分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于新高考新教材) 必修第三册 UNIT 1 阅读题组——练速度 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:409427
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:81.61KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届高考外研版英语一轮复习试题适用于新高考新教材 必修第三册UNIT 1阅读题组练速度 WORD版含解析 2023 高考 外研版 英语 一轮 复习 试题 适用于 新高 新教材 必修 第三
    资源描述:

    1、必修第三册Unit 1阅读题组练速度.阅读ARainforest Conservation in Peru for TeensSummer 4 weeks:Sunday,July 31st,2022Saturday,August 27th,2022Winter 2 weeks:Sunday,December 18th,2022Saturday,December 31st,2022Placement location:Taricaya LodgeAccommodation:Shared dormitoryAge requirements:15-18 years oldLocal language

    2、s:Spanish,QuechuaPrices:2 weeks:$24,700;4 weeks:$37,250For a chance to truly get away from the city,join us in the Peruvian rainforest,located deep in the heart of the Amazon.This project offers a unique opportunity to experience the rainforest environment and participate in important conservation a

    3、ctivities.Upon arrival at our jungle base at the Taricaya Lodge,you will receive an introduction to the project from one of our conservation staff.You will spend two or four weeks working on the same schedule as our regular and more experienced volunteers.Projects on weekdays include wildlife observ

    4、ations from our viewing platform,night observation walks along the extensive network of trails,working on our animal release program,and managing a pilot farm weve created.All volunteers live together in shared rooms or small bungalows.Your weekend trip will either be a camping trip down the river o

    5、r a visit to Puerto Maldonado where you can relax in more luxurious surroundings and have a fun night out.For more information about our work at the Taricaya Lodge,check out our Monthly Updates section.1.How much does the project starting on July 31st,2022 charge?A.$18,625.B.$24,700.C.$37,250.D.$49,

    6、400.2.Who will most probably be attracted by the project?A.Teens longing for friends.B.Teens caring about the jungle.C.Teens expecting to visit Puerto Maldonado.D.Teens wanting to learn Spanish and Quechua.3.What might the volunteers be doing on December 24th 2022?A.Visiting a pilot farm that is fam

    7、ous.B.Having a camping trip down the river.C.Working on the animal release program.D.Observing wildlife from the viewing platform.B“To me,love is the most important thing.What could be more healing than love?”These words,like lines from a poem,are easy to agree with coming from Robin,who founded the

    8、 Bumi Sehat Bali Clinic in central Ubud,the setting for the film Eat Pray Love.Now the clinic provides treatment or educational support for over 100,000 people annually.Giving birth to her first child at nineteen,Robin moved to Hawaii after college,working for several years on a farm,where she taugh

    9、t farming practices and poetry.But in 1991,she received heartbreaking news.Her idyllic life on the farm in Hawaii was turned upside down when her sister,expecting a child in Alabama,died of pregnancy complications (妊娠并发症).“When my dear sister passed away,I realized mothers were dying everywhere.In c

    10、ountries with increased poverty,some people cant afford to go to the hospital.What motivated me initially was my love for my sister,but this soon grew into a concern for mothers and children all over the world.” Robins feelings for her sister were transformed into a desire to help women everywhere i

    11、n need.To ensure that children are born healthy,nutritionally balanced meals are provided for expecting mothers free of charge.Those who lack housing are free to stay as long as it is necessary.The clinic also sees patients of all ages who have symptoms unrelated to childbirth,while providing facili

    12、ties for language learning and IT education,and annually training over 6,000 nursing and midwifery (助产) students,backed by a scholarship program.Just as Robin said,love is to be found inside the Bumi Sehat Bali Clinic.Perhaps feelings of showing kindness toward others and wanting to make the world a

    13、 better place are the key to a brighter tomorrow.4.Which of the following best explains “idyllic” underlined in Paragraph 3?A.Peaceful.B.Dramatic.C.Tough.D.Troublesome.5.What made Robin change her career course at first?A.Her love for midwifery.B.Her desire to help children.C.Her sorrow for her sist

