2020届高考二轮之英语题型专练(8)完形填空---记叙类 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高考二轮之英语题型专练8完形填空-记叙类 WORD版含答案 2020 高考 二轮 英语 题型 填空 记叙 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、1、阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 All of us in Monte Vista Christian School know well one day have graduation photos for the yearbook taken. As the time 1 , the girls start to have a 2 about what theyll wear and where to take the photos, while the boys, 3 , hardly talk about it. As fo
2、r me, I 4 for my photos to be taken by the sea. When I arrived there, I met my photographer, Annie. She asked me to make some poses and I 5 her advice. After that, I asked if she could make me look 6 by takings photo in a different way, 7 Im less than 1.6 meters tall. To my 8 she responded, “I will
3、make no 9 to make you look like someone youre not. You look good in your own way.” She 10 that she wouldnt try to edit the photos either. I was shocked by what she said. Girls always 11 to look perfect by using different visual angles. When you go to a photo studio, photographers always try to hide
4、your 12 by telling you to stand in a certain way. And picture editors can easily 13 your look by making you appear any you want to. 14 , thats not the case here. Seeing I was 15 , Annie explained: “Everyone has his uniqueness. You need to 16 your own beauty. You cannot live in a world of 17 photos.”
5、 It was the first time that I had met a photographer who doesnt 18 photos at all. After the shoot, I saw the photos they are 19 special and natural. But whats even more special are Annies 20 , which will always stay in my heart.1.A.flowsB.shrinksC.approachesD.develops2.A.requestB.discussionC.reasonD
6、.complaint3.A.by accidentB.in additionC.in advanceD.by comparison4.A.arrangedB.appliedC.searchedD.accounted5.A.consideredB.declinedC.consultedD.followed6.A.prettierB.tallerC.thinnerD.stronger7.A.unlessB.thoughC.whileD.since8.A.delightB.reliefC.astonishmentD.satisfaction9.A.attemptB.choiceC.promiseD.
7、decision10.A.sworeB.addedC.explainedD.admitted11.A.pretendB.manageC.payD.desire12.A.imperfectionsB.shortcomingsC.personalitiesD.preferences13.A.exposeB.recoverC.recognizeD.change14.A.ThereforeB.HoweverC.OtherwiseD.Anyway15.A.annoyedB.discouragedC.confusedD.embarrassed16.A.fosterB.describeC.admireD.a
8、dvocate17.A.vividB.colorfulC.popularD.artificial18.A.organizeB.polishC.cutD.exhibit19.A.reallyB.roughlyC.partiallyD.causally20.A.attitudesB.actionsC.wordsD.skills2、阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Twelve-year-old Allen decided to leave home city and make a living by himself because his
9、 family was too poor. Before he left, his father asked him what he was going to do. Allen answered, “I want to learn 1 performance.” His father was2with his answer, “What? No, you cant do that. Circus is the place for clowns in many peoples eyes. Our family will be 3 of you.” But Allen4, “Our family
10、 is so poor right now. Which is more important to you,5 or clothing and food? I will give you some money every month from the circus. It probably will be a huge 6 .” His father was very7, “If you go there, somebody will know about it very soon and Ill be very8.” After going9a lot of difficulties, Al
11、len finally found a circus and convinced the 10 to let him stay. He worked very hard studying magic and lived with animals. Every month, his parents would get a 11from him. But they never knew his address. They knew the money was from Allen but when people asked them about Allens12, they never told
12、them the truth. Later, his parents received more and more money from him. Then, a 13named Albert became very famous in the whole world. Everyone thought; 14of his performance. Lots of people hurried to see his performance from far away. One day, Allens father went to visit a relative in another 15.
