2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语北师大版2019选择性必修第一册课后习题:UNIT1RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 北师大 2019 选择性
- 资源描述:
-
1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Excuse me,can you tell me the way to the Art Gallery nearby?M:Sure.Go down this road and take the third turning on the left.1.Where does the woman wan
2、t to go?A.The Art Gallery.B.The Art Museum.C.The Art Theatre.答案AW:Recently,I have seen you play basketball many times.Is that your favourite sport?M:Not really.I like playing football most.What about you?W: Swimming,of course.2.Which sport does the man like best?A.Swimming.B.Football.C.Basketball.答案
3、BM:I havent met the Smiths for a long time.W:They have moved to Chicago.M:Why?W:Mr Smith has changed his job.3.Why does Mr Smith move to Chicago?A.He finds a new job there.B.He wants to study abroad.C.He decides to go sightseeing.答案AM:How much do you charge for these sports shoes?W:$140.M:Any discou
4、nts?W:Sorry.They are the new design of this year.Maybe you want to consider the shoes on the second shelfonly half the price of the pair you just mentioned.4.How much are the shoes on the second shelf?A.$70.B.$100.C.$140.答案AM:Having toured the city on a floating boat and had the most famous fried po
5、rk steakWhat a wonderful day in Vienna!Any suggestions for the night?W:Well,you cant really say youve experienced the charm of this city if you havent enjoyed classical music on the spot.M:Perfect.I cant wait any longer!5.What will the speakers probably do tonight?A.Float on a boat.B.Go to a concert
6、.C.Enjoy the special food.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:How is it going,Jeremy?I havent seen you for this whole week.Do you want to have some coffee?M:No,thanks.I have signed so
7、me really big contracts with my foreign customers.W:Some really big contracts.Hmm,Im sure Mr Parker will give you a big reward when its all done.A salary rise or a promotion maybe?M:He promised me a paid vacation.Im tired and should really take a break.6.What is the man busy doing these days?A.Signi
8、ng contracts.B.Receiving local customers.C.Designing new advertisements.答案A7.What will the man get as a reward?A.A salary rise.B.A paid vacation.C.A job promotion.答案B听第7段材料,回答第8、9题。W:Welcome home,dear!How was your first day in senior high school?M:It was pretty good.I arrived at the school at 7:50 a
9、nd went to the main hall with all the other students.Then at 8:50 the headmaster gave a welcome speech.It lasted one and a half.W:Wow,thats a long speech!M:Then the chairman of the students union talked for a while.He told us about some of the school clubs.I cant wait to sign up for one of them.W:Le
10、t me guess. I know the things that interest youfilms,outings and music.M:You know me so well,but believe it or not,Im mainly interested in the chess club.8.When did the headmasters speech end?A.At 8:50.B.At 9:50.C.At 10:20.答案C9.What kind of club is the man going to sign up for probably?A.A film club
11、.B.A chess club.C.A music club.答案B听第8段材料,回答第10至12题。W:Do you know the exchange rate between the RMB and the US dollars?M:About 660 yuan equals 100 dollars.Why?W:Ill go to the bank to change Chinese yuan into some US dollars for my business trip to New York next Tuesday.So if I need 1,000 dollars,I ne
12、ed to prepare about 6,600 yuan,right?M:1,000 dollars.Hmm,I have enough left from my last trip.You can exchange it with me.W:Really?You really save a lot of trouble for me.M:Dont mention it.Ill get the money for you as soon as I finish writing the report.W:Its okay,Pete.Oh,I still need a big suitcase
13、 for the trip.Would you care to go downtown with me to buy one this afternoon?M:Sure.10.Why does the woman want to go to the bank?A.To open a bank account.B.To withdraw some money.C.To exchange RMB for dollars.答案C11.When will the woman be on a business trip?A.Next Tuesday.B.Next Thursday.C.Next Frid
