分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第一册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:409498
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:40.87KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届高考外研版英语一轮复习试题适用于老高考新教材选择性必修第一册UNIT 4阅读理解题组练速度 WORD版含解析 2023 高考 外研版 英语 一轮 复习 试题 适用于 新教材 选择性
    资源描述:

    1、选择性必修第一册Unit 4阅读理解题组练速度.阅读理解AOne of the best things about London is that so many of its world-famous museums are free to the public.Visitors can enjoy some beautiful paintings,portraits and art pieces by famous artists from around the world there.Imperial War MuseumLocated in what was once a hospita

    2、l,Imperial War Museum offers a fascinating look at war and its impact.With lots of films,photos,videos and audio recordings included in the displays,visitors will come away with a greater insight into the tragedy(悲剧)of wars,as well as the impact they have on society.National Portrait GalleryHome to

    3、over 11,000 portraits,this delightful art gallery focuses on famous British people through the ages.Portraits,photos,sculptures and drawings of some of the countrys most influential and well-known figures gaze upon you as you make your way through the gallery.While its most famous portrait is undoub

    4、tedly the one of William Shakespeare,more contemporary pieces do not look out of place alongside artworks that date back hundreds of years.Royal Air Force MuseumLocated in Hendon,Royal Air Force Museum has over one hundred and sixty aircrafts on display and is a must-see for aviation(航空)lovers.Docum

    5、enting the history of aviation and aircraft in the United Kingdom,the museum has one of the biggest and best collections of military aircraft in the world.Tate BritainFounded by sugar businessman Sir Henry Tate,Tate Britain is a wonderful museum to visit,with lots of fantastic British artworks on sh

    6、ow.Tate Britains masterpieces include works by William Blake and Francis Bacon.Wandering around the exhibitions and galleries is a lovely way to spend the day.With the museum lying on the banks of the Thames,you can take a boat to get there.1.What can we know about Imperial War Museum?A.It houses Fr

    7、ancis Bacons works.B.It mainly shows artists tragedies.C.It originally served as a hospital.D.It once stood on the Thames River.2.In which place can visitors see the picture of William Shakespeare?A.Imperial War Museum.B.Tate Britain.C.Royal Air Force Museum.D.National Portrait Gallery.3.Whats speci

    8、al about Tate Britain?A.It is accessible by boat.B.It focuses on famous people.C.It attracts many aircraft lovers.D.It was built by a businesswoman.BHow do you kill your time on your way to work?Most of us stare at our cell phones,and refuse to make eye contact with others.We just read,chat with oth

    9、ers online or play games online.Or maybe were using the time between stops to do our make-up,catch up on emails,or read a few chapters of a book.However,Dina Alfasi takes a very different approach.Each day she has to travel hours on buses and trains to get to her engineering job at a hospital in Isr

    10、ael.Rather than look at her cell phone in silence,she uses one very special way to have connection with strangers.It is portraits of the people she meets on public transport every day that she is taking.The paintings catch those quiet and personal moments of people readying themselves for the day ah

    11、ead.Some people lean their head against the window and go to sleep,some stare into space and have a daydream,and others sit quietly to read their documents or books.Each picture catches one tiny moment in peoples lives,ripe with potential for your imagination.It is wonderful for her to look at someo

    12、nes commute(上下班)and make up an entire story about the rest of their daily existence,from the father travelling with a baby to the woman welcoming a change.“What inspires me very much are the little moments that happen every day,” Dina told My Modern Met. “My work is to tell stories through a single

    13、portrait,and it proves that all you need is just to look around and find those magic moments.”4.As for peoples behaviour on the way to work,what does Paragraph 1 imply?A.Most of us like to catch early buses.B.Most of us need to go to work punctually.C.Most of us tend to concentrate on our mobile pho

    14、nes.D.Most of us feel frightened to make eye contact with others.5.What makes Dina different from others?A.Sitting quietly to read her books.B.Keeping chatting with others all the way.C.Using phones to take photos of every scene attracting her.D.Drawing people while travelling on buses and trains to

    15、 work.6.What might be Dina Alfasis attitude towards watching peoples little moments?A.Sceptical.B.Enjoyable.C.Cautious.D.Tolerant.7.What is the main idea of the text?A.Little moments make Dina special.B.A cell phone is used to take special portraits.C.Dina takes portraits of others when commuting.D.

