned in
64、 the passage?A.Liberal arts majors starting-salary was slightly increased.B.All of the engineering grads did not experience an increase of the average salary.C.The biggest growth in starting-salary lies in accounting and economics.D.College graduates are easier to find a well-paid jobs.63.On whom wa
65、s the survey carried out?A.College seniors looking for jobs.B.College graduates.C.College graduates having found jobs.D.Students looking forward to college.61.提示:根据第四、五、六段得知。答案:C62.提示:干扰项是B项。注意all.not.译成“并非都”。答案:D63.提示:根据第一段得知。答案:ACIf you woke up this Monday feeling depressed and found that,from the
66、n on,things got worse,there may be an explanation.According to one academics calculations,January 23 was the most depressing day of the year.Cliff Arnall,a psychologist at Cardiff University who came up with the idea,blamed a combination of debts,failed New Years resolutions,the cold,gray weather an
67、d the length of time since Christmas.“For most people,theres a realization by the third week of January that spending on sales items needs to be stopped so that Christmas can be paid for,”he said.Those employers who are paid at the end of the month have had a long wait to get their salary again,he s
68、aid,“Nearing pay day may seem like a positive,but it may also result in increased stress as the person realizes they wont be able to pay off their Christmas bills.”“The last week in January and first week in February are traditionally the coldest times of the year.”The average amount of sunshine for
69、 January was only 43 hoursless than an hour and a half a day.The Citizens Advice Bureau and Samaritans both agreed that this was their busiest time of the year.Don Levene,a CAB spokesman,said,“People are getting their credit card bills and may have spent more than they can afford.Most people were pa
70、id a week early before Christmas which makes January particularly long money-wise.”Mike Cobb,of the Samaritans,said,“We get more calls from people feeling depressed or suicidal at this time of year.There is Seasonal Affective Disorder because of the lack of sunlight,and people are returning to the w
71、orries that they put behind them at Christmas.”64.All of the following are reasons for peoples depression on January except that_.A.Christmas Day is approachingB.they didnt achieve their New Years resolutionsC.the weather is very cold and grayD.they didnt pay off their debts65.What does the underlin
72、ed word mean?A.Lack of money.B.Spend wisely on money.C.Concerning money.D.Economic in money.66.What is the best title of the passage?A.Cheer up on January 23B.The cause of peoples depressionC.A new finding about January 23D.January 23,the most depressing day of the year64.提示:根据第二段得知。答案:A65.提示:Most p
73、eople were paid a week early before Christmas which makes January particularly long money-wise.本句的意思为:大多数人在圣诞节前一星期领到工资,这意味着他们要比平时更长的时间才能领到一月份的工资。答案:C66.提示:A项不符合文意,B项只是文章的一部分,C项不够具体。答案:DDTechnology is the application(应用) of knowledge to production.Thanks to modern technology,we have been able to incr
74、ease greatly the efficiency of our work force.New machines and new methods have helped cut down time and expense while increasing overall output.This has meant more production and a higher standard of living.For most of us in America,modern technology is thought as the reason why we can have cars an
75、d television sets.However,technology has also increased the amount of food available(有用的) to us,by means of modern farming machinery and animal breeding techniques,and has extended our life span via medical technology.Will mankind continue to live longer and have a higher quality of life?In large me
76、asure the answer depends on technology and our ability to use it widely.If we keep making progress as we have over the past fifty years,the answer is definitely yes.The advancement of technology depends upon research and development,and the latest statistics(统计) show that the United States is contin
77、uing to pump billions of dollars annually(每年) into such efforts.So while we are running out of some scarce resources(少的资源) we may well find technological substitutes(代用品) for many of them through our research programs.Therefore,in the final analysis the three major factors of production(land,labor a
78、nd capital) are all influenced by technology.When we need new skills on techniques in medicine,people will start developing new technology to meet those needs.As equipment proves to be slow or inefficient,new machines will be invented.Technology responds to our needs in helping us maintain our stand
79、ard of living.67.What is the best title for the passage?A.The Definition of TechnologyB.Modern TechnologyC.The Application of TechnologyD.The Development of Technology68.From the passage,we can infer that this article is probably_.A.a part of the introduction to American businessB.followed by the pa
80、ssage talking about factors of productionC.taken from a learned journalD.both A and B69.Which is the main idea of the passage?A.Modern technology is the key to the improvement of standard of living.B.The three major factors of productionland,labor and capital are all influenced by technology.C.Techn
81、ology is the response to our needs.D.The United States is making great efforts to advance its technology.70.According to the passage,people can live a long life with the help of_.A.higher quality of lifeB.medical technologyC.modern farming machineryD.technological substitute71.From the passage we ca
