分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅳ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:411666
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:98.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT WISH YOU WERE HERE SECTION 知能演练轻松闯关 WO
    资源描述:

    1、A卷 单句语法填空1This time tomorrow I _(sit) there doing some more exercises.答案:will be sitting2Why did you buy this paint so early?I _(paint) my bedroom tomorrow, but I changed my mind.答案:was going to paint3They _(visit) Zhongshan Park at this time tomorrow morning.答案:will be visiting4Dont phone me betwee

    2、n 5:00 and 6:00.We _(have) dinner then.答案:will be having5What are your plans, Alice?I _(teach) English in Beijing next year and _(study) my Chinese at Beijing University.答案:will be teaching;will be studying6The science teacher told us that he _(move) to London next month.答案:would move7Will you be fr

    3、ee at three this afternoon?No, I wont.I _(attend) a meeting.答案:will be attending8We were all surprised when she made it clear that she _(leave) soon.答案:would leave9I _(start) when the telephone rang.答案:was about to start10Nick didnt know that the journey was a very special one that _(change) his lif

    4、e.答案:was to change 阅读理解As a nation in the South Pacific Ocean, Fiji has clear waters, colorful coral reefs(珊瑚礁) and so on. Here are a few of Fijis wonderful and quiet places.Kokomo Private Island FijiKokomo Private Island Fiji sits in the southeastern corner of the islands. Visitors can hide at thei

    5、r private pool, head out for a sunrise fishing tour and go diving among the famous Great Astrolabe Reef or book a sunset boat. But at the end of the day, most of them relax the same waywith cocktails(鸡尾酒) at the Walker DPlank restaurantbar.If you want to know more information, please call6797764441.

    6、Turtle IslandTurtle Island is in the western Yasawa Island. You can take a 30minute seaplane, a tiny sixseat plane that affords amazing views of the island. The 1980 film The Blue Lagoon was shot(拍摄) there.Before heading out each morning, guests select their lunch menu and carry a handy walkietalkie

    7、, a small radio used to send or receive messages, so that they can order more food or drinks if needed.Please call 18002554347 to know more about Turtle Island.Six Senses FijiSix Senses Fiji is on Malolo Island in the Mamanucas. The place centers around a hot spring spa and wellness village. Guests

    8、can have yoga classes, personalized nutrition(营养) programs, sleep consultations and outdoor fitness programs. If you want to know more, please call 6796750284.Likuliku LagoonLikuliku offers overwater houses. Guests will find glass floors inside where they can observe colorful coral reefs, various fi

    9、shes, turtles and so on.During the day, guests can choose from a long list of outdoor activities, such as diving, surfing, waterskiing, local village visits, or simply relaxing at Tatadra Spa.Please call 6796663344 to get more information.【解题导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了斐济的几个旅游胜地。1What may be the most popular

    10、 activity on Kokomo Private Island Fiji?ARelaxing at the Walker DPlank restaurantbar.BHeading out for a sunrise fishing tour.CHiding at their private pool.DBooking a sunset boat.A解析:细节理解题。根据Kokomo Private Island Fiji部分的But at the end of the day.Walker DPlank restaurantbar可知,在Walker DPlank restaurant

    11、bar放松可能是Kokomo Private Island Fiji最流行的活动。2On Turtle Island, the guests can _Atake yoga classesBwatch some moviesCenjoy good dining servicesDsee beautiful sunset scenesC解析:细节理解题。根据Turtle Island部分的Before heading out each morning.if needed.可知,在Turtle Island,客人们可以享受很好的餐饮服务。3Who will be interested in Six

    12、 Senses Fiji most probably?APeople liking diving.BPeople enjoying fishing.CPeople loving watching movies.DPeople paying attention to health.D解析:推理判断题。根据Six Senses Fiji部分的The place centers around.outdoor fitness programs.可知,关注健康的旅行者最有可能会去Six Senses Fiji。 完形填空Recently, I had a new mate at work. She _1

    13、_ to town from Colorado and has just been here for a month. She shared a(n) _2_ story with me. When she was telling me the story, I could _3_ see tears in her eyes.Her family was moving into their new home. During this time, a lot of bank business _4_ were taking place on their account (账户). This se

    14、nt a red flag to their bank. The bank tried to call them,but they had _5_ their phone numbers, so the bank put a stop to their account. My friend, not _6_ of this, went shopping in the supermarket.When they finally went to check out, they were _7_ to see that their method of _8_ was stopped.With no

