2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修3 UNIT 2 LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修3UNIT 2LANGUAGE WORD版含解析 2022 高考 统考 英语 译林版 一轮 复习 课时 提能练 必修 UNIT LANGUAGE
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(十五)必修3Unit 2Language (A)A:知识层面.单句语法填空1Its not a good idea to miss meals and replace them with snacks.2Occupied(occupy)looking after her three small children,she had no time for travel.3He rose from his seat and answered the question raised (raise) by the teacher.4All of a sudde
2、n,he stood directly,representing(represent) his ideas to the people present at the meeting.5We listened to the news with a mixture (mix) of surprise and horror.单句改错1This is one of the reasons that languages keep changing almost every day.thatwhy2In those days,books for blind people are used paper pr
3、essed against metal wire to form letters.去掉are3The system has been designed to give students quick and easy access for the digital resources of the library.forto4I invited some of my colleagues but not both.bothall5I didnt accept the job because it was badly paid and aside with that,it wasnt very in
4、teresting.withfrom.语境语法填空English has many difficult rules 1.that/which confuse people.Before the middle of the 5th century,people in Britain all spoke Celtic.Then two 2.Germanic (German) groups from the European mainland and the Vikings from Northern European countries 3.invaded(invade) Britain.They
5、 brought with them their languages,4.which are also mixed with Old English.By the 10th century,Old English 5.had_ become(become) the official language of England.6.After the Normans conquered England,French was spoken in this country together with English,7.resulting(result) in even more words with
6、similar meanings.Modern English includes many Latin and Greek words.8.Pronunciation (pronounce) also went through huge changes.9.It is certain that this process will continue,and people will keep inventing new words and new ways of 10.saying (say) things.完成句子1据我所知,该风俗为中国独有。As far as I know,this cust
7、om is_unique_to_China.2有些人浪费粮食,然而有些人却吃不饱。Some people waste food while_others_dont_have_enough.3是你们的而不是我们的决定使他卷入这个事件中。It was your decision rather than ours that led_to/contributed_to his being involved in the matter.4在课堂上,老师永远不会被电脑取代。Teachers will never be_replaced_by_computers in the classroom.5科学研究
8、对人类非常有益。Scientific research is_of_great_benefit/very_beneficial_to mankind.B:能力层面.阅读理解(2020开封市一模)Im Amanda Gorman.Ive been crazy about writing poetry since third grade.After polishing up my skills for about a decade and having judges review my poetry and videos of my performances,I was named the cou
9、ntrys Youth Poet Laureate in 2017.Ive read my work at the Library of Congress.Its been an excellent journey especially since I used to have trouble saying half of the alphabet.My twin sister Sarah and I were born very prematurely,which led to lots of ear infections.I didnt have as much luck as Sarah
10、 and the ear infections left me with a severe hearing problem,making it difficult to understand speech,which caused me to develop a speech impediment(障碍)My sister would have to translate when I spoke because people had no idea what I was saying.Writing wasnt just fun;it was a way to have my voice he
11、ard and to stop me from feeling pity for my disability.And I was determined to read my poetry in front of audiences. Our single mom couldnt always afford medical help.Sometimes she had to choose:Shall I put food on the table or make sure Amanda can say this word? When we couldnt pay,Id spend about a
