2019-2020学年高中英语 Unit 21 Human Biology 2 Section Ⅱ Lesson 1—Language Points知能演练轻松闯关 北师大版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年高中英语 Unit 21 Human Biology Section Lesson 1Language Points知能演练轻松闯关 北师大
- 资源描述:
-
1、Section Lesson 1Language Points 品句填词1Sleeping too long is a _(站不住脚的) excuse for being late.答案:lame2The bus driver _(违反) the traffic regulation.答案:violated3My _(听觉) has deteriorated as Ive got older.答案:hearing4Our teachers wont _(容忍) talking loudly in the library.答案:tolerate5The _(根本的) cause of his s
2、uccess is his hard work.答案:fundamental6With a _(最大的) effort of will,Isabel swallowed the medicine.答案:supreme7. It is _(怀疑的) whether it is true or not.答案:doubtful8Employees are entitled to an _(一年一次的) paid leave of fifteen days.答案:annual9It is _(有争议的) what to do with the material.答案:controversial10Ed
3、ucation is _(义务的) for children in most countries.答案:compulsory 单句改错1The patient is going to have his temperature took._答案:tooktaken2The middleaged man achieved his success at a cost of his health._答案:athe3The policeman caught the young man break the traffic rules._答案:breakbreaking4His father is oppo
4、sed to send him to a foreign country for further education._答案:sendsending5My roommate is so selfish that I cant tolerate live with her._答案:liveliving 完成句子1昨天在公共汽车上史密斯先生的钱包被偷了。 Mr.Smith _ on a bus yesterday.答案:had his wallet stolen2她让她儿子一直站在太阳底下。 She _ in the sun.答案:had her son standing3不久前的一天老师撞见他在
5、与别的同学打架。 The teacher _ the other day.答案:caught him fighting with other classmates4你通常在哪里做头发?Where do you normally _?答案:have your hair done5那个男孩在上课的时候走神被老师发现了。 The teacher caught _. 答案:the boy being absentminded in the class 课文语法填空Years ago when we talked about “cheating”, an exam would occur to our
6、mind.However, 1._(cheat) is now used not only in exams but also in sports or games.2._referring to “cheating” in the games, we come across the issue of performanceenhancing drugs.The drugs are 3._(origin) developed to help people with illnesses, but now they also create supreme athletes 4._(make) th
7、em faster and stronger than is normal for human beings.Taking these drugs is known as “doping”, 5._ can cause serious health problems in later life for those who abuse them, but some athletes seek 6._(achieve) beyond their natural limits and are prepared to cheat to do so.The sports world doesnt tol
8、erate doping as it is a fundamental form of cheating.To our surprise, some athletes, 7._(include) some worldrecord keepers or breakers violated the rule, such as Ben Johnson in 100 metres in the 1988 Olympics, Floyd Landis in the annual cycling race in 2006 8._ American athlete Marion Jones in the O
9、lympics.9_(fortunate), it is not easy to catch athlete using illegal drugs because it is compulsory for winners to 10._(test), but others only at random.However, doping is not the only thing we need to worry about.“Genetherapy”will be the next big threat.If genetherapy were used now, it would be alm
10、ost impossible to find out.答案:1.cheating2.When3.originally4.making5which6.to achieve7.including8.and9.Unfortunately10be testedA卷 单句语法填空1This is a hall _ the medical conference will be held.答案:where2I had that door _(paint) last week.答案:painted3He swapped his old car _ a new motorcycle.答案:for4You sho
11、uld not tolerate your dog _(do) something you feel strongly against.答案:doing5As soon as she came to consciousness,she started to worry and seek _ her children.答案:for6I am _(oppose) to going shopping with others.答案:opposed7His remark was _(contradict) to the truth.答案:contradictory8I tried to make his