82、n not infer that_.A.the United States has spent a lot of dollars on the medicine researchB.in the past fifty years human beings have made great progress in the field of medicineC.it is impossible that the length of human life will be extended no matter whether the progress will be made or notD.peopl
83、e will invent new machines when they find the old ones are not efficient67.提示:由文章第一段可知谈论的现代技术对生活的影响,其中包括了它的定义、应用和发展,故选B项。答案:B68.答案:D69.提示:文章是围绕现代技术来说的,所以中心意思也应是和现代技术有关的。答案:A70.提示:由第二段的最后一句“.and has extended our life span via medical technology.”可得出正确答案。答案:B71.提示:此选项与第二段的最后一句话相矛盾,故为错误的。答案:CEBritain a
84、nd France are separated by the English Channel,a body of water that can be crossed in as few as 20 minutes.But the cultures of the two countries sometimes seem to be miles apart.Last Thursday Britain and France celebrated the 100th anniversary of the signing of a friendship agreement called the Ente
85、nte Cordiale.The agreementsigned in London on April 8,1904marked a new beginning for the countries following centuries of wars and love-hate partnership.But their relationship has been ups and downs over the past century.Just last year,there were fierce disagreements over the Iraq warwhich British P
86、rime Minister Tony Blair supported despite French President Jacques Chirac speaking out against it.This discomfort is expressed in Blair and Chiracs body language at international meetings.While the French leader often greets German Chancellor Gerhard Schroeder with a hug(拥抱),Blair just receives a h
87、andshake.However,some political experts say the war in Iraq could in fact have helped ties.“The British population was against war,”said Francois Heisbourg,director of the Paris-based Foundation for Strategic Research(战略研究基金会).“So it could have actually helped bring the two sides closer.”The history
88、 of divisions may well be because of the very different ways in which the two sides see the world.“The French think Britain is not doing its best to become part of Europe by not introducing the single European currency(货币),”said Geoff Hare,a former lecturer in French politics and language at Newcast
89、le University in Britain.“France has spent the past 15 to 20 years making itself seen as part of the European Union.”But this doesnt stop 12 million Britons taking holidays in France each year.However,only 3 million French come in the opposite direction.Surveys show that most French people feel clos
90、er to the Germans than they do to the British.And the research carried out in Britain has found that only a third of the population believes the French can be trusted.Perhaps this bad feeling comes because the British dislike Frances close relationship with Germany.Or because the French are not happ
91、y with Britains close links with US.Whatever the answer is,as both sides celebrate 100 years of “doubtful friendship”,they are at least able to make jokes about each other.Heres one:Whats the best thing about Britains relationship with France?The English Channel.72.For centuries,the relationship bet
92、ween England and France is_.A.friendlyB.impoliteC.brotherlyD.a mixture of love and hatred73.The war in Iraq does_ to the relationship between France and England.A.goodB.harmC.neither good nor harmD.both good and harm74.The British are not so friendly to_ and the French are not so friendly to_.A.Germ
93、any;AmericaB.America;GermanyC.Germany;Germany tooD.America;America too75.What does the last sentence mean?A.As long as the English Channel exists,no further disagreement will form between France and Britain.B.The English Channel can prevent anything unfriendly happening in both France and Britain.C.
94、France and Britain are near neighbors,and this will help balance the relationship between them.D.The English Channel is the largest enemy between France and Britain.72.提示:文章第二段末句中love-hate partnership体现了答案。答案:D73.提示:由原文第三段中fierce disagreements over the Iraq war和第四段中the war in Iraq could in fact have
95、 helped ties可知。答案:D74.提示:由原文第六段“Perhaps.with US.”可知。答案:A75.提示:由原文最后一句英法两国人之间开的玩笑,可见两国关系还不算很差,英吉利海峡将会是他们之间最好的纽带,就是看在它的份上,英法也不应该有太过火的行为。答案:C第二卷(共35分)第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾();如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:此行多一个词:把多余的词用斜线()划掉,在该行右边横线上写出该词,并也
96、用斜线划掉。此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(),在该行右边横线上写出该加的词。此行错一个词:在错的词下画一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。注意:原行没有错的不要改。Dear Andy,I am glad to learn that you are going to China and will76._stay at my home.My parents and I am very pleased to have77._you with us.Now let me tell that we have arranged for78._you.I know the school will
97、 organize a lot things for79._you to do in the morning,but in the afternoon,Ill show80._you around and take you to some place of interests.Well81._mostly stay at home in the evening and watching TV,playing82._games,and meeting people.Im sure well have wonderful83._time and enjoy keep each other comp
98、any.84._Im looking forward very much for meeting you soon.85._Yours sincerely,Li Hua76.提示:根据题意应为“来到”。答案:goingcoming77.提示:因主语为and连接的两个并列成分,谓语应用复数。答案:amare78.提示:引导的宾语从句表示“所事/人”应用“what”。答案:thatwhat79.提示:a lot of为固定搭配。答案:a lot后加of80.答案:81.提示:places of interest为固定搭配,意思是“名胜古迹”。答案:interestsinterest82.提示:wa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-40571.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
