2020-2021学年外研版英语选修8阶段综合检测1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年外研版英语选修8阶段综合检测1 WORD版含解析 2020 2021 学年 外研版 英语 选修 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家阶段综合检测(一).阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)AThe landscapes of North AmericaThere are many beautiful landscapes that you can see in North America. Some are very famous national parks. You can hike, sightsee, and enjoy the lovely view there.The Great Smoky Mountains National ParkIt is named for
2、the smokelike fog that hangs over the forest peaks. It is very pretty. One unique(独一无二的) thing about the Great Smoky Mountains National Park is that for about two weeks out of the year, there are millions of synchronous fireflies(同步发光的萤火虫)! People can drive into the park and watch the natural light
3、show the fireflies make! How wonderful!The Palenque National ParkMexico also has many wonderful national parks. The Palenque National Park is one of the most famous. It is a special park because the park has an ancient Maya city! You can hike through the city and see hundreds of beautiful old pyrami
4、ds.They were built by Mexicos Mayan Native Americans.The Banff National ParkIf you travel to Canada,youll want to visit the Banff National Park. There are many things to do in this big park.Here people hike the famous Rocky Mountains. In the summer,people explore the park on a bicycle! When you get
5、tired of hiking or biking, you can relax in one of the hot springs in the park!The Big Bend National ParkThe Big Bend National Park is located in Southwestern Texas. It has both mountains and deserts. How special! It also shares a border with both the United States and Mexico. The park is called Big
6、 Bend because there is a large bend in the Rio Grande River.This beautiful river runs through the park. A fun thing you can do at this park is go on a guided horseback ride and camping trip.【语篇解读】本文是应用文。文章介绍了北美洲风景壮丽的四个国家公园。1Where is a good place to see fireflies?AThe Great Smoky Mountains National P
7、ark.BThe Palenque National Park.CThe Big Bend National Park.DThe Banff National Park.A细节理解题。根据The Great Smoky Mountains National Park部分中的“there are millions of synchronous fireflies”可知,在美国大雾山国家公园可以看到萤火虫。2What is the Palenque National Park famous for?AThe site of Maya civilization.BThe Rocky Mountain
8、s.CNatural scenery.DHot springs.A细节理解题。根据The Palenque National Park部分中“It is a special park because the park has an ancient Maya city!”可知,帕伦克国家公园以玛雅文明的遗址而闻名。3What was the Big Bend National Park named after?AIts border with the USA and Mexico.BA big turn in the river.CA famous mountain.DIts deserts s
9、hape.B细节理解题。根据The Big Bend National Park部分中的“The park is called Big Bend because there is a large bend in the Rio Grande River.”可知,大拐弯国家公园得名于园内里奥格兰德河的巨大拐弯。 BI took a trip to Antarctica last year.First I flew from Buenos Aires,Argentina,to the city of Rio Gallegos in a military(军事的) plane.Then the pl
10、ane took me and the others to Marambio base,in Antarctica from Rio Gallegos.During the fourhour trip in the Hercules,I was impressed by the ice around us.As I set foot in Antarctica for the first time in my life,a rush of glory ran through me.The scientists on board told me about the ozone layer(臭氧层
11、) and the British explorer Ernest Shackelton,the second man to set foot in Antarctica.I will never forget what I was told about the ozone layer.I was told it was getting thinner and thinner because of pollution and emission gases,which eventually would change the weather balance in the whole planet.
12、I couldnt help feeling worried about the future of humans after I heard that.In Esperanza base there are elementary schools for kids.In Jubany base I saw igloos(拱形圆顶小屋) and it was interesting to learn that only scientists lived there.I was allowed to get near the Antarctic animals.The penguins are m
13、y favorite because they are cute and I like the way they stick out their heads in curiosity,the way they walk and how they survive in harsh temperatures.I also saw elephant seals,which from the distance looked like rocks,I was also amazed at watching the amazing humpback whales(座头鲸) for the first ti
14、me in my life.After my nineday trip,I boarded the Hercules to get back.I felt as if I had been on this trip forever because I had lost track of time and space.I also realized that this had been a magical trip.【语篇解读】作者跟随一些科学家去了一趟南极,跟那里的一些动物进行了亲密接触。4What does the underlined part“the Hercules”in Paragr
15、aph 2 probably refer to?AA ship.BA plane.CA base. DA city.B词义猜测题。根据第二段的“Then the plane took me and the others to Marambio base”以及“I was impressed by the ice around us”可推断,画线部分是作者他们乘坐的飞机。5What the scientists told the author about the ozone layer was Ainteresting BpositiveCconcerning DuselessC推理判断题。根据
16、第三段的“I couldnt help feeling worried about the future of humans after I heard that.”可知,作者觉得这些信息很令人担忧。6What did the author do after he/she set foot in Antarctica?AHe/She lived in an igloo.BHe/She observed some penguins.CHe/She saw some rocks.DHe/She played with an elephant seal.B细节理解题。根据第四段的“I was all
17、owed to get near the Antarctic animals.The penguins are my favorite”可知,作者在那里观察了一些企鹅。7The author most probably considered his/her trip to be Adisappointing BrelaxingCboring DamazingD推理判断题。根据末段的“I also realized that this had been a magical trip.”可知,作者认为这次旅行非常令人惊异。CDo you like to eat out?Do you like to
