分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型2020届人教版高三英语二轮复习测试:题型组合练(十八) WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:407227
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:14
  • 大小:125.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020届人教版高三英语二轮复习测试:题型组合练十八 WORD版含答案 2020 届人教版高三 英语 二轮 复习 测试 题型 组合 十八 WORD 答案
    资源描述:

    1、题型组合练(十八)阅读理解完形填空.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(2019广州高三模拟)AAdult Education CoursesComputer StudiesTechnology is advancing at a rapid pace,and we rely more and more on computers for everything from cooking to organising our taxes.This sixweek course will give you an understanding of computer

    2、 fundamentals,including the use of software packages (Word,Excel and PowerPoint) and how to use the Internet.Start:May 2,2019Time:Wed.7 pm9 pmCost:$300Length:6 weeksPlace:Sydney CollegeWoodworkLearn the basics of woodworking with simple handson projects to build your confidence and skills.Each lesso

    3、n explores a different area of woodworking that will provide you with the skills needed for any woodworking project.Flexible learning allows you to choose only the lessons that interest you.Start:April 15,2019Time:Mon.5 pm 7 pmCost:$30 per lessonLength:12 weeksPlace:Adult Learning CentreWeb DesignTh

    4、is course provides advanced training in software,design,and coding for the Web.Students must have already completed a recognised basic Web design course or have at least 2 years relevant work experience.Students completing the course will receive the Diploma in Advanced Web Design.Start:June 1,2019T

    5、ime:Weekdays 9 am4 pmCost:$4,990Length:40 weeksPlace :University of TechnologyArtThis practical course is intended to help established (著名的) artists take their creativity further.From sketching and colour,to composition (构图),painting and experimenting with style,you will study and explore an engagin

    6、g variety of creative media and subject matter.Start:April 21,2019Time:Thur.3 pm 6 pmCost:$750Length:15 weeksPlace:City Art1.Which courses are suitable for beginners?AWeb Design and Art.BComputer Studies and Art.CWoodwork and Web Design.DComputer Studies and Woodwork.2Which course awards students an

    7、 official certificate?AArt.BWoodwork.CWeb Design. DComputer Studies.3How much will a student who attends only half of all the Woodwork lessons pay in total? A$30. B$180.C$250. D$360.体裁:应用文题材:广告主题:成年人教育课程【语篇解读】本文介绍了四门针对成年人教育的课程,即计算机课程、木工手艺、网页设计和艺术。1解析:细节理解题。根据Computer Studies部分中的“an understanding of

    8、computer fundamentals”可知,该课程提供计算机的基础内容;从Woodwork部分中的“the basics of woodworking”可知,该课程提供木工手艺的基础内容。故选D。答案:D2解析:细节理解题。根据Web Design部分中的“Students completing the course will receive the Diploma in Advanced Web Design”可知,该课程会给完成课程的学生颁发结业证书,另外三门课程均未提到颁发证书,故C项符合题意。答案:C3解析:数字计算题。根据Woodwork部分中的“Time:Mon.5pm7pm

    9、”可知,该课程每周一开一次课;根据该部分中的“$30 per lesson”可知,每节课要花费30美元;根据该部分中的“Length:12 weeks”可知,该课程持续12周,即12次课。由此可知,上全部课程需要$3012$360,上一半的课程需要180美元。答案:BB(2019长沙四校模拟)Josh Morrison,17,dreamed of raising $100,000 to build a home for a lowincome family.After years of hard work,his dream has come true.The house is now in

    10、the early stages of building.Six years ago,Josh and his dad went into a Habitat for Humanity ReStore,a home improvement store and donation center run by the nonprofit organization.They were there to buy a sink.Josh,then 11,also noticed a collection of pennies.“I instantly felt the urge to help out w

    11、ith that,” he said.Josh set a fundraising(筹款) deadline of four years.Many people doubted whether he could reach his goal of$100,000,but it didnt shake his faith.He raised money at his school and other nearby schools.He collected money from neighbors,got publicity from local newspapers,and placed can

    12、s in stores so that people could donate extra change.Joshs fundraising efforts began to produce results.Still,there were challenges.Four months before his deadline,he was $30,000 short.He decided to hold a Family Fun Fair and Spaghetti Dinner in Uxbridge,which is in the province of Ontario.The event

    13、 raised $19,000.“I didnt care how long it took me,” Josh said.“I would raise $100,000.”With three weeks left,a company called Joshs house,offering to donate $18,000.Eventually,Josh reached a total of$124,000 before his deadline.“The momentum just kept going,and we decided to do more,” he said.“Joshs