12、n hour a day recording my talking and correcting the mistakes again and again.But poetry was a constant.I didnt need expensive materials to train myself to be better at that. At age 20,I still suffer from selfdoubt,but I have got a necklace which my grandmother gave me.When Im nervous before perform
13、ing,I hold it and say,“I am the daughter of black writers who fought for their freedom,broke their chains and changed the world.”And usually after saying that,Im ready to go.【语篇解读】Amanda Gorman因为早产而有听力方面的问题和随之导致的语言障碍,但她从小酷爱写诗,并一直坚持,在2017年获得了“青年桂冠诗人”的称号。1Why was the visit to the Library of Congress s
14、pecial for Amanda?ABecause she received a big award after the visit.BBecause she was inspired to write poetry there.CBecause she did some reading for the audience.DBecause she succeeded in saying the alphabet there.C细节理解题。根据第一段最后两句“Ive read my work at the Library of Congress.Its been an excellent jo
15、urney especially since I used to have trouble saying half of the alphabet”可知,国会图书馆之行对于Amanda来说很特别是因为她在那里朗读了自己的作品,故选C。2How is Sarah different from Amanda?ASarah is physically healthier.BSarah finds writing much more fun.CSarah likes public speaking a lot more.DSarah didnt have ear infections as a bab
16、y.A推理判断题。根据第二段中的“I didnt have as much luck as Sarah”和“My sister would have to translate”可推知,Sarah的身体状况要比Amanda好,故A项正确。3What did Amanda think of her mom?AHer mom didnt like setting the table.BHer mom struggled to support the family.CHer mom showed little concern for her.DHer mom was good at correctin
17、g her mistakes.B细节理解题。 根据第三段第一、二句“Our single mom couldnt always afford medical help.say this word”可知,Amanda的母亲辛苦养家,故B项正确。4What can we know about Amanda from the last paragraph?AShes a black woman.BShes always confident.CShe has many necklaces.DShe aims to change the world.A细节理解题。根据最后一段中的“I am the da
18、ughter of black writers”可知,Amanda是一个黑人,故选A。.完形填空(2020湖北八校第一次联考)Last Sunday,there was no dirt in the air,only bright spring sunshine and a clear blue sky.In the afternoon,Papa headed out to the field to check on the cattle while Mama started cleaning the house.Faye and I played in the yard.The temper
19、ature suddenly droppedit felt good.The _1_ had been building since dawn.Then Mama shouted from the _2_ ,“Iris,you and Faye get inside quickly now!”I looked to the west and saw a huge cloud of black _3_,like thick smoke from a railway engines chimney.All the birds flew away.“Faye,go with Mama!” I_4_.
20、“Ill warn Papa.”Faye ran toward the house.The sandstorm hit so fast that I _5_saw her climb the porch(门廊)steps.In a short time,the day turned into night.I_6_ for Papa,hoping my voice would lead him back.The dirt and sand stung my face like a thousand bees.I needed to get to a shelter._7_ my face wit
21、h one hand,I made my way toward the car and opened the door.Dirt flew in with me as I pulled the door closed.Papa was still out there! I needed to help him_8_ the car. I searched the dashboard(仪表板)and found the switch for the front _9_.They made some rays,but would Papa see them in the thick _10_ ?
22、I pushed the horn(喇叭)again and again,hoping Papa would hear it. _11_,Papas face appeared at the window.My heart jumped with surprise and_12_ .He opened the door and climbed onto the seat next to me.He coughed and wiped his eyes with dirty hands,then pulled me into his arms.“Oh,Iris,youre _13_ .” I h
23、ugged Papa and _14_.I could feel the tears streaming down my dirty cheeks.Papa_15_my face and asked,“Your mother and Faye?” I said,“They are in the house.”Papa nodded,“Good.Well wait out the sandstorm here.”Papa shut off the cars lights and I worried the dirt would _16_ us. Finally,the wind died dow
