2019-2020学年高中英语 Unit 21 Human Biology 4 Section Ⅳ Communication Workshop知能演练轻松闯关 北师大版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年高中英语 Unit 21 Human Biology Section Communication Workshop知能演练轻松闯关 北师大版
- 资源描述:
-
1、Section Communication Workshop 品句填词1In India the cow is a _(神圣的) animal.答案:sacred2Though in the _(晚期的) stage of cancer,he keeps walking every day.答案:terminal3When she was young,she left home to seek her _(发财) abroad.答案:fortune4The _(公司) was badly hit by competition from abroad.答案:firm5Many students
2、find _(临时的) jobs during their summer holidays.答案:temporary6There is still one month left before the _(截止日期)答案:deadline7Because of the financial crisis,the staff has _(下降) from 217,000 to 114,000.答案:declined8Even today they still have the _(荒谬的) idea that the earth is flat and motionless.答案:absurd9Un
3、der no _(情况) will we agree to make the company split up.答案:circumstances10If you ask for money from us,you have to _(提交) details of the damage.答案:submit 单句改错1It is said that the old man was robbed for his bike last night._答案:forof2They are discussing something concerned the safety at schools._答案:con
4、cernedconcerning3The parents are trying to make their son equipping with enough knowledge._答案:equippingequipped4At last the boy was forced to submit to live a hard life._答案:liveliving5For any rate we will manage to persuade her to change her mind._答案:ForAt 完成句子1不久他就从国外回来了。 _ he returned from abroad.
5、答案:It wasnt long before2你们再过半年就高中毕业了。 _ you graduate from high school.答案:It will be half a year before3他受雇于那家公司已经一年多了。 _ he was employed in that company.答案:It is/has been more than a year since4这是我们全家人第一次到电影院看电影。 This is the first time we _ in the cinema as a family.答案:have seen a film5这是他第一次对一个独立公司
6、的工作给予称赞。 It is the first time that _ to the work of a single company.答案:he has given his approvalA卷 单句语法填空1If I placed an order now,how long would it be _ I got delivery?答案:before2It was the first time I _(set) foot on African soil.答案:had set3Are you going back home to America _ good?答案:for4A person
7、 is most disappointed when he is _ despair.答案:in5He did not quite know what to say that would fit the _(circumstance)答案:circumstances6She is deeply _(concern) with our health problem.答案:concerned7We should submit our plans _ the council for approval.答案:to8You are _(fortune) to have such a reasonable
8、 father.答案:fortunate9The room is _(equip) with refrigerator and airconditioning.答案:equipped10He was robbed _ his weeks wages by a pickpocket.答案:of 阅读理解For the brave in the armed forces, being sent away from home for months at a time is just part of the duty. However, its never an easy one to perform
9、 especially for those with children. So when I found out I was going to be stationed in South Korea for a year, I was nervous about how my five children, particularly my eldest daughter Abigail, would take the news since it meant I wouldnt be home to see her graduate from high school.Incredibly, Abi
10、gail told me not to worry and even suggested we live_stream the event among family members when I leaked the news.“Weve been lucky you havent had to be sent abroad yet. Anyway we can get connected through the Internet. See me on your phone on my spot,” Abigail said. She stepped into many of my roles
11、 when I was gone. I wanted to find a way to thank her and show her how proud I was of her. I started planning the special surprise when my request to return home a few weeks early to attend Abigails graduation ceremony was approved.When my time in South Korea finally came to an end, I flew home, ren
12、ted a car, and stayed in a hotel. And on Abigails graduation day, I hid in an office behind the stage waiting until I heard my daughters name called. I just kept thinking “Dont cry. Dont trip in your heels. Dont fall over.”At last! Abigail was up on stage. I slipped up behind her, whispered in her e
