2019-2020学年高中英语 Unit 12 Culture Shock Section Ⅴ Grammar .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年高中英语 Unit 12 Culture Shock Section Grammar 2019 2020 学年 高中英语
- 资源描述:
-
1、Section Grammar & WritingA卷学生用书P141(单独成册) 单句语法填空1This winter the weather of the south is quite _(disappoint)答案:disappointing2The car _(repair) in the garage was made in Germany thirty years ago.答案:being repaired3Mary was often heard _(sing) in the next room.答案:singing4Not _(know) her address, I cant
2、 visit her personally.答案:knowing5_(see) the film before, Ill stay at home to do some reading.答案:Having seen6The building _(face) east is our biology laboratory.答案:facing7Their homework _(finish), the boys went out to play football.答案:(having been) finished8With the teachers _(help) them,the students
3、 are getting along very well with their lessons.答案:helping9The old lady was seated on the bench in the park, her pet dog _(run) around her happily.答案:running10She went back home, and dropped herself on the couch,_(feel) depressed about her failure in business.答案:feeling 阅读理解AWhen you leave school, y
4、ou can breathe sigh of relief and leave learning behind, right? Wrong! Learning should last a lifetime. You exercise your body to stay strong, and you should exercise your mind to stay sharp.An English idiom says, “You cant teach an old dog new tricks.”But scientists have discovered that isnt true.
5、Older people can learn, and they should, in order to keep their brain active. Now a new trend has begun in several states in the US. that encourages learning. Adults can attend One Day University. They can spend a Saturday or Sunday hearing four 70minute lectures. Each one is given by a top universi
6、ty professor. One of the original participants said, “Its like a health club for the brain.” Also, universities like MTT have made all of their courses and lectures available online for free! Libraries offer learning programs too. With so much available, there is no excuse not to learn!Learning is a
7、 habit. Dont leave it behind after you leave school. On the website lifehack.org, author Scott Young mentions several things to help you.Always have a book. It doesnt matter if you read fast or slow.Just read. If you read just one book a week, youll read 52 over the course of a year. Think of the kn
8、owledge youll gain! Practice it. As you read, do something with what youve learned. Dont just enjoy the mental exercise. Use the knowledge. If you read about painting, try it!Make a “to learn”list. Compose a “to learn”list for yourself. Maybe you want to speak better English, play the piano, or cook
9、 French food. Whatever interests you, put it on your list and then make the time to do it.Teach others. Whatever you learn, leach someone else. Youll not only help others but also understand what youve learned.【解题导语】本文介绍了终身学习的重要性以及如何训练这种习惯。1Whats the best title for this passage?AMake Learning Last a
10、 LifetimeBWhat You Should Do After Leaving SchoolCSeveral Tips on LearningDA New Trend in LearningA解析:标题归纳题。本文在第一段提出主题:Learning should last a lifetime.下文就其重要性以及如何去做进行了说明。故选A项。2What does the underlined part in Paragraph 1 mean?AYou dont need to consider what you have learnt after graduation.BLeaving
11、learning behind is what you should do after a break.CYou can relax as you have escaped from the hard life of studying.DYou should have a good rest and then go on learning.C解析:词义猜测题。根据第一段的内容可知,句子When you leave school, you can breathe_sigh_of_relief_and_leave_learning_behind,_right?的意思是:你毕业时,你可能会如释重负地
12、叹口气,把学习抛之脑后了,对吗?故本题答案为C项。3From the passage we learn that _Awe should read as fast as possible to gain more knowledgeBwe should use the knowledge we have gained from booksCwe can gain every kind of knowledge through booksDthe main purpose of gaining knowledge is to teach othersB解析: 推理判断题。根据文中的As you
13、read, do something with what youve learned. Dont just enjoy the mental exercise. Use the knowledge. If you read about painting, try it!可知,我们应该使用从书上学到的知识。BUnlike modern animal scientists, dinosaur scientists cannot sit on a hillside and use telescopes to watch dinosaurs in order to know how they live
14、d and whether they were good parents. Instead, they have to search hard for information from dinosaurs fossils(恐龙化石) because dinosaurs died out millions of years ago.Its very difficult for the scientists to reach an agreement because different results can be got from the same fossils. Many fossils o
