2020-2021学年高中英语 Unit 3 The world of science单元测评课后习题(含解析)外研版必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit The world of science单元测评课后习题含解析外研版必修第三册 2020 2021 学年 高中英语 science 单元 测评 课后 习题
- 资源描述:
-
1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Hello,can I help you?W:Yes,please! I like this sweater very much.But its too small for me.Do you have it in Size 12?M:I am afraid not.Size 10 is the l
2、argest we have.1.What size does the woman want?A.Size 8.B.Size 10.C.Size 12.答案CM:So what do you want to do today?Play tennis?W:Em,no,I dont think so.M:How about swimming?Its hot today.W:Lets look at our house;we have to clean the house.2.What are they going to do?A.Play tennis.B.Go swimming.C.Do som
3、e cleaning.答案CW:What jobs have you done in the last ten years?M:Many kinds of jobs.I was once an engineer and later a teacher.Up till now I have been an official for three years.3.Whats the man now?A.An engineer.B.A teacher.C.An official.答案CW:You seem to have a lot of work at your office.You are alw
4、ays working overtime.M:Thats true,but I think the work is interesting and fun.I dont mind the extra hours at all.4.How does the man feel about his job?A.He enjoys it.B.He doesnt like it at all.C.He wants to find a new job.答案AW:I dont know what I am going to wear to the party.All of my clothes look s
5、o old and I cant afford something new.M:Why dont you wear your black silk dress?5.What is the woman going to do?A.To buy a silk dress.B.To attend a party.C.To wear a new dress.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间
6、。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Where are you from?W:The United States.I live in New York.M:Oh,really?I think its a big city with a large population,right?By the way,do you like it?W:Yeah,I think its a most suitable place to live in.M:Why do you say that?W:You see,there is always something exciting to
7、do,and its never boring.M:My place isnt boring either.You can fish,hike,grow vegetables,and all kinds of things if you like,though its small and quiet.W:I guess so,especially here in New Zealand.6.Where does the man probably live?A.In the countryside.B.In a big city.C.In America.答案A7.Why does the wo
8、man think New York is a nice place to live in?A.It has a large population.B.It offers an exciting life.C.Its interesting and quiet.答案B听第7段材料,回答第8、9题。M:Did you hear the 6 oclock news?W:No,I didnt.Was there anything interesting?M:Theyve built another space station.They will send it up sometime next ye
9、ar.W:Oh,Ive read about the plan somewhere.Is there anything else?M:Just think!Astronauts will live and do research work there.W:Will they stay in space all their lives?M:Of course not.People have gone to the moon and come back to the earth again.W:Really?But I wonder why youre interested in such thi
10、ngs.M:Ive always been.I hope to go to the moon one day.W:Oh,I see!8.What was the news about?A.Its about the space station.B.Its about the space.C.Its about the astronauts.答案A9.Why is the man interested in such news?A.Because he hopes to go to the moon.B.Because he is an astronaut.C.Because he wants
11、to do research in space.答案A听第8段材料,回答第10至12题。M:Hello,Susan.Ive come to say goodbye.Im leaving on Sunday.W:Well,goodbye then.Have you enjoyed your three years in America?M:Yes,thank you.Ive had a wonderful time.W:Id like to congratulate you on your good work in these three years.Youve done very well a
12、nd made lots of progress.Why do you have to go back to China so soon?M:I plan to run a company based in Zhongguancun,Beijings Haidian District.W:I wish you every success in the future.M:Thank you.Goodbye.W:Good luck!10.How long does the man stay abroad?A.Two years.B.Three years.C.Six years.答案B11.Whe
13、re does the man stay before he came back to China?A.America.B.Canada.C.Singapore.答案A12.What will the man come back to China to do?A.Work in a company.B.Start a company.C.Buy some goods from a company.答案B听第9段材料,回答第13至16题。M:Now we have five-day classes every week,so we have more spare time than before
14、.W:How do you spend your time,Timmy?M:I have interest in playing the violin and Ill continue to practice playing it.W:Do you often take part in a concert?M:Yes,I like to go listening to some music.At present my major objective is to learn from others.W:Do you like classical music or pop?M:I like bot
15、h.How do you spend your spare time then,Lily?W:Playing the piano is my favourite activity.M:Our hobbies are similar to each other.I hope we can often exchange experience together.W:So do I,but I am weak in the theory of music.M:Me,too.Would you like to go with me to my uncle?Hes a professor of the I
16、nstitute of Music.W:Im glad to go with you.I would ask him for his advice.13.What was Timmy most interested in?A.Playing the piano.B.Playing the violin.C.Classical music.答案B14.Whats Timmys main purpose at the moment?A.Make some new friends.B.Go to some concerts.C.Learn from others.答案C15.What were th