    14、 Penny House” is being built by Habitat for Humanity in the city of Oshawa,along with 24 new townhouses.Josh has helped with some of the construction,as have other volunteers.He will choose the family that moves into the unit.Next year,the 17yearold will head to college in British Columbia,Canadas w

    15、esternmost province.As a 11yearold kid when starting fundraising,Josh was able to send a powerful message across the world.No matter how old you are,if you have a dream and are willing to do anything to achieve it,it can come true.4Which word can best describe Josh Morrison in Paragraph 2?AStraightf

    16、orward. BOpenminded.CDetermined. DCautious.5Why was the Family Fun Fair and Spaghetti Dinner event in Uxbridge held?ATo call for more attention.BTo attain his goal.CTo win approval from the locals.DTo find sponsors for a family.6What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean?AHis project beca

    17、me more popular.BHe received continuous donations.CThe result was beyond expectations.DHe got more support from the company.7What will be the best title of the text?AAn Astonishing FundraiserBA Boy with a Warm HeartCKindness from a CompanyDThe Penny House Dream体裁:记叙文题材:个人经历主题:募捐建房【语篇解读】本文是一篇记叙文。一个11

    18、岁的少年因一次偶然的经历决定为低收入家庭募捐建房,经过数年的不懈努力,实现了这一梦想。4解析:推理判断题。结合文中对Josh Morrison筹款过程的描述以及第二段中的“Many people doubted whether he could reach his goal of$100,000,but it didnt shake his faith”可知,尽管很多人怀疑他是不是能在四年中完成这件事,但是他信念坚定。由此可见他是“意志坚定的”。答案:C5解析:细节理解题。根据第二段中的“his goal of$100,000”和第三段中的“Still,there were challenge

    19、s.Four months before his deadline,he was$30,000 short.He decided to hold a Family Fun Fair.$19,000”可知,在截止日期前的四个月,离他的筹款目标还差30 000美元,于是他决定举办这个活动来达到目标。答案:B6解析:句意理解题。根据下文中的“we decided to do more”以及“Joshs Penny House is being built by Habitat for Humanity in the city of Oshawa,along with 24 new townhouse

    20、s.Josh has helped with some of the construction”可知,捐款势头一直保持下去,他收到了比最初目标多的钱,于是打算做更多,他帮助建造Joshs Penny House以及24所新住宅来帮助需要的人,所以画线处应意为“他继续收到捐款”。答案:B7解析:标题判断题。文章主要讲述了一个11岁的少年经过几年不懈的努力,实现为低收入家庭募捐建房的梦想的经历。本文提到的“Joshs Penny House”是解题的暗示。钱是Josh一分分筹来的,因此本文最佳标题是D。答案:D.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的

    21、最佳选项。(2019郑州高三质量检测)It was a cold and dark winter night.A town,in Wenchuan County,one of the worst_1_areas in the May 12 earthquake,2008,was extremely quiet except that the sound of _2_came out of a small house.This was not an ordinary house_3_a community KTV set up by a young man in late September.E

    22、ver since its opening,it has become a place for local people to heal their_4_From sentimental (伤感的) love songs to happy pop songs,singing has become part of the long and hard process of easing people back to a_5_life.The young man still remembers the KTVs early days.The rooms were_6_on the opening d

    23、ay and many people chose to_7_the whole night.In the following four months,the KTV has_8_nearly all the local people and those from nearby_9_shelters.Many couldnt help_10_as they sang their favorite songs.The young man may not have known their names,but he _11_their sorrow and relief.He remembers on

    24、e young woman who_12_many times with her friends.When she first visited,she sat alone in the corner without saying a word,staying_13_all night.She finally chose a heartbreaking love song,I Wanna Be Your Lover,and her cheeks were,_14_in tears as she sang.Later,he learned that the woman was in great_1

    25、5_because of her husbands death.The young woman would regularly visit the KTV and sing the same love song.Every time she cried_16_“But recently,I saw_17_of her and on the last two occasions she didnt sing the_18_song,” he recalls.“I hope that she is_19_and stepping out of the shadow.”The young man h

    26、imself lost his parents in the earthquake,so when people expressed their emotions,he sat quietly in a corner,listening to their_20_and watching them change from weak to strong.It was deep in earthquakeaffected Wenchuan that griefstricken townsfolk discovered how the simple act of singing could help