13、The relative paid a lot of money for tickets of Albert the magicians show. Allens father went to the show with the relative. During the show, Allens father got totally 16by the magicians tricks. When the magician took off his 17, the father found Albert was his son, Allen. Allen recognized his fathe
14、r. His father 18him, “Why did you change your name?” “Because you said you would be embarrassed for me.” “But nobody will 19 the famous magician is my son Allen.” We want all the best things in life and avoid the bad past. However, every good thing comes at a 20 . You cant have them all without givi
15、ng up something.1.A.musicB.theatreC.circusD.animal2.A.satisfiedB.unhappyC.curiousD.hopeful3.A.guiltyB.proudC.tiredD.ashamed4.A.insistedB.demandedC.addedD.declined5.A.dignityB.popularityC.nameD.money6.A.careerB.successC.fortuneD.performance7.A.convincingB.stubbornC.understandingD.confused8.A.embarras
16、sedB.disappointedC.annoyedD.frightened9.A.overB.afterC.beyondD.through10.A.guardB.ownerC.trainerD.performer11.A.letterB.photoC.checkD.note12.A.jobB.performanceC.addressD.boss13.A.clownB.magicianC.musicianD.writer14.A.badlyB.illC.highlyD.nothing15.A.villageB.cityC.circusD.country16.A.affectedB.addict
17、edC.persuadedD.impressed17.A.jacketB.glassesC.maskD.gloves18.A.huggedB.praisedC.thankedD.blamed19.A.knowB.doubtC.admitD.acknowledge20.A.reasonB.pointC.rewardD.price3、阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。As I stood at the base of the mountain range beside a remote African village,the male vill
18、agers all repeated the same question : Are you certain you want to climb the mountain?It had 1 been climbed by local and foreign men, and local women, but a Western female, who had 2 unaccompanied and wanted to climb the mountain, was quite 3 .I explained that Id been 4 for some timein research and
19、in physical strengthand showed them the 5 I had got from their government authorizing my climb. I stressed that Id be very 6 to keep their local traditions and hire one of their villagers as a guide, but it seemed to do little to reduce their 7 .The male villagers told me that the “quick mud” Id mee
20、t would swallow me. While they couldnt remember anyone this bad actually 8 , they seemed convinced it was a real 9 .The village women, however,smiled at me, indicating their 10 for my climb.The men 11 relaying stories of unpredictable danger. However, I was 12 because my aunts words kept 13 in my ea
21、rsthe greatest risk is not taking a risk, and we should always 14 our dreams.Eventually, the men agreed to a(n) 15 that seemed to put them at ease with my climb. Besides the local guide I d hire, they also 16 me to hire three men guards with guns, for protection.As I started walking down the dirt pa
22、th toward the mountain, I was 17 not only by my new mountain support team, but also by every village woman. While two women walked hand-in-hand with me, the others danced in circles around us as if in 18 of a victory.I knew I wasnt the first Western female to make the climb. But with the women villa
23、gers 19 accompanying me, I felt a strong sense of 20 and I suspected they felt the same.1.A.formallyB.fortunatelyC.especiallyD.surely2.A.achievedB.wanderedC.exploredD.arrived3.A.rareB.typicalC.disgustingD.ridiculous4.A.consultingB.attemptingC.preparingD.operating5.A.rewardB.invitationC.commandD.perm
24、it6.A.generousB.pleasedC.curiousD.regretful7.A.concernsB.thrillsC.surprisesD.problems8.A.happened toB.appealed toC.led toD.belonged to9.A.bargainB.possibilityC.promotionD.dilemma10.A.fancyB.supportC.reasonD.disagreement11.A.finishedB.enjoyedC.continuedD.suggested12.A.determinedB.annoyedC.delightedD.
25、embarrassed13.A.alarmingB.ringingC.breakingD.exploding14.A.observeB.realizeC.strengthenD.follow15.A.exchangeB.connectionC.arrangementD.explanation16.A.warnedB.refusedC.advisedD.reminded17.A.joinedB.expectedC.frightenedD.teased18.A.celebrationB.searchC.possessionD.defence19.A.carefullyB.boringlyC.pro
26、udlyD.patiently20.A.reliefB.accomplishmentC.justiceD.guilty4、阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。We first met Tom and Gee in the early days of our marriage. Someone had been 1 our garbage cans to the garage each garbage day, and Jim and I had wondered2. Then one day we3him: an elderly man who liv
27、ed across the street.I baked cookies and left them on a chair outside the garage4a thank-you note. When we got home from work that day, a typed letter had replaced the5. The letter was from Tom and explained how he had come to6the neighborhood on garbage day, returning cans for people he7knew. Back
28、when hed been fighting a war I wasnt alive to see, his young wife, Gee, had found herself living alone. Neighbors had taken the time to8her garbage cans so9didnt have to, and he 10 forgot. Now he paid it forward by doing the same for all of us.A few years after wed moved in, Tom died. We photocopied
