2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 1 People Of Achievement单元主题训练 新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit People Of Achievement单元主题训练 新人教版选择性必修第一册 2023
- 资源描述:
-
1、UNIT 1 单元主题训练.阅读理解ASome of the greatest scientists of all time are women who have made important discoveries in a variety of fields in science. Several of their contributions throughout history are even more than mens contributions. Our list of the most famous female scientists below are organised i
2、n order of popularity so you can read about the advancements that they made.Marie Curie (18671934)Famous For: Work on radioactivityMarie Curie was the first woman to win the Nobel Prize and the only woman to win this award in two fields: Physics and Chemistry. She discovered polonium and radium and
3、her work helped with the creation of X-rays.Jane Goodall (1934)Famous For: Primate (灵长类) studiesJane Goodall is known world-wide for her groundbreaking studies on primates. She is considered as the top expert on chimps in the world and is perhaps best known for her 45-year study on the social lives
4、of these animals in Tanzania.Rita Levi-Montalcini (19092012)Famous For: Nerve growth studiesRita Levi-Montalcini was a neurologist (神经病学家) who won the Nobel Prize in Physiology or Medicine in 1986 for her findings in Nerve Growth Factor (NGF). She was the first Nobel Prize winner to live past her 10
5、0th birthday.Lise Meitner (18781968)Famous For: Work on radioactivity and nuclear physicsLise Meitner was a key member of a group that discovered nuclear fission (裂变). One of her colleagues, Otto Hahn, was given the Noble Prize for this work. That Meitner didnt get the award is considered to be a hu
6、ge error by the Nobel committee.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要列举了4位著名的女科学家在各自领域所取得的成就和影响。1Who is still contributing to the world?AMarie Curie.BJane Goodall.CRita Levi-Montalcini. DLise Meitner.解析:选B细节理解题。根据每个人物后面跟的时间可知,Jane Goodall出生于1934年,而后面没有给出去世时间,说明仍在为世界做贡献。故选B。2What did Rita Levi-Montalcini research on?AN
7、erve growth. BThe wildlife.CNuclear explosion. DRadioactivity.解析:选A细节理解题。根据Rita Levi-Montalcini (19092012)部分中“Famous For: Nerve growth studies”可知,Rita Levi-Montalcini研究的是神经发育。故选A。3What do we know about Lise Meitner?AShe was awarded the Nobel Prize.BShe made a big mistake in her work.CShe did lots of
8、 studies about nerve growth.DShe made great contributions to nuclear physics.解析:选D推理判断题。根据Lise Meitner (18781968)部分中“Famous For: Work on radioactivity and nuclear physics”可知,因为研究放射性和核物理而出名。由此可知,Lise Meitner对核物理学做出了巨大的贡献。故选D。BWith the worlds attention on vaccines (疫苗), now it feels like a good moment
9、 to sing the praises of an often forgotten contributor to their development. Three hundred years ago this month, Lady Mary Wortley Montagu got her daughter inoculated (接种) against smallpox, making her child the first person in the West to be protected in this way. Without Montagus willingness to ado
10、pt a practice she had learned from other cultures, the introduction of vaccines around 80 years later would never have taken place.Montagu first witnessed inoculation when she accompanied her husband to Turkey. Inoculation had started in Asia, probably in China, as early as the 10th century AD. Mont
11、agu observed how older women in Turkey took a tiny amount of pus (脓) from a person with smallpox. They then used needles to make cuts on peoples wrists and ankles and added the pus to their bloodstream. This helped people gain immunity from future infection.Like other visitors to the country, Montag
12、u took steps to ensure that her daughter was inoculated. This worked well, but she knew that trying it in England would be far more challenging. Inoculation performed by unlicensed amateurs would threaten doctors professional standing and potentially rob them of valuable income. Some people also dis