    27、heal their souls.1A.influenced BsweptCbeaten Dstricken2A.joy BshoutCmusic Dlaughter3A.so BbutCor Dand4A.souls BinjuriesCillnesses Dfeelings5A.normal Bpeaceful Csimple Dhard6A.occupied BsurroundedCdamaged Dpacked7A.perform BstayCrelax Dwork8A.attracted BsatisfiedCentertained Dinvited9A.clean Bpermane

    28、ntCtemporary Ddirty10A.trembling BcryingCleaving Ddancing11A.shared BsufferedCremoved Dexpressed12A.went back Bwalked awayCcame around Dtried out13A.cautious BexcitedCfrightened Dsorrowful14A.caught BburntCbathed Dhidden15A.danger BvainCtrouble Dpain16A.bitterly BquietlyCsensitively Dregretfully17A.

    29、much BlessCmore Dfewer18A.same BfavoriteClatest Dpopular19A.changing BcontributingCstruggling Drecovering20A.stories BopinionsCsongs Dexperiences体裁:记叙文题材:社会生活主题:汶川地震后一些人用音乐疗心中之伤【语篇解读】在512汶川地震之后,很多人处于丧失亲人和朋友的伤痛中,这时一家KTV的出现给了他们自我慰藉的机会。1解析:根据语境并结合常识可知,汶川县是2008年5月12日地震中遭受破坏最严重的地区之一。stricken意为“遭受的”,符合语境。

    30、答案:D2解析:根据下文中的“a community KTV”可推知,此处表示有音乐(music)从一间小房子里飘出来。答案:C3解析:根据语境可推知,这个小房子不是一个普通的房子,而是一家社区KTV。not.but.是固定用法,意为“不是而是”。答案:B4解析:根据语境可知,自从这家KTV开业以来,这里成为当地人治愈他们心灵(souls)的地方。尾段中的“heal their souls”也是提示。答案:A5解析:根据语境并结合常识可知,唱歌帮助这些人慢慢从失去亲人和朋友的伤痛中走出来,回归正常的(normal)生活。答案:A6解析:在开业的那一天,每个房间里都挤满(packed)了人,好多

    31、人选择整晚待(stay)在那里。packed意为“挤满人的”,符合语境。答案:D7解析:参见上题解析。答案:B8解析:在接下来的四个月里,这家KTV吸引了(attracted)几乎所有的当地人以及来自附近临时的(temporary)避难处的人。答案:A9解析:参见上题解析。答案:C10解析:根据下文内容可知,唱歌时人们会想起在地震中失去的亲人和朋友,他们在唱最喜欢的歌时忍不住哭泣(crying)。答案:B11解析:根据语境可知,开这家KTV的年轻人虽然可能不知道来唱歌的人的名字,但是他能分担他们的悲伤,分享他们的宽慰。share“分担;分享”符合语境。答案:A12解析:根据空后的“many t

    32、imes with her friends”可知,那个年轻女子和她的朋友来这家KTV很多次了。come around“拜访”符合语境。答案:C13解析:根据下文中的“because of her husbands death”可知,那个年轻女子的丈夫在地震中丧生,由此可推知,她第一次来这家KTV时一句话也没说,整晚都处于悲伤之中。sorrowful“悲伤的”符合语境。答案:D14解析:根据语境可推知,当那个年轻女子唱I Wanna Be Your Lover这首歌时,泪流满面。be bathed in tears意为“泪流满面”。答案:C15解析:根据空后的“because of her hu

    33、sbands death”可知,那个年轻女子因丈夫在地震中丧生而陷入痛苦(pain)之中。答案:D16解析:根据上文内容可知,那个年轻女子的丈夫在地震中丧生,故可推知,每次那个年轻女子唱I Wanna Be Your Lover这首歌时,她都伤心地(bitterly)哭泣。答案:A17解析:根据语境可知,开这家KTV的年轻人最近见那个年轻女子来唱歌的次数少了,而且最近两次她也不唱同一(same)首歌了。less“更少地”符合语境。答案:B18解析:参见上题解析。答案:A19解析:开这家KTV的年轻人希望那个年轻女子从伤痛中恢复(recovering)过来。答案:D20解析:根据语境可推知,当人们在那个KTV唱歌的时候,开这家KTV的年轻人安静地坐在角落,倾听他们唱的歌(songs),看着他们从脆弱变得坚强起来。答案:C

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020届人教版高三英语二轮复习测试:题型组合练(十八) WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-407227.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1