2019版译林版英语选修八配套检测:UNIT 1 THE WRITTEN WORD 过关检测1 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版译林版英语选修八配套检测:UNIT THE WRITTEN WORD 过关检测1 WORD版含答案 2019 版译林版 英语 选修 配套 检测 UNIT 过关 答案
- 资源描述:
-
1、第一单元过关检测.单项选择1. He didnt selfishly keep for himself the money inherited from his uncle.Instead,he made a contribution to help the community.A.commercialB.generousC.comparableD.profitable解析:句意:他没有自私地把从叔叔那里继承来的钱据为己有,相反,他慷慨大方地捐献出来帮助社区的人们。commercial“商业的,营利的”;generous“慷慨的,大方的”;comparable“可比较的,比得上的”;profi
2、table“有利可图的,赚钱的”。答案:B2. Many countries are now setting up national parks animals and plants can be protected.A.whenB.whichC.whoseD.where解析:句意:很多国家正在建立国家公园,在这里动植物可以得到保护。where引导的定语从句修饰national parks,where在从句中作地点状语。答案:D3. She says that shell have to close the shop business improves.A.ifB.unlessC.afterD
3、.when解析:句意:她说如果生意不见什么起色就将店关了。此处表示条件,根据句意选择B项,unless“除非;如果不”。if“如果”;after“在之后”;when“当时”均不符合句意。答案:B4. Mother always complains that children their shoes very quickly.A.find outB.wash outC.wear outD.set out解析:句意:母亲总是抱怨孩子们很快就将鞋穿破了。find out“查明”;wash out“冲掉”;wear out“穿破”;set out“着手;开始”,根据句意可知,C项正确。答案:C5.Ha
4、ve you got used to the Chinese food,Robert?Yes,but I dont like when a Chinese host keeps serving me the food I dont like.A.thisB.thatC.thoseD.it解析:it作形式宾语,真正的宾语是后面when引导的从句。答案:D6. the audience were particular about was that the hostess made a small mistake when conducting the party for the Spring Fe
5、stival 2009.A.ThatB.WhichC.WhatD.When解析:be particular about sth.“对某事挑剔”。 what在此引导主语从句,在从句中充当介词about的宾语。答案:C7. With the fight against piracy ,more and more people find that authentic CDs and DVDs deserve .A.furthered;buyingB.furthered;to buy C.furthering;to be boughtD.furthering;buying解析:further为及物动词
6、,意为“促进,推进”,在with复合结构,用过去分词形式表被动或完成;deserve doing相当于deserve to be done,表示某事“值得被做”。答案:A8.Mum,I was wondering if you could lend me a few dollars until I on Friday.A.get paidB.got paidC.have paidD.had been paid解析:在时间状语从句中用一般现在时表将来,且I与pay之间是动宾关系,故选A项。答案:A9.Its surprising that your brotherRussian so quick
7、lyhe hasnt lived there very long.A.picked upB.looked upC.put upD.made up解析:pick up在此句中意为“无意中获得或学到”。句意:你哥哥学俄语如此之快让人感到惊讶他住在那儿也没有多长时间。look up“仰望,尊敬”;put up“建造,搭起”;make up“组成,构成,弥补”。答案:A 10.Film has a much shorter history,especially when such art forms as music and painting.A.having compared toB.compari
8、ng toC.compare toD.compared to解析:compare.to.意为“把和进行比较”,在该题when后面为非谓语形式,由于句子主语film和compare为被动关系,所以应用过去分词形式,此处是when it (film) is compared to such art forms as music and painting的省略。答案:D11.Can you yourself the new job?A.adapt;forB.adapt;toC.adjust;forD.suit;for解析:句意:你能适应这项新工作吗?adapt oneself to“使自己适应”。a
9、djust与suit都可作“适应”讲,介词一般用to。答案:B12.In the early 1920s,thousands of people went to Australia to their fortune.A.seekB.takeC.developD.undertake解析:seek fortune意为“寻求财富”,B、C、D三项均无此意。答案:A13.The movie originally for children under 12 is now being used to educate adults.A.intendedB.being intendedC.to be inte
