2022届高考英语(人教版)一轮总复习练习:选修7 UNIT 1 LIVING WELL WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语人教版一轮总复习练习:选修7 UNIT LIVING WELL WORD版含解析 2022 高考 英语 人教版 一轮 复习 练习 选修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家练案31选修七Unit 1Living well.阅读理解A(2020北京市海淀区第二学期期末)Stuttering(口吃)has nothing to do with intelligence. I know this because I stutter. If it takes me a while longer to say a word, its not because I cant remember the word; its because the neural (神经的) pathway that transforms words in my he
2、ad into sounds in my mouth is wired differently. And differences, of course, are the best way to get negative attention in our society. Taking extra time to get my words out can surely be frustrating, but thats nothing compared to the misery of dealing with peoples reactions.Almost all children who
3、stutter are discouraged from speaking in one way or another. Its usually not as direct as someone walking up to them and saying, “Hey, stuttering kid! Keep your mouth shut!” But when your voice causes adults and peers to snicker(窃笑)or roll their eyes, its pretty discouraging.Growing up, I learned to
4、 avoid speaking whenever possible. I hated what came out of my mouth, full of awkward pauses. I figured whatever future I had, it probably involved a vow of silence.Today Im a touring author and comedian. It took me 30-something years to get over stuttering. Did I stop stuttering? No! I couldnt stop
5、 if I wanted to. But I stopped wanting to stop. Instead of wasting all my time and energy trying to meet unattainable standards, I learned that its OK to stutter. And I learned by example. I attended the National Stuttering Association conference and met all kinds of people who stutteredpeople who d
6、idnt hate themselves and who didnt silence themselves. They stuttered, and they were OK with it! I remember watching them and thinking, “Thats who I want to be!”Theres a popular saying in comedy: Your weakness is your strength. When I first entered my local open-mic scene, I quickly met some “smart”
7、 guys wanting to make a cheap joke at my expense. I remember introducing myself to one comedian and stuttering on my name, as I usually do. Eager to demonstrate his smartness, he replied, “Is that Nina with five Ns?”“No,” I said, “its Nina with two Ns!” Just like that, I had created a joke as the re
8、sult of someone making fun of my stutter. To this day, whenever I need inspiration for a new joke, I just think about all the ridiculous comments I get from nonstuttering people. Its a comedy gold mine!文章大意:本文是一篇记叙文。作者自小口吃,但作者发现口吃与智力无关,而是因为自己的神经系统有问题。但是别人对待口吃的不友好的反应让作者很心烦,作者决定尽量不说话。之后作者参加了一个会议,遇到了各种
9、口吃的人,而这些人觉得口吃没问题,作者决定学习他们,调整对口吃的态度。作者成为喜剧演员后更是把别人对她口吃的可笑评价当作喜剧的创作素材。1It takes the author longer to say a word because she has D .Aa comparatively low IQBtrouble in organizing ideasCa relatively small brainDproblems in her neural system解析:细节理解题。根据第一段第三句“If it takes me a while longer.is wired differen
10、tly.”可知,作者口吃是因为她的神经系统有问题。故D项正确。2What annoyed the author most about her stuttering is A .Athe unfriendly reactions of othersBthe difficulty in memorising wordsCher unpromising future as a stuttererDher embarrassing pauses during talks解析:细节理解题。根据第一段尾句和第二段尾句“But when your voice causes adults and peers
11、to snicker(窃笑) or roll their eyes, its pretty discouraging.”可知,最让作者对自己的口吃感到心烦的是他人对此不友好的反应。故A项正确。3The author got over stuttering by A .Aadjusting her attitude towards itBgetting help from non-stutterersCtelling herself constantly to stop itDsilencing herself whenever possible解析:推理判断题。根据第四段的内容可知,作者参加了
12、一个会议,遇到了各种口吃的人,作者发现他们不讨厌他们自己,不让他们自己沉默;虽然他们口吃,但他们觉得没问题。作者决定学习他们,改变自己。又结合下文陈述的作者将别人对自己口吃的可笑评价当作喜剧的创作素材可推知,通过调整对口吃的态度,作者解决了口吃问题。故A项正确。4Paragraph 5 is mainly about the authors D .Asuccess as a comedianBrespect for other comediansCresistance to others strengthDacceptance of her imperfection解析:段落大意题。通读第五段