14、ay.答案A12.What will the speakers do this afternoon probably?A.Do some cleaning.B.Write a report.C.Go shopping.答案C听第9段材料,回答第13至16题。M:Dont be nervous.Just apply what you have learned about the traffic rules to this road test.Im sure youll pass it easily.W:All right.Any tips for me?M:Keep your eyes on t
15、he road.W:Okay.M:Whoa!Slow down.Youre driving too fast.What did I tell you about the speed limit in this housing area?W:15km per hour.Im sorry.M:Now you need to turn left at the next corner.Thats right.Good girl!Do always remember to signal when you turn.W:Thanks.Mr Anderson.M:Now pull over beside t
16、he sidewalk and show me how well you park.W:Okay.M:Carefully,carefully turn right here,and.Wait,wait!Youll hit that mailbox.Turn left a little bit.Okay.W:Whew,finally!Did I pass,Mr Anderson?M:Well.I have to say you really need some more practice.Come back again next Friday.13.What might the woman be
17、 doing now?A.Taking a driving test.B.Paying the traffic fine.C.Learning the traffic rules.答案A14.What is the speed limit in the housing area?A.5km per hour.B.10km per hour.C.15km per hour.答案C15.Where does the man ask the woman to park the car?A.At the garage.B.Beside the sidewalk.C.At the parking lot
18、.答案B16.What does the man think of the womans driving at last?A.Unskilled.B.Dangerous.C.Experienced.答案A听第10段材料,回答第17至20题。A four-year-old girl surprised audiences all over the world when she spoke seven languages fluently on a TV show.Bella Devyatkina participated in the Russian reality TV show Incred
19、iblePeople impressing judges in Moscow with her remarkable language skills.Besides her native Russian,Bella speaks English,German,Spanish,French,Chinese and Arabic.Instead of just having some simple “small talks”,Bella is actually able to communicate in these languages.During the show,she managed to
20、 answer questions based on a school course in all these languages.Bellas mother started teaching her daughter English at the age of two,but as soon as she noticed that Bella was interested in it,she began to make her daughter tutored by native speakers for other languages.One language expert was quo
21、ted as saying:“Such cases are rare but have happened in the past.” He believes that Bella will not lose her knowledge,but warns that at some point it can become “frozen” if she does not continue to use and practice it.17.What does Bella impress the judges of IncrediblePeople with?A.Her excellent mem
22、ory ability.B.Her outstanding language ability.C.Her remarkable acting ability.答案B18.Which country does Bella come from?A.Germany.B.Mexico.C.Russia.答案C19.How old was Bella when she learned her first foreign language?A.One year old.B.Two years old.C.Three years old.答案B20.What does the language expert
23、 suggest Bella do?A.Keep practicing.B.Learn more languages.C.Focus on one language.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A主题语境:人与社会语篇类型:记叙文(2020浙江绍兴诸暨中学高一下学期期中) In ancient Greece,Socrates was a widely-recognised wise man.One day one fellow met the great phil
24、osopher and said,“Do you know what I just heard about your friend?”“Hold on a minute,” Socrates replied.“Before telling me anything Id like you to pass a little test.Its called the triple filter test.”“Triple filter?”“Thats right,” Socrates continued.“Before you talk to me about my friend,it might b
25、e a good idea to take a moment and filter what youre going to say.Thats why I call it the triple filter test.The first filter is truth.Have you made absolutely sure that what you are about to tell me is true?”“No,” the man said,“actually I just heard about it and.”“All right,” said Socrates.“So you
26、dont know if its true or not.Now lets try the second filter,the filter of goodness.Is what you are about to tell me about my friend something good?”“No,on the contrary.”“So,” Socrates continued,“you want to tell me something bad about him,but youre not certain its true.You may still pass the test th