    16、People go to work with different ways to kill time.CAfter two nights of staying in her apartment in Houston without power,Felicia Maten had no running water,her fingers and toes hurting from the cold.She huddled under blankets with her mother and daughter,together using their breath to warm themselv

    17、es against freezing temperatures that werent letting up.She drove around looking for a hotel.But she couldnt find an available room,and the roads were dangerous.Finally,a neighbor suggested she go to Gallery Furniture.The owner,Jim “Mattress Mack” McIngvale,opened one of his local stores as a shelte

    18、r for Texas residents displaced by the winter storms.During the three days the makeshift shelter was open,and thousands of people came in for food and warmth and hundreds slept over.“It meant so much to have somebody who doesnt even know us care that much,” Maten said.“That man is full of love.”This

    19、 isnt the first time McIngvale has opened his doors to people in weather emergencies.He did so during Hurricanes Katrina in 2005 and Harvey in 2017.McIngvale began preparing for the winter storm a week in advance by buying 15,000 gallons of diesel to power the stores generator for a week or so.He to

    20、ok COVID-19 precautions by providing security hand sanitization(杀菌)and masks.McIngvale got the word out about the shelter through the business social media following and news coverage.He and his employees made specific accommodations for people,such as those with babies who need bottles warmed or se

    21、nior citizens who need oxygen tanks plugged in.“He was serving food,handing out water,going around checking on people,” said Jacy Wadhams,another Texas resident living in the area for 15 years.“He really takes pride in what he does.Hes an amazing person.”“We believe that we all have responsibility f

    22、or the well-being of the community and when times get tough we try to open our doors and let people come in and regroup,” said McIngvale.8.What does the underlined word “huddled” in Paragraph 1 mean?A.Warmed up.B.Stayed hidden.C.Kept calm.D.Crowded together.9.Why did Maten drive to find a hotel in s

    23、pite of danger?A.She had a power failure and no running water at home.B.The extreme freezing weather would continue.C.Gallery Furniture opened for the residents.D.Her mother and daughter asked her to find one.10.What can we infer from the sixth paragraph about McIngvale?A.He is always ready to help

    24、others.B.He has a talent for managing.C.He is a very considerate man.D.He is a serious person.11.What can we learn from McIngvale according to the text?A.To be a businessman with conscience.B.To be a loving and responsible person.C.To create a well-known brand of product.D.To fight bravely against b

    25、ad weather.DAt the beginning of my 8:00 a.m.class one Monday at my college,I cheerfully asked my students how their weekend had been.One young man said that his weekend had not been very good.He then proceeded to ask me why I always seemed to be so cheerful.His question reminded me of something Id r

    26、ead somewhere before:“Every morning when you get up,you have a choice about how you want to approach life that day.”I said to the young man,“I choose to be cheerful.”“Let me give you an example,”I continued.The other 60 students in the class ceased their chatter and began to listen to our conversati

    27、on.As soon as I got to my office,I called to ask for a tow truck(拖车).The secretary in the office asked me what had happened.“This is my lucky day,”I replied,smiling.“Your car breaks down and today is your lucky day?” She was puzzled.“What do you mean?”“I live 17 miles from here,”I replied.“My car co

    28、uld have broken down anywhere along the freeway.It didnt.Instead,it broke down in the perfect place:off the freeway,within walking distance of here.Im still able to teach my class,and Ive been able to arrange for the tow truck to meet me after class.If my car was meant to break down today,it couldnt

    29、 have been arranged in a more convenient fashion.” The secretarys eyes opened wide,and then she smiled.I smiled back and headed for class.So ended my story to the students in my economics class.I scanned the 61 faces in the lecture hall.Despite the early hour,no one seemed to be asleep.Somehow,my st

    30、ory had touched them.Or maybe it wasnt the story at all.In fact,it had all started with a students observation that I was cheerful.A wise man once said:“Who you are speaks louder to me than anything you can say.” I suppose it must be so.12.What do we know about the writer according to Paragraph 1?A.