13、可知,该段第一句是该段的主题句,提出“在喜剧中你的弱点就是你的长处”的观点;接着该段用“作者因对方对自己的取笑而创作出了一个玩笑”的事例证明了该观点。据此可知,该段的内容主要是关于“作者接受自己的缺点”的。故D项正确。B(2021济南市五校联考)The first thing that Valoy saw when she put on color-blind corrective glasses was greenthe vibrancy(生机) of the grass an treesand later, the brilliance of red in stop signs and f
14、lowers. Valoy says its unbelievable and she has struggled with certain topics, especially the painting class, in school and would even paint the ocean purple before that.Valoy wasnt diagnosed (诊断) with red-green color blindnes, until the fourth grade, for color blindness is more common in males than
15、 females. “For the past 17 years, Ive lived in a black and white movie,” the recent Louis E. Dieruff High School graduate says. But not anymore. The transformative moment all started with a public speaking class Valoy took. After she made an informative speech about growing up with her color deficie
16、ncy (缺陷), her teacher, Sandy Kile, was inspired to teach the class a more important life lesson.Kile made a proposal that the class should reach out to companies that produced corrective glasses to see if they would donate a pair to Valoy. While Kile encouraged Valoy to write a description of living
17、 in a world with mostly shades of grey and brown, her classmates wrote accompanying statements about why she needed the glasses. “I didnt wait much for that,” Valoy says. “Professor Kile truly believed it was going to happen but we were all not secure.”It wasnt mind-blowing when the first company tu
18、rned down their request. Then, the class received a reply from the founder of Pilestone Inc., offering Valoy and six other community members his glasses for free. “I started this business by trying to make some difference to people,” founder Ben Zhuang says.Valoy is grateful to Kile and her classmat
19、es for their efforts. But Kile says that she is very glad the students have the chance to realize the significance of lending a hand to those in need, and that being able to aid Valoy in changing her life is something she will never forget for the rest of her life.文章大意:本文是记叙文,主题语境是“人与社会”。一个色盲的女生Valo
20、y在一次班级演讲中讲述了自己的苦恼后,教授发动班级学生去帮助她获得一副矫正眼镜,最终Valoy看到了多彩的世界。5Why does the author mention Valoys painting class? D A. To appeal for attention to color blindness.BTo stress Valoys serious attitude to study.CTo prove the importance of colors in painting.DTo give an example of her sufferings.解析:推理判断题。从第一段中的
21、“she has struggled with certain topics,especially the painting class,in school and would even paint the ocean purple before that”,可知,因为色盲,Valoy在绘画课上会把海洋的颜色涂成紫色,这表明色盲给她带来了不便和苦恼。6It can be learnt in paragraph 2 that A .Acolor blindness occurs in women less than menBcolor blindness is hard to detect in
22、 the early stageCValoy didnt know her problem until shes 17DValoy could only enjoy black and white movies解析:细节理解题。从第二段中的“for color blindness is more common in males than females”可知,女性患色盲的比例比男性低。7How did Valoy feel when Kile made the proposal? B ADiscouraged.BUncertain.CSurprised. DHopeful.解析:细节理解题。从
23、第三段中的“I didnt wait much for that,Valoy says.Professor Kile truly believed it was going to happen but we were all not secure.”可知,她没有抱太多希望,只有Kile教授坚信他们能成功,学生们都没有把握。secure意为“安心的,有把握的”。8What did Kile try to teach the class? C A. The power of joint efforts.BThe struggle of color blindness sufferers.CThe
24、value of offering help.DThe benefit of modern technology.解析:细节理解题。第二段讲到“her teacher,Sandy Kile,was inspired to teach the class a more important life lesson”,然后下文讲Kile教授号召大家帮助Valoy获得了矫正眼镜,使她能够分清颜色,再结合最后一段中的“Kile says that she is very glad the students have the chance to realize the significance of le
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412616.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