12、 peace with him,but _ vain.答案:in9You are asked to choose a card _ random from the desk.答案:at10Madame Curie carried through her researches at _ cost of her own life.答案:the 阅读理解Special Kids Therapy(治疗)(SKT) is a charitable organization devoted to improving the quality of the individuals who struggle w
13、ith physical, mental or emotional disabilities.Examples of what SKT can do:SKT offers the families of children with special needs practical help in buying special medical equipment, such as electricallypowered wheelchairs and other communication equipment that are not covered by insurance.SKT organi
14、zes summer camp activities for children with special needs, providing them with a chance to enjoy their summer and experience the traditional summer camp that fits their abilities.How you can help:SKT is an allvolunteer charitable organization, which is staffed by volunteers and depends on donations
15、 that make it possible for us to serve and help these special children.SKT relies on people like you to help make good things happen for these special children. Your contribution is sincerely appreciated. Your donations help make children with special needs able to have alternative therapies such as
16、 the animalassisted therapy, art & music therapy, massage therapy and water therapy. These are just a few of the many proven alternative therapies that bring joy and build selfrespect of the children with special health care needs. Although these therapies are not covered by insurance, they enhance
17、the mental, physical and emotional aspects of a childs life.SKT knows that your time is valuable and we appreciate your volunteer interest. There are many chances to volunteer to work with the children and their families at our events or programs.Donations may be mailed to:Bosse FinancialAttn:Specia
18、l Kids Therapy, Inc.PO Box 1024Findlay, Ohio 45839Please write checks to Special Kids TherapyPhone:4194225607Email:carespecialkidstherapy. org【解题导语】本文是一篇应用文,主要介绍了一个慈善组织SKT,并呼吁人们加入SKT帮助残疾的孩子。1From the passage we can know that SKT_Aearns very little by its alternative therapiesBoffers help to the chil
19、dren with disabilitiesCis partly supported by the local governmentDpays insurance for children with special needsB解析:细节理解题。根据第一段可知,SKT是一个为残疾的孩子提供帮助的组织。2What can we infer from the text?ASKT is a nonprofitable organization.BThe disabled can ask any practical help from SKT.CDonations are used to pay in
20、surance for children.DFamilies of children with special needs are all poor.A解析:推理判断题。根据第一段可知,SKT是一个非营利性的组织。3The text is written to _Aencourage families to get donationsBtell us how children can live a normal lifeCmake an introduction of the special childrenDcall on people to join SKT to help disable
21、d childrenD解析:写作目的题。根据全文可知,这篇文章介绍了SKT这个慈善组织,主要目的是呼吁人们加入SKT从而帮助残疾的孩子。 完形填空When I first came to Rochester from Austin, Texasa place where fall is practically nonexistentI was excited for a real northern fall. But, I wasnt _1_it to feel like Christmas in October.Regardless of this _2_, and the adjustme
22、nt period that Im not entirely sure Im _3_, I am thankful to be somewhere that has a _4_ fall. By “real” I _5_ a distinctive season, a(n) _6_in the weather and a visual changing of the world around me. The leaves _7_ colors, it rains more often, the air is almost always _8_ and dry, and a light bree
23、ze _9_ me to walk a bit faster to get inside. Yes, it is more difficult to be _10_ outside in Rochester fallwhere it is not just “less hot” but _11_, fairly cold. But, I would argue that time spent outside in this season could be more _12_ than in the summer.Everyone _13_ that fall is about changeI
