2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练36 选修6 MODULE 6 WAR AND PEACE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练36 选修6MODULE 6WAR AND PEACE WORD版含解析 2022 高考
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(三十六)选修6Module 6War and PeaceA:知识层面.语境语法填空()用所给词的适当形式填空Mrs.White, a street cleaner by 1occupation (occupy), was surprised to find an 2.abandoned (abandon) puppy near her house.What made her 3.shocked (shock) was that one of its legs was broken.She carried the puppy home and sugg
2、ested sending it to a pet hospital for treatment.But her husband expressed his 4.disagreement (disagree), saying that it would cost a lot of money.Luckily, one of her daughters said she could collect enough money for the treatment, which was a great 5.encouragement (encourage) to Mrs.White.Soon the
3、puppy received an 6operation (operate) and recovered weeks later.()填入一个单词Britain and France declared war 1on Germany on September 3, 1939 when Germany invaded Poland.And later, many countries were involved 2.in the war, thus resulting in World War , which drew attention 3.to people across the world.
4、The most famous battle was Operation Overlord, or the Battle of Normandy.Allied military leaders worked out this plot with one purpose 4.in view: open up the second front in Europe.The Allied forces met with fierce resistance and lost many people, but 5.to everyones astonishment, their troops made 6
5、a breakthrough eventually and the operation ended up with a great success.语境短文改错(共有5处错误)Despite the fact that people are eager for peace, many countries are involving in the modern war.In our astonishment, some countries invade other countries regardless of the safety of people.In the war, some peop
6、le sacrifice their lives while others get wound.People condemn war, which draws attention of the whole world.So we should abandon the thought of war and call for peace.It is worthwhile to devoting ourselves to world peace.答案Despite the fact that people are eager for peace, many countries are in the
7、modern war. our astonishment, some countries invade other countries regardless of the safety of people.In the war, some people sacrifice their lives while others get .People condemn war, which draws attention the whole world.So we should abandon the thought of war and call for peace.It is worthwhile
8、 to ourselves to world peace.根据提示补全句子1为了鼓励同学们进行户外锻炼,我们学校组织了4月10号的登山活动。(encourage)In order to encourage the students to take outdoor exercise, our school organized a mountainclimbing on April 10.2我没有多少业余时间,我完全忙于我的工作。(occupy)I dont have much spare time.Im fully occupied with my work3又渴又累,他走进酒吧,坐在桌旁点了两
9、杯咖啡。(形容词短语作状语)Thirsty and tired/exhausted, he went into the bar, sat down at a table and ordered two cups of coffee.4空气污染越来越严重,我们应该采取措施,不然就太晚了。(before引导时间状语从句)Air pollution is getting more and more serious, so we must take action before it is too late5我们爬上了山顶,从那里我们可以很清楚地看到这片湖。(from where引导的定语从句)We c
10、limbed up to the top of the mountain, from where we could have a good view of the lake.B:能力层面.阅读理解(2020江西省五校协作体上学期考试试题)Life beneath the sea surface can be lovely and lively.But many organisms there produce poisonous chemicals to hunters.Divers are now collecting such poisons as drugs for human medic
11、ine.Sharks arent the scariest things in the ocean for scientists who dive to work.Powerful currents,creating where the ocean floor drops away,can be just as deadly.But the scientists who work underwater are trained to deal with these dangers.The rewards of research and underwater adventures are grea
12、ter than the risks.The sea may seem like a strange place to look for new drugs.But organisms in the ocean have had to adapt to a tough environment.The chemicals they make for survival might help people,too.More than 50 years ago,scientists discovered a new anticancer drug in a sea sponge.Since then,
13、researchers have been hunting for more of such useful natural products in the seas.With the help of underwater robots and small submarines,scientists are searching the seasfrom shallow reefs to the oceans great depths.Bacteria living in the Arctics cold waters break down their food using more differ
14、ent ways than organisms on land do.This process of turning food into energy for growth,activities and reproduction is called metabolism(新陈代谢)These pathways also produce chemicals called“secondary metabolites”One day they also might help people.During a fouryear project called PharmaSeas,scientists m
15、ade thousands of extracts from those seafloor samples.In about a dozen of them,researchers found mixtures that can kill bacteria that some of todays antibiotics(抗生素)cannot kill.Three other newfound chemicals reduce epileptic seizures(癫痫病发作)in mice.Yet another compound may reduce the symptoms of Alzh
16、eimers disease.【语篇解读】海洋生物释放的某些有毒化学物能被用作人类药物的来源,于是科学家潜入海底去寻找这些海洋新药药源。1Why do sea organisms produce chemicals?ATo warn themselves in the sea.BTo benefit other creatures.CTo change their environment.DTo struggle for survival.D细节理解题。根据第一段第二句“But many organisms there produce poisonous chemicals to hunter
17、s”以及第三段第三句中的“The chemicals they make for survival”可知,海洋生物产生化学物是为了生存。2In what way does Arctic bacteria differ from organisms on land according to the text?AMedicinal value.BThe way of hunting.CThe way of breaking down food.DImportance to humans.C细节理解题。根据第五段第一句“Bacteria living in the Arctics cold wate
18、rs break down their food using more different ways than organisms on land do”可知,北极寒冷水域的细菌和陆地上的微生物分解食物的方式不同。3What is special about the mixtures from seafloor samples?AThey have the same effects as todays medicine.BThey have unique functions.CThey can treat most diseases.DThey can kill all bacteria.B推
19、理判断题。根据最后一段,尤其是第二句“In about a dozen of them.that some of todays antibiotics(抗生素)cannot kill”可推知,来自海底样品的混合物有其独特的功能。4What can be a suitable title for the text?ADiving for New MedicinesBThreats from the OceanCFuture Sources of BacteriaDDanger of Diving in the SeaA标题归纳题。根据第一段最后一句“Divers are now collecti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412299.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
