内蒙古集宁新世纪中学2020-2021学年高一下学期3月质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古集宁新世纪中学2020-2021学年高一下学期3月质量检测英语试题 WORD版含解析 内蒙古 集宁 新世纪 中学 2020 2021 学年 一下 学期 质量 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年下学期高一年级质量检测英语试题(时间120分钟,总分120分)注意事项:1.本试卷有两张答题卡,选择题涂在小答题卡上。非选择题用0.5mm的黑色中性笔按要求写在答题纸上2.在答题卡上正确添涂考号、姓名及班级,交卷时只交答题卡。第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASunrise HikeSaturday, October 21, 6:45 am-7:45 amEnjoy sunrise from the hilltop as you learn about wi
2、ldlife, plants, history and forest. Ages 8 and up; under 18 with an adult. To register (报名)by phone, call 630-933-7248.Meet in the parking lot on the west side of Greene Road south of 79th Street. Dress for the weather, wear comfortable shoes and bring water.Trick Or TreatSaturday, October 28, 9:00
3、am-11:30 amYou and your family are invited to join the YMCA for a Halloween hike up Badger Mountain! Make sure to wear your Halloween costumes (戏装)!Free shirts for the first 200 kids registered. Remember to take away your shirt by 11:30 am or it will be given away.Cost: Trick or Treat is a FREE even
4、t.Discovery HikeThursday, October 26, 1:00 pm-4:00 pm; Ages 3-8Fall is pumpkin time. Listen to a pumpkin story and learn how pumpkins grow. Then we will head out on the path in search of a little pumpkin just for you and maybe, we will find the great pumpkin along the way. $7 per child.Harvest Day C
5、ampMonday, October 31, 8:00 am-5:00 pmHarvest Camp is an opportunity for children aged 5-13 to find the wonder of autumn at Keystone Science School and enjoy all the fun the Halloween season offers. Well explore the ways our natural environment has changed from summer to fall. As always, our program
6、ming is focused on building skills, knowledge and confidence. Cost: $0.00. 1. What do these activities have in common?A. They are designed only for children.B. They are held in a mountain.C. They are to celebrate Halloween.D. They all take place in autumn.2. In which activity might children get free
7、 clothes?A. Sunrise HikeB. Discovery HikeC. Harvest Day CampD. Trick Or Treat3. What can children do on the last day of October?A. Listen to a pumpkin story.B. Hike with their parents.C. Enjoy the beauty of autumn.D. Learn about wildlife and forest.【答案】1. D 2. D 3. C【解析】【分析】这篇文章是一篇应用文,介绍了在秋季,为孩子们准备的
8、一些有趣的活动。【1题详解】细节理解题。由Saturday, October 21, Saturday, October 28, Thursday, October 26, Monday, October 31,可知这些活动有一个共同点,就是都在秋天举行,选D。2题详解】细节理解题。由Trick Or Treat中的Free shirts for the first 200 kids registered. 可知在Trick Or Treat活动中,孩子们可能会获得免费的衣服,选D。【3题详解】细节理解题。由Monday, October 31, Well explore the ways o
9、ur natural environment has changed from summer to fall. 可知我们将探索自然环境从夏季到秋季的变化。在10月的最后一天,孩子们可以欣赏秋天的美丽,选C。BHave you ever thought of taking a train and having an adventure(奇遇)? Riding the train can be a real adventure. That is how I feel every time I take Amtrak. I often take a fourhour trip to visit my
10、 children. Every time I take this trip I never know what will happen.Last week when I was on the train and over an hour into the train ride, there was a man sitting by himself in the back of the train carrying on a mobile phone conversationin another language. It was loud and disturbed most of the p
11、eople on the train. I think it was annoying.Fortunately I sat next to a wonderful old lady who was taking a two-day trip by train. She said her two daughters were distraught at the thought of her driving for three days to reach her home, although she had no trouble driving. The train ride was the on
12、ly choice for her. She loved to look out of the window and watch the world go by on the train.She was fun to talk to and asked me when my children started being parents. That is a very good question. Both of us are old and have children. She asked that same question from time to time.There are alway
13、s many people on the train from all walks of life, different countries, and many languages. Riding the train is a great way to increase your knowledge and take in all kinds of cultures. If you get hungry, you can buy food in the food car at any time. If you need to use the restroom there is always o
14、ne available.It sure beats driving the car, which has to stop for food and restrooms. And it is better than taking the bus.4. According to the passage, the purpose of the authors train ride was_.A. to do businessB. to see her childrenC. to visit places of interestD. to see her old friends5. Which of
15、 the following is the closest in meaning to the underlined word “distraught” in Paragraph 3?A. Disappointed.B. Satisfied.C. Concerned.D. Pleased6. In the authors opinion, on the train Amtrak_.A. the services are quite goodB. the food is terribly expensiveC. all the passengers are politeD. all the pa
16、ssengers are American7. What is the best title for this passage?A. Train ridea real adventureB. A painful experience on the trainC. The history of AmtrakD. A wonderful lady【答案】4. B 5. C 6. A 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章作者主要介绍了她的一次火车旅行经历,并且表示乘坐火车是一次很好的旅行。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段“I often take a fourhour trip to