13、agree with the practice, as they saw it as going against nature.Back in England, Montagu observed the increased severity of smallpox infections. Eventually, in April 1721, she decided to use the Turkish practice to have her daughter inoculated, because she believed that the rewards would outweigh th
14、e risks. After a safe time had passed following the inoculation, Montagu allowed doctors to examine her daughter.Doctors in Britain gradually accepted the practice. About 80 years later, a pioneering physician found smallpox vaccines to destroy smallpox completely. As early as last century, academic
15、s argued that Montagu was no more than an enthusiastic amateur. In truth, she made a vital scientific contribution towards finding the cure for smallpox.语篇解读:本文是一篇记叙文。三百年前,英国的Mary Wortley Montagu在土耳其目睹了当地妇女接种天花疫苗后,决定将这种技术带回英国,给女儿接种天花疫苗。她冲破重重阻力,终于成功接种,并得到了当地医生的认可和推广。4What is the second paragraph main
16、ly about?AThe origin of smallpox inoculation.BMontagus first access to inoculation.CThe benefits from smallpox inoculation.DTurkish womens invention of inoculation.解析:选B段落大意题。根据第二段内容可知,该段主要讲述了Montagu在土耳其目睹当地人预防天花的经过,故B项正确。5Montagu found it difficult to try inoculation in England because _.Ait was ag
17、ainst human natureBit might harm doctors interestsCit was beyond doctors abilitiesDit might shake some peoples belief解析:选B细节理解题。根据第三段第三句可知,由无执照的业余人士进行接种会威胁到医生的职业地位并有可能剥夺他们宝贵的收入。据此可知,在英国接种天花疫苗很困难是因为这损害了当地医生的利益,故B项正确。6What led doctors in Britain to accept inoculation?AThe increased severity of smallpo
18、x infections.BA physicians discovery of smallpox vaccines.CThe result of Montagus daughters inoculation.DMontagus focus on its rewards rather than its risks.解析:选C细节理解题。根据第四段尾句可知,在接种疫苗后的一段安全时间过后,Montagu同意医生为她的女儿进行检查。再根据第五段首句可知,英国医生逐渐接受了接种天花疫苗。据此可知,由于Montagu给她的女儿成功接种了天花疫苗,故英国医生开始接受这一尝试。故C项正确。7What mig
19、ht be the best title of the text?AAn Unsung HeroBNo Limit to CreationCDevelopment of VaccinesDA Historic Medical Innovation解析:选A标题归纳题。本文主要介绍了推动天花疫苗接种的先行者Montagu的故事。她勇敢地给她的女儿尝试接种并获得成功,从而使英国的医生逐渐接受了天花疫苗的接种。故A项最适合作为本文标题。.阅读七选五Excellence is a form of currency (通货). While a commitment to excellence can h
20、elp you gain true wealth and realize the inbuilt value of your potential, a lack of commitment devalues potential and reputation. If you are to become the person you meant to be on the day you were born, do whatever you do with all your might. _8_ If you accept being average and ordinary, life will
21、make you average and ordinary._9_ But it has everything to do with decision, commitment and action. And excellence is a destination for anyone who appreciates, respects, and demonstrates hard work and good judgement!We all have a range of career choices and opportunities. But we expand the range and
22、 quality of our choices when we practise excellence. _10_ So attempt to make every opportunity one of importance because every opportunity counts.What is considered excellent today will become the minimum cost of admission tomorrow. _11_ Obviously, the bar is constantly being raised. If you dont pro
23、duce excellent results consistently, someone else will.There is no mercy period for averageness, and you must have a zero tolerance policy for it. People expect the best. _12_ So never relax the rules of excellence. When you face quality, you suffer physical and emotional withdrawal from your goals.
24、 You should have the belief that the efficiency of your business and life are infinite (无限的), that everything can be improved upon, and that every project can be completed in an excellent fashion. Why? Because when it comes to excellence, everything counts!ABeing average is a choice.BYoure only as g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409696.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋七年级语文上册人教版习题课件:21 女娲造人(共12张PPT).ppt
