2023年1月上海市春季高考英语仿真试卷(二)Word版附解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023 上海市 春季 高考 英语 仿真 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2023年1月全国普通高等学校招生统一考试上海春考英语仿真模拟试卷(二)I. Listening Comprehension Section A (第1-10题, 每题1分;第11-20题,每题1.5分;共25分)Section ADirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations a
2、nd the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. In a restaurant. B. In a hospital. C. At a theater. D. At a railway station.
3、2. A. Husband and wife. B. Brother and sister. C. Teacher and student. D.Clerk and customer 3. A. Sam turned it in. B. He turns in the lock. C. It was in the lock. D. He got it from Sam 4. A. Coffee. B. A chocolate milk shake. C. Tea. D. A vegetable salad. 5. A. She thinks they cant go to the theatr
4、e without the car.B. She suggests going to the theatre by subwayC. She believes the mans brother will let them use the car first. D. She thinks the theatre is far away from here.6. A. He hates going to the piano courseB. He would like to make decisions himself. C. He is too old to learn the piano.D.
5、 He is already good at playing the piano7. A. She is already a teacher.B. She doesnt know what she will do after graduation C. She has no desire to teach. D. She likes teaching very much.8. A. Read a book. B.Write a composition. C. Talk about a problem. D. Listen to the radio. 9. A. Someone has told
6、 him where it is.B. He doesnt know, either.C. He knows where it is but cant tell the woman. D. He has asked someone for help.10. A. She lost her car. B. She drove here. C. Something was wrong with her car. D. She broke the traffic rules. Section BDirections: In Section B. you will hear two short pas
7、sages several and one longer conversation, and you will be asked several questions on each of them. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one is the bes
8、t answer to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the following passage.11. A. There are too many people everywhereB. There are always too many cars in Tokyo.C. The places where he wants to be are always very crowded. D. The streets in Tokyo are narrow12. A. At11:00 p.m. B
9、.At11:30 p.m. C. At 12:00 p.m. D. At 12 :30 p.m. 13. A. About 3,500. B. About 35,000. C. About 350,000. D. About 3,500,000. Questions 14 through 16 are based on the following passage14. A.In Anhui Province. B.In Shanxi Province. C.In Shandong Province. D. In Hubei Province. 15. A.When he was buildin
10、g a house.B.When he was digging a tomb in the fields.C.When he was digging a channel to place pipes for tap water. D. When he was cleaning his yard.16. A. Three. B.Four. C. Five. D. Six. Questions 17 through 20 are based on the following conversation.17. A. To be a pilot. B. To be a scientist. C. To
11、 be a interpreter. D. To be a soldier. 18. A. She wants to teach English. B. She wants to be a great scientist. C. She wants to become the office leader.D. She wants to be an interpreter.19. A. They are describing a new dustbinB. They are discussing the protection of environment. C. They are collect
12、ing used batteries.D. They are looking forward to attending a lecture.20. A. To make full use of the metals left.B. To protect the resources from being destroyed. C. To call for stopping using plastic meal-boxes. D. To awaken people to the environmental problem.听力答案:1-5. ADABB 6-10. BCDBC 11-13. CBB
13、 14-16. BCA 17-20.ADBD备注:听力文字稿附在文档末尾II. Grammar and Vocabulary (每题1分;共20分)Section ADirections: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for