15、f the same kind of dinosaurs have been dug out from one place. They might have formed when an entire group of dinosaurs got stuck(陷入) all at once, or they might have been the result of dinosaurs getting stuck one after another over a course of a few centuries. Thus we can say that dinosaurs might ha
16、ve in the first case lived in big groups and in the second lived alone. Though there are two different results, dinosaur scientists now generally agree that at least some kinds of dinosaurs lived in big groups.“Thats pretty much settled at this point.”says Paul Sereno. A kind of dinosaurs called Sau
17、ropods left behind tracks in the western United States that appear to run north and south, suggesting that they even moved long distances together. As to whether dinosaurs cared for their young, dinosaur scientists have turned to the closest living relatives of dinosaursbirds and crocodilesfor possi
18、ble models. Birds give a lot of care to their young, while crocodiles just help their young to the water. The discovered fossils of dinosaurs sitting on their eggs and staying with their young suggest the parents were taking care of their babies, but we still cannot say that all dinosaurs did the sa
19、me.There is still a long way to go before the above questions could be answered.Dinosaur scientists will have to find more proof to reach an agreement. 【解题导语】研究恐龙的科学家通过研究恐龙化石来得到一些关于恐龙的信息。但对于同一个化石却有不同的研究结果。在研究恐龙是否能照看好幼崽方面, 科学家们研究了恐龙的近亲鸟类和鳄鱼, 但没有完全解答这些问题。4Dinosaur scientists can get information direct
20、ly by_Astudying dinosaur fossilsBexamining modern animalsCwatching dinosaursDusing telescopesA解析:细节理解题。根据第一段中“they have to search hard for information from dinosaurs fossils(恐龙化石)”可知研究恐龙的科学家通过研究恐龙化石来得到一些信息, 故A项正确。5What is pretty much settled according to Paul Sereno? AHalf of the dinosaurs lived alo
21、ne. BMost dinosaurs moved long distances. CMany dinosaurs settled in the north. DSome dinosaurs lived in big groups. D解析:细节理解题。根据第三段中“dinosaur scientists now generally agree that at least some kinds of dinosaurs lived in big groups”可知Paul Sereno说科学家们都认为至少某些种类的恐龙群居, 故D项正确。6Dinosaur scientists can pro
22、bably know whether dinosaurs were good parents by_. Awatching many kinds of animalsBstudying dinosaurs living relativesCfollowing the tracks left behindDworking on dugout dinosaur eggsB解析:细节理解题。根据第四段中“dinosaur scientists have turned to the closest living relatives of dinosaursbirds and crocodilesfor
23、 possible models”可知科学家们通过研究现存的恐龙的近亲鸟类和鳄鱼来判断恐龙是否能照看好他们的幼崽。7Which of the following is TRUE according to the 4th paragraph? ABirds hardly pay attention to their young. BBaby crocodiles can look after themselves well. CSome dinosaurs took care of their young. DBirds and crocodiles take good care of thei
24、r young.C解析:细节理解题。根据第四段中可知鸟类很好地照顾幼鸟, 而鳄鱼只是帮助幼崽进入水里, 并没有很好地照顾幼崽。化石表明一些恐龙照顾幼崽, 但并不能说明所有的恐龙都是如此, 因此C项符合题意。 语法填空A man spoke with God about heaven and hell(地狱). God said to the man, “Come, I will show you hell.” They 1._(enter) a room where a group of people sat around a huge pot of meat. Everyone was th
25、in and hungry. Each held a spoon 2._ could reach the pot, but each spoon had a handle much 3._(long) than their own arms. So it was impossible for them 4._ (put) the food into their own mouths. Everyone felt sad and 5._ (frighten). Then he 6._ (ask) by God to come to see what heaven was. They entere
26、d another room, similar to the firstthe pot of meat, the group of people, the same longhandle spoons. But there everyone was healthy and 7._ (peace). They were eating 8._ (happy). “I dont understand,” said the man. “Why are they happy here when they were sad in the other room and as 9._ matter of fa
27、ct, everything was the same?” God smiled. “Ah. Here they 10._ (learn) to feed each other since they came here.” “It is simple, isnt it?”he said.1entered解析:考查动词的时态。此处表示过去的动作,用一般过去时。2that/which解析:考查定语从句。此处引导定语从句,修饰a spoon,且在从句中作主语。3longer解析:考查形容词的用法。根据句中的than可知,此处用比较级。4to put解析:考查非谓语动词。此处不定式作真正的主语,it是
28、形式主语。5frightened解析:考查词性转换。此处是形容词作表语表示人的心理。6was asked解析:考查动词的时态和语态。此处是发生在过去的动作且是被动意义。7peaceful解析:考查词性转换。此处是形容词作表语。peaceful adj.平和的。8happily解析:考查词性转换。此处是副词修饰动词were eating。9a解析:考查冠词的用法。as a matter of fact 实际上。10have learned解析:考查动词的时态。根据句中的since they came here可知,用现在完成时。B卷学生用书P143(单独成册) 阅读理解AMy teenage s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417553.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