18、 eat quickly?Do you like expensive food?Some people go to fastfood restaurant for these reasons.In the past,people usually went to diners(路边餐馆) for these reasons.In fact,many people in the states still go to diners today for the same reasons.A man named Walter Scott had the first“diner”in 1872.It wa
19、snt really a diner.It was only a food cart(手推车)People on the street walked up to the carts to buy food.These carts served late night meals.The meal was a sandwich or boiled eggs.In 1887,Samuel Jones built the first diner big enough to allow the customers to come inside.However,they didnt sit down,la
20、ter people built diners with counters and stools,and people sat down while they ate.Before long many diners stayed open around the clock.In other words,people were able to eat in a diner at any time.Diners changed in other ways,too.The original menu of sandwiches and coffee became bigger.It included
21、 soup,favorite dishes,and a breakfast menu.In addition,diners soon became permanent buildings.They were no longer carts on wheels.Diners today look similar to the diners of the early 1990s.They are usually buildings with large windows.Inside,the diners have shining counters with stools,booth(公用电话),a
22、nd tables and chairs.People can have all three meals in a modern diner.Today,many people eat in fastfood restaurant such as McDonalds and Burger King.However,the diner remains an American tradition,and thousands of people still enjoy eating there.It was popular a century ago,and it is still popular
23、today.【语篇解读】本文主要介绍了路边餐馆的相关情况。8A man named Walter Scott had the first“diner”in 1872.Why is diner in quotation marks(引号)?ABecause it is spelled differently from“diner”BBecause the first diner was not a real diner.CBecause“diner”was a new word.DBecause it is a special kind of restaurant.B细节理解题。从文章第三段第二
24、句话“It wasnt really a diner.”可得到答案。9According to Paragraph 4,diners changed in Atwo waysBthree waysCfour ways Dfive waysB细节理解题。从本段内容可知:路边餐馆从时间(people were able to eat in a diner at any time)、菜单(The original menu of sandwiches and coffee became bigger)、建筑物(diners soon became permanent buildings)三个方面出现
25、了变化。10Which of the following is NOT true according to the passage?ADiners existed before fastfood restaurant.BThe menu included more food than sandwiches and coffee.CBurger King is a fastfood restaurant.DSandwiches became smaller.D推理判断题。从二、三段内容知A项正确;从第四段知B项正确;从末段首句“Today,many people eat in fastfood
26、restaurant such as McDonalds and Burger King.”知C项正确;文章中并没有提及三明治大小方面的变化。11The main idea of the passage is that Adiners are still popular places to eat in the United States todayBSamuel Jones built the first diner big enough to allow the customers to come insideCAmerican diners serve many types of foo
27、d 24 hours a day to their customersDdiners are different from fastfood restaurant in many waysA主旨大意题。从文章的第二段末句“In fact,many people in the states still go to diners today for the same reasons.”和最后一段末句“It was popular a century ago,and it is still popular today.”可以得知答案。DWhen youre surfing the Internet
28、on your laptop from your dorm or home,do you know your personal details are being gathered secretly?And would you be surprised to know the information may be sold cheaply to advertisers and marketers?According to an investigation by The Wall Street Journal,all it takes is a tiny file in a computera
29、single code consisting of a long series of numbers and lettersto record the computer users age,gender,location,favorite movies and hobbies.The newspaper reports that Lotame Solutions Inc.,a New York company,uses sophisticated(高科技) software called a“beacon”to capture what people are typing on a websi
30、te.Lotame packages that data into profiles(个人资料) about individuals,only without their names,and sells the profiles to companies seeking customers.Batches of such data may be sold for a few dollars.The Wall Street Journal survey discovered that spying on Internet users is one of the fastestgrowing bu
31、sinesses on the World Wide Web.The“cookie”a tiny text file put on your PC by websites or marketing firms which might be used to remember your preferences for one site,or to track you across many sites is already old news.There are new and more complex tools such as“beacons”which scan in real time wh
32、at people are doing on a webpage.These beacons instantly assess the Internet users location,income,shopping interests and even medical conditions.Millions of Internet users around the world also face unprecedented(空前的) threats.Private,sensitive,personal and business information is being gathered and
33、 sold without their knowing.Companies insist the information they gather is anonymous and the data is used harmlessly.But the technology has grown so powerful that even some of the biggest websites in the US dont know that they were installing intrusive files on visitors computers.These include MSN.
34、com and Y.Next time you visit a webpage and find an ad banner advertising something youve been planning to buy, dont be amazed that your computer can read your mind.【语篇解读】经常上网的人可能都遇到过这样的情况:浏览网页时总是跳出一些广告,内容还都是你最近想买的商品。别误会,你的电脑还没智能到能读懂你的想法,是因为你的个人信息被泄露了!想知道这是怎么一回事吗?12The purpose of the passage is to A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
二年级下册语文习题课件-18 太空生活趣事多∣人教部编版(2016) (共7张PPT).ppt