14、the other blanks, use one word that best fits each blank.A new study show that the better your short-term memory is, _21_(fast) you feel fed up and decide youve had enough. The finding appear in the Journal of Consumer Research.Noelle Nelson, assistant professor of marketing and consumer behavior at
15、 the University of Kansas School of Business. She and her colleague Joseph Redden at the University of Minnesota tried _22_(think) at very different rates. When you think about pop songs on the radio, some people must still be of those same songs. The difference, the researchers supposed, _23_ have
16、to do with memories of past consumption.The researchers tested the memory capacity of undergraduates. The students then viewed a repeating series of three classic paintings like The Starry Night, American Gothic, and The Scream or listened and re-listened to a series of three pop songs or three piec
17、es of classical music. Throughout the test, the participants were asked to rate their experience _24_ a scale of zero to ten. “We found that people with larger capacities remembered more about the music or art, which led to them getting tired of music or art more quickly. So _25_(remember) more deta
18、ils actually made the participants feel like theyd experienced the music or art more often.” The findings suggest that marketers could cope with our desire for their products by figuring out ways to distract us and keep us from fully remembering our experiences. We could also trick _26_ into eating
19、less junk food by recalling the experience of a previous snack. As for kids easily _27_(bore), just tell them to forget about it it might help them have more fun.Clearly if we are to participate in the society _28_ _we live, we must communicate with other people. A great deal of communicating is per
20、formed on a person-to-person basis by the simple means of speech. _29_ we travel in buses, buy things in shops, or eat in restaurants, we are likely to have conversations _30_ we give information or opinions, receive news or comment and very likely have our views challenged by other members of socie
21、ty.【答案】21. the faster 22. to think 23. might 24. on 25. remembering 26. ourselves 27. bored 28. in which 29. If/When 30. where【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项新的研究表明,你的短期记忆越好,你就越快感到厌倦并认为自己已经受够了。因此,营销人员可以通过设法分散我们的注意力,让我们无法完全记住自己的经历,来应对我们对他们产品的渴望。【21题详解】考查比较级。句意:一项新的研究表明,你的短期记忆越好,你就越快感到厌倦并认为自己已经受够了。“the+比较级,the+
22、比较级”是固定结构,根据前文的the better可知,此处用the faster。故填the faster。【22题详解】考查非谓语动词。句意:她和她明尼苏达大学的同事约瑟夫雷登尝试以非常不同的速度思考。try to do sth“尽力做某事”,是固定用法。故填to think。【23题详解】考查情态动词。句意:研究人员认为,这种差异可能与对过去消费的记忆有关。根据句意可知,此处使用情态动词might。故填 might。【24题详解】考查介词。句意:在整个测试过程中,参与者被要求对他们的经历打分,分值从0到10。on a scale of “以的规模”,是固定短语。故填on。【25题详解】考
23、查非谓语动词。句意:因此,记住更多的细节实际上会让参与者觉得他们更经常地体验音乐或艺术。分析句子可知,设空处是做句子的主语,因此使用动名词remembering 作主语。故填 remembering。【26题详解】考查代词。句意:我们也可以通过回忆以前吃零食的经历来欺骗自己少吃垃圾食品。根据句意可知,主语we与宾语是指同一人,因此使用we的反身代词ourselves。故填ourselves。【27题详解】考查形容词。句意:对于那些很容易感到无聊的孩子,只要告诉他们忘记它这可能会帮助他们获得更多乐趣。根据空前的副词easily可知,此处使用形容词bored,修饰名词kids。故填bored。【2
24、8题详解】考查定语从句。句意:显然,如果我们要参与我们所生活的社会,我们必须与他人交流。本句是定语从句,先行词是名词society,指物,从句中缺少状语,live是不及物动词,需用介词in。故填in which。【29题详解】考查状语从句。句意:如果/当我们乘公共汽车旅行,在商店买东西,或在餐馆吃饭时,我们很可能会进行对话,在那里我们提供信息或意见,接受新闻或评论,我们的观点很可能会受到社会其他成员的挑战。根据句意可知,本句是个状语从句,可以使用if或when引导,位于句首首字母大写。故填If或When。【30题详解】考查定语从句。句意同上。本句是个定语从句,设空处所在句子是修饰名词conve
25、rsations,抽象地点名词,从句缺少状语,因此使用关系副词where引导。故填where。Section BDirections: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.A. flexible B. function C. self-image D. fairly E. initiative F. valuedG. capable H. pattern