24、n and the dust started to _17_.Papa kicked against the door,opening it far enough to let us out.We went home as Mama _18_ out.“Mama!” I shouted and ran into her arms.“Oh,my precious Iris!” Mama cried.“You and Papa are safe!”“Im safe _19_ Iris,”Papa said.“The cars horn led me to the shelter.”“Im so p
25、roud of you,”Mama said to me. I cried even more then,but the tears I shed were tears of joy because our family had _20_ the horrible sandstorm.【语篇解读】一个晴朗的春日下午,作者的父亲去牧场查看牛的情况,母亲开始打扫房子,作者和妹妹在院子里玩耍。这时气温骤降,一场沙尘暴将至,作者让妹妹到屋里去和妈妈在一起,自己则去提醒父亲。接着,作者找到自家的车,把前车灯打开,并一遍遍地按喇叭,最终父亲听到喇叭声回到了车里。最后,一家人平安地渡过了沙尘暴。1A.san
26、dBthunder CheatDsnowC根据前一句“The temperature suddenly droppedit felt good”和语境可推知,从黎明开始气温一直在上升。2A.schoolBhouseCfieldDcarB根据上文中的“Mama started cleaning the house”和本句中的“Iris,you and Faye get inside quickly now!”可推知,当时妈妈正在打扫房子,她应该是从屋里喊在院子里玩耍的Iris和Faye,让她们进屋里。3A.fogBgas CsteamDdustD根据本句中的“like thick smoke f
27、rom a railway engines chimney”,并与下文中的“The dirt and sand stung my face like a thousand bees”呼应可推知,作者当时朝西边看,看到一大团黑色的灰尘。4A.statedBcomplained CsuggestedDshoutedD根据语境以及“Faye,go with Mama!”并与上文中的“Then Mama shouted”呼应可推知,作者看到一大团黑色的灰尘,察觉到不对劲,就大声对妹妹说话,让妹妹进屋里和妈妈待在一起。5A.hardlyBconstantlyCreallyDsurprisinglyA根据
28、本句中的“The sandstorm hit so fast”可知,沙尘暴来得很快,以至于作者几乎看不见妹妹爬门廊前的台阶。6A.screamedBwaitedClookedDsearchedA根据本句中的“hoping my voice would lead him back”可推知,作者当时应是大声喊她的爸爸。7A.CleaningBTouchingCCoveringDRubbingC根据上文中的“The dirt and sand stung my face like a thousand bees”可推知,当时沙尘暴很恶劣,作者应是用一只手遮着自己的脸,朝车走去。8A.fixBfind
29、CrecognizeDdriveB根据前一句“Papa was still out there!”可知,爸爸不在车里,因此作者需要帮助他在沙尘暴中找到自己所待的这辆车。9A.lightsBhandlesCwheelsDwindowsA根据空后的“They made some rays”,并结合本句中的“I searched the dashboard(仪表板)”可推知,作者搜寻仪表板,找到了前车灯的开关,这也与下文中的“Papa shut off the cars lights”呼应。10A.smokeBdarkness CforestDatmosphereB根据上文中的“In a short
30、 time,the day turned into night”可推知,作者虽然把前车灯打开了,但是不确定在沙尘暴所造成的昏天暗地中父亲是否能看到灯光。11A.CuriouslyBDisappointedly CSuddenlyDUnexpectedlyC根据下文中的“My heart jumped with surprise”可推知,在作者想办法让父亲找到车时,父亲的脸突然出现在车窗上,这让作者大吃一惊,同时也感到宽慰(relief)。12A.reliefBwarmthCexcitementDbraveryA参见上题解析。13A.handsomeBcautiousCsafeDimpressi
31、veC根据前一句中的“pulled me into his arms”和下文中的“You and Papa are safe!”以及语境可推知,在沙尘暴这种恶劣的环境下,作者的父亲担心作者的安全,因此到车里后,感慨道作者是平安的。14A.smiledBwhisperedCrelaxedDcriedD根据空后一句“I could feel the tears streaming down my dirty cheeks”可推知,作者当时抱着父亲哭了。15A.glared atBlooked atCswept overDreached forB根据语境可知,父亲确定作者安全之后,看着作者的脸询问母
32、亲和妹妹的状况。16A.buryBleaveChurtDpoisonA根据语境可知,当时沙尘暴很大,而且昏天暗地,所以,当父亲关掉车灯后,作者担心灰尘会把他们遮盖住。17A.spreadBmultiplyCsettleDdoubleC根据本句中的“Finally,the wind died down”可知,终于风力逐渐减弱,沙土开始平静下来(settle)。18A.walkedBslippedClaughedDdashedD根据下文中的“I shouted and ran into her arms”和“You and Papa are safe!”可推知,妈妈很担心作者和作者的父亲,因此当他
33、们回到家时,妈妈正从家里冲出来。19A.rather thanBapart fromCthanks toDother thanC根据后一句“The cars horn led me to the shelter”和下文中的“Im so proud of you”可推知,作者的父亲对作者的母亲说多亏了作者他才能安全地回来。20A.survivedBdefeatedCexperiencedDcausedA根据语境可知,作者听到妈妈的赞扬后哭得更厉害了,但作者流下的泪水是喜悦的泪水,因为他们一家人经历了这次可怕的沙尘暴却安全无恙。课时提能练(十六)必修3Unit 2Language (B)A:知识层
34、面.语境语法填空AAside from Britain,the USA and Australia also have made great 1.contributions(contribution) to the development of English.Though their English 2.differs (differ) from each other,they cant 3.be_mistaken(mistake)English is one of the 4.official(office) languages in many countries,which plays
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412315.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022四年级数学下册 五 认识方程第5课时 解方程(一)课件 北师大版.pptx