27、ough,because theres one filter left:the filter of usefulness.Is what you want to tell me about my friend going to be useful to me?”“No,not really.”“Well,” concluded Socrates,“if what you want to tell me is neither true nor good nor even useful,why tell it to me at all?”Well,we can always participate
28、 in loose talks to curb our boredom.But when it comes to your friends its not worth it.Always avoid talking behind the back about your near and dear friends.【语篇解读】本文是记叙文。文章讲述了伟大哲学家苏格拉底的故事。这个故事告诉我们,如果不知道一件事情是否真实、是否出于好心、是否有用,那么就不要轻易说出来。不要在背后谈论你的亲密朋友。21.Why did Socrates stop the fellow when he wanted t
29、o tell him about his friend?A.Because he didnt know the fellow.B.Because he wanted to tell the fellow something first.C.Because he knew the fellow wouldnt tell him something useful.D.Because he wanted the fellow to think twice before speaking.答案D解析推理判断题。根据倒数第二段中的“Well,concludedSocrates,ifwhatyouwant
30、totellmeisneithertruenorgoodnorevenuseful,whytellittomeatall?”可推知,当有人想告诉他关于他朋友的事情时,苏格拉底要求他先通过一个测试,因为苏格拉底想让那个人在说之前先考虑清楚,即三思而后言。故选D项。22.Which of the following statements is NOT true according to the passage?A.Socrates was a great philosopher in Ancient Greece.B.The fellow wanted to tell Socrates somet
31、hing bad about his friend.C.Socrates was curious to hear what the fellow wanted to tell him.D.Its not a good idea to gossip about our friends behind the back.答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Holdonaminute,Socratesreplied.BeforetellingmeanythingIdlikeyoutopassalittletest.Itscalledthetriplefiltertest.”可知,当那个人想告诉苏格拉
32、底一些事情的时候,苏格拉底并没有急切地想听他会说什么,而是先让他通过一个测试。由此可知,C项“苏格拉底很想知道这个人想告诉他什么”陈述错误。故选C项。23.What does the underlined word “curb” mean in the last paragraph?A.Increase.B.Describe.C.Reduce.D.Hide.答案C解析词义猜测题。根据画线词所在句“Well,wecanalwaysparticipateinloosetalkstocurbourboredom.”可知,画线词意为“抑制”。increase“增加”;describe“描述”;redu
33、ce“减少”;hide“躲藏”。结合选项可知,reduce与画线词意思接近。故选C项。B主题语境:人与自我语篇类型:说明文(2020辽宁盘锦高一下学期期中)Girls can easily get sad.If your friend is feeling blue and calls you,what will you do?Here are some tips on how you can make her smile again.Listen to her.When people feel sad,they often have the feeling of needing to be
34、heard.So,listen carefully to what she is saying and do nothing else.Your friend will surely thank you for being the shoulder she can cry on.Once you are done with listening,you can offer some advice or remain silent and let her feel everything and let it all out by crying.As a friend,you might think
35、 you should give her some advice.But if you have no idea about what to say,just remain silent and be there for her.In order to be able to help your friend in need,dont be sad for yourself.How can you help your friend when you are also feeling down?A hug can make a difference in the world.It makes yo
36、u feel warm and special.A hug makes you feel safe.So give your friend a hug when she needs it the most. Spend more time with your friend who wants to be happy.Do things together like washing dishes,cleaning,or going out for fun.The more time you spend together,the stronger your friendship will becom
37、e. Sometimes,it is much better that you avoid a crying friend in your life.But by doing so,you are also keeping your friend at a distance and will make her wonder if you are her true friend.If you are there when she needs you,your friendship will be much stronger.【语篇解读】文章主要告诉我们应该如何来帮助受到伤害的朋友,告诉了我们几种
38、不同的方法。24.The writer wrote this passage mainly to tell us.A.why girls can easily get sadB.what to do when we are sadC.how to make new friends with girlsD.how to make a sad female friend happy again答案D解析推理判断题。根据第一段最后一句“Herearesometipsonhowyoucanmakehersmileagain.”可知,作者写这篇文章主要是为了告诉我们应该如何来帮助受到伤害的女性朋友。故D
39、项正确。25.According to Paragraph 2,when a female friend is sad,what should we do?A.We should ask her why she feels sad.B.We should say something nice to her.C.We should spend time listening to her.D.We should give her some good advice.答案C解析细节理解题。根据第二段第三句“So,listencarefullytowhatsheissayinganddonothinge