26、I. short-lived J. accomplished K. remarkablyFamily problems come in all shapes and sizes; some are _31_ and easily managed, while others are more chronic and difficult to handle. Stress points include events such as illness and injury, changing jobs, changing schools, moving and financial difficulti
27、es. Each family develops its own ways of coping with these stresses, some of which work better than others. Unsuccessful coping can be recognized by a number of characteristics, including the following:This usually occurs because family members avoid discussing problems or even avoid admitting that
28、problems exist. Some families just have not learned the skills of negotiating or, for some other reason, cannot let go of bad or hurt feelings. Children are likely to _32_ their behaviour after their parents behaviour and may learn to refuse to talk about feelings and problems.Families often have no
29、t decided how family responsibilities will be divided among family members. When that happens, family life can become chaotic, and many things do not get _33_. At the other extreme, some families are not _34_ at all, and family members do not help one another out or _35_ reassign responsibilities as
30、 family circumstances change.Families are, especially for children, the most important source of emotional support. During the middle years, children find it hard to obtain this emotional support outside the family. Children do not perform or develop well without this support.Families _36_ best when
31、 the individuality of each family member is acknowledged and appreciated. At the least, even if someone elses personal traits or characteristics are not highly _37_, each family member needs to tolerate these traits and respect that individual. Otherwise children are likely to have a difficult time
32、developing a healthy _38_, and they will have low self-esteem(自尊) and poor social skills.Children need to succeed in order to feel _39_ of successfully managing lifes stresses and challenges. If they are taught or encouraged to rely on others (within the family or outside it) to solve their problems
33、, they will have low self-esteem and lack _40_ and will have trouble succeeding in the world.【答案】31. I 32. H33. J 34. A 35. D 36. B37. F 38. C39. G 40. E【分析】这是一篇说明文。文章介绍了不能成功应对家庭压力的特征以及良好的家庭氛围对于孩子成长的重要性。【31题详解】考查形容词。句意:家庭问题有各种形式和规模;有些是短期的, 易于管理, 而另一些则更为慢性, 难以处理。are后接形容词作表语, 根据“easily managed”可知, 有些是
34、短期的, 易于管理。short-lived“短暂的”符合句意。故选I。【32题详解】考查动词。句意:孩子们可能会模仿父母的行为, 学会拒绝谈论感情和问题。be likely to do sth., 后接动词原形, 根据“may learn to refuse to talk about feelings and problems.”可知, 孩子们可能会模仿父母的行为, pattern“模仿”符合句意。故选H。【33题详解】考查动词。句意:当这种情况发生时, 家庭生活可能变得混乱, 许多事情无法完成。根据“family life can become chaotic”可知, 许多事情无法完成。g
35、et后接过去分词, 构成被动语态。accomplished“完成”符合句意。故选J。【34题详解】考查形容词。句意:在另一个极端, 一些家庭根本不能适应新情况的, 随着家庭环境的变化, 家庭成员不互相帮助或公平地重新分配责任。are后接形容词,根据“family members do not help one another out or _ reassign responsibilities as family circumstances change.”可知, 一些家庭根本不能适应新情况的。flexible“适应新情况”符合句意。故选A。【35题详解】考查副词。句意:在另一个极端, 一些家
36、庭根本不能适应新情况的, 随着家庭环境的变化, 家庭成员不互相帮助或公平地重新分配责任。空处填副词修饰动词reassign,fairly“公平地”符合句意。故选D。【36题详解】考查动词。句意:当每个家庭成员的个性得到承认和欣赏时, 家庭才能发挥最佳作用。空处缺少谓语, 根据“when the individuality of each family member is acknowledged and appreciated.”可知, 当每个家庭成员的个性得到承认和欣赏时, 家庭才能发挥最佳作用。function“发挥作用”符合句意。故选B。【37题详解】考查动词。句意:至少, 即使其它人的
37、个人特质或性格没有受到高度重视, 每个家庭成员都需要容忍这些特质, 并尊重这个人。本句为一般现在时的被动语态, valued“重视”符合句意。故选F。【38题详解】考查名词。句意:否则, 孩子们可能很难树立健康的自我形象, 他们的自尊心很低, 社交技能也很差。a 后接名词, 根据“they will have low self-esteem(自尊) and poor social skills.”可知, 否则, 孩子们可能很难树立健康的自我形象, 他们的自尊心很低, 社交技能也很差。 self-image“自我形象”符合句意。故选C。【39题详解】考查形容词。句意:孩子们需要成功, 才能感到有