    31、He likes to tell stories.B.He is strict with his students.C.He remains cheerful in his life.D.He always makes random choices.13.Where did the writers car break down?A.Close to his school.B.On the freeway.C.Near his home.D.On the campus.14.What does the writer think of the young man in his class?A.Se

    32、nsitive.B.Observant.C.Optimistic.D.Troublesome.15.What can be a suitable title for the text?A.A good beginning is half done.B.A bad workman blames his tools.C.All work and no play makes Jack a dull boy.D.Deeds take priority over words in education.阅读七选五In 1962,London Bridge was falling down.Built in

    33、 1831,the bridge couldnt handle the ever-increasing flow of traffic across the Thames River.1 Robert McCulloch,Founder of Lake Havasu City,Arizona,submitted the winning bid of $2,460,000.2 Then each stone was numbered.Everything was shipped 10,000 miles to Long Beach,California,and then trucked to L

    34、ake Havasu City.Reconstruction began on September 23,1968,with a ceremony including the Lord Mayor of London,who laid the cornerstone.On October 10,1971,the bridge was rebuilt.To reach the bridge from I-40,we recommend going south on Arizona Highway 95,and then turn left (east) on Mesquite Avenue.3

    35、Then turn right again on McCulloch Boulevard N.to drive over the bridge.Just after turning onto McCulloch Boulevard N.,youll cross over Arizona Highway 95.Before you reach the actual London Bridge,turn left into the small parking lot near the London Bridge Resort.4Once you walk west under the bridge

    36、,youll see a walkway which leads up to the London Bridge visitors center where there are some historical photos and other information about the bridge and other attractions and places of interest.5Lake Havasu City,which got its start as an Army Air Corps rest camp during World War ,now has over 1,00

    37、0 businesses,two newspapers and a college.Remember that the next time a man comes up to you and offers to sell you a used bridge,just be happy!A.The bridge was taken down.B.Turn right on Lake Havasu Avenue N.C.As is known to all,London Bridge has a long history.D.The British government decided to bu

    38、ild a new bridge.E.The British government decided to put the bridge up for sale.F.Its an easy walk along the lower edge of the bridge for photos.G.They are all within about a 100-mile radius(半径) of Lake Havasu City.答案:.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了伦敦四座博物馆的一些情况。1.C解析 细节理解题。根据Imperial War Museum中“Located in

    39、what was once a hospital,Imperial War Museum.”可知,Imperial War Museum最初是一家医院。2.D解析 细节理解题。根据National Portrait Gallery 中“While its most famous portrait is undoubtedly the one of William Shakespeare.”可知,游客可以在National Portrait Gallery 看到莎士比亚的肖像。3.A解析 细节理解题。根据 Tate Britain 中“With the museum lying on the b

    40、anks of the Thames,you can take a boat to get there.”可知,Tate Britain的特别之处在于它位于泰晤士河岸边,游客可以乘船抵达。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述Dina Alfasi和其他人不同,她在通勤路上,用画画来记录所看到的人的一些小的瞬间,这让她很快乐。4.C解析 推理判断题。根据文章第一段中的“How do you kill your time on your way to work?Most of us stare at our cell phones,and refuse to make eye contact

    41、 with others.”可知人们在路上的大多数行为都倾向于关注手机。5.D解析 细节理解题。根据文章第二段中的“Rather than look at her cell phone in silence,she uses one very special way to have connection with strangers.It is portraits of the people she meets on public transport every day that she is taking.”可知,Dina Alfasi和其他人不一样,她乘公交或火车去工作的时候,她画肖像画。

    42、6.B解析 推理判断题。根据文章第二段中的“It is wonderful for her to look at someones commute (上下班)and make up an entire story about the rest of their daily existence,from the father travelling with a baby to the woman welcoming a change.”可知,Dina Alfasi观察人们的小瞬间的时候是非常开心和快乐的。7.C解析 主旨大意题。根据文章第一段中的“However,Dina Alfasi take

    43、s a very different approach.”和第二段中的“Rather than look at her cell phone in silence,she uses one very special way to have connection with strangers.It is portraits of the people she meets on public transport every day that she is taking.The paintings catch those quiet and personal moments of people re

