2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 1 TALES OF THE UNEXPLAINED SECTION Ⅳ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT TALES OF THE UNEXPLAINED SECTION 知能演练轻松
- 资源描述:
-
1、A卷 单句语法填空1Hi, waiter.How about my dish? I _(wait) for 20 minutes.Oh, sorry madam.Just a minute, please.答案:have been waiting2Why havent you asked her to come here?She _(do) an important experiment when I found her and she _ (not finish) it.答案:was doing;hasnt finished3Leonardo da Vinci(14521519) is sa
2、id _(buy) birds kept in cages in order to have the pleasure of setting them free.答案:to have bought4 Do you know our country at all? No, this is the first time I _(be) here.答案:have been5It is easy to pick _ my car from others in the parking lot, it has a picture of Mickey Mouse on the back.答案:out6Bec
3、ause of the financial crisis(经济危机), over 7,000 companies in that area _ down till now and still some _ down.(close)答案:have closed;are closing7Helen rushed out of the classroom,_(leave) the door unlocked.答案:leaving8Many foreign companies still report _(do) good business in China.答案:doing9They are try
4、ing to step _ the project to meet the deadline.答案:up10Alexander tried to have his work _(recognize) in the medical field.答案:recognized 阅读理解Khan Academy is a website providing a free education for any person.The website includes more than 4,000 short teaching videos about many different subjects.Ever
5、y month, over 7 million people go to the Khan Academy website to watch its videos.Khan Academy began with one man named Salman Khan.As a young man, Khan got a degree from Harvard Business School and began to work in business.In 2006, Khan used the Internet to help his young cousins, who lived far aw
6、ay, with their mathematics schoolwork.He drew numbers and pictures on the website to teach them.After a time, he put his videos onto the website YouTube, where his cousins could watch them any time they wanted.But Khan noticed that other people were also watching his videos on YouTube.By 2009, the n
7、umber of people watching his videos on YouTube was getting very large.Khan decided to make the videos his job instead.So he officially began Khan Academy, providing videos on mathematics and other school subjects.People did not have to pay to watch the videos.But they could give Khan money if they w
8、anted to support his work.Some people did give Khan small amounts of money, but he was still having a hard time.Later, a woman told Khan that Bill Gates used Khan Academy for his kids.After that, the Bill and Melinda Gates Foundation began giving money to Khan Academy.In 2010 Google gave the website
9、 money too, wanting Khan to translate his videos into the worlds most common languages.Today, people can see Khans videos in many different languages.Some people think that Khan Academy will be the way more and more people learn in the future.Teachers can use it in their classrooms.Khan believes tha