    15、cash and no way to get cash, they were not sure _9_ to do next. However, _10_ asking any questions, the lady in front of them _11_ her card in the machine and paid for their goods.After that, they tried to get her information to _12_ the money, but the lady asked them not to _13_ it. She had no look

    16、 of judgment, just smiled and left the store. My friend and her family then left, extremely surprised._14_ like this had ever happened to them before.Two weeks later, my friends _15_ their little boy out for his birthday. They went to a nearby Mexican restaurant. After they were _16_ , their waitres

    17、s came up to their table. It was just the kind _17_ lady who had paid for their groceries! They all had a big laugh, and would they give her a _18_ ? Yesthe amount of cash she paid for their goods, much _19_ than her 20 percent service fee, and a new _20_ !【解题导语】作者的朋友在局促尴尬之时,遇到素不相识的女士毫不犹豫地伸出援手,这是幸运,

    18、也是缘分。1A.wentBtravelledCdroveDmovedD解析:根据后文可知,作者的朋友一家是搬到这里的,故选D项。2A.amusing Btouching Cinteresting DexcitingB解析:根据下文的故事内容,可知这是一个感人的(touching)故事。3A.hardly Bespecially Cclearly DcalmlyC解析:根据上文的a touching story可知,在讲述这件事的过程中,作者的朋友很激动,因此可以清楚地(clearly)看到她流泪。 4A.activities Btrips Cproblems DideasA解析:根据下文的.s

    19、o the bank put a stop to their account.可知,在他们搬家的过程中,他们的银行账户发生了很多次交易活动(activity),这些交易活动很可能使他们的信用卡刷爆了,致使银行封了他们的账户。5A.recorded Bchanged Csold DforgottenB解析:作者的朋友一家因为搬家了,所有很有可能换了(changed)他们的电话号码,所以银行才联系不上他们。6A.proud Bafraid Caware DconfidentC解析:作者的朋友由于更换电话号码,没有及时得到银行封账户的通知,因此在毫不知情(aware)的情况下到超市购物了。7A.sh

    20、ocked Bfrightened Cexcited DrelaxedA解析:因为事先不知道账号被封,所以当他们无法付款的时候,感到很震惊(shocked)。8A.teaching Blearning Ctreatment DpaymentD解析:因为他们是购完物去结账,所以发现了支付(payment)方式被关闭了。9A.how Bwhat Cwhich DwhyB解析:因为没有现金也取不了现金,所以他们不知道接下来该怎么办了。10A.for Bby Cwithout DbeforeC解析:根据后文那位女士直接付款的举动可推断,她应该是没有(without)问任何问题,直接拿出卡替他们付了钱。

    21、11A.threw Bplayed Cfound DplacedD解析:根据上下文内容可知,那位女士把自己的卡放置到(placed)了刷卡机上,帮作者的朋友付了账。12A.pay off Bturn down Cpay back Dturn toC解析:根据get her information可知,作者的朋友向这个女士要信息,以便日后可以还钱(pay back)。13A.aim at Bworry about Csearch for Dlook afterB解析:热心的女士拒绝接受偿还,只是要作者的朋友不必挂心(worry about)此事。14A.Something BNothing CA

    22、nything DEverythingB解析:根据surprised可以判断,作者的朋友她们从来没遇到过这样的事(nothing)。15A.took Bpicked Csent DpushedA解析:带孩子出去过生日应为take sb.out。16A.served Btreated Cpaid DseatedD解析:根据their waitress came up to their table 可知,作者的朋友和家人是坐下(seated)之后,服务员才来到跟前。17A.leading Bmissing Csmiling DworkingC解析:根据上文just smiled.可知,那位女士微笑

    23、的举动给人留下深刻印象,成为她标志性的动作,所以此处作者使用smiling作为限定语,让人再次想起这位女士的善行。18A.reward Btip Cdinner DpraiseB解析:因为这位女士恰好是这个餐厅的服务员,而之前又替作者的朋友付了购物的钱,所以综合上下文可知,此处应该是指给了这位女士一些小费(tip)。19A.better Bmore Chappier DcheaperB解析:作者的朋友为了答谢热心女士,不仅偿还了当初被垫付的钱,还加上了远远多于(more)20%的服务小费的钱。20A.friend Brelative Ccustomer DworkmateA解析:此处指因为此事

    24、结缘,又交了一个朋友(friend)。B卷 阅读理解ANinetyfive percent of American families are now online, with adults spending averagely five hours a day at home on the computer, which greatly influences their life, according to a new study. Yes, were connecting more with friends, but were also having dinner quickly so we