10、ndedD.having been intended解析:本句为过去分词短语作后置定语,相当于The movie which was originally intended for children under 12.。答案:A14.Were organizing a party next Saturday,and Id like you to come.!I have another one that day.Thank you just the same.A.Good luckB.What a pityC.Never do it againD.Well done解析:上句邀请对方,但下句由
11、“I have another one that day.”可以看出那天不能去,此处答语应该是委婉回绝,what a pity符合语境。其他均不合句意,故选B项。答案:B15.Do you have enough to all your daily expenses?Oh,yes,enough and to spare.A.spendB.affordC.fillD.cover解析:spend“花费,度过”,(主语通常是人);afford“买得起,承担得起”;fill“充满”;cover“覆盖,采访,(金钱、时间)够用”。句意:“你有足够的钱支付你日常的费用吗?”“有的,足够了,还应该有多余的。
12、”答案:D.完形填空16.Zigfried,a little mouse,blew his breath on the frosty window of the farmhouse and rubbed it to see the outside.Still nobody came.Maybe today,he thought 16.It was only a few days before Christmas and he was watching for a miracle(奇迹).This farmhouse had been 17 too long.It needed a family
13、.Zigfrieds 18 made a noise.He realized that he hadnt eaten anything since yesterday.He jumped from the windowsill(窗沿),grabbed a 19 from his home,and went next door to Farmer Mikes.Farmer Mikes house had been a great place for the little mouse 20 the farmer married a wife who had a cat.Zigfried 21 wh
14、en he thought of it.He looked around cautiously as he 22 into the room where grain was stored and was quite 23 as he filled his bag with wheat.He was turning to leave when suddenly he 24 a hot breath about his ear.His heart beat 25,and without thinking he started to run and luckily 26 the cats paws(
15、爪子).The next afternoon Zigfried heard some good news:a 27 family would be moving into the farmhouse soon.Zigfrieds granny would arrive on Christmas Eve to 28 with him.He hoped that the family would come before his granny came.Before long,a car came 29 the road leading to the house,with butter sandwi
16、ches,cheese and chocolate.Zigfrieds Christmas miracle did arrive!The house came 30 the next few days.Zigfried 31 every single hour of them.32,the day before Christmas when he was drinking hot chocolate with a 33 smile at the door of his home,he heard the 34 of the children of the family about what t
17、hey might get for Christmas.What?A cat?The 35 froze on his face;his mouth fell wide open.After a long while,he at last found his voice:“Hey!Whose Christmas miracle is this?”A.carefullyB.excitedlyC.hopefullyD.proudly解析:根据上下文语境可知,这只小老鼠在等待一个奇迹,虽然还没有人到来,但他满怀希望,也许今天就有人来了。答案:C17.A.shabbyB.noisyC.messyD.em
18、pty解析:根据下文的句子“It needed a family.”可推断出,这个农舍已经有很长时间没有人来居住了。empty “空闲的”符合语境。答案:D18.A.mouthB.noseC.stomachD.throat解析:根据下文内容可知,这只小老鼠从昨天到现在一直没有吃东西,结合常识可推断,他一定很饿,所以肚子里发出咕咕的声音。答案:C19.A.bagB.stickC.bowlD.coat解析:根据下文第23空后面“.as he filled his bag with wheat.”可知,这只小老鼠临出门时,拿了一个袋子。答案:A20.A.althoughB.untilC.wherea