10、t Khan Academy will never, and should never, replace a school.But he believes teachers and students can use it to make schools better.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Khan Academy这个学习网站的成立背景、发展过程以及现状。1What can one get from Khan Academy?AVideomaking methods.BFree learning information.CAny help with the schoolwo
11、rk.DA good number of beautiful pictures.B解析:细节理解题。根据第一段中的Khan Academy is a website providing a free education for any person.可知。2In its early days, Khan Academy_.Afaced money problemsBhad trouble with languageCwas unpopular with schoolsDhad a shortage of skilled teachersA解析:细节理解题。根据第五段可知,Khan Academ
12、y网站在创办初期曾遇到过资金问题。3What does Salman Khan think of Khan Academy?AIt will play an active role in school teaching.BIt can replace teachers in classrooms.CIt can replace a teaching school.DIts the future of education.A解析:推理判断题。根据最后一段中的But he believes teachers and students can use it to make schools bette
13、r.可知,Salman Khan觉得他的网站可以促进教学。4The text is mainly written to_.Adescribe an academic leaderBintroduce a learning websiteCoffer some network knowledgeDcompare two different learning stylesB解析:写作意图题。本文主要介绍了Khan Academy这个学习网站的成立背景、发展过程以及现状,由此可知B项概括正确。 完形填空As I was making my way to the coffee shop, I noti
14、ced an older gentleman poorly dressed sitting on a _1_nearby.I knew from first sight that he was in need of some kind of _2_He had a little lunch stretched out in front of him and was wholeheartedly _3_it.Then I _4_the line and waited to be served.There was a young man in front of me.He handed the w
15、aitress a twenty dollar bill and _5_an orange juice and a _6_The waitress looked at the young man a little _7_, not fully understanding the request.That was when the young man _8_her to give the juice to the older gentleman eating his lunch outside on the bench.The young man also told her that he wo
16、uld be watching every second _9_she would be completely safe at all times._10_there was a wonderful _11_between the waitress and the older man in need of some attention.I only wish I had a photo of the _12_on the both of their faces.As I was _13_this event later on, I wondered why the young man didn
17、t just _14_this act of kindness himself.I suspect that deep out in his heart he was _15_that this act of kindness might _16_others to do something for this older man as well.There are _17_ways of thinking when we come across someone such as this older gentleman._18_hes just simply lazy and doesnt wo
18、rk hard enough in his life.Or he should have gone to school and made _19_use of what he has.But just maybe he needs a helping hand and thank God for this young man who inspired others to _20_as well.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。 “我” 在咖啡店里看到一位衣衫褴褛的老人坐在门外的长凳上, 一位年轻人花钱让服务员给他送上橘子汁并关照他。年轻人的善行让“我”思考:为别人做善事会让社会更美好。1A.
19、chairBbench Cfence DtableB解析:根据第三段第一句中的“on the bench” 可知, 这位衣衫褴褛的老人坐在长凳上。故B项正确。2A.helpBrescue Cattraction DserviceA解析:根据上句中“.an older gentleman poorly dressed.” 以及最后一段中的“he needs a helping hand” 可知, 这位老人有绅士风度, 但衣衫褴褛, 故可以判断, 他需要某种帮助。A项意为“帮助” , 符合语境。故A项正确。B项意为“解救”; C项意为“吸引”; D项意为“服务”, 都与语境不符。3A.tastin