17、visit my children.”(我经常花四个小时乘火车去看我的孩子们。)可知,作者坐火车是为了看她的孩子们。故选B。【5题详解】词句猜测题。根据第三段第一句“a wonderful old lady”(一位了不起老太太)和划线词所在的句子中的“her driving for three days to reach her home, although she had no trouble driving”(她开了三天车才到家,尽管她开车没有问题)可推知,她的两个女儿担心她。故选C。【6题详解】推理判断题。根据文章第五段“If you get hungry, you can buy fo
18、od in the food car at any time. If you need to use the restroom there is always one available.”(如果你饿了,你可以随时在餐车里买食物。如果你需要上厕所,总有一个。)和文章最后一段“It sure beats driving the car, which has to stop for food and restrooms. And it is better than taking the bus.”(这肯定比开车好,因为开车必须停下来吃东西和上厕所。而且比坐公共汽车好多了。)可推知,作者认为火车上的
19、服务非常好。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Have you ever thought of taking a train and having an adventure(奇遇)? Riding the train can be a real adventure.”(你想过坐火车去冒险吗?坐火车可能是一场真正的冒险。)可知,文章作者主要介绍了她的一次火车旅行经历,并且表示乘坐火车是一次很好的旅行。C项:Train ridea real adventure(火车乘车是一场真正的冒险)符合题意。故选A。CYou cant imagine how terrible I felt at
20、 that time. A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school. In my first PE class, the teacher required us to run laps and then hit
21、a softball. I didnt do either well. He later informed me that I was not athletic.The idea that I was not athletic stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about the ba
22、ttle against my own body and mind. A test of wills!The night before my marathon, I dreamed that I couldnt even find the finish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the start line, my shoe laces became untied. So I stopped to readjust. No
23、t the start I wanted!At mile 3, I passed a sign:GO FORIT, RUNNERS!By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21, I was starving!As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign
24、. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 a.m. or questioned my expenses on running.I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.Determined to be myself, mo
25、ve forward, free of shame and worldly labels(世俗标签), I can now call myself a marathon winner.8. A month before the marathon, the author _.A. lost hopeB. felt scaredC. was well trainedD. made up his mind to run9. Why did the author mention the PE class in his 7th year?A. To acknowledge the support of
26、his teacher.B. To amuse the readers with a funny story.C. To show he was not talented in sports.D. To share a precious memory.10. How was the authors first marathon?A. He made it.B. He quitted halfway.C. He got the first prize.D. He walked to the end.11. What does the story mainly tell us?A. One is
27、never too old to learn.B. A man owes his success to his family support.C. A winner is one with a great effort of will.D. Failure is the mother of success.【答案】8 D 9. C 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者通过不断的努力练习,以及坚定的决心让自己成功的跑完了马拉松比赛。【8题详解】细节理解题。根据第一段“A month before my first marathon, one of my ankle
28、s was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.”(在我第一次马拉松比赛前一个月,我的一只脚踝受伤了,这意味着有两周不能训练,只剩下两周的训练时间了。但是我仍然下定决心继续下去。)可知,在马拉松比赛前一个月作者受伤了,但是作者下定决心去参加比赛。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第二段“In my first PE class, the teacher required us to run
29、laps and then hit a softball. I didnt do either well. He later informed me that I was not athletic.”(在我第一节体育课上,老师要求我们跑圈然后打垒球。我这两项做的都不好。他后来告诉我说我没有运动细胞。)可知,作者提到7年级的事情是为了证明自己真的没有运动天赋。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“But I finished! And I got a medal.”(但是我完成了并且还得到了一枚奖牌。)可知,作者完成了马拉松比赛。故选A。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知,作者讲
30、述自己跑马拉松的经历,再根据最后一段“Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签), I can now call myself a marathon winner”(下决心做我自己,继续前进,没有羞耻和世俗的标签,我现在可以称自己为“马拉松冠军”。)可知,作者成功跑完马拉松源于自己的意志,所以这个故事主要告诉我们胜利者要有坚定的意志。故选C。DThe new garbage sorting(分类)regulation has taken effect in Shanghai star
31、ting July 1. Many citizens are still confused about the classification of the four different types of trash. Thankfully, authorities have released an official guideline to explain the new rules.The guideline, published by the Shanghai Greenery and Public Sanitation Bureau, provides a rather clear de
32、finition on the four kinds of waste: recyclable waste, harmful waste, household food waste and residual(剩余的) waste.Harmful waste, as the name suggests, includes various poisonous materials like used batteries, light bulbs, out-of-date medicines, paint and pesticides. Household food wastewhich is tra
33、nslated to “wet trash” in Chineserefers to food leftovers, rotten food, pet food, fruit peels, remains of TCM herbs and flowers. Paper, plastic, glass, metal and textiles(纺织品)are counted as recyclable waste. The definition of residual waste is a little confusing. Anything that is not listed above be
