2020-2021学年北师大版英语必修3模块综合检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年北师大版英语必修3模块综合检测 WORD版含解析 2020 2021 学年 北师大 英语 必修 模块 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家模块综合检测.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AWhen Warren Buffett was asked about the secret to his wealth and success,he said that he read every day500 pages.Unfortunately,if youre already working 95,you might not have the time to read at all,let alone an entire book a day.But what if you could ge
2、t the benefits of reading without sacrificing all of your free time? You can! With the Blinkist app,you get the key learning from the best nonfication books in minutes,not hours or days.Our experts transform these books into quick,memorable,easytounderstand insights.Start with the 3 mostread titles
3、on selfimprovement and see if you dont feel a little more satisfied already.1Thirteen Things Mentally Strong People Dont Do by Amy Morin12minRead it on BlinkistYou cant escape misfortune in life.But you can change how you respond it.Do you struggle to get over your failures? Or talk a lot about thin
4、gs out of your control? Getting over these obstacles can have a very great influence on your everyday life.Morin shares how her most successful therapy patients overcame these difficulties.2How to Stop Worrying and Start Living by Dale Carnegie19minRead it on BlinkistHow would you feel if someone to
5、ld you on Sunday evening that,come Monday morning,you would be thrown into a torture chamber(刑讯室)? Would you worry? Probably.But there would be a way to deal with those worries.Ever wondered why you cant stop worrying about something? No matter how hard you try,are you always thinking and talking on
6、 the same issue? By defining the source of your stress,you can get over it once and for all.Carnegie came up with a timeless formula that helps you handle any overthinking situation.3How Will You Measure Your Life? by Clayton MChristensen,James Allworth and Karen Dillon13minRead it on BlinkistWhat d
7、o you think would make you happier at work? Perhaps a little more pay might be nice,or maybe some more admiration from fellow colleagues.Are you making the right tradeoffs in life? While career achievements can be satisfying,neglecting your family and friends can be harmful in the longrunin ways you
8、 cant even imagine.【语篇解读】本文是一篇广告布告类短文阅读。本文作者介绍一款可以快速阅读书的应用程序Blinkist。1You can read these books according to this passage.Aby buying themBin the reading roomCon the Blinkist app Din the libraryC细节理解题。从第一段With the Blinkist app,you get the key learning from the best nonfiction books in minutes,not hour
9、s or days可知,在Blinkist应用程序上可以读到这些书。故选C。2Which statement is NOT true according to the passage?AMorin shares how her patients overcame these difficulties in her book.BCarnegie came up with a way to help you handle any overthinking situation.CThe secret to Buffetts wealth and success is that he read eve
10、ry day.DReading “How Will You Measure Your Life?” only spends you 19min on the app.D细节理解题。根据文中对第三本书的介绍中,说明了用时13分钟,故D选项表述不正确。故选D。3Where can you find this article?AIn a magazine. BOn a website.CIn a guidebook. DIn a newspaper.B推理判断题。每本书下均有Read it on Blinkist的网址链接,点击即可阅读。故推断出可以在网站上看到此篇文章。故选B。BPublisher
11、s of books for beginning readers are in the business of doing whatever they can to make children develop a love of reading.At times,that means theyll produce books that are more colourful and more packed with pictures.But it turns out that when it comes to learning to read books,more pictures arent
12、always better.In fact,simply having more than one picture on a page can negatively(消极地) affect the ability of preschoolers to learn words from that page,according to a new study by researchers at the University of Sussex.“Storybook reading is a great activity to help children increase their vocabula
13、ries,” writes coauthor Zoe MFlack in the Universitys School of Psychology blog.But the illustrations(插图) can affect how well children will learn new words.“For example,” Flack writes,“we know that children learn words better if illustrations are realistic.” Also,studies have shown that adding bells
14、and whistles(哨声) to storybooks may negatively affect learning,according to Jessica SHorst,Flacks coauthor for the study.“We also know that children look within illustrations for the things they hear in the story,so if the story mentions a girl dropping an ice cream,children will look at the ice crea
15、m in the illustration.”With that in mind,Dr.Horst and Ms.Flack began to wonder what would happen when picture books show many illustrations on a page and how young children who havent yet learned to read know which illustration to look at while listening to a story.To find out,they read storybooks t
16、hat displayed either one or two illustrations per page to 36 threeyearold children.As it turns out,children who listened to stories with only one illustration at a time learned twice as many words as children who listened with two or more illustrations.【语篇解读】研究者发现一个页面应该只有一个插图。这样的调查结果能帮助出版商为孩子生产更好的书。
17、4Why do publishers produce books with many colourful pictures?ABecause such books help kids improve their imagination.BBecause parents are more interested in such books.CBecause they want to help kids love reading.DBecause such books are easier to produce.C细节理解题。根据第一段中Publishers of books for beginni