17、ey both weak in?A.Sports.B.Music.C.Theory of music.答案C16.Whom would they turn to?A.Timmys uncle.B.Lilys uncle.C.Their teacher.答案A听第10段材料,回答第17至20题。When you stay in a hotel,there are some things you should know about.First you have to tip.The bell-man gets 50 cents to $1 per bag for taking your lugga
18、ge to your room.Maids usually dont expect a tip,but if you stay more than a few days or if your maid does something special for you,a $2 tip is a good idea.Room service waiters should get 15% of a bill.Electricity in North America is 110 voltsnot 220.This means you wont be able to use your hair drye
19、r or your electric razor unless you can change it to 110 volts.When telephoning from your hotel room,you will often have to go through the hotel switchboard,especially for a long-distance call.These calls can be quite expensive,because the hotel usually adds a high service charge to the calls you ma
20、ke.On the other hand,local calls can generally be made from your room by dialing direct.You can also ask the hotel receptionist to give you a wake-up call in the morning.You will always find soap,towels and linen in hotel and motel rooms in the US.17.What should you know when in a hotel?A.How to off
21、er a tip.B.When to use the hair dryer.C.Where to put your luggage.答案A18.Which of the following is the electricity in North America?A.130 volts.B.110 volts.C.220 volts.答案B19.Why is the long-distance call so expensive?A.Because it is special.B.Because the time is long.C.Because the hotel adds a high s
22、ervice charge.答案C20.What is the speaker talking about?A.The service in the hotel.B.The fee of a long-distance call.C.The charge of the hotel.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWhen it comes to the greatest inventions of the world,Chinas name is sure to be
23、mentioned several times.There are hundreds of things which were invented by the Chinese.AlcoholShocked?I was because when they said alcohol I thought about either the US or the UK.China had never crossed my mind.In China,alcohol was made by two legendary persons named Yi Di and Du Kang who belonged
24、to the Xia Dynasty.This period was about 2000 BC1600 BC.Research says that in ancient China,beer with 4% alcoholic content was widely consumed by people.TeaChina is the proud inventor of tea which was first drunk by Shen Nong,a Chinese emperor around 2737 BC.Tea production was rapidly developed,maki
25、ng tea a popular drink during the Tang and Song Dynasties.TheMechanicalClockHave you ever wondered what on earth we would be doing without any idea of time?A clock really is an invention without which things were incomplete.The credit of making the first mechanical clock goes to ancient China.The fi
26、rst mechanical clock was invented by Yi Xing in the Tang Dynasty.This was during 618 and 907.SilkFabricSilk,the favourite fabric of many girls out there,is also a Chinese invention.Although we all know that silk is made by silkworms,it was Chinese people who first invented a way to harvest the silk
27、and then use it to make clothes.The oldest silk which has been found so far is in Henan Province and dates back to 3630 BC.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要介绍了四种中国人的发明:酒、茶、机械钟以及丝绸的情况。21.We can learn from Paragraph 2 that .A.people in the US like alcoholB.beer was popular in the Xia DynastyC.Yi Di and Du Kang inven
28、ted alcohol by accidentD.the author didnt know alcohol is a Chinese invention答案D解析推理判断题。根据第二段第一句“Shocked?IwasbecausewhentheysaidalcoholIthoughtabouteithertheUSortheUK.”可知,作者之前并不知道酒是一项中国发明。故选D项。22.The author asks the question in Paragraph 4 to show .A.ancient Chinese inventors were wiserB.many things
29、 in our lives are incompleteC.ancient Chinese people never wasted timeD.the invention of the mechanical clock is important答案D解析推理判断题。根据第四段第二句可知,时钟确实是一项没有它一切都会不完整的发明。由此推断,第四段第一句提出的问题是为了说明机械钟表发明的重要性。故选D项。23.Which of the following inventions has the longest history?A.Tea.B.Alcohol.C.Silk fabric.D.The m
30、echanical clock.答案C解析细节理解题。通读全文内容可知,酒大约是公元前2000年到公元前1600年发明的;茶叶大约在公元前2737年;机械钟表是在618年和907年;丝绸可追溯到公元前3630年。综上可知,丝绸的历史最悠久,故选C项。BWilliam Kamkwamba lives in Malawi,Africa,where most people have to grow their own food and have no electricity or running water.In 2016,when he was 14 years old,there was a t
31、errible drought (干旱) and most families,including Williams,couldnt grow enough food.Because of the drought,Williams family couldnt afford to send him to school anymore.So one day,William went to the library near his home to study.He found a science book called UsingEnergy,which included instructions
32、for building a windmill (风车).Windmills are good sources of electricity,and they can bring water up from underground.William didnt know much English,and he wasnt able to understand most of the book,but it was full of pictures.Looking at the pictures,William thought he could build a windmill for his f
