2020-2021学年高中英语 Unit 5 What an adventure单元测评课后习题(含解析)外研版必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit What an adventure单元测评课后习题含解析外研版必修第三册 2020 2021 学年 高中英语 adventure 单元 测评 课后 习题 解析
- 资源描述:
-
1、第五单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Ouch! This tooth is really killing me.W:Have you seen the dentist?M:No,I havent.Going to the dentist really upsets me.Ill do anything to keep myself f
2、rom getting in the dentists chair.1.How does the man feel about going to see a dentist?A.Afraid. B.Excited. C.Disappointed.答案AM:Would you like to have some ice-cream?Ive got a variety of flavours for you to choose from.Ive got strawberry,peach,chocolate.W:Wow! What choices you have! I wish I could,b
3、ut I just cant.Im on a diet to lose weight.2.Why cant the woman have the food?A.She doesnt like it.B.She has had enough.C.She wants to lose weight.答案CW:What do you do besides work and watching TV?M:When I have some time,I like to exercise to keep healthy.W:Do you go jogging or do you go to a health
4、club?M:I joined a health club a couple of months ago.I usually spend 30 minutes on the bicycle for the cardio,and then I lift weight for about 45 minutes.3.How does the man keep healthy?A.By riding.B.By jogging.C.By playing basketball.答案AW:Mike,did you win the match or something?Why the big smile?M:
5、Im so relieved.I just passed the driving test.I couldnt be any happier.W:Thats great! Congratulations.I know you didnt wear such a big smile when you received the offer from the university.4.Why is Mike so happy?A.He won the lottery.B.He passed the driving test.C.He received the offer from the unive
6、rsity.答案BM:Do you know if theres a convenience store around here?W:I dont think theres one around here.The closest one is on 3rd Street,but thats probably closed now.M:I really need to get some things before I leave.W:Well,you could go down to 22nd Street.There are lots of stores down there that are
7、 open 24 hours a day.5.Where will the man head for?A.3rd Street.B.22nd Street.C.2nd Street.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Do you have any business trips planned soon,Mr Campbell?
8、M:Of course.Im always traveling! I will leave for London next Monday,and then Ill fly to Boston from there.Its going to be a busy month.How about you,Michelle?Do you have any vacation plans?W:Yes.Mike and I will travel to Beijing to see Mikes parents for the spring festival,and hopefully next year w
9、e will visit London.I hear its a wonderful city.M:I couldnt agree more.Im sure youll have a great time.6.Why will the man leave for London next Monday?A.For a holiday.B.For business.C.For further study.答案B7.What does the man think of London?A.Wonderful.B.Terrible.C.Crowded.答案A听第7段材料,回答第8、9题。W:Can I
10、help you,sir?M:Yes,Id like a book about law.W:Would you tell me the name of the book and the author?M:Uh,TheOriginofLaw.And its written by Professor Felix of Harvard.W:Im sorry.Its out of stock now.Could you come by again next week?M:Next week?It is too late.I need it urgently.W:Well,then,is it conv
11、enient to leave your phone number so that I can inform you as soon as we restock it?M:No,thanks any way.W:Youre welcome.8.Where is the conversation probably taking place?A.In a book store.B.In a library.C.On a book show.答案A9.What can we learn from the conversation?A.The woman will telephone the man
12、later.B.The man wants a book about science.C.The man doesnt get the book he wants.答案C听第8段材料,回答第10至12题。M:Hello?W:Hi,Steve.This is Mike.What are you doing?M:Oh,hi.I was just watching TV.W:Theres nothing to watch right now.M:I know.I was watching a re-run.I have nothing to do and I was bored.W:Me too.L
13、ets get together and do something.M:Id like to,but I have to meet my parents in an hour for dinner.How about tomorrow?W:Yeah.Lets plan something tomorrow.M:Did you hear the weather forecast for tomorrow?Any rain or wind?W:I think it is going to be the same as today.Clear and sunny.M:Thats great.We c
14、an do something outdoors then.W:Are there any special events going on tomorrow?M:Yeah.I think theres a live outdoor concert by the river tomorrow.W:Oh yeah.I heard about that too.Lets go and check it out.M:Do you know what time it starts?W:It starts at one pm.M:Lets meet for lunch at eleven thirty a
15、nd afterwards we can head over there.W:Perfect.Ill see you in front of the apartment at eleven thirty.10.What does Steve have to do later today?A.Watch a television show.B.Meet his parents for dinner.C.Go to a private party.答案B11.What will the weather be like tomorrow?A.Clear and sunny.B.Rainy and w
16、indy.C.Cloudy and windy.答案A12.What are the speakers planning to do tomorrow?A.Watch a movie after lunch.B.Have lunch and watch a concert.C.Eat dinner together.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:Hey,Bill.I hear theyre going to send you to Germany for the new project.M:Boy,news travels fast around here! I only got