38、能力成功地应对生活中的压力和挑战。feel后接形容词作表语,根据“Children need to succeed” 可知, 子们需要成功, 才能感到有能力成功地应对生活中的压力和挑战。capable“有能力的”符合句意。故选G。【40题详解】考查名词。句意:如果他们被教导或鼓励依赖他人(家庭内部或外部)来解决问题, 他们的自尊心就会很低, 缺乏主动性, 在世界上很难成功。lack后接名词, 根据“they will have low self-esteem”可知, 他们的自尊心就会很低, 缺乏主动性。initiative“主动权, 积极性”。故选E。III. Reading Comprehe
39、nsion (41 55题,每题1分;56 70题,每题2分;共45分)Section ADirections: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.Fitness apps such as Strava can be useful tools for motivating you to start and
40、 stick to an exercise plan. But, according to a study at the National University of Ireland, Galway, these apps can make people become _41_ to exercise. The study, which observed 272 cyclists who use Strava, found that people who mainly use the tool to show off, _42_, posting their exercise to recei
41、ve praise, are more likely to develop an unhealthy desire and high stress levels.It seems obvious that being able to track and share the tiniest details of your exercise may not always be a(n) _43_ thing. I had an eating disorder as a teenager and, for a very unhappy time, _44_ dominated my life. I
42、weighed myself several times a day. I calculated everything from how many calories were in one bite of an apple to how many extra calories I would _45_ by exercising in cold weather. I used in-brain calculating technology to track all this. Had I had access to the health apps available now, it would
43、 have taken me much longer to _46_ not only because these kinds of tools enable obsessive (强迫性的)behaviour, but because they _47_ and even glorify it.We live in an age when you can never be too rich or too _48_. Calorie-counting is now celebrated as a data-driven route to self-improvement. It is _49_
44、 to spot the symptoms associated with eating disorders when everyone seems to get hooked on their fitness statistics. Also, because eating and exercise disorders are still associated with women, it is particularly easy for problematic behaviour among men to fly under the radar.The negative connectio
45、n between these technologies and wellbeing has received _50_ attention. Only a handful of studies hint at the dark side of these devices. A 2019 study of female Fitbit users by CNN, for instance, found that 59% felt as if their routines were _51_ by their device, while 30% said their Fitbit made the
46、m feel guilty. A 2015 study at Duke University found that tracking can reduce _52_ in the activity being quantified and make people do less of that activity when they are not measuring it. Going for a long bike ride can cease to be an enjoyment in itself but an achievement to _53_ about online.Fitne
47、ss apps themselves are not a bad thing. _54_, as health-tracking technology becomes increasingly common even kids use fitness apps it is important to be aware that _55_ every aspect of our lives is not necessarily healthy.41. A. accustomedB. addictedC. blindD. grateful42. A. in practiceB. above allC
48、. for exampleD. in brief43. A. annoyingB. positiveC. strangeD. original44. A. fantasyB. doubtC. exerciseD. data45. A. countB. drainC. burnD. exhaust46. A. recoverB. sufferC. adaptD. explore47. A. advertiseB. realizeC. criticizeD. normalize48. A. strongB. fitC. youngD. energetic49. A. harderB. smarte
49、rC. more likelyD. more beneficial50. A. littleB. specialC. considerableD. immediate51. A. guaranteedB. revealedC. damagedD. controlled52. A. anxietyB. benefitC. pleasureD. significance53. A. bringB. boastC. inquireD. hesitate54. A. HoweverB. ThereforeC. AdditionallyD. Contrarily55. A. assessingB. ad