    14、ers death.D.Her loss of interest in poetry.6.What do we know about the clinic?A.It is famous for its nursing program.B.It offers mothers-to-be free diets.C.It provides financial aid for mothers.D.It has treated more than 6,000 patients.7.What can we learn from Robins story?A.Love makes the world a b

    15、etter place.B.Ups and downs make one strong.C.Kindness can be richly rewarded.D.Hard work inspires great respect.CDuring a decline in tourism,one national park in Thailand has seen a dramatic rise in “visitors” recently.So many are the hermit crabs(寄居蟹) flooding into the otherwise empty beaches of K

    16、oh Lanta that shells(贝壳) for them to live in have become in short supply.The Thai government moved quickly to ease the housing shortage,launching a public appeal for empty shells that netted over 200 kg.On December 5 these were distributed around the park in a ceremony.Hermit crabs rely on shells to

    17、 protect their soft bodies,moving to larger shells as they grow.On Koh Lanta and the surrounding smaller islands,their rapid increase seems to be a natural phenomenon,rather than directly related to the absence of tourists.But the shortage of shells may be man-made:pretty ones have long been gathere

    18、d to be sold as goods.Crabs had begun to make do with potential death-traps such as plastic caps and bottles.The shell drive was part of a government initiative to “regain the balance of nature”.“I have instructed all national parks to do whatever it takes,” says Varawut Silpa-archa,the minister for

    19、 natural resources.His inspiration comes from the pause in tourism brought on by COVID-19.A ban on international visitors and the closure of national parks have helped nature recover,bringing endangered leatherback turtles back onto Thai beaches.In the coastal provinces of Phang Nga and Phuket,turtl

    20、es have laid the largest number of eggs for 20 years.The government has decided to try to copy the short break forced on it by COVID-19 in future.From now on,all national parks will be required to close for a short period during the off-season and to limit the number of tourists through a reservatio

    21、n system when they are open.Although such restrictions mean reduced earnings from tourism in the short term,in the longer run more parks may help to keep the tourists coming.8.What happened to the beaches of Koh Lanta recently?A.They got flooded by seawater.B.They became completely empty.C.They were

    22、 packed with hermit crabs.D.They saw a constant stream of tourists.9.What contributed to the housing shortage for hermit crabs?A.Natural disasters.B.Human activities.C.Their preference for bottles.D.The governments involvement.10.Why are turtles mentioned in Paragraph 4?A.To warn turtles are dying o

    23、ut.B.To prove beaches are their ideal habitats.C.To stress ecological diversity of Thailand.D.To illustrate the birth of Varawuts inspiration.11.Which of the following can be the best title for the text?A.Developing Economy or Protecting Animals?B.Closing National Parks or Drawing More Visitors?C.Go

    24、vernments Are Responsible for the Balance of NatureD.Authorities Help to Find Shelters for Homeless Hermit CrabsDThree passions,simple but overwhelmingly strong,have governed my life:the longing for love,the search for knowledge,and unbearable pity for the suffering of mankind.These passions,like gr

    25、eat winds,have blown me hither and thither,in a wayward course over a deep ocean of anguish,reaching to the very verge of despair.I have sought love,first,because it brings ecstasyecstasy so great that I would often have sacrificed all the rest of my life for a few hours of this joy.I have sought it

    26、,next,because it relieves lonelinessthat terrible loneliness in which one shivering consciousness looks over the rim of the world into the cold unfathomable lifeless abyss.I have sought it,finally,because in the union of love I have seen,in a mystic miniature,the prefiguring vision of the ideal plac

    27、e that saints and poets have imagined.This is what I sought,and though it might seem too good for human life,this is whatat lastI have found.With equal passion I have sought knowledge.I have wished to understand the hearts of men.I have wished to know why the stars shine.And I have tried to apprehen

    28、d the Pythagorean(毕达哥拉斯的) power by which number holds sway above the flux.A little of this,but not much,I have achieved.Love and knowledge,so far as they were possible,led upward toward the heavens.But always pity brought me back to the earth.Echoes of cries of pain reverberate in my heart.Children