24、wont argue against that. Things do _14_ in the fallthe weather is _15_ becoming worse and worse, the dying leaves become warmly colored, and _16_ you know it, well be back to having only eight hours of sunlight a day.This oncoming change is why I think it is so important to _17_ fall. Fall is not ju
25、st about the _18_ of change, but also appreciating what will soon be _19_. Go _20_ this fall. Enjoy the leaves not because they are turning beautiful deep shades of orange and red, but because there will soon be no leaves in those branches at all.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。“我”从没有秋天的奥斯丁来到了罗切斯特市,为能在这里经历真正的秋天而兴奋
26、不已。在秋天,天气逐渐变得寒冷,枯叶凋零,日照时间逐渐变短。一切都在变化着,去户外欣赏秋天是明智的选择。1A.interested inBexposed toCashamed of Dprepared forD解析:根据上文中的“I was excited for a real northern fall”和该句“But, I wasnt _ it to feel like Christmas in October.”可知,“我”从没有秋天的奥斯丁来到了罗切斯特市。“我”为能经历真正的北方的秋天而兴奋不已。但是,这里的十月却如十二月的圣诞节时那样寒冷,“我”却没有准备好。be prepared
27、 for意为“为做好准备”,符合语境。be interested in意为“对感兴趣”;be exposed to意为“暴露于”;be ashamed of意为“为感到羞愧”。2A.accident BpossibilityCshock DmotivationC解析:根据上文中的“But, I wasnt _ it to feel like”可知,此处指不管这种震惊。shock意为“震惊”,符合语境。accident意为“事故”;possibility意为“可能性”;motivation意为“动机”。3A.beyond BagainstCfor DafterA解析:根据该句中的“the adj
28、ustment period that Im not entirely sure”,并结合第一段所描述的“我”对这里的气温如圣诞节时那样寒冷感到不知所措的情况可以判断,“我”不能完全确信自己能跨越这个调整期。beyond意为“超过,越过”,符合语境。against意为“反对,违背”;for意为“为了”;after意为“在之后”。4A.rare BrealChard DstrangeB解析:根据后一句中的“By real”可知,“我”为此处有真正的秋天而感到欣慰。real意为“真正的”,符合语境。rare意为“罕见的,稀有的”;hard意为“艰难的”;strange意为“奇怪的”。5A.take
29、 in Bpick upCcall back Drefer toD解析:根据该句“By real I _ a distinctive season.the world around me.”可知,通过说“真正的”,“我”指的是一个差别性明显的季节天气的转变和周围世界的视觉改变。refer to意为“提到,说起”,符合语境。take in意为“吸收,欺骗”;pick up意为“捡起,偶然学会”;call back意为“回电话”。6A.shift BconclusionCimprovement DexperienceA解析:参见上题解析。shift意为“转变”,符合语境。conclusion意为“
30、结论”;improvement意为“提高”;experience意为“经历,经验”。7A.spoil BkeepCturn DavoidC解析:根据该句中的“The leaves _ colors, it rains more often.and dry”可知,这里描述了秋天的情景:树叶变了颜色,经常下雨,空气几乎总是又冷又干燥。turn意为“改变,变成”,符合语境。spoil意为“损坏,宠坏,变坏,腐败”;keep意为“保持”;avoid意为“避免”。8A.cold BwarmChot DcozyA解析:参见上题解析。cold意为“冷的”,符合语境。warm意为“温暖的”;hot意为“炎热的
31、”;cozy意为“温暖舒适的”。9A.prevents BexpectsCurges DsuspectsC解析:根据该句中的“a light breeze _ me to walk a bit faster to get inside”可知,刮来的阵阵微风催促“我”快点进入室内。urge意为“敦促,促使”,符合语境。prevent意为“阻止”;expect意为“期望,盼望”;suspect意为“觉得,怀疑,不信任,猜想”。10A.grateful BcreativeCconsiderate DcomfortableD解析:根据上文及该句中的“it is more.outside in Roch
32、ester fallwhere it is not just less hotbut . fairly cold”可知,在罗切斯特市,秋天相当冷,在户外很难让人感觉舒适。comfortable意为“舒适的”,符合语境。grateful意为“感谢的”;creative意为“有创造力的”;considerate意为“考虑周到的”。11A.luckily BactuallyChelpfully DinstantlyB解析:根据上文和该句中的“where it is not just less hotbut _, fairly cold”可知,这里不是“不炎热”,而实际上是相当冷。actually意为
33、“事实上,实际上”,符合语境。luckily意为“幸运地”;helpfully意为“有帮助地”;instantly意为“立刻,马上”。12A.terrible BcasualCunpleasant DvaluableD解析:根据语境可知,即便如此,“我”还是认为在这个季节去户外度过的时光可能要比夏季的更有价值。valuable意为“有价值的,珍贵的”,符合语境。terrible意为“可怕的”;casual意为“随便的”;unpleasant意为“使人不愉快的”。13A.questions BemphasizesCrecalls DanalyzesB解析:根据该句中“Everyone _ tha
34、t fall is about changeI wont argue against that.”可知,人人都重视秋季的变化,“我”不反对这一点。emphasize意为“重视,强调”,符合语境。question意为“疑问”;recall意为“回想”;analyze意为“分析”。14A.relax BchangeCharvest DrestB解析:根据该句中的“the weather is _ becoming worse and worse, the dying leaves become warmly colored”可知,天气逐渐变得越来越寒冷,枯叶变成了暖色调;据此可以判断,在秋天,事物
35、确实发生了变化。change意为“变化”,符合语境。relax意为“放松”;harvest意为“收获”;rest意为“休息”。15A.steadily BhardlyCaccordingly DnarrowlyA解析:参见上题解析。steadily意为“稳定地,逐渐地”,符合语境。hardly意为“几乎不”;accordingly意为“相应地”;narrowly意为“狭窄地,勉强地”。16A.if BsinceCas DbeforeD解析:根据该句中的“you know it, well be back to having only eight hours of sunlight a day”
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417650.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
