2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修4 UNIT 2 SPORTS EVENTS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修4UNIT 2SPORTS EVENTS WORD版含解析 2022 高考 统考
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(二十一)必修4Unit 2Sports events (A)A:知识层面.单句语法填空1They found themselves competing with/against foreign companies for a share of the market.2We visited Huangshan with a local man leading (lead) the way.3I had a bad cold,otherwise I would_have_visited (visit) you last week.4On my way h
2、ome,I saw a middleaged man lying by the roadside,obviously drunk(drink)5Two factories were closed in an attempt to_protect (protect) the environment.单句改错1What we are told today is of very significance.verygreat2Three children often played truant (逃课) and removed from school.and后加were3I feel that its
3、 honour to have you here.honour前加an4Why were you absent off the meeting yesterday?offfrom5He said hed passed the message on the other students.on后加to.语境语法填空The Olympic Games 1.are_held(hold)every four years.The ancient Olympic Games began around the year 776 BC in Greece.At that time the young men c
4、ompeted 2.in running,jumping and 3.wrestling(wrestle)But women were not allowed 4.to_take(take) part in the games in 5.the past.The old Olympic Games stopped after about the year AD 394.However,the first Olympic Games in modern times happened 6.in the year 1896.That was a Frenchman,Pierre de Coubert
5、in,who brought the Olympics back to life.He 7.dreamt (dream) that the Olympics would make it possible for people of all countries to live side 8.by side in peace.The Olympic motto is “Faster,Higher,Stronger”It means that every athlete should try to run faster,jump 9.higher (high),and throw farther.T
6、he 2008 Olympic Games were 10.held (hold) in Beijing,and it was the first time that the Chinese athletes had won the most gold medals.完成句子1她的梦想是参加奥运会比赛。Her dream was to_compete_in the Olympics.2汤姆不在期间将由我负责这个班。I will be in charge of the class in_Toms_absence.3穿上外套,不然你会感冒的。Put your coat on,otherwise_y
7、oull_catch_a_cold.4迄今为止,研究尚未产生任何具有重大意义的结果。So far,the research hasnt produced anything of_great_significance.5让我们感到宽慰的是,那个迷路的小孩十天后返回了家里,疲惫不堪却很健康。To our relief,the missing child returned home ten days later,tired_but_healthy.B:能力层面.阅读理解(2020“四省八校”第二次教学质量检测)Fires sweeping across the Amazon rainforest t
8、his year have been a hot topic as scientists and environmental groups are worried that they will worsen the climate change crisis and threaten biodiversity(生物多样性)As the largest rainforest in the world,the Amazon rainforest is often called“the lungs of the world”It is also home to about 3 million spe
9、cies of plants and animals,and 1 million native people.The vast areas of the rainforest play an important role in the worlds ecosystem because they absorb heat instead of it being reflected back into the atmosphere.They also store carbon dioxide and produce oxygen,ensuring that less carbon dioxide i
10、s released,mitigating the effects of climate change.“Any forest destroyed is a threat to biodiversity and people,” Thomas Lovejoy,an ecologist at George Mason University told National Geographic.“The overwhelming threat is that a lot of carbon dioxide goes into the atmosphere,”he stressed.“In the mi
11、dst of the global climate crisis,we cannot afford more damage to a major source of oxygen and biodiversity.The Amazon rainforest must be protected,”U.N.Secretary General Antnio Guterres said.Data from the National Institute for Space Research(INPE)show that the number of forest fires in Brazil quick