34、longs to this category. As specific as the new guideline is, residents still have a hard time sorting trash correctly and are finding it challenging to memorize them all. For instance, both plastic bottles and bubble tea or coffee cups are plastic materials. However, the former falls the category of
35、 recyclable waste and the latter belongs to residual waste. To save the hassle(麻烦), some netizens have come up with their own way to sort trash. “We should do this from a pigs angle,” commented one netizen. “Those edible(可食用的)for pigs are household food waste. Those even pigs dont want to eat are re
36、sidual waste. If a pig consumes something and dies of it, then something must be harmful waste. Those that can be sold and the money we gain can be used to purchase pigs are recyclable waste.”The new regulation came into effect on July 1. Those who do not sort their trash properly will be fined RMB
37、200.12. What do the old coats that you want to throw away belong to?A. Harmful waste.B. Wet trash.C. Recyclable waste.D. Residual waste.13. What is the netizens attitude towards the new garbage sorting regulation?A. SeriousB. Humorous.C. Delightful.D. Uncertain.14. Which of the following statement i
38、s true according to the passage?A. Pet food belongs to harmful waste.B. All the citizens are quite clear about the classification of the four types of trash.C. A pig can even define the four kinds of waste.D. Some citizens find it difficult to sort trash correctly.15. What does the passage mainly ta
39、lk about?A. The four sorts of garbage are forbidden in Shanghai.B. Shanghai garbage sorting enforcement begins.C. People are still confused about garbage sorting.D. The netizens in Shanghai support the garbage sorting policy.【答案】12. C 13. B 14. D 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了上海执行新的垃圾分类规定,以及相关规定出台后,人们
40、对此作出的反应。12题详解】推理判断题。根据第五段的“Paper, plastic, glass, metal and textiles (纺织品) are counted as recyclable waste.”(纸,塑料,玻璃,铁制品和纺织品都属于可回收垃圾)可知,纺织品属于可回收垃圾,扔掉的旧大衣属于纺织品,故它是可回收垃圾。选项C. Recyclable waste“可回收垃圾”,符合题意,故选C项。【13题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“We should do this from a pigs angle,” commented one netizen. “Those edi
41、ble(可食用的)for pigs are household food waste. Those even pigs dont want to eat are residual waste. If a pig consumes something and dies of it, then something must be harmful waste. Those that can be sold and the money we gain can be used to purchase pigs are recyclable waste.”(一位网友说,我们可以从猪的角度来做这件事,猪可以
42、食用的是湿垃圾(家用废弃食物产生的垃圾);那些猪都不吃的是干垃圾(残留的垃圾);如果一头猪吃了什么东西死了,那些东西一定是有害垃圾;那些可以卖掉赚钱买猪的是可回收垃圾。 )由此可知,网民从猪的角度来进行垃圾分类,以一种幽默的语气来表达自己观点。故选B项。【14题详解】细节理解题。根据倒数第三段中“As specific as the new guideline is, residents still have a hard time sorting trash correctly and are finding it challenging to memorize them all.”(尽管这
43、个新指南很具体,但是居民们仍然很难正确地垃圾分类,而且认为把他们都记住也是很有挑战性的。)由此可知,一些市民会觉得把垃圾正确地分类是困难的,故选D项。【15题详解】主旨大意题。根据第一段的“The new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai starting July 1. ”(新的垃圾分类规定已定于7月1日在上海生效),文章后文中介绍了上海的垃圾分类指南的出台及具体内容,还有人们对此的反应,这些都是围绕上海的垃圾分类规定的实施展开的,由此可知,本文主要讲述上海执行新的垃圾分类标准。选项B “Shanghai garb
44、age sorting enforcement begins.”(上海垃圾分类实施开始了),可以概括本文主旨,故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(注意:如果选E在答题卡上涂AB,如选F涂BC,如选G涂CD).How to Pass an Important TestWhether its a first grade science test or College Entrance Exam, all tests have one thing in common: you have to pass
45、._16_Stuck in a situation where you dont know what to do? This article can help you. TipsOnce you get the study guide, make plans right away to study as soon as possible. No excuses! Killing time with friends isnt worth it, since you can always hang out with them any other day. Get plenty of rest._1
46、7_If you walk into the classroom sleepily, youll most likely not finish the test because you are so tired. Eat a good meal for breakfast._18_Some healthy breakfast suggestions are oatmeal(燕麦片), high fibre food, and grapefruit with the fresh fruit salad.Bring all necessary materials._19_Bring pencils
47、, pens, pencil sharpeners, erasers, the calculator(if allowed) and anything else youll need for the test. _20_Showing up late cuts back the time youll have to take for the test if its already testing hours. Youll probably miss any important information needed in completing the test. In some tests, l
48、ate comers are not allowed to take the test.A. The exam tests vocabulary, reading and maths skills.B. One piece of cheese probably wont last until test time.C. Dont forget to set your alarm clock and show up on the test day on time.D. Studies show that if you get enough sleep, your brain will be muc
49、h more efficient.E. Showing up without something as simple as a pencil can have a big effect on your test.F. Failing the test wont help you in the long run, so its important to know how to prepare to pass that big test.G This test is a challenging one and every year many students are unable to quali
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-406932.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