50、justingC. quantifyingD. inspecting【答案】 41-45.BCBDC 46-50.ADBAA 51-55.DCBAC【语篇解读】这是一篇说明文。文章通过一项研究,讲述了健身应用程序可能使人们过度关注健康数据,而更容易产生不健康的欲望和高压力水平。41B【解析】考查形容词词义辨析。句意:但是,根据爱尔兰国立大学高威分校的一项研究,这些应用程序会让人们对锻炼上瘾。A. accustomed惯常的;B. addicted成瘾的;C. blind失明的;D. grateful感激的。根据(段末)后文“are more likely to develop an unhea
51、lthy desire and high stress levels.”以及“It is _to spot the symptoms associated with eating disorders when everyone seems to get hooked on their fitness statistics.”可以推测,这些应用程序会让人形成不良的习惯,让人成瘾。故选B项。42C【解析】考查介词短语词义辨析。句意:这项研究观察了272名使用Strava工具的骑自行车者,发现那些主要使用该工具来炫耀的人(例如,把自己的锻炼情况贴出来以获得表扬)更有可能产生不健康的欲望和高压力水平。
52、A. in practice事实上,实际上;B. above all首先;C. for example例如;D. in brief简短地。根据句意和后文“posting their exercise to receive praise”内容可知,这是对前文的举例。故选C项。43B【解析】考查形容词词义辨析。句意:很明显,能够追踪和分享你锻炼的最微小的细节可能并不总是一件积极的事情。A. annoying令人恼怒的;B. positive积极的;C. strange奇怪的;D. original原来的。根据上文“are more likely to develop an unhealthy de
53、sire and high stress levels.”可知,这并不一定是积极的。故选B项。44D【解析】考查名词词义辨析。句意:我十几岁的时候有过饮食失调,在一段非常不愉快的时间里,数据主宰了我的生活。A. fantasy幻想;B. doubt怀疑;C. exercise练习;D. data数据。根据下文“I weighed myself several times a day. I calculated everything from how many calories were in one bite of an apple to how many extra calories”可知,
54、此处指“数据”主宰了我的生活。故选D项。45C【解析】考查动词词义辨析。句意:我计算了所有的东西,从一口苹果有多少卡路里,到在寒冷的天气锻炼可以燃烧多少额外的卡路里。A. count计数;B. drain排水;C. burn燃烧;D. exhaust使筋疲力尽。根据常识及前文“how many extra calories”可知,此处指“燃烧”。故选C项。46A【解析】考查动词词义辨析。句意:如果我现在可以使用健康应用程序,我可能需要更长的时间来恢复不仅因为这些工具使强迫症行为成为可能,还因为它们使强迫症正常化,甚至美化了强迫症。A. recover恢复;B. suffer遭受;C. adap
55、t适应;D. explore探索。根据上文“Had I had access to the health apps available now”以及下文“not only because these kinds of tools enable obsessive (强迫性的)behaviour, but because they _47_and even glorify it.”可知,因为这些程序使作者产生了强迫症,所以如果现在使用健康应用程序,需要“恢复”。故选A项。47D【解析】考查动词词义辨析。句意:如果我现在可以使用健康应用程序,我可能需要更长的时间来恢复不仅因为这些工具使强迫症行为成
56、为可能,还因为它们使强迫症正常化,甚至美化了强迫症。A. advertise做广告;B. realize意识到;C. criticize批评;D. normalize (使)正常化。根据下文“and even glorify it”的并列递进含义,结合选项可知,此处指“正常化”。故选D项。48B【解析】考查形容词词义辨析。句意:我们生活在一个永远都不会太富有或太健康的时代。A. strong强壮的;B. fit健康的;C. young年轻的;D. energetic精力充沛的。根据下文“It is _49_to spot the symptoms associated with eating
57、disorders when everyone seems to get hooked on their fitness statistics.”可知,此处谈论的是健康统计数据,从而推知,此处指“健康”。故选B项。49A【解析】考查形容词比较级词义辨析。句意:当每个人似乎都沉迷于他们的健康统计数据时,就更难发现与饮食失调相关的症状。A. harder更艰难的;B. smarter更聪明的;C. more likely更有可能;D. more beneficial更有益的。根据上文语境,以及后文“when everyone seems to get hooked on their fitness
58、 statistics”可知,更难发现与饮食失调相关的症状。故选A项。50A【解析】考查形容词词义辨析。句意:这些技术与幸福感之间的负面联系很少受到关注。A. little少的;B. special特别的;C. considerable相当大的;D. immediate立刻的。根据下文“Only a handful of studies hint at the dark side of these devices”可知,此处指“很少”受到关注。故选A项。51D【解析】考查动词过去分词词义辨析。句意:例如,美国有线电视新闻网(CNN) 2019年对Fitbit的女性用户进行的一项研究发现,59%
59、的人感觉日常生活被他们的设备控制,30%的人表示Fitbit让他们感到内疚。A. guaranteed保证;B. revealed揭示;C. damaged损坏;D. controlled控制。根据上文(第一段末)“are more likely to develop an unhealthy desire and high stress levels.”等语境可知,应用程序设备更有可能产生不健康的欲望和高压力水平,从而推测,人们的日常生活被设备控制。故选D项。52C【解析】考查名词词义辨析。句意:杜克大学(Duke University) 2015年的一项研究发现,跟踪会降低被量化活动中的乐
60、趣,当人们不进行测量时,会减少该活动。A. anxiety焦虑;B. benefit益处;C. pleasure愉悦;D. significance意义。根据下文“Going for a long bike ride can cease to be an enjoyment in itself but an achievement to _53_about online.”可知,此处指降低了“乐趣”。故选C项。53B【解析】考查动词词义辨析。句意:骑自行车长途旅行本身不再是一种享受,而是一种可以在网上夸耀的成就。A. bring带来;B. boast夸耀;C. inquire询问;D. hes
61、itate犹豫。根据上文(第一段最后一句中)“that people who mainly use the tool to show off”可知,此处指“炫耀”。故选B项。54A【解析】考查连接副词词义辨析。句意:然而,随着健康追踪技术变得越来越普遍甚至孩子们也在使用健身应用程序意识到量化我们生活的方方面面并不一定是健康的,这一点很重要。A. However然而;B. Therefore因此;C. Additionally另外;D. Contrarily相反。后文“not necessarily healthy”等内容和前文“Fitness apps themselves are not a