17、 the orders a couple of hours ago.Rachel doesnt even know.W:Oh,no?So,what are you waiting for?When do you plan to tell her?M:Well,she is at work at the moment.She doesnt finish until 5.Ill have to wait until tonight,I suppose.W:Well,I was posted there before,back in 2008.Its OKa bit like England,rea
18、lly.At least the weather is similar,and the people arent much different.The only thing I didnt like is the food,especially the sausages.What do you intend to do about the family?Are you going to take them with you?M:Well,Id like to,but I dont know much about the situation at the moment.you know,abou
19、t schools and all that.But I hope to move the family out there in a couple of months time.I dont think I want to spend a year and a half out there on my own.I mean,without Rachel and the kids.I mean,I dont see that much of them now as it is.W:Yeah.Well,thats the way it is normally in our company,I s
20、uppose.M:Yeah.Well,well see.Let me pay for the coffee.W:No,no.Ill pay.13.Why is Bill going to Germany?A.To work on a project.B.To study German.C.To start a new company.答案A14.What did the woman dislike about Germany?A.The weather.B.The food.C.The schools.答案B15.What does Bill hope to do about his fami
21、ly?A.Bring them to Germany.B.Leave them in England.C.Visit them in a few months.答案A16.What is the probable relationship between the speakers?A.Fellow-travelers.B.Colleagues.C.Classmates.答案B听第10段材料,回答第17至20题。Good morning,this is Alonzo Jacob with your Monday weather report.The heat wave that slowed e
22、verybody down this weekend is showing no signs of letting up this week.Our experts suggest that todays temperature could climb to as high as 40 degrees Celsius by the late afternoon.Right now,only an hour after sunrise,the temperature here at the airport is already 29 degrees.However,there is relati
23、vely no humidity in the air,so it feels quite comfortable out here at the moment.Unfortunately,there is also no rain in the forecast for the next five days.This is bad news for the thirsty forest fires that are raging across the interior of our province.Youd better stay in the room with air conditio
24、ning.It looks like setting up a tent in the backyard may be the only way to catch some sleep tonight if you dont have air conditioning.Thats all for todays weather.Stay tuned for the morning traffic report.17.In which season would this weather report most likely take place?A.Spring.B.Summer.C.Winter
25、.答案B18.What does the reporter suggest people do to sleep well?A.Keep away from fires.B.Camp by a lake.C.Sleep outside.答案C19.What will the weather be like in the following days?A.Rainy.B.Windy.C.Sunny.答案C20.What will be broadcast in the next program?A.Traffic report.B.Education report.C.News home and
26、 abroad.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWelcometoPoconoWhitewaterTheres something fun here at Pocono Whitewater for every level of adventurer!We have mild(柔和) to wild whitewater rafting(漂流),family trips,and bird-watching boating.Choose one adventure now
27、.Its up to you!We have trips available daily.Give us a call today!DamReleaseWhitewaterRaftingExperience the best whitewater on the Lehigh River!Surrounded by forests and mountains,you will enjoy 12 miles and 5 hours of Class (等级) whitewater rafting and outstanding scenery.This is a fun and thrilling
28、 (激动人心的) trip that everyone over the age of 12 can make.While paddling (划桨行进) in the swift water,youll shout and laugh.Dam Release Whitewater Rafting Rates:Individual (over the age of 12):$61.00Group (at least 8 persons):$31.00Rates Include:all necessary rafting equipment,life jackets,free parking,b
29、us service to/from the river and professional river guides.FamilyStyleWhitewaterRaftingBring along the whole family this summer and enjoy 8 miles and 5 hours of Classwhitewater rafting.Mild water of the Lehigh River is simply perfect for beginners,school groups,and kids aged 4 and older.This is just
30、 perfect for enjoying the passing scenery,kicking your feet over the edge of the raft,or taking a swim in the river!One of the most unique things about this trip is a free riverside barbecue(烧烤)!Our workers will cook and serve you a picnic lunchhotdogs,potato salad,fruit,etc.The classic family picni
31、c!Family Style Whitewater Rafting Rates: Adult:$39.00 Child (aged 4-14):$33.00 Group (at least 8 persons):$30.00Rates Include:all necessary rafting equipment,life jackets,free parking,bus service to/from the river,and a barbecue lunch,river guides not included.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了PoconoWhitewater提
32、供的漂流等夏日休闲活动及其票价信息。21.What can we infer from the passage?A.The higher the class is,the milder the water is.B.The lower the class is,the milder the water is.C.The higher the class is,the safer the rafting is.D.The lower the class is,the faster the rafting is.答案B解析推理判断题。根据FamilyStyleWhitewaterRafting中的
33、前两句内容可知,等级的水流适合初学者,由此推知,等级越低,水流越柔和。故选B项。22.If 10 college students are to participate in the Dam Release Whitewater Rafting,how much money will be paid in total?A.$610.B.$330.C.$390.D.$310.答案D解析细节理解题。根据DamReleaseWhitewaterRaftingRates中的Group(atleast8persons):$31.00可知,8人以上的团体票价为每人31美元,10人共需要花310美元。故选D
