2020届人教版高三英语二轮复习测试:高考仿真卷(一) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届人教版高三英语二轮复习测试:高考仿真卷一 WORD版含答案 2020 届人教版高三 英语 二轮 复习 测试 高考 仿真 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考仿真卷(一)(时间:100分钟满分:120分)第一部分阅读理解第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019安徽重点中学盟校联合模拟)Hiking(远足) is a great way to get active and reduce stress while you are exploring the city.Visit our page to find some of the best free walking tours across New York City.Community Days at Conf
2、erence House ParkWednesday,September 19,2018 12:00 pm.2:00 pm.Enjoy new gardens at the Visitor Center. Explore and help repair the three selfdesigned gardens: vegetable,native plant,and sculpture. Experience kids crafts,adult art programs,Tai Chi and more in this lovely setting.Position: Conference
3、House Park,298 Satterlee Street,Staten IslandEvent Organizer: Conference House ParkPhone Number : (718 ) 2271463Contact Email: john.kilcullen parks,nyc.qovGreenbelt on the GoTuesday,August 14,2018 10:00 am.11:30 am.Join us for relaxing walks through our parks. Enjoy the pretty views of them,as we po
4、int out a few of the distinct features that make each park special. The length of each hike will be determined by the pace of the group. Registration is required. To register,please email naturecenter sigreenbelt.org before August 14.Position : Greenbelt Nature Center in Blood Root Valley,700 Rockla
5、nd Avenue at Brielle Avenue Staten IslandEvent Organizer: Staten Island Greenbelt Conservancy,Greenbelt Environmental Education DepartmentPhone Number: (718) 3513450Contact Email : naturecenter sigreenbelt.orgAdult Afternoon HikesWednesday,October 10,2018 1:30 pm.3:00 pm.Get familiar with the Greenb
6、elt and local parks by hiking with other adults!Youre encouraged to bring small meals and drinks for the break time.Position: Greenbelt Nature Center in Blood Root Valley,700 Rockland Avenue at Brielle Avenue Staten IslandEvent Organizer: Staten Island Greenbelt Conservancy,Greenbelt Environmental E
7、ducation DepartmentPhone Number: (718) 3513450Contact Email : naturecenter sigreenbelt.orgThe South Pole at Wards PointThursday,November 15,2018 7:00 am.7:00 pm.The three miles of nearby natural shoreline are a sandy beach. Shells,rocks,and stones of every shape and size can be found here. Not to be
8、 missed are the parks other attractions: acres of woodland,four galleries,and five historic houses!Position: Conference House Park Visitor Center in Conference House Park,298 Satterlee Street,Staten IslandEvent Organizer: Conference House ParkContact Email:john.kilcullenparks.nyc.qov1Which walking t
9、our may attract people interested in Chinese culture?ACommunity Days at Conference House Park.BGreenbelt on the Go.CAdult Afternoon Hikes.DThe South Pole at Wards Point.2What do we know about Greenbelt on the Go?AThe length of the hike is settled. BPeople will visit three distinct parks. CIt takes p
10、lace in Conference House Park. DVisitors need to register in advance.3Which number or email address should a sealover choose for information?A(718) 2271463.Bnaturecenter sigreenbelt.org.C(718) 3513450.Djohn.kilcullen parks.nyc.qov.体裁:应用文题材:广告主题:远足活动【语篇解读】这是一篇应用文,作者在文中介绍了四项适合人们户外远足的活动。1解析:细节理解题。依据题干中
11、的“Chinese culture”可知,需要在四个活动中寻找和中国元素有关的内容,第一项活动Community Days at Conference House Park中的Tai Chi与此匹配,因此选A。答案:A2解析:细节理解题。依据Greenbelt on the Go部分的“Registration is required.To register,please email naturecenter sigreenbelt.org before August 14”可知,参加该活动需要提前登记,因此选D。答案:D3解析:细节理解题。依据第四项活动的“The three miles o
12、f nearby natural shoreline are a sandy beach.found here”可知,这里适合喜欢沙滩、海岸、大海的人,所以喜欢大海的人应该给The South Pole at Wards Point活动的联系邮箱发邮件咨询信息,因此选D。答案:DB(2019山西六校阶段测试)In 2013,Gabby Frost founded Buddy Project when she was 15.At that time,her best friend had been diagnosed(诊断)with a mental health condition,and t
13、hat was the first time she was made aware of what mental illness was.She wanted to learn more and develop a good support system for her.Mental illness affects tens of millions of people in the United States each year,yet only half receive treatment,according to the National Institutes of Mental Heal
14、th.Buddy Projects website says the service is not a substitute for therapy(治疗)or other types of mental health care,and it directs people to resources for further help.Since founding the organization as a high school student,Frost has helped more than 200,000 participants find a new friend.On the day
15、 when Buddy Project was launched,she used her powerful social media presence to attract nearly 3,000 participants.“This was around the time when teens really began talking about mental health and found a supportive community online to talk about it,” she said.One of the biggest social barriers she h
16、ad to jump over was that people didnt view her seriously because she was a 15yearold girl,and even now,shes still a young woman.“Sometimes its frustrating because people dont think what I do is needed or they dont think Im professional,”she said.“Most people are blown away that a 20yearold girl is r
17、unning this and that its one person doing this but not a whole team.Im just lucky that Ive found a support system that has been able to help my mom and me with the project.”4Why did Gabby Frost set up Buddy Project?ATo treat her mental disease.BTo know what causes mental illness.CTo help her friend
18、to fight the mental disease.DTo cure those with mental disease.5What can we infer from the Paragraph 2?AAmericans pay little attention to mental health.BMany Americans have trouble with mental health.CBuddy Project provides financial aid for patients.DBuddy Project can cure those with mental disease
19、.6What problem did Frost face?AShe couldnt get support from her mother.BShe couldnt help so many patients at a time.CShe wasnt able to attract enough participants.DShe wasnt thought well of because of her age.7How do most people feel about young Frosts running the project alone?ACompletely defeated.
