人教版高中英语必修一 UNIT4_阅读理解(自然灾难篇) 题型专项突破 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 人教版高中英语必修一 UNIT4_阅读理解自然灾难篇 题型专项突破 WORD版含答案 人教版 高中英语 必修 UNIT4_ 阅读 理解 自然 灾难 题型 专项 突破 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、题型专项突破-Unit4 阅读理解(自然灾难篇)阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题;每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。AEarthquakes are something that people fear. There are some places that have few or no earthquakes. Most places in the world, however, have them regularly. Countries that have a lot of earthquakes are
2、 usually quite mountainous(多山的). The most talked about earthquake in the United States was in San Francisco in 1906. Over 700 people died in it. The strongest one in North America was in 1964. It happened in Alaska. Strong earthquakes are not always the ones that kill the most people. In 1755, one o
3、f the strongest earthquakes ever recorded was felt in Portugal. Around 2, 000 people died. In 1923, a very strong earthquake hit Tokyo, Yokohama area of Japan. A hundred and forty thousand people died. Most of them died in fires which followed the earthquake. One of the worst earthquakes ever was in
4、 China in 1976. It killed a large number of people. The worst earthquake ever reported was also in China, in which 830, 000 people were killed. This earthquake happened in 1556. Earthquakes worry people a lot. The reason is that we often do not know when they are coming. People cannot prepare for th
5、em. (1) We can infer from the passage that_. A. people are not afraid of earthquakesB. only strong earthquakes kill a large number of peopleC. a large number of earthquakes often happen next to mountainsD. earthquakes happen only in a few places along the coast(2) How many people died in the earthqu
6、ake which happened in Portugal in 1755?A. 500.B. 140, 000. C. 830, 000. D. About 2, 000. (3) When and where was the worst earthquake ever reported?A. 1964;Alaska.B. 1556;China. C. 1923;Japan.D. 1979;China. (4) According to the passage, which of the following is NOT true?A. The stronger the earthquak
7、e is, the more people are killed. B. Earthquakes often come unexpectedly. C. Earthquakes can cause fires. D. People still dont know when an earthquake will come. 答案:(1)-(4) C D B A解析:(1) 细节理解题。根据文章第一句可知A项错误;从文章有关地震所致伤亡情况的叙述来看, B项错误;根据第一段的“Countries that have a lot of earthquakes are usually quite mo
8、untainous(多山的). ”可知答案为C项。(2) 细节理解题。根据第三段中“In 1755, one of the strongest earthquakes ever recorded was felt in Portugal. Around 2, 000 people died. ”可知答案。(3) 细节理解题。根据倒数第二段内容可知答案。(4) 细节理解题。根据第三段中的“Strong earthquakes are not always the ones that kill the most people. ”可知, A项错误。B“Earthquake!” The word f
9、lashed in my brain. A roaring sound filled my ears. I tried to slide beneath my desk. The desk did a wild tap dance, slipping and sliding towards the centre of the room. I twisted my body and grabbed at the windowsill behind me, somehow kicking free of my dancing chair. I tried to stand. My legs ska
10、ted away as if on a bucking escalator. My fingers shook, grasped and held the windowsill tightly. Somewhere through the roar sounded the terrified scream of some wounded animal. I looked behind me and tried to steady my gaze on the other kids but the scene was a dizzy nightmare. Some of the class we
11、re sitting in the middle of the room, surrounded by chairs and desks. One girl was screaming. A boy was trying to claw his way across the floor to the door in a crazy overarm crawl. My grip froze me to the windowsill. I cried aloud, “Im going to die. Im going to die. Save me. Im not ready to die. Im
12、 not ready!”I hunched forward on my knees and pressed my face against my clenched fingers. I looked at the backs of my fingers and stupidly noticed the fragile pale hairs growing out of the pores. The fingers would soon cease to exist. Somehow the impending horror of my death was too terrible to eve
13、n cry about. Suddenly, I became aware that the rocking had ceased. Perhaps I wasnt going to die. (5) The roaring sound was made by _. A. a wounded animalB. people screamingC. children runningD. an earthquake(6) When the narrator clenches his fingers he is_. A. afraidB. angryC. injuredD. impatient(7)
14、 Paragraph 2 describes the_. A. injuries suffered by the narratorB. effects of a bad nightmareC. disorder in the classroomD. narrators fear of death(8) At the end of the passage there is a feeling of _. A. panicB. hopeC. sorrowD. excitement答案:(5) -(8) D A C B解析:(5) 细节理解题。根据文章, 作者在文章中谈到的现象, 还有一些响声都是来
15、描述地震的。(6) 细节理解题。从文章中我们得知当描述者握紧手指时他非常害怕。(7) 细节理解题。从文章第二段中所提到的孩子、桌子、椅子、屋子等均可说明这地方是教室。(8) 推理判断题。从文章最后一句“Perhaps I wasnt going to die. ”, 我们可以看出他有希望了。CNow many young people are travelling around the world on their own, not because they have no one to travel with, but because they prefer to go alone. Kri
16、stina Wegscheider from California first travelled alone when she was at college and believed that it was something everyone should do at least once in their life. “It opens up your mind to new things and pushes you out of your comfort zone. ” Wegscheider has visited 46 countries covering all seven c
17、ontinents. In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you money if your wallet is stolen, it is challenging. This is what drives young people to travel alone. It is seen as character building and a chance to prove that they can make it on their o
18、wn. Chris Richardson decided to leave his sales job in Australia to go travelling last year. He set up a website, The Aussie Nomad, to document his adventures. He says he wished he had traveled alone earlier. “The people you meet, the places you visit, or the things you do, everything is up to you a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-416785.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