29、 that letter and 11it to one of our own for Gee. We told her how 12 Tom had been to us, how sad we felt sorry for her, how thankful we were to have 13 him. She wrote back and told us she still talked to Tom every day.These days, were planning a 14 . The house that seemed so huge six years ago is fil
30、led with furniture and books and toys and, of course, people. We know its time to go, and 15 we cant seem to stick the For Sale sign up on the lawn. Gaining a third bedroom sometimes seems like an awful trade for all we stand to 16 .Its not just Gee. Its the man who lets our kids pick peaches off th
31、e tree in his front yard. Its the ladies who 17 Jim when their pool filter (过滤器) breaks and leave overflowing baskets for our kids on Easter. Its the police officer living directly across from us, who smiles and waves and makes me feel a little 18when Jim is away.The moving boxes are still neatly pa
32、cked in our basement, but Jim and I agree to 19 until January. Maybe before leaving Ill talk to Tom, just as Gee still does. Thank you, Ill say, for teaching us what it means to be a20.1.A.liftingB.returningC.deliveringD.fixing2.A.whoB.whatC.howD.why3.A.visitedB.caughtC.spottedD.followed4.A.inB.forC
33、.toD.with5.A.giftB.chairC.garbageD.cake6.A.protectB.searchC.walkD.greet7.A.onlyB.barelyC.nearlyD.surely8.A.handleB.changeC.recycleD.open9.A.theyB.weC.heD.she10.A.neverB.alwaysC.sometimesD.seldom11.A.wrappedB.connectedC.attachedD.exposed12.A.specialB.hopefulC.powerfulD.lucky13.A.contactedB.remembered
34、C.knownD.understood14.A.partyB.tripC.meetingD.move15.A.alsoB.yetC.thenD.therefore16.A.winB.loseC.failD.save17.A.helpB.treatC.chargeD.call18.A.strongerB.happierC.saferD.firmer19.A.planB.waitC.prepareD.talk20.A.husbandB.friendC.coupleD.neighbor5、阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Manuela go
35、t up earlier and bought two bags of cat food. She began going to the 1 barbershop on the corner, making her weekly visit to see Hussein, the old barber. Hussein was both 2 and delighted to see Manuela and the bags of food. The two hurried over to the tiny food dishes lined up in the alley. Several 3
36、 appeared soon.As the two 4 and made their way back inside the shop, Husseins smile 5 and he explained he was about to 6 the barbershop. He had been told to leave within7 days. His 7 barbershop simply couldnt pay enough rent and the landlord had invited another roomer, one who wouldnt be 8 animals o
37、utside.Manuelas eyes began to 9 as Hussein expressed his 10 about the homeless cats he cared for. But as fate(命运) would have it, there was something better 11 for the barber and his cats. As Manuelas blog supporters read her 12 about Hussein, they, one after another, 13 subscribing to him and his ca
38、ts. Every day for the next week, Manuela went to Hussein with the 14 . And on the fourth day, something unbelievable happened when Hussein was able to 15 a storefront in an old building near his shop. No electricity, 16 there was potential. Manuela and other people 17 to help paint and clear rubbish
39、 while electricians made all the necessary 18 .In less than two weeks, the barber was back in 19 again. Through the kindness of strangers, 20 , his and his cats whole world was brought back.1.A.independentB.familiarC.expensiveD.ancient2.A.gratefulB.patientC.carefulD.attractive3.A.neighborsB.barbersC
40、.catsD.customers4.A.spoke outB.backed offC.set offD.finished off5.A.fadedB.frozeC.reappearedD.accumulated6.A.rebuildB.sellC.loseD.decorate7.A.dullB.classicC.remoteD.wide8.A.purchasingB.feedingC.shelteringD.collecting9.A.glareB.openC.shineD.flood10.A.promisesB.adorationC.anxietyD.comments11.A.in stor
41、eB.by chanceC.on purposeD.at present12.A.reviewB.letterC.postD.invitation13.A.suggestedB.rememberedC.reportedD.began14.A.congratulationsB.decisionsC.announcementsD.contributions15.A.returnB.secureC.protectD.spot16.A.whenB.andC.butD.so17.A.came byB.cheered upC.broke awayD.dropped out18.A.appointments
42、B.connectionsC.assumptionsD.budgets19.A.comparisonB.advanceC.companyD.business20.A.normallyB.thankfullyC.naturallyD.directly6、阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项。Ibby Piracha is one of many regular customers at his local Starbucks in a small town in Virginia, US. 1 , Ibby isnt like the o
43、ther regulars hes 2 .Krystal Payne, a new employee, wanted to do something to make Ibby feel more 3 . So she spoke with other employees about Ibby, learning that they always did what they could to give him excellent 4 .But Payne wanted to take it a step further.She went home and spent her night lear
44、ning American Sign Language so she could better 5 with Ibby. The next day, she wrote him a small 6 saying: “Ive been learning ASL, just so you can have the same 7 as everyone else.”Ibby, who was overcome with emotion over this small act of kindness, has 8 the note at home ever since.Ibby was so 9 by
45、 Paynes gesture (友好的示意) that he posted it on Facebook to share with his friends. His 10 was then reposted by many other people a result that he did not 11 . But he is happy that Payne is getting the 12 she deserves (应得).The next morning, Payne heard about the post when her manager 13 her and mention