20、BTotally convinced.CStrongly impressed. DFully satisfied.体裁:记叙文题材:个人经历主题:Buddy Project【语篇解读】本文是记叙文,讲述了Gabby Frost在15岁的时候为了帮助自己的朋友战胜心理疾病而成立了Buddy Project。Buddy Project帮助了很多有心理健康问题的人。4解析:细节理解题。由第一段中的“She wanted to learn more and develop a good support system for her”及第二段中的“Buddy Projects website says
21、the service is not a substitute for therapy(治疗)or other types of mental health care,and it directs people to resources for further help”可知,她是为了帮助朋友与心理疾病抗争才成立了Buddy Project。故答案为C。答案:C5解析:细节理解题。根据文章第二段第一句中的“Mental illness affects tens of millions of people in the United States each year”可知,在美国,很多人都有心理
22、健康方面的问题,故答案为B。答案:B6解析:细节理解题。根据最后一段中的“One of the biggest social barriers she had to jump over was that people didnt view her seriously because she was a 15yearold girl,and even now,shes still a young woman”和“people dont think what I do is needed.professional”可知,她面临的一个问题是人们因为她的年龄而不把她当回事儿,认为她不专业,故答案为D。
23、答案:D7解析:观点态度题。根据题干可知,本题解题依据是文章最后一段中的“Most people are blown away that a 20yearold girl is running this and that its one person doing this but not a whole team.Im just lucky that Ive found a support system that has been able to help my mom and me with the project”,而理解are blown away就可以解题。根据语境可知,大多数人对一个
24、20岁的女孩独自(而不是靠一个团队)运营这个项目这一事实应感到惊讶、钦佩或印象深刻,故C项最能体现大多数人的心理。答案:CC(2019南昌高三一模)Chinese cuisine is widely known and enjoyed all around the world.Who doesnt long for a favorite Chinese dish? But there is one interesting concept concerning Chinese food which is almost unheard in the West,and which is becomi
25、ng increasingly ignored by the youth of the Eastthe ancient custom of tonic food.Tonic food is food which is consumed to improve ones wellbeing or avoid sickness.For instance,it was once the custom for new mothers to eat a sesameoil hotpot every day for the first month after giving birth.It was beli
26、eved that this dish would benefit the muscles,reduce pain,improve circulation,stimulate sweating,and warm the body.Some foods,such as goat meat and spinach(菠菜),are seen as “hot”,while others,such as Chinese cabbage and radishes (小萝卜),are seen as “cold”One should be careful not to eat too much of eit
27、her “hot” or “cold” food.However,how much “hot” or “cold” food one should eat depends on the time of the year,how the food is prepared and what it is prepared with,and the individuals health.The custom of employing tonic food for a healthier life also influences the catering industry.Chinese herbal
28、medicines,such as the wolfberry (枸杞子),can be found on many a restaurant menu,either added to fruit tea or as a beneficial addition to a dish.These herbs attract customers,such as overworked office staff,in need of a modest pickmeup. So,whether you need to boost your strength with a large helping of
29、chicken soup,or increase your mental powers with a serving of pig brain soup,you may find that this ancient Chinese custom could be just the tonic you were looking for.8What is the present situation of tonic food?AIt is catching less attention.BIt is enjoyed by many young people. CIt is well known w
30、orldwide. DIt is becoming increasingly popular.9What is believed to benefit new mothers?AChinese cabbage.BFruit tea.CSesame oil hotpot.DPig brain soup.10Which of the following best explains “catering” underlined in Paragraph 3?AMedicine. BRestaurant.CEducation. DFashion.11What can be a suitable titl
31、e for the text?AThe Charm of Chinese CuisineBThe Popularity of Tonic FoodCAn Introduction to Chinese Tonic FoodDDifferences Between Hot Food and Cold Food体裁:说明文题材:饮食文化主题:中国滋补食物【语篇解读】该文主要介绍了中国滋补食物的相关内容。8解析:细节理解题。根据第一段最后一句“But there is one interesting concept concerning Chinese food which is almost un
32、heard in the West,and which is becoming increasingly ignored by the youth of the Eastthe ancient custom of tonic food”可知,目前滋补食物不再受到追捧。故选A。答案:A9解析:细节理解题。根据第二段第二句“For instance,it was once the custom for new mothers to eat a sesameoil hotpot every day for the first month after giving birth”可知,人们认为麻油焖罐对