19、sD.unless解析:根据语境再结合该句句意可知,农夫迈克的家曾经是这只小老鼠的乐园,但是在迈克娶了妻子之后情况大变,因为他的妻子有一只猫。until引导时间状语从句,意为“直到”。答案:B21.A.leaptB.sniffedC.trembledD.withdrew解析:根据语境可知,时间状语从句“.when he thought of it.”中的it指代的是那只猫,一想到那只猫,小老鼠就浑身颤抖。答案:C22.A.brokeB.marchedC.pacedD.stole解析:由上文“He looked around cautiously.”可知,这只小老鼠小心谨慎,他偷偷溜进储存粮食的
20、房间。答案:D23.A.curiousB.nervousC.pitifulD.sensible解析:根据常理可知,在偷东西的过程中,心情一定十分紧张,这只小老鼠在往口袋里装小麦的过程中一直提心吊胆。答案:B24.A.tookB.releasedC.feltD.drew解析:根据下文的“.a hot breath.”并结合常识可判断,这只小老鼠正要离开,突然感觉到耳朵周围有一股温热的气息,显然,这是猫发出来的。答案:C25.A.stronglyB.irregularlyC.slowlyD.wildly解析:感觉到猫来到身边了,小老鼠的心狂跳不止。wildly“疯狂地”修饰beat,符合当时的情景
21、。答案:D26.A.escapedB.seizedC.rubbedD.scratched解析:根据luckily一词可判断,这只小老鼠非常幸运,从猫爪子下面逃脱了。其他动词不符合语境。答案:A27.A.closeB.happyC.newD.young解析:根据第二段前两句可知,这个农舍空闲很久了,小老鼠一直期盼有人来居住。终于传来好消息:一个新的家庭不久就搬来此地。答案:C28.A.celebrateB.communicateC.competeD.compromise解析:根据前面的Christmas Eve可知,小老鼠的奶奶将于圣诞前夕来到此地,和小老鼠一起庆祝节日。答案:A29.A.acr
22、ossB.fromC.offD.up解析:up在此处为介词,意为“沿着(往上)”,此处表示一辆车沿着通往这个农舍的道路开过来了。答案:D30.A.aliveB.looseC.openD.still解析:根据上文可知,这个农舍一直是空着的,所以冷冷清清,但这家人搬来之后的这几天一直很热闹。come alive在此处表示“活跃起来”。答案:A31.A.countedB.enjoyedC.missedD.wasted解析:根据下文“.he was drinking hot chocolate.”可判断,自从这家人搬到这个农舍,小老鼠过上了幸福的日子,他非常享受这种生活。答案:B32.A.Howeve
23、rB.InsteadC.MoreoverD.Therefore解析:根据下文内容可知,孩子们想要的圣诞礼物是一只猫,可见,小老鼠短暂的幸福生活马上到头了。上下文之间是转折关系,所以选用however。答案:A33.A.bitterB.forcedC.politeD.satisfied解析:根据语境可知,小老鼠过了几天好日子,喝着热热的巧克力,他脸上带着满足的微笑。答案:D34.A.introductionB.discussionC.commentD.debate解析:圣诞节马上到了,这家的孩子们在讨论圣诞节可以获得什么样的礼物。其他名词不符合语境。答案:B35.A.bloodB.smileC.
24、tearD.sweat解析:根据上文第33空后面的smile一词可判断,听到孩子们讨论的结果,小老鼠脸上的笑容凝固了。答案:B.阅读理解36.Mark Twain has been called the inventor of the American novel.And he surely deserves additional praise:the man who popularized the clever literary attack on racism.I say clever because anti-slavery fiction had been the important
25、part of the literature in the years before the Civil War.H.B.Stowes Uncle Toms Cabin is only the most famous example.These early stories dealt directly with slavery.With minor exceptions,Twain planted his attacks on slavery and prejudice into tales that were on the surface about something else entir
26、ely.He drew his readers into the argument by drawing them into the story.Again and again,in the postwar years,Twain seemed forced to deal with the challenge of race.Consider the most controversial,at least today,of Twains novels,Adventures of Huckleberry Finn.Only a few books have been kicked off th
27、e shelves as often as Huckleberry Finn,Twains most widely read tale.Once upon a time,people hated the book because it struck them as rude.Twain himself wrote that those who banned the book considered the novel “trash and suitable only for the slums(贫民窟).” More recently the book has been attacked bec
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-415245.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