46、ed that there were many requests from reporters to 14 her. A Starbucks spokeswoman heard about her 15 gesture and said the company was “very 16 ” of Paynes actions.“My job is to 17 people have the experience they expect and thats what I gave him,” said Payne.Ibby sees Paynes act of kindness as a(n)
47、18 . “It shows that she respects deaf people,” he said.Payne now knows enough ASL to take Ibbys 19 , which makes Ibbys life much easier. In the past, Ibby would have to order through text messages that he would show to the staff.Ibby still loves to visit the coffee shop, saying it is something that
48、“gave me genuine (真正的) 20 even now, Im still smiling”.1.A.BesidesB.HoweverC.InsteadD.Also2.A.quietB.famousC.deafD.blind3.A.welcomeB.cheerfulC.differentD.confident4.A.presentsB.ideasC.serviceD.guide5.A.liveB.competeC.playD.communicate6.A.noteB.storyC.tipD.report7.A.rightB.experienceC.chanceD.emotion8
49、.A.keptB.copiedC.readD.shared9.A.botheredB.movedC.confusedD.attracted10.A.storyB.gestureC.postD.picture11.A.expectB.ignoreC.wantD.notice12.A.chanceB.payC.awardD.recognition13.A.praisedB.questionedC.criticizedD.warned14.A.understandB.interviewC.meetD.promote15.A.strangeB.importantC.kindD.brave16.A.pr
50、oudB.fondC.afraidD.ashamed17.A.protectB.promiseC.allow forD.make sure18.A.trustB.inspirationC.opportunityD.guidance19.A.stepB.ruleC.orderD.advice20.A.surpriseB.prideC.challengeD.happiness7、阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项.I learned to do wood work when I was very young. I remember I mad
51、e my first projecta small table when I was 9 years old. I was so 1of it that I looked upon it as if I had created a(an) 2 . It was absolutely beautiful and it had taken me six weeks to 3 it. I could hardly wait to give it to Mother Winters as a(an) 4 . She was the head mistress of our orphanage(孤儿院)
52、, who was always kind but 5 with us.As the tables were not dry from the clear coating(清漆), our woodworking teacher told us to wait a few days before taking them to our dormitories. But I was just so 6 and happy that I couldnt wait. I dashed out like a 7 , carrying my table, smiling from ear to ear.W
53、hen I reached the dormitory I placed the little table beside my bed. I was 8 it when Mother Winters entered. She walked over to the table. Running her hand 9 it, she noticed that it was still wet.“Were you 10 to bring this home?” she asked.“No, maam,” I 11 with my head down.She ordered me to throw t
54、he table out and so I did. After she left, I immediately opened the door to get it back. There was 12 stuck all over. I brushed and cried, but the dirt would not come off.I hid the table in my closet and never 13 it. However, a year later during a cleaning-up, it was discovered. Painfully, I had to
55、give the table to Mother Henderson, my houseparent, thinking that she would 14 it away.Thirty years later at a reunion, I 15 that Mother Henderson was living nearby, so I drove up to see her. We talked cheerfully for a long time. As I was about to leave, she asked me to come down to her 16 to get so
56、mething important. I followed her 17 into a dark corner. She picked something up. 18 she turned around, I could see that she was holding a little table. Mother Henderson kept the little table that I had given up for lost so long ago.Today, I look at that table with bittersweet memories but full of 1
57、9 to Mother Henderson, who kept the table for a young orphan who 20 it so much.1.A.proudB.amusedC.tiredD.ashamed2.A.recordB.productC.awardD.wonder3.A.fixB.designC.completeD.invent4.A.prizeB.giftC.awardD.souvenir5.A.cruelB.strictC.satisfiedD.patient6.A.amazedB.confidentC.upsetD.excited7.A.flashB.smog
58、C.thiefD.hero8.A.dryingB.hidingC.admiringD.decorating9.A.aboveB.behindC.acrossD.into10.A.encouragedB.supposedC.determinedD.embarrassed11.A.whisperedB.arguedC.agreedD.sighed12.A.paintB.woodC.glueD.dirt13.A.rentedB.touchedC.feltD.shook14.A.takeB.giveC.putD.throw15.A.learnedB.recommendedC.rememberedD.e
59、xpected16.A.bathroomB.bedroomC.basementD.balcony17.A.doubtfullyB.worriedlyC.unwillinglyD.curiously18.A.UntilB.AsC.BeforeD.Since19.A.appreciationB.regretC.devotionD.concern20.A.valuedB.mindedC.countedD.mattered8、阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。My kids and I were heading into the superma
60、rket over the weekend. On the way, we spotted a man holding a piece of paper that said,1 my job. Family to Feed.At this store, a 2 like this is not normal. My 10-year-old noticed him and made a 3 on how bad it must be to have to stand 4 in the cold wind.In the store, I asked each of my kids to 5 som
61、ething they thought our “friend” there would 6 They got apples, a sandwich and a bottle of juice. Then my 17-year-old suggested giving him a 7 I thought about it. We were 8 on cash ourselves, but. . well, sometimes 9 from our need instead of our abundance is 10 what we need to do! All the kids 11 so
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409456.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
二年级下册语文课件-5.春的消息_鲁教版 (共21张PPT).ppt