20、gBpacking CenjoyingDorderingC解析:根据该句中的“wholeheartedly” 可推知, 虽然他的午餐较少, 但他全心享受。C项意为“享受”, 符合语境。故C项正确。A项意为“品尝”; B项意为“打包”; D项意为“命令”, 都与语境不符。4A.jumped Bjoined Cheld DtookB解析:根据该句中的“the line and waited to be served”可知, “我”加入了排队, 等候服务。join意为“加入”, 符合语境。故B项正确。A项意为“跳”; C项意为“支持, 拿住”; D项意为“拿”, 都与语境不符。5A.prepared
21、Bsupplied Cproduced DrequestedD解析:根据下句中的“the request”可知, 这位年轻男子给了服务员20美元, 点了橘子汁, 并请求服务员帮个忙。D项意为“请求, 要求, 需要”, 符合语境。故D项正确。A项意为“准备”; B项意为“提供”; C项意为“生产”, 都与语境不符。6A.favourBcheck Ctip DreplyA解析:根据下文内容可知, 这位年轻人要求服务员帮他忙, 去给老人送橘子汁。favour意为 “帮忙”, 符合语境。故A项正确。7A.shocked Bannoyed Cpuzzled DdisturbedC解析:根据该句中的“no
22、t fully understanding the request” 可知, 服务员不能完全理解他的要求, 故此处指感到困惑。C项意为“困惑的, 迷惑不解的”, 符合语境。故C项正确。A项意为“震惊的”; B项意为“烦恼的”; D项意为“打扰的, 心烦意乱的”, 都与语境不符。8A.commandedBbegged CrequiredDaskedD解析:句意:那时那位年轻人让她去给在门外长凳上吃饭的老人送橘子汁。ask sb.to do sth.意为“让某人做某事”, 符合语境。故D项正确。9A.in caseBeven though Cso that Donly ifC解析:句意:年轻人还告
23、诉她他将一直观察着, 因此她将一直完全安全。so that意为“所以”, 引导结果状语从句, 符合语境。故C项正确。A项意为“以防, 万一”; B项意为“尽管, 即使”; D项意为“只有”, 都与语境不符。10A.Besides BAfterwards COtherwiseDAnyhowB解析:根据语境可知, 在那位年轻顾客提出要求之后, 服务员去给老人送橘子汁。B项意为“随后, 后来”, 符合语境。故B项正确。A项意为“此外”; C项意为“否则”; D项意为“无论如何, 总之”, 都与语境不符。11A.debate Bimpression Cbargain DexchangeD解析:根据该句
24、中的“between the waitress and the older man”可知, 那位需要关注的老人和服务员之间进行了一次美好的交换, 即服务员给老人送上了橘子汁。D项意为“交换, 交流, 交易”, 符合语境。故D项正确。12A.smiles Bworries Ctears DhopesA解析:句意:我只是希望我能拍下他们两人脸上的笑容。A项意为“微笑, 笑容”, 符合语境。故A项正确。B项意为“担心”; C项意为“眼泪”; D项意为“希望”, 都与语境不符。13A.picking outBcarrying on Cthinking aboutDmaking upC解析:根据该句中的
25、“later on”可知, 后来“我”回想起这件事。think about意为“回想”, 符合语境。故C项正确。A项意为“选择出, 挑出”; B项意为“坚持”; D项意为“编造”, 都与语境不符。14A.introduceBperform CignoreDpassB解析:根据该句中的“act” 可知, “我” 想知道为什么这位年轻人不自己去做这次的善行。perform意为“做, 履行, 执行”, 符合语境。故B项正确。15A.guessingBhoping Cjudging DconcludingB解析:根据该句中的“others to do something for this older
26、man as well” 可知, 他在内心深处希望这种善行可以鼓励他人也如此做。B项意为“希望”, 符合语境。故B项正确。A项意为“猜”; C项意为“判断”; D项意为“得出结论”, 都与语境不符。16A.inspireBforce Cwarn DinstructA解析:根据该句中的“others to do something for this older man” 以及本文最后一句中的“inspired others” 可知, 他在内心深处希望这种善行可以鼓励他人也来为这位老人服务。A项意为“鼓励”, 符合语境。故A项正确。B项意为“强迫”; C项意为“警告”; D项意为“指导”, 都与语
27、境不符。17A.valuable Buseful Cvarious DpracticalC解析:根据复数可数名词“ways”以及下文列举的各种猜想可知, 当我们遇到像这样的老人时, 会有许多种想法。C项意为“多种多样的”, 符合语境。故C项正确。A项意为“有价值的”; B项意为“有用的”; D项意为“实用的”, 都与语境不符。18A.CertainlyBPossibly CObviouslyDAbsolutelyB解析:句意:很可能他只是懒惰或是在生活中工作不够努力。与下文中的“should have gone” 以及“maybe” 相呼应可知, 此处是指推测。B项意为“可能”, 符合语境。故
28、B项正确。19A.closer Bwider CharderDbetterD解析:句意:或者他本应该去上学, 以更加充分地利用他所拥有的。make better use of为固定搭配, 意为“更加充分地利用”, 符合语境。故D项正确。20A.goodnessBconfidence Crespect DcreativityA解析:根据上文可知, 这位年轻人让别人做了善事, 由此可推知, 这位年轻人也鼓励别人表现出了善良。A项意为“善良”, 符合语境, 故A项正确。B项意为“信心”; C项意为“尊敬”; D项意为“创造力”, 都与语境不符。B卷 阅读理解AIts 11 pm., and Im s
29、till sitting here writing this article for the school magazine! Ive had two weeks to write it, and my teacher, Julia, wants it tomorrow. Shes always complaining(抱怨) that I leave things till the last minute. Maybe shes right.A month ago I made a decision to be more efficient(有效率的) this year. Well, Iv
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-411659.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