12、ly increased by 82 percent from January to August this year compared to the same period last year.A total of 71,497 forest fires were registered in the country in the first eight months of 2019,up from 39,194 in the same period in 2018,INPE said.“We estimate that the forest areas in the Brazilian Am
13、azon rainforest have decreased by between 20 and 30 percent compared to the last 12 months,”Carlos Nobre,a researcher at the University of Sao Paulo,told German broadcaster Deutsche Welle.Brazil owns about 60 percent of the Amazon rainforest,whose degradation (恶化)could have severe consequences for g
14、lobal climate and rainfall.The extent of the area ruined by fires has yet to be determined,but the emergency has transcended(超出)Brazils borders,reaching Peruvian,Paraguayan and Bolivian regions.【语篇解读】科学家和环保组织担心席卷亚马逊雨林的火灾将加剧气候变化危机,威胁生物多样性。今年,位于巴西的部分亚马逊雨林火灾数量显著增加。1What does the underlined word“mitigat
15、ing”in Paragraph 2 probably mean?AIncreasing.BRelieving.CIgnoring.DImproving.B词义猜测题。根据第二段第三、四句可知,大片的热带雨林在世界生态系统中扮演着重要的角色,因为它们吸收热量,而不是将热量反射回大气中;此外,热带雨林还储存二氧化碳并制造氧气,以确保更少的二氧化碳被释放。由此可知,热带雨林能够减轻气候变化带来的影响。故可推知画线词的含义与“relieving”的含义相近,故选B。2What can we learn from Thomass and Antnios words?AThe biodiversity
16、makes the rainforest unique.BThe rainforest fires result in serious consequences.CThe global climate crisis brings more rainforest fires.DThe dry weather leads to the rainforest fires.B推理判断题。根据第三段中Thomas所说的话“Any forest destroyed is a threat to biodiversity and people”以及Antnio所说的话“In the midst of the
17、 global climate crisis,we cannot afford more damage to a major source of oxygen and biodiversity”可知,Thomas认为任何森林的破坏都是对生物多样性和人们的威胁,Antnio认为在全球气候危机的情况下,我们承担不起氧气和生物多样性的主要来源(即亚马逊雨林)被更多破坏的后果。由此可推知,两人意在表明,雨林大火导致了严重的后果。故选B。 【干扰项分析】根据上述分析可知,两人并没有强调生物多样性成就了雨林的独特性,故A项表述错误。3Why does the author list the numbers
18、 in Paragraph 4?ATo prove the importance of the rainforest.BTo show the reason for forest fires.CTo explain the process of the research.DTo present the reduction in rainforest areas.D推理判断题。根据第四段第一句中的“the number of forest fires in Brazil quickly increased”和第三句中的“the forest areas in the Brazilian Amaz
19、on rainforest have decreased by between 20 and 30 percent”可推知,第四段列举数字是为了说明,亚马逊雨林由于森林火灾的影响,其面积减少了一些。故选D。4What does this passage mainly talk about?AThe climate change crisis is worsening.BThe forest areas are on the decline.C“The lungs of the world” is burning.DThe worlds ecosystem is under attack.C主旨
20、大意题。文章第一段为文章的总述部分,表明本年席卷亚马逊雨林的火灾将加剧气候变化危机,威胁生物多样性;第二至第五段介绍了亚马逊雨林火灾对生物多样性以及森林面积等的影响,其中第四段又突出强调亚马逊雨林火灾数量显著增加。由此可知C项符合题意。.完形填空(2020湖北省部分重点中学第一次联考)I just took part in my first MidAutumn Festival celebration in China._1_ a week after arriving for my graduate studies,I was kind of homesickmemories of past
21、 _2_ back in Kenya with my family and friends appearing in my mind.On the morning of Friday,September 13th,the _3_ on the campus was very cheerful.Chinese students explained to us the importance of the day as gifts of mooncakes were _4_.Then came the night.The full moon hung _5_ in the sky as if it
22、were about to fall.Millions of eyes looked at it with_6_.Unlike previous nights,a cool breeze swept through the campus.With African music playing on my headphones,I danced in my way,_7_ in the wind,and forgetting myself for a moment. As I _8_ to my room,I was fascinated by the festivals idea.My _9_
23、mind pushed me online where I came across the poem“Prelude to Water Melody”(水调歌头),by the wellknown Chinese writer Su Dongpo.This poem concisely seized what I was _10_.The message and the tone both resonated(引起共鸣)with my feelings.Su wondered what time it was in the sky while writing the poem. _11_ th