40、lse.”可知,要学会倾听。故C项正确。26.We can learn from the passage that.A.hugging a sad friend can make you feel warm and specialB.your sad friend may feel much better if you are also sadC.its not a good idea to be silent facing a sad friendD.giving a hug to a sad friend is very helpful答案D解析推理判断题。根据第五段第一、二句“Ahugc
41、anmakeadifferenceintheworld.Itmakesyoufeelwarmandspecial.”可知,拥抱意义重大,让人感觉温暖,所以给朋友一个拥抱非常有帮助,故D项正确。27.In Paragraph 6,the writer mainly suggests that we.A.spend more time with our friendsB.help our friends with their houseworkC.spend time with our friends every dayD.ask our friends to take part in activ
42、ities答案A解析推理判断题。根据本段主题句“Spendmoretimewithyourfriendwhowantstobehappy.”可知,作者建议我们要多花时间和朋友在一起。故A项正确。C主题语境:人与社会语篇类型:说明文(2020宁夏六盘山高一下期末考试)Mirroring body language is a way to bond and to build understanding.It is a powerful tool that we use without even knowing it.The most obvious forms of mirroring are y
43、awning and smiling.When you see someone yawn,you are likely to yawn immediately.Smiling is also pretty contagiousseeing a smiling person makes you want to smile too.Mirroring body language is a nonverbal way to say “I am like you.I feel the same.”Research shows that people who experience the same fe
44、elings are likely to trust,understand and accept each other.Women have the natural ability to pick up and understand body signals.Therefore,it is not surprising that a woman is more likely to mirror another woman than a man is to mirror another man.Thats why women are regarded as better talkers,even
45、 if they might not really have more close friends.It is interesting that when a man tries to mirror a womans body language while she is talking,he may seem to regard her as caring,intelligent and attractive.Mirroring body language is an excellent way to build trust and understanding quickly.If you w
46、ant to set up a connection with a new person,mirror his or her gestures,sitting position,tone of voice and talking pace.This will make them feel that there is something about you that they like.While mirroring body language gains you acceptance,you still need to take into consideration your relation
47、ship with the person you are mirroring.If you are in a lower social position and are mirroring the body language of your boss,he will view you as arrogant.However,if you want to defeat those who are trying to prove superior to you,mirroring their body language will help defeat them and change their
48、position.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要说明了模仿身体语言是一种联系和建立理解的方式。它是我们在不知不觉中使用的强大工具。模仿身体语言是一种通过非语言方式来表达“我和你一样,我有同样的感觉”的语言方式。研究表明,有同样感受的人更容易相互信任、理解和接受。并说明了不同性别、关系的人对他人模仿自己肢体语言的看法。28.What does the underlined word “contagious” in Paragraph 2 mean?A.Affecting each other.B.Powerful to show ones feelings.C.Attractive to
49、the others.D.Being gentle to people around.答案A解析词义猜测题。根据后文“seeingasmilingpersonmakesyouwanttosmiletoo”可知,看到一个微笑的人也会让你想要微笑。由此可知,微笑具有感染性,可以让人们相互影响。画线单词意思为“相互影响”。故选A项。29.When copying others body language,one usually can .A.send wrong messagesB.hide true feelingsC.win others acceptanceD.avoid misunderst
50、anding答案C解析推理判断题。根据第三段中的“MirroringbodylanguageisanonverbalwaytosayIamlikeyou.Ifeelthesame.Researchshowsthatpeoplewhoexperiencethesamefeelingsarelikelytotrust,understandandaccepteachother.”可知,镜像身体语言是一种通过非语言方式来表达“我和你一样,我有同样的感觉”的语言方式。研究表明,有同样感受的人更容易相互信任、理解和接受。由此可推知,模仿别人的肢体语言往往能赢得别人的认可。故选C项。30.What migh
51、t happen if you try to mirror your bosss body language?A.You will appear very attractive.B.It will help to soften his position.C.You will seem unacceptably proud.D.It will be a good way to build trust.答案C解析细节理解题。根据最后一段中的“Ifyouareinalowersocialpositionandaremirroringthebodylanguageofyourboss,hewillvi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409243.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(河南专版)2021秋七年级英语上册 Unit 4 Where's my schoolbag熟词生义小练课件 (新版)人教新目标版.ppt