18、ng readers are in the business of doing whatever they can to make children develop a love of reading.At times,that means theyll produce books that are more colourful and more packed with pictures.可知,出版商出版带图画的书是为了帮助孩子们爱上阅读,可知答案为C。5What does Zoe MFlack say about storybook reading?AIt helps kids learn
19、new words.BIllustrations arent that necessary.CMore words should be added to a story.DIt helps kids improve their reading ability.A细节理解题。根据第二段最后一句“Storybook reading is a great activity to help children increase their vocabularies,” writes coauthor Zoe MFlack in the Universitys School of Psychology b
20、log.和第三段第一句But the illustrations(插图) can affect how well children will learn new words.可知,阅读故事书会帮助孩子学新单词,故选A。6What did the researchers find through their research?AReading is a very important activity.BOne page should have only one illustration for kids.CChildren know what books they should read.DCh
21、ildren dont really love looking at illustrations.B细节理解题。根据最后一段最后一句As it turns out,children who listened to stories with only one illustration at a time learned twice as many words as children who listened with two or more illustrations.可知,研究者发现一个页面应该为孩子只有一个插图,故选B。7According to the passage,the findin
22、gs can help publishers Achoose better stories for childrenBproduce more types of storybooksCproduce better books for little kidsDmake more money through producing booksC推理判断题。根据第一段第一句Publishers of books for beginning readers are in the business of doing whatever they can to make children develop a l
23、ove of reading.和最后一段最后一句As it turns out,children who listened to stories with only one illustration at a time learned twice as many words as children who listened with two or more illustrations.可知,调查结果能帮助出版商为孩子生产更好的书,故选C。CIt is 2018; ebooks are loved by many people.Do you read them?An ebook is an el
24、ectronic book,which can be made from common books and loaded onto an ereader.The ereader is a minidevice,just like a cellphone.It has a touch pad screen and can hold a few hundred ebooks.People can read ebooks on it just like they read a book.So it is possible for people to read anywhere with an ere
25、ader.This is perfect news for people who love to read books but cant carry many.Another great thing is that people can read books on it quickly and theres no need for two hands to hold the book and turn pages.Most ereaders also have a nightlight,so you can read at night and dont wake your partner wi
26、th a big light on.Not all book authors agree to make their books into ebooks.The creator of Harry Potter says that her books will never be ebooks.However,lots of authors absolutely love the idea and feel its the next step to keep books alive.Nowadays ebooks are sold in many websites,from where you c
27、an buy and load them onto your ereader.Those websites look just like ordinary online bookstores and have a list of best sellers and a new book section.There is also a clear price on each ebook to make sure people can buy them like buying common books.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要讲述了什么是电子书以及电子书的优点等。8According to
28、 the passage,we know Aan ebook can be read through an ereaderBsome ereaders dont have a touch pad and a nightlightCan ereader is a certain book for people to readDebooks will replace common booksA细节理解题。根据第二段People can read ebooks on it just like they read a book.中的it指代的是ereader,根据这句话可知可以通过电子阅读器来阅读电子
29、书,故选A。9Which is NOT the advantage of ebooks and ereaders?APeople can read ebooks anywhere if carrying an ereader.BAn ereader can hold many ebooks.CIt is convenient for people to read on ereaders.DEbooks are popular in class now.D细节理解题。根据第二段So it is possible for people to read anywhere with an ereade
30、r.可知选项A正确;根据第二段It has a touch pad screen and can hold a few hundred ebooks.可知选项B正确;根据第三段Another great thing is that people can read books on it quickly and theres no need for two hands to hold the book and turn pages.可知选项C是正确的。选项D文章没有提及,故选D。10The example of Harry Potter in Paragraph 4 shows Athere a
31、re many ebooksBebooks are cheapCnot all author love ebooksDmany authors love ebooksC目的意图题。第四段第一句话Not all book authors agree to make their books into ebooks.先提到不是所有的作者都同意把他们的书变成电子书,然后列举了Harry Potter这个例子,所以Harry Potter这个例子是为了说明不是所有的作者都喜欢电子书,故选C。11We can Abuy ebooks from some websitesBdownload ebooks f
32、rom any websitesCget ebooks from book authorsDbuy ebooks from ordinary bookstoresA细节理解题。根据最后一段Nowadays ebooks are sold in many websites,from where you can buy and load them onto your ereader.可知我们可以从一些网站上购买电子书,故选A。DWhere can you go to listen to important people talk about important subjects?BigT is a
33、 new website that allows Internet users to discuss certain topics with world experts.Subjects discussed on BigThink include the environment,music and questions about happiness and personal identity.The website has been called a YouTube for thinkers.Victoria Brown and Peter Hopkins created BigT.They
34、said that people needed an international place to communicate with each other and discuss the important issues (话题) of our times.On the BigThink website,when you click on a subject,you will find a video of a person talking about his or her ideas.For example,you can listen to United States Senator Te
35、d Kennedy talking about education and other things.Besides,you can read the comments and questions written by other visitors to the website.More than one hundred experts have expressed their ideas on the website.BigThinks creators(创建者) started the website by first getting famous people to agree to b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《同步测控》2015-2016学年高二数学人教A版必修5课件:1.2.1 解三角形在实际应用中的举例 .pptx