    29、in famine,victims tortured by oppressors,helpless old people being a hated burden to their sons,and the whole world of loneliness,poverty,and pain make a mockery (嘲弄) of what human life should be.I long to alleviate (减轻) the evil,but I cannot,and I too suffer.This has been my life.I have found it wo

    30、rth living,and would gladly live it again if the chance were offered to me.12.Which would be the best title of the essay?A.The suffering of life.B.The truth about love.C.The forces driving me.D.The power of knowledge.13.What does the author compare his lifes passions to?A.The shining stars.B.Great w

    31、inds.C.A bottomless abyss.D.A boundless ocean.14.Which is NOT a reason why the author has sought love?A.It relieves loneliness.B.It brings ecstasy.C.It provides a glimpse of the ideal place.D.It leads to a marriage.15.What would the author most probably agree with?A.He regrets that he could not free

    32、 himself of pity.B.Human love is ultimately disappointing.C.The ideal place is merely a poetic invention.D.A loving person naturally wants to relieve the suffering of others.七选五How to Cope When Life Does Things We Cant ControlStuff happens in life.1 We neither see the difficulties coming,nor have co

    33、ntrol to stop them.The result,of course,is more anxiety and stress than we know.Here are approaches that can help us move through what life throws us.Throw our inner victim a life jacket.When life becomes messy,it often feels easier to just throw up our hands and assume we cant do anything.2 Being a

    34、 victim often allows us to pretend we are fine and choose to feel sorry for ourselves.While we cant change what has happened,none of us are powerless.Consider finding a stress support group or calling a hotline.We all have the power to choose our next step in life.3 When we are under stress,the natu

    35、ral tendency is to “talk things through” with our friends and loved ones.4 Writing things down on paper can be an amazing way to make the facts clear and keep them straight.The process of moving thoughts to hands makes it harder for us to lie to ourselves.The more we get about the truth of our situa

    36、tion,the more ways we can source to deal with it.We might also benefit from writing down our ideas for managing our situation.Switch our perspectives (思考方法).5 It rarely is.Instead,its a perspective.Imagine life is a statue,and that many people surround the statue,how many more angles are there to se

    37、e things from besides the one you are standing at?Sometimes a new perspective can put us into a better mindset.A.Be honest on paper.B.It does work,but not always.C.This is a form of victim mode.D.And often,difficult stuff happens.E.Therefore,life may throw us a curve ball.F.Get support from our frie

    38、nds and loved ones.G.Many of us believe what we think is the whole truth.答案:.【语篇导读】这是一篇应用文。文章主要介绍了一个针对青少年的雨林保护项目的情况。1.C解析 细节理解题。根据“Summer 4 weeks:Sunday,July 31st,2022Saturday,August 27th,2022”以及“Prices:2 weeks:$24,700;4 weeks:$37,250”可知,2022年7月31日开始的项目收费是37,250美元。2.B解析 推理判断题。根据第一段中的“This project of

    39、fers a unique opportunity to experience the rainforest environment and participate in important conservation activities.”可推知,关心丛林的青少年最有可能被这个项目吸引。3.B解析 细节理解题。根据倒数第二段中的“Your weekend trip will either be a camping trip down the river or a visit to Puerto Maldonado where you can relax in more luxurious s

    40、urroundings and have a fun night out.”可知,2022年12月24日,志愿者们可能在沿河露营。【语篇导读】本文是记叙文。Robin 本来过着平静而惬意的乡村生活。但在经历了妹妹因妊娠并发症离世之后,她决定成立Bumi Sehat Bali诊所,帮助更多贫困地区需要帮助的准妈妈。她用爱心为世界贡献了自己的一份力量。4.A解析 词义猜测题。根据第三段中的“working for several years on a farm,where she taught farming practices and poetry”可知,Robin在夏威夷教耕作方法和诗歌,结合

    41、本句中的“was turned upside down”可推知,此处指她之前的生活平静而惬意,故A项与画线词的意义最为接近。5.C解析 推理判断题。根据第四段中的“What motivated me initially was my love for my sister”可知,最初改变Robin事业进程的是她对妹妹的爱和她对妹妹去世的悲痛心情。6.B解析 细节理解题。根据第五段中的“To ensure that children are born healthy.mothers free of charge”可知,诊所为准妈妈免费提供营养均衡的膳食。7.A解析 推理判断题。本文主要讲述了Rob