33、amily.When William started building his windmill,a lot of people laughed at him,including his mother.But William saw the photo of the windmill in the book.That meant someone else was able to build it,so he knew he could build it,too.He didnt have the parts and equipment that he saw in the books pict
34、ures.So he looked for parts in junkyards to build his machine.William changed his design little by little.First,the windmill powered only one light bulb (灯泡).Finally,it powered four lights.Then there was enough electricity for four lights and a radio.No one laughed at William after that,and people i
35、n his town started to come to his house to get power for their cell phones.Later,William built a second windmill.This one brought water up from underground.After that,William began to teach other people how to build windmills.Now he uses his website,movingwindmills.org,to educate and give hope to pe
36、ople.His main message is this:“To the Africans and the poor who are struggling with your dreams.trust yourself and believe.Whatever happens,dont give up.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。非洲马拉维的一个少年家境贫寒,为了解决用电的问题,他顶着压力和嘲笑,制作出了能发电的风车。24.What was Williams primary purpose of building a windmill?A.To set up a family busin
37、ess.B.To do a science experiment.C.To realize his childhood dream.D.To bring electricity to his family.答案D解析推理判断题。根据第一段中的“havenoelectricityorrunningwater”以及第二段第四句“Windmillsaregoodsourcesofelectricity.”可推断,他做风车的初衷是给家里发电。25.WhatwasWilliamsmothersattitudetowardshisbuildingawindmillatfirst?A.Hopeful.B.W
38、orried.C.Doubtful.D.Uninterested.答案C解析观点态度题。根据第三段第一句中的“.alotofpeoplelaughedathim,includinghismother”可知,一开始,妈妈对威廉能做出风车这件事持怀疑态度。26.WhatcanwelearnaboutWilliamsfirstwindmill?A.Itwassoldatahighprice.B.Itwasmadeofthrown-awaythings.C.Itcouldbringwaterupfromunderground.D.ItlookedthesameasthephotoinUsingEner
39、gy.答案B解析细节理解题。根据第三段最后一句“Sohelookedforpartsinjunkyardstobuildhismachine.”可知,威廉的第一个风车是由废弃的东西做成的。27.WhichofthefollowingwordscanbestdescribeWilliam?A.Honest.B.Humorous.C.Self-centered.D.Strong-minded.答案D解析推理判断题。根据文章内容可知,很多人嘲笑威廉,但他仍然充满信心,最终成功制成风车,他还鼓励人们不要放弃梦想,可见,他是一个意志坚定的人。CDyson has just unveiled its se
40、cond beauty gadget and its certainly going to make waves in more ways than one.The Airwrap(卷发棒) is the much anticipated follow-up to the Supersonic hairdryer which proved a huge hit despite the 299 cost.This new gadget promises to be a whole new way to create waves and smooth blow-dries,but the pric
41、e alone is enough to make your hair curl,coming in at an even heftier 399.So what,exactly,is your money buying you? Can there really be THAT different a way to curl your hair?Well,this being Dyson,the answer is yes.Its radically different from your typical curling irons that involve you physically w
42、inding your hair around a scorching-hot barrel.The new Airwrap technology uses jets of air to attract your hair onto the curling barrel,automatically wrapping it and shaping it.All you have to do is place a section of hair close to the styler,and itll wind itself around the styler by a (literally) i
43、nvisible force.If youre a beauty geek,you might like to know that force has a name the Coanda Effect.This occurs when a high speed jet of air flows across a surface and the difference in pressure makes the air flow (and any hair that gets caught up in its wake) attach itself to that surface.Dyson sa
44、ys the Coanda effect enables you to shape your hair at far lower temperatures than regular styling,which translates into less damage.Like the Supersonic dryer,the Airwrap employs “intelligent heat control”,measuring the temperature up to 40 times a second to ensure the heat never reaches the point w
45、here your hair is frazzled to the point of no return.The Airwrap comes with different attachments,depending on the style you want to achieve.You can either go for a wavy look with the curling barrel or use the Coanda effect to guide your hair onto the brush attachment,replicating a salon style blow
46、dry without the arm ache.“Once my hair was wrapped in place and had been sufficiently whooshed for a few seconds,I hit the cool button to set the style,then slid the styler out of my hair.I felt shocked,proud,ecstatic,disbelieving.It was kind of like childbirth without the mess.”Then again,many peop
47、le were initially sceptical about the idea of coughing up nearly 300 for a hairdryer,yet the Supersonic has blown away all the doubters.Whos to say the Airwrap wont be our new best curl friend?The Dyson Airwrap is available at Dyson online and in Dyson stores.【语篇解读】本文为说明文,主要介绍了一款新型卷发棒。28.Compared wi
48、th the Supersonic hairdryer,the Airwrap.A.is much biggerB.is more expensiveC.couldnt dry hairD.needs more energy答案B解析细节理解题。根据第一段第二句可知超强气流吹风机的售价高达299英镑,第三句“这款新产品承诺说将推出一种全新的卷发和吹干方式,然而,光是这399英镑的价格估计就能把你的头发吓卷了。”可知这款卷发棒要比之前的超强气流吹风机更贵。故选B项。29.What does the underlined sentence mean?A.Is it worth your money
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408518.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一年级上册语文课件-12《平平的手》1∣西师大版(2018) (共21张PPT).ppt