33、新妈妈有益。答案:C10解析:词义猜测题。根据第三段第二句“Chinese herbal medicines,such as the wolfberry(枸杞子),can be found on many a restaurant menu,either added to fruit tea or as a beneficial addition to a dish”可推知,滋补食物对餐饮业有一定的影响,故“catering”与restaurant意思相近。答案:B11解析:标题判断题。根据第二段第一句“Tonic food is food which is consumed to impro
34、ve ones wellbeing or avoid sickness”和对全文的整体理解可推知,本文主要是对中国的滋补食物进行的简要介绍。答案:CD(2019惠州高三调研)Workers at an Indian startup company are busy cutting metal into pieces and using them to make unusual devices.Company officials say these devices will capture smoke from diesel (柴油) generators and turn it into in
35、k.Young engineers believe the technology will help to clean up the air in New Delhi,Indias capital.Its air quality is among the dirtiest in the world. People often blame the millions of cars on the streets of New Delhi for the air pollution.But another big reason is the citys diesel generators.Indus
36、tries and buildings use the huge machines to light up homes and offices during power outages.These outages often strike in the summer months. Arpit Dhupar is one of the three engineers who set up the startup company Chakr Innovation.He says that pollution from cars and other vehicles gets all the me
37、dia attention,but adds that “the silent polluters are the diesel generators”Dhupar decided to find a way to fight air pollution three years ago.At the time,he saw a wall blackened from the smoke coming from a diesel generator.This sight led to the creation of Chakr Innovation.Dhupar had personally e
38、xperienced the effect of the air pollution.He developed breathing problems while growing up in Delhi. After over two years of research and development,Chakr Innovation has begun selling devices to capture pollution from diesel generators.To date,the devices have been set up in 50 places,including pr
39、ivate businesses. The technology involves cooling the air pollution in a “heat exchanger” where the dirty particles come together.These are then moved into another area that captures 70 to 90 percent of the particulate (微粒的) matter.The carbon is isolated from the emissions and turned into ink. In re
40、cent years,there has been a lot of talk about improving Delhis air by reducing vehicular pollution and making stronger rules for vehicle manufacturers.But the same has not happened for diesel generators.There are efforts to punish businesses that dirty the air,but this often leads to them finding wa
41、ys to get around the rules. Tushar Mathur works at Chakr Innovation.He feels that turning smoke into ink is a useful solution.He calls the technology “a winwin between businesses and the environment”12What do we know about the devices from Paragraph 1?AThey are made in a big company.BThey are cut in
42、to pieces of metal.CThey can turn dirty smoke into ink. DThey will certainly clean up the dirty air.13The air pollution in New Delhi may be the most serious in_AMarch BJulyCSeptember DDecember14What caused Dhupar to found Chakr Innovation?AThe determination to fight air pollution.BThe development of
43、 breathing problems. CThe media attention to vehicular pollution. DThe sight of a wall blackened by smoke.15When the device works,how are the dirty particles gathered together?ABy cooling the polluted air.BBy isolating the emissions.CBy moving the dirty particles.DBy capturing the particulate matter
44、.体裁:说明文题材:环境保护主题:改善环境【语篇解读】本文是一篇说明文,通过介绍印度新德里的环境状况,向我们介绍了把烟变成墨水的一种改善环境的方法。12解析:细节理解题。 根据第一段第二句“Company officials say these devices will capture smoke from diesel(柴油)generators and turn it into ink”可知,它们可以把污浊的烟变成墨水。答案:C13解析:推理判断题。根据第二段可知,在新德里除了车辆所产生的污染物外,柴油发电机是空气污染的另一个重要的原因,而最后一句说明夏天是停电的高峰期,而柴油发电机显然是
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