24、e time differences between China and Kenya,I was constantly trying to _12_ what time it was back at home.Finally,Su asked his family to join him in _13_ the timeless perfection of a full moon in a _14_ night.What a good way to finish! I,too,was hoping that all was well with my family.Despite the dis
25、tance and _15_ that comes with not seeing or hearing from a loved one,we were all flourishing(健康幸福)when admiring the _16_moon.And while we may go away from home,as happens from time to time;the family remains the most important _17_ to our existence.As the Chinese used the holiday to_18_with the lov
26、ed ones,the Kenyan community also got together,shared a meal and walked on the streets under the neon lights.As I wrote this,a day after the Festival,I couldnt help but look forward to the next.Thank my Chinese friends,whose _19_ made me and a crowd of other foreign students experience an_20_ MidAut
27、umn Festival.【语篇解读】“我”是一位来自肯尼亚的留学生,在刚来中国的时候,“我”有些想家,但恰逢中国的中秋节,“我”和中国朋友一起过了一个难忘的中秋节;回到房间后,“我”在网上看到了苏东坡的词,体会到其所传递的情感之后,“我”的思乡之情变成了对家人的美好祝福。1A.ProperlyBTypically CExactlyDSimilarlyC根据下文中的“I was kind of homesick”可推知,“我”应该刚到中国上学不久。由此可知,此处表示“我”来中国正好一周的时间。故选C。2A.collectionsBexperiences ChobbiesDexpectation
28、sB根据本句中的“homesick”及“memories”可知,“我”怀念在肯尼亚和家人、朋友在一起的那些经历。故选B。3A.atmosphereBsceneryCarchitectureDtraditionA根据本句中的“cheerful”以及文章所提到的中秋节这个背景可知,当时因为是中秋节,所以校园里的氛围非常令人愉快。故选A。4A.missedBsurroundedCrecoveredDexchangedD根据中秋节这一背景,以及句中的“gifts”可知,在中秋节那天,人们把月饼作为礼物交换。故选D。5A.unstablyBproudly CconstantlyDpermanentlyA
29、根据下文中的“as if it were about to fall”可知,月亮看起来似乎要掉下来了。由此可推知,当时的满月不稳固地挂在天空。故选A。A项意为“不稳固地”;D项意为“永久地”。6A.terrorBadmirationCdoubtDmercyB根据上文中的“the campus was very cheerful”以及该空前的“Millions of eyes looked at it”可知,此处表示无数双眼睛都在赞赏地注视着月亮,即赏月。故选B。7A.lyingBdivingCstrugglingDfloatingD根据语境可知,“我”的耳机里播放着非洲音乐,“我”随着音乐舞动
30、,在风中飘动。故选D。8A.hurriedBcalledCreturnedDrodeC根据空后的“to my room”可知,“我”在校园里赏月之后,回到了房间。故选C。9A.surprisingBcuriousCnervousDupsetB根据空前的“I was fascinated by the festivals idea”以及本句中的 “pushed me online”可知,“我”对这个节日的构思很感兴趣,因此好奇心促使“我”在网上查阅有关中秋节的信息。故选B。10A.going throughBstanding forCtaking upDputting offA根据下文中的“Th
31、e message and the tone both resonated(引起共鸣) with my feelings”可知,这首词所传递的信息和基调都与“我”的感受产生了共鸣。由此可知,此处表示这首词简明地抓住了“我”正在经历的事。故选A。A项意为“经历”;B项意为“代表”;C项意为“占据”;D项意为“推迟”。11A.AssumingBDiscussingCConsideringDExpressingC根据上文中的“Su wondered what time it was in the sky”可推知,通过体会苏东坡当时的所思所感,考虑到中国与肯尼亚的时差,“我”一直试着弄清楚当时在“我”
32、的家乡是什么时间。故选C。12A.figure outBappeal toCbring aboutDcare forA参见上题解析。A项意为“弄清楚”;B项意为“呼吁,上诉”;C项意为“引起”;D项意为“照顾,非常喜欢”。13A.communicatingBacquiringCrepresentingDenjoyingD根据空后的“the timeless perfection of a full moon”可知,此处表示苏东坡在词中邀请他的家人和他一起欣赏一轮满月永恒的完美。故选D。14A.darkBcloudlessCdeepDwarmB根据空前的“a full moon”以及上文“我”和
33、同学在校园里赏月,结合常识可知,能看到满月,应是在一个晴朗的夜晚,B项意为“晴朗的”,故选B。15A.beautyBtemperatureCanxietyDfreedomC根据空后的“not seeing or hearing from a loved one”可推知,此处表示尽管与所爱的人相距甚远且因见不到所爱之人或没有得到所爱之人的消息而心怀焦虑,但当欣赏满月时,我们都健康幸福。故选C。16A.paleBnewCcoldDfullD参见上题解析。17A.unitBgroupCfieldDmessageA根据语境可推知,这里表示虽然我们离家很远,但是家在我们的生命中始终是最重要的组成部分。故
34、选A。18A.associateBworkCreuniteDdoC根据语境并结合常识可知,中国人在中秋佳节和所爱的人团聚。故选C。19A.honestyBwarmthCbraveryDstrengthB根据第一段中的“the _ on the campus was very cheerful”以及 “Chinese students explained to us the importance of the day as gifts of mooncakes were _”并结合选项可推知,中国朋友的热情让“我”和其他留学生经历了一个难忘的中秋节。故选B。20A.honorableBimagi
35、nableCreasonableDunforgettableD根据上文中的“I couldnt help but look forward to the next”可知,“我”和其他留学生经历了一个难忘的(unforgettable)中秋节。honorable“可敬的”;imaginable“可想象的”;reasonable“合理的”。课时提能练(二十二)必修4Unit 2Sports events (B)A:知识层面.语境语法填空AIt is of great 1.significance(significant) for a country to host the Olympic Game
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412318.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级语文下册 第二单元 口语交际:说新闻教学课件 新人教版.pptx