    42、in成立Bumi Sehat Bali诊所,帮助更多贫困地区需要帮助的准妈妈的故事,再结合最后一段可知,Robin的故事告诉我们爱让世界成为一个更好的地方。【语篇导读】本文是说明文。在泰国的一个国家公园,大量的寄居蟹涌入导致它们赖以生存的贝壳供不应求,泰国政府对此现象采取了措施。8.C解析 细节理解题。根据第一段第二句可知,Koh Lanta海滩聚集了大量的寄居蟹。9.B解析 推理判断题。根据第三段第三句可知,人类将漂亮的贝壳捡拾售卖,这导致了贝壳数量的减少,让寄居蟹没有了可以居住的地方。由此可知,人类活动导致了寄居蟹的“住房短缺”。10.D解析 推理判断题。根据第四段第三、四句可知,作者在第

    43、四段提及棱皮龟是为了说明Varawut 的灵感的起源。11.D解析 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了在泰国的一个国家公园,大量的寄居蟹涌入导致它们赖以生存的贝壳供不应求及泰国政府对此现象采取的措施。D项“政府帮助无家可归的寄居蟹寻找贝壳”是本文的最佳标题。【破解长难句】Although such restrictions mean reduced earnings from tourism in the short term,in the longer run more parks may help to keep the tourists coming.【分析】本句为复合句,Alth

    44、ough引导的是让步状语从句。【译文】虽然这样的限制意味着短期内来自旅游业的收入将减少,但从长远来看,也许有助于更多的公园让游客络绎不绝地到来。【语篇导读】本文是议论文。文章探讨了影响作者的人生的三种激情:对爱的渴望,对知识的探求和对苦难的悲悯。12.C解析 主旨大意题。通读全文可知,文章第一段第一句为全文的主旨句,结合下文内容可知,本文主要分析了影响作者的人生的三种激情。C项最能概括全文主题。13.B解析 细节理解题。根据第一段第二句中的“These passions,like great winds,have blown me hither and thither”可知,作者把这三种激情比

    45、作狂风,故B项正确。14.D解析 细节理解题。通读第二段可知,该段论述了作者寻求爱情的三个原因:带来狂喜、减轻孤独、让人瞥见理想之地。文中没有提及婚姻,故D项符合题意。15.D解析 推理判断题。根据第四段尾句“I long to alleviate (减轻) the evil,but I cannot,and I too suffer.”可知,作者渴望减少罪恶,但是无能为力;据此可推知,“有爱心的人自然而然地想要减轻别人的痛苦”是作者最有可能赞同的观点,故D项正确。.【语篇导读】本文是说明文。文章主要讲述了当生活不尽如人意时,我们应该怎样面对。1.D解析 根据空前的“Stuff happens

    46、 in life.”和空后的“We neither see the difficulties coming,nor have control to stop them.”可知,空处应该会讲到生活中会发生一些令人难以解决的事情,故D项符合语境。2.C解析 空前讲到“当生活一团糟时,通常我们很轻易就会摊手,认定我们什么也做不了”,根据常识可知,这是一种受害者心理,且后一句讲到“受害者心理通常会让我们假装我们很好,选择顾影自怜”,因此C项符合语境。3.A解析 本段主要讲当我们处于压力之下时,我们总是自然地倾向于和别人聊天,但是可能把事情写下来才是解决问题、直面现实的好方式,所以A项适合作本段的主旨句。4.B解析 空前一句讲到“当我们处于压力之下时,我们总是自然地倾向于和朋友、爱人说出自己的问题”,而空后一句讲到“把事情写在纸上是一种理清事实、保持事实清楚的令人惊喜的方式”,前后句之间形成了转折,故B项符合语境。5.G解析 本段主旨句讲到“转换思考方法”,空后两句讲到“事情往往并非如此,相反,这是一种思考方法”,因此空处应该讲到的是我们的一种想法,故G项符合语境。9

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于新高考新教材) 必修第三册 UNIT 1 阅读题组——练速度 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409427.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1