    25、 can update our Facebook status. Does your life suffer from too much time spent online, and do you properly protect your familys identity when you share their information online? Heres how to take control of them.According to Sherry Turkle, professor of psychology at MIT, many people use their compu

    26、ters to avoid the messiness of real life. Its difficult to refuse a friend, but its easy to send out an email to do that. When you find yourself hiding behind your screen, make an effort to reconnect with people face to face. “Its not because the technology is bad,” says Turkle. “Its a matter of fig

    27、uring out its place.”Proud parents cant help posting photos of their kids. But publicly sharing your kidsinformation, such as your childs full name, birth date, and place of residence could put him in danger. To avoid the risk, invite the people you know well to view the photos on passwordprotected(

    28、加密的) websites such as Flickr and Snapfish. If you use Facebook, create a group of your inner circle specially for sharing photos and news of your kids.Need a handy way to measure your familys online habits? Check out the family plan on . It tracks how each member of your family spends time online, a

    29、nd it shows the data by hour, day, and week. The website, which also offers personal plans, even allows you to block distracting(分心的) websites from your loved ones and yourself.If reaching for your phone to check for messages and emails has become an uncontrollable habit, try this trick. Keep your d

    30、evices on but turn off every message reminding, vibration(振动), and so on. Check for updates only when you finish a task.【解题导语】本文是一篇说明文。文章针对网络给人们带来的一些问题,提出了一些具体的建议。1Sherry Turkle probably agrees that _AInternet is just a tool for peopleBpeople have to know their social statusCtechnology can help impr

    31、ove friendshipDgoing online helps people lead a happier lifeA解析:观点态度题。通读第二段尤其是“Its not because the technology is bad,” says Turkle. “Its a matter of figuring out its place.”可知,Sherry Turkle认为网络只是一种工具,人们应该弄清楚它的位置。2Flickr and Snapfish _Aare popular among most American familiesBrequire passwords for vi

    32、ewing photosConly allow invited users to visit themDare Facebooks major competitorsB解析:细节理解题。根据第三段的To avoid the risk.Flickr and Snapfish.可知,在这两个网站上,人们需要密码才能查看照片。3How are family membersonline habits tracked by rescuetime. com?ABy offering plans and blocking unsafe websites.BBy blocking unwanted conta

    33、ct and information.CBy tracking their online time and sorting out data.DBy making plans and storing collected data.C解析:细节理解题。根据第四段中的It tracks how each member of your family spends time online, and it shows the data by hour, day, and week.可知答案。4What can be the best title for the text?AImportant Tips

    34、on Protecting Online InformationBHow to Take Control of Families Technology TimeCKey Advice on How to Avoid Unsafe WebsitesDHow to Break Away from Bad Online HabitsB解析:标题归纳题。通读全文可知,本文作者就网络给家庭带来的时间、安全、成瘾等问题,给出了具体的建议。BChase,an autistic(患自闭症的)boy,was once an extremely picky eater. In fact, he would eat

    35、 only about five different foods. His mom, Mary, worried that this would make him sick. Picky eating is common among kids with autism.And the illness makes people unable to communicate properly. How did Chase change himself? At age 8, he began to watch cooking shows.Chase loved shows like Eat Street

    36、 and Cupcake Wars. “I just couldnt stop watching all these cooking shows!” he says. Soon, watching wasnt enough. “He wanted to try new foods,”remembers Mary. “He said, Mom, I want frogs legs!”Soon, Chase was trying almost everything.He began cooking new foods as well as eating them. He discovered th

    37、at he loved to cook. School had been a struggle for Chase. But his love for cooking turned out to be a great way for him to learn about many different subjects.He learned about science and even geographyhe found out that he loved curry from India and sushi from Japan. “Food opened up his mind,” says

    38、 his mom. Cooking even helped Chase practice speaking and interacting(互动)with people. Thats because he created his own online cooking show.Chase started his cooking show about two years ago. He loves to include jokes and something unexpected in his show. In one of his shows, he and his cousins dress

    39、 as cavemen(原始人) as they eat beef kebabs. Someday, Chase hopes to own his own restaurants. “Im going to serve all types of food, from every country!” he says excitedly.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个自闭症男孩通过学习烹饪来改变命运的故事。5Why was Chases mom worried about him?AHe just ate certain kinds of food.BHe watched too

    40、 much TV every day.CHe would perform in a cooking show.DHe was often too busy to take exercise.A解析:细节理解题。由第一段中的Chase.would eat only about five different foods.可知,Chase的妈妈之所以担心是因为他经常挑食,往往只吃固定的几种食物,故选A项。6While learning to cook, Chase_Atraveled to India and JapanBhad no time to look after his momCbecam