34、项。23.Family Style Whitewater Rafting is unique in that .A.it allows people to swim in the riverB.the river water is very cleanC.it provides a barbecue lunch for freeD.it offers a free bird-watching activity答案C解析细节理解题。根据FamilyStyleWhitewaterRafting中第二段第一句Oneofthemostuniquethingsaboutthistripisafreeri
35、versidebarbecue!可知,家庭风格的漂流的特别之处是有免费的烧烤午餐。故选C项。BId been thinking of taking a course on scuba-diving(水肺潜水) for months,but wasnt sure because I was afraid of snakessea snakes.Just thinking about it made me sick.But then,I wanted to know why people loved it so much.They all said that under the sea was l
36、ike a totally different world,yet a beautiful one.And because of that,I decided to take the risk and try to face my fear.So,after taking a private course from my diving instructor,Mbak Vita,I went to Sepa Island with her,to take the final exam.First dive,12 metres in depth.“What am I doing?” I asked
37、 myself.“What if something bad happened?” I tried hard not to panic and told myself to keep a good thought,“Its gonna be a wonderful experience.Just do it!” Then I went down.My heart beat fast and my ears hurt as I went deeper.I followed Vitas instructions closely until I felt comfortable to explore
38、 the sea.Suddenly all around me was green.It felt like I was living in a green world!I saw some corals (珊瑚),big ones,and lots of beautiful fish hiding in the sand.I was enjoying the beauty all around me when my instructor waved at me with her hand holding a pink flipper (橡胶蹼).“That flipper looks fam
39、iliar,” I thought.Yes!That was my flipper!I didnt realize that my right flipper had managed to get away from my right foot!So,that was the first dive.In total,we dove 5 times in 2 days.We managed to dive up to 18 metres in depth.The next dives were smooth and for sure I didnt lose my flipper!I was s
40、o happy to see different types of fish swimming in front of me as if I was invisible (不可见的).It was indeed so beautiful and peaceful down there.Now I can see why people love diving under the sea.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者主要讲述了自己第一次下海潜水的经历。24.How did the author feel about learning scuba-diving at first?A.Uncer
41、tain.B.Excited.C.Comfortable.D.Disappointed.答案A解析细节理解题。根据第一段内容可知,作者怕蛇,因此一开始对是否参加潜水课程犹豫不定。25.What does the underlined word “panic” in Paragraph 4 mean?A.Feel tired and sleepy.B.Keep cool and relaxed.C.Keep quiet and patient.D.Feel nervous and worried.答案D解析词义猜测题。根据上文作者问自己的问题以及下文中的Justdoit可知,作者内心紧张、担忧,
42、但还是努力克服这种惶恐的感觉,给自己加油打气。26.What happened during the authors first dive?A.She saw a sea snake.B.A flipper fell off her foot.C.The sea water turned green.D.She lost her instructor in the sea.答案B解析细节理解题。根据倒数第二段内容可知,作者第一次在海底潜水时,右脚穿的橡胶蹼脱落了。27.What would be the best title for the text?A.A Pleasant Trip to
43、the BeachB.My First Experience with Scuba-divingC.Why a Person Starts Scuba-divingD.How Scuba-diving Affects My Life答案B解析主旨大意题。作者在文章开头两段介绍了学习潜水的原因,接下来主要讲述了第一次进行实地潜水的经历。因此,B项作标题最能概括文章内容。CMy favourite book is TheAdventuresofTomSawyer by Mark Twain.Tom lives with his aunt Polly in a quiet street of St.
44、Petersburg,Missouri.Hes a lively and clever young boy,and he finds himself in many exciting adventures.He runs away with his two friends,Huck Finn and Joe,to an island in the middle of the Mississippi River for several days.With Huck he goes looking for treasure,with Becky he gets lost in a cave.And
45、 finally,they find a box of gold.My favourite scene in the book is when everyone thinks Tom is dead,he decides to go to his own funeral.He hides and watches for a time and then suddenly he appears.Everyone is astonished to see him but theyre also pleased to see him alive.Tom is the hero of the story
46、,but there are other important characters.Huck is an outsider and everyone is afraid of him.Becky is pretty with fair hair.Joe is Toms best friend.And Injun Joe is the bad man of the story.The theme of the story is about children growing up.It describes how strangers are seen in small towns of Ameri
47、ca.Finally,it talks about freedom,social rules and how people are punished for bad behaviour.Why do I think TheAdventuresofTomSawyer is a great book?Mark Twain wrote the story in 1876,but its still read and loved by people all over the world today.And although its only a story,Twain wrote it in the
48、everyday English of the southern states of America in the 19th century,so it sounds very real.Today its thought to be one of the greatest books in American literature.Go onread it! I know youll enjoy it,too.【语篇解读】本文主要介绍了马克吐温的汤姆索亚历险记这本书的主要内容,这本书主要是关于孩子的成长的。28.Where does Tom run away with his two frie
49、nds?A.To a quiet street.B.To a small town.C.To an island.D.To a forest.答案C解析细节理解题。根据第一段“Herunsawaywithhistwofriends,HuckFinnandJoe,toanislandinthemiddleoftheMississippiRiverforseveraldays.”可知,他和两个朋友一起逃到了小岛上。故选C项。29.Who is the bad man in the story?A.Huck Finn.B.Injun Joe.C.Becky.D.Polly.答案B解析细节理解题。根据
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408789.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