62、 bad thing”存在转折关系。故选A项。55C【解析】考查动名词词义辨析。句意:然而,随着健康追踪技术变得越来越普遍甚至孩子们也在使用健身应用程序意识到量化我们生活的方方面面并不一定是健康的,这一点很重要。A. assessing评估;B. adjusting调整;C. quantifying量化;D. inspecting检查。根据前文(第二段中)“I weighed myself several times a day. I calculated everything from how many calories were in one bite of an apple to how
63、 many extra calories I would _45_by exercising in cold weather.”可知,此处指运用健身应用程序进行“量化”。故选C项。Section BDirections: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that
64、fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)Eating nuts and peanuts reduces the risk of suffering a heart attack or stroke, a new study claims. Researchers found they were linked with a reduced risk of death from heart disease among people on low incomes. And th
65、ey believe their findings suggest peanuts may be a cost-effective measure to improve cardiovascular(心血管)health because they are so cheap.However, experts heeded today that salt-covered nuts would not have the same health benefits. Nuts are rich in nutrients and peanuts, although classified as one be
66、an, have nutrients similar to tree nuts.The new study, led by Dr Xiao-Ou Shu, of the Vanderbilt University School of Medicine, Tennessee, analysed various groups of people. One involved 72,000 low-income black and white men and women living in the US, the other 134,000 men and women living in Shangh
67、ai, China. In both groups, men ate more peanuts than women. In the US group, about half of the nuts consumed were peanuts, and in the Chinese group only peanut consumption was considered.The researchers found that overall, eating nuts reduced the risk of death from heart disease. This was regardless
68、 of gender, race, body condition, smoking, alcohol consumption and conditions such as diabetes(糖尿病), high blood pressure and obesity.In the US, the highest consumption resulted in a risk reduction of 21 percent. In the Chinese group, it was 17 percent.Dr Shu said: “We observed no significant associa
69、tions between nut or peanut consumption and risk of death due to cancer and diabetes.” She added the findings highlight the large public health impact of nut or peanut consumption in lowering deaths from heart disease - especially for their affordability. The research was published in JAMA Internal
70、Medicine.Dr Mitchell Katz, deputy editor of the journal, added: “Of course, peanuts are not really nuts - they are legumes since they grow in bushes, unlike tree nuts. But who cares if they help us to live longer at an affordable price?”56. Peanuts are considered very useful in improving heart healt
71、h mainly because _.A. nuts are rateB. people can afford to buy peanutsC. peanuts are peoples favoriteD. peanuts and nuts are the same57. In paragraph 2, the underlined word “heeded” is probably the closest to _.A. warnedB. protestedC. concernedD. doubted58. According to the passage, which of the fol
72、lowing statements is true?A. Peanuts are classified as nuts.B. The Chinese eat less peanuts than Americans.C. Peanuts have no effects on cancer.D. People dont care about the price of the nuts.59. Which of the following can be the best title for the text?A. Peanuts: a best nutB. Peanuts: Peoples favo
73、riteC. Peanuts: a medicine for allD. More peanuts, fewer deaths【答案】56. B 57. A 58. C 59. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。介绍了一项新研究:吃坚果和花生可以降低患心脏病或中风的风险。【56题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“And they believe their findings suggest peanuts may be a cost-effective measure to improve cardiovascular(心血管)health because they are so che