    44、adying themselves for the day ahead.”可知,文章的主要内容是写Dina Alfasi和其他人不同,她在通勤路上,用画画来记录所看到的人的一些小的瞬间,C项能概括文章大意。【语篇导读】这是一篇记叙文。文章主要介绍了McIngvale救助他人的故事,他是一个有爱心、有责任心的人,我们应向他学习这些美好的品质。8.D解析 词义猜测题。根据第一段中的“She huddled under blankets with her mother and daughter,together using their breath to warm themselves agains

    45、t freezing temperatures that werent letting up.”可知huddled的意思是“挤在一起”,故选D项。9.A解析 细节理解题。根据第一段中的“After two nights of staying in her apartment in Houston without power,Felicia Maten had no running water,her fingers and toes hurting from the cold.”可知,Maten不顾危险开车出去找酒店是因为家里断水断电了。10.C解析 推理判断题。第六段提到McIngvale

    46、和员工为人们提供了特殊的住宿,比如那些有婴儿需要将奶瓶加热的人,或者需要插上氧气罐的老年人。由此可知,他是一个体贴周到的人。11.B解析 细节理解题。根据最后一段他说的话可知,McIngvale是一位有爱心且有责任心的人。【长难句分析】He and his employees made specific accommodations for people,such as those with babies who need bottles warmed or senior citizens who need oxygen tanks plugged in.【分析】 He and his emp

    47、loyees made specific.是主谓宾结构,两个who引导的都是定语从句,分别修饰babies和senior citizens。【译文】他和他的员工为人们提供了特殊的住宿,比如那些有婴儿需要将奶瓶加热的人或需要插氧气罐的老年人。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在上课时被学生提问为什么总是很高兴的样子。作者以自己为事例告诉学生快乐是可以自己选择的,如果你选择了快乐,那么你就是快乐的。12.C解析 细节理解题。根据第一段中的“I choose to be cheerful”可知,作者的生活一直很愉快。13.A解析 推理判断题。根据倒数第二段中“.off the freewa

    48、y,within walking distance of here.Im still able to teach my class.”可知,作者的车在靠近学校的地方抛锚了。14.B解析 推理判断题。根据第一段中“One young man said that his weekend had not been very good.He then proceeded to ask me why I always seemed to be so cheerful.”可知,作者认为他班上的那个年轻人是善于观察的。15.D解析 主旨大意题。文章的最后一段提到“不知为什么,我的故事打动了他们。或许根本不是

    49、故事本身。事实上,这一切都是从一个学生发现我很快乐开始的。一位智者曾经说过:你是谁,比你说的任何话都更有说服力。”由此可知,本文讲述的是“在教育中,行动优先于语言”。D项“Deeds take priority over words in education.”最适合做本文的标题。.【语篇导读】本文是说明文。始建于1831年的伦敦桥在1962年被拆掉,然而1971年这座桥出现在了一万英里外美国的哈瓦苏湖城。1.E解析 根据下文的“.Robert McCulloch,.submitted the winning bid of $2,460,000”可知,所填的句子应提到卖桥,E项符合语境。2.A

    50、解析 根据“Then each stone was numbered”可知,每块石头都编了号码,所以大桥被拆了。3.B解析 根据下文的“Then turn right again on McCulloch Boulevard N.to drive over the bridge”中的again可知,上文是“turn right”,所以选B项。4.F解析 根据上文的“.the small parking lot”可知,要把车停在那里,下面需要步行。F项中的“an easy walk”与上文语意相符。5.G解析 上文提到“.other attractions and places of inter

    51、est”,G项中的“They”指代的就是“other attractions and places of interest”。【长难句分析】Once you walk west under the bridge,youll see a walkway which leads up to the London Bridge visitors center where there are some historical photos and other information about the bridge and other attractions and places of interest.【分析】youll see a walkway是主句,once引导的是条件状语从句,which引导的定语从句修饰a walkway,where引导的定语从句修饰center。【译文】如果你在桥下向西走,你会看到一条通向伦敦桥游客中心的人行道,那里有一些历史照片和关于桥和其他景点和名胜的其他信息。9

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第一册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409498.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1