    41、e the best student in his classDfound himself fighting against autismD解析:细节理解题。由第三段中的He began cooking new foods as well as eating them.和第四段中的Cooking even helped Chase practice speaking and interacting(互动) with people.可知,在学习烹饪的过程中,Chase也是在不知不觉中同自闭症作斗争,故选D项。7We may infer from the text that Chases show

    42、s are_AseriousBfunnyCboringDdangerousB解析:推理判断题。由最后一段中的He loves to include jokes.he and his cousins dress as cavemen(原始人) as they eat beef kebabs.可知,在Chase的烹饪节目中,他会讲些笑话而且穿着怪异滑稽,故选B项。8What would be the best title for the text? AWhat is Autism?BFood for ThoughtCYou are What You EatDCooking up His Futur

    43、eD解析:标题归纳题。总览全文可知,文章主要讲述了一个患有自闭症的男孩通过学习烹饪使自己逐渐摆脱了病魔并且拥有了美好的未来,故用D项作为标题最恰当。CHere are our top tips of things to do in Washington DC.First, head to the Lincoln Memorial. This was built in memory of President Abraham Lincoln.Take a photo of yourself next to the great man, or have a rest on the stepsthe

    44、same place where civil rights(民权) leader Martin Luther King gave his worldfamous “I Have a Dream” speech.Next, walk around the Vietnam Veterans Memoriala long wall with the names of every soldier killed in Vietnam. Or walk along Pennsylvania Avenue and go on a guided tour of the US. Capitol Building

    45、, the US. Supreme Court and the White House, which has been the US. presidents official home since 1800.As for the White House, tours are only made Tuesday through Saturday from 7:30 am. to 11:30 am.Later, spend an afternoon at the Smithsonian Institution, which is made up of nine museums along the

    46、Mall. Start off at the Smithsonian Institution Building where you can pick up a map and information on all of the museums. Have fun walking around the National Museum of American History, where you can see many different things such as George Washingtons wooden teeth, Judy Garlands shoes from the fi

    47、lm The Wizard Of Oz and Muhammad Alis boxing gloves.In the evening, you can eat out at one of the restaurants and bars around Columbia Road and 18th Street. Then, head down to the Adams Morgan neighborhood, which is just two miles from the White House and full of great bars. It is the heart of the L

    48、atino community(拉美人社区),and there are a large number of colorful murals(壁画)【解题导语】本文是一篇应用文。作者主要为游客们介绍了华盛顿特区的一些旅游活动安排。9Where did Martin Luther King give his “I Have a Dream” speech?AAt the Lincoln Memorial.BIn the US. Supreme Court.CIn the US. Capitol Building.DAt the Vietnam Veterans Memorial.A解析:细节理解

    49、题。由第二段中的the Lincoln Memorial.the same place where civil rights(民权) leader Martin Luther King gave his worldfamous “I Have a Dream”speech可知A项为正确答案。10According to the text, the White House_Ais open to the public every dayBwas once on Pennsylvania AvenueChas a wall with the names of each soldier killed

    50、 in VietnamDhas been the US. presidents official home for over 200 yearsD解析:细节理解题。由第三段中的the White House,which has been the US. presidents official home since 1800 可知,白宫作为美国总统的官邸和办公室已经有二百多年了,故选D项。11What do we know about the Adams Morgan neighborhood?AIt is very far from the White House.BIt has lots o

    51、f restaurants but few bars.CFew Latinos choose to live in this area.DMany wall paintings can be found there.D解析:细节理解题。由最后一段中的the Adams Morgan neighborhood.there are a large number of colorful murals(壁画)可知,在亚当斯摩根社区有许多壁画,故选D项。 书面表达假设你是李华,你的美国朋友Jack计划寒假独自来你所在的城市旅游。请你根据提示信息,用英语给他写一封电子邮件。1表示欢迎;2你的接待计划;3其

    52、他注意事项。注意:1词数100左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。_One possible version:Dear Jack,Im very happy to know that you are planning to come to visit my city by yourself. Im looking forward to your early arrival! Therere a few wellknown places of interest in my city, so Id like to show you around them when you arrive. If time permits, we can watch some live operas now that you are a fan of Chinese opera. As its becoming colder, I suggest you wear some warm clothes so you wont get a cold. Remember to tell me the exact time of the flight, and Ill meet you at the airport.Wish you a pleasant journey!Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 2 WISH YOU WERE HERE SECTION Ⅳ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-411666.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1