74、ap. (他们认为,他们的研究结果表明,花生可能是改善心血管健康的一种划算的措施,因为它们很便宜。)”可知,花生被认为对改善心脏健康非常有用,主要是因为人们买得起花生。故选B项。【57题详解】词句猜测题。根据第一段最后一句“And they believe their findings suggest peanuts may be a cost-effective measure to improve cardiovascular(心血管)health because they are so cheap. (他们认为,他们的研究结果表明,花生可能是改善心血管健康的一种划算的措施,因为它们很便宜
75、。)”以及第二段第一句“However, experts heeded today that salt-covered nuts would not have the same health benefits. (然而,专家们今天heeded说,含盐坚果不会有同样的健康益处。)”可知,前后为转折关系,虽然坚果类很便宜,但是含盐坚果不会有同样的健康益处,所以应为专家的“警告”。故选A项。【58题详解】细节理解题。根据倒数第二段第一句“Dr Shu said: “We observed no significant associations between nut or peanut consum
76、ption and risk of death due to cancer and diabetes.” (舒博士说:“我们没有观察到坚果或花生摄入量与癌症和糖尿病死亡风险之间的显著联系。” )”可知,花生对癌症的治疗没有效。故选C项。【59题详解】主旨大意题。根据第一段第一句“Eating nuts and peanuts reduces the risk of suffering a heart attack or stroke, a new study claims. (一项新研究称,吃坚果和花生可以降低患心脏病或中风的风险。)”可知,“多吃花生和坚果,患心脏病或中风的风险变低”适合作文
77、章标题。故选D项。(B)African elephantsThese beautiful beasts come close to imitating teen rebellion. Kids spend a decade with their mothers in female -dominated groupsand ladies stay there-but adolescent boys leave mom for noisy crews of brothers. In their 20s, they often downsize to smaller male groups.Oran
78、gutansSlow metabolisms (新陈代谢)allow them to survive food shortagestimes when weather makes ripe fruit scarce. But energy efficiency comes at a cost; growth and maturation take time. Orangutan mamas nurse their young longer than any other wild creature does.OrcasKiller whales join their mothers famili
79、al group for life. This forever-bond seems to increase a babys chance of survival; if mom dies, a young male (under 30) is three times more likely to die than a peer whose mother is alive. Risk of death post-mom-death rises as kids get older.HumansWhy do we take so long to bake? Our big brains need
80、up to 25 years to maturea period that might make us more innovative. One study of teens and young adults found that youths outperformed their older generations in tasks requiring exploration and adaptation.Harp sealsA harp seals “childhood” lasts just 12 days. A babys only purpose during that brief
81、period of growing is to constantly nurse gaining a fifth of its birth weight in blubber (鲸脂)every day.Once its heavy enough its weight increasing about 25 to 80 pounds it slides off the ice and.WoW spidersEvery parent knows that tired kids love to take a piggyback ride. The wolf spider straps all he
82、r youngins (40 or 50, on average) onto her back at once, carrying them until they are capable of fully functional spider-hood. But luckily she only has to carry them for a few days.takes on the sea.60. Which of the following live their families for the longest time?A. African elephants.B. Orangutans
83、.C. Orcas.D. Humans.61. What do orangutans and humans have in common?A. Both are good at surviving food shortages.B. Both need a relatively long time to mature.C. Both get more intelligent than old generations.D. Both are able to slow down their metabolisms.62. Which of the following statements is t
84、rue of harp seals?A. Their childhood lasts even shorter than wolf spiders.B. Their weight generally ranges from 25 to 80 pounds.C. They can gain about six pounds each day before they go to the sea.D. They usually nurse each other during the first 12 days of their life.【答案】60. C 61. B 62. C【解析】本文是一篇应
85、用文,介绍了五种动物成长的特点。【60题详解】细节理解题。文章Orcas段讲到“This forever-bond seems to increase a babys chance of survival (这种永久的联系似乎增加了婴儿的生存机会)”可知Orcas是永久地生活在家庭里, 因此家庭生活时间最长的是Orcas,故选C。【61题详解】推理判断题。文章Orangutans段讲到“growth and maturation take time (成长和成熟需要时间)” 以及文章第Humans段讲到“Our big brains need up to 25 years to mature
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2016-2017学年鲁人版高中语文必修一课件:第4单元-自读文本 永别了武器 .ppt