13、ar, and around she turned!“I was just thinking, like, You arent supposed to be here. What? What? How? It was the biggest shock.Im pretty sure my dad made people he didnt even know cry. Emotional for everyone,” Abigail cried.You know what followed:Embraces, kisses, tears, laughs, flowers, wishes.Aren
14、t they what a family has in store?【解题导语】本文是一篇记叙文。“我”将被派驻韩国一年,因此,大女儿Abigail的高中毕业典礼“我”将无法参加,但是为了给她惊喜,在她的毕业典礼上,“我”出现在了她面前。1What worried the author most?AHis duty in South Korea.BHis five childrens safety.CHis eldest daughters study.DHis absence from a big event.D解析:细节理解题。根据第一段,尤其是该段最后一句可知,“我”最担心的是“我”将无
15、法参加大女儿Abigail的毕业典礼,故D项正确。2What is the probable meaning of the underlined phrase “live_stream”?APlan.BCelebrate.CPrepare. DBroadcast.D解析:词义猜测题。根据第二段第一句,结合该段第二句中Abigail所说的话“Anyway we can get connected through the Internet. See me on your phone on my spot.”可知,Abigail安慰“我”说“我们”可以用互联网联系,“我”可以用手机看到毕业典礼上的她
16、;据此可以判断,Abigail建议我们在家庭成员中直播这件事。故画线词意为“直播”,D项正确。3How did Abigail feel when meeting the author?AEmbarrassed. BOverjoyed.CNervous. DSatisfied.B解析:推理判断题。根据第三段中Abigail说的话可知,Abigail没有想到“我”会出现在毕业典礼上,非常激动;据此可以判断,在毕业典礼上见到“我”,Abigail极为高兴,B项意为“极为高兴的”,符合语境,故B项正确。4What does the author mainly intend to express by
17、 telling the story?AA soldiers personal sacrifice.BA fathers love for his family.CThe meaning of family bond.DThe way to plan a big surprise.C解析:目的意图题。通读全文可知,本文主要讲述了“我”为大女儿制造惊喜的故事,旨在表达家庭关系的意义,故C项正确。 完形填空When Heather McHugh, a poet, won a D|S 500,000 “genius grant” from the MacArthur Foundation, she
18、didnt buy a luxurious car or fly to Paris. _1_, she put the money in the bank and _2_writing poems.In 2011, she finally_3_what to do with it. That year, Heathers godson and his wife_4_their first child, a beautiful baby girl but severely disabled. “I saw how peoples_5_can change overnight. I started
19、 thinking about people in a _6_situation,” says Heather.She_7_there were millions of caregivers taking care of the chronically(慢性地) ill or disabled. So in 2012, Heather_8_a nonprofit organization offering a sevenday vacation, with all_9_paid, to people who have been caregivers for at least ten years
20、.Tricia was one of the first caregivers to go on vacation. When Tricia got a call saying she was offered a_10_vacation, she couldnt_11_it; disbelief even_12_her concern about leaving her two kids.Tricia went, and her favorite parts of the trip were to enjoy the_13_things. “I got to eat hot food hot
21、and cold food cold. I could go to bed when I wanted to and wake up whenever I chose to,” says Tricia. She was afraid the_14_would return when the_15_was over, but to her surprise, it hasnt been back since.Heather says Tricias _16_resembles those of the other ten caregivers she helps every year. “Bef
22、ore the vacation they are so_17_, but the_18_is so amazing. They reflect and relax. It feels_19_like another world and gives them a chance to see their lives from another_20_,”she adds.【解题导语】本文是一篇记叙文。Heather McHugh利用自己的五十万美元奖金建立非营利组织,为照顾慢性病患者和残疾人的护理员提供免费休假,让他们到新的环境中,从不一样的角度来看待他们的人生。1A.HoweverBTheref
23、oreCInstead DBesidesC解析:根据空处前一句中的“she didnt buy a luxurious car or fly to Paris”可知,在获得了五十万美元的奖金后,她并没有购买汽车或去旅游;结合该句中的“she put the money in the bank”可知,反而,她将这些钱存入银行。C项意为“而是,反而”,符合语境;however“然而”;therefore“因此”;besides“此外”。2A.continued BquittedCpracticed DstartedA解析:根据前一句中的“a poet”,结合该句中的“she put the mon
24、ey in the bank and_writing poems”可知,她(这位诗人)获奖后,将奖金存进银行,继续(continued)写诗。quit“停止”;practice“实践,训练”。3A.thought over BwonderedCtalked about DdecidedD解析:根据下文中的“Heather_a nonprofit organization offering a sevenday vacation”可知,此处表示在2011年,她终于决定如何使用这笔钱。think over“仔细考虑”;wonder“想知道,好奇”;talk about“谈到,谈论”。decide“
25、决定”符合语境。4A.held BwelcomedClost DsavedB解析:Heather的教子和他的妻子迎来了他们的第一个孩子,一个漂亮的女婴,但是有严重的残疾。hold意为“握着,举行”;lose意为“失去”;save意为“拯救,节约”。welcome“迎接”符合语境。5A.feelings BfutureClives DroutineC解析:根据语境,并结合上文中提到的Heather的教子和他的妻子生下了一个残疾的女婴可知,Heather看到了人的生活(lives)是如何在一夜之间发生改变的。routine“惯例,常规”。6A.different BsimilarCworse Db
26、etterB解析:根据上文提到的Heather的教子和他的妻子生下了一个残疾女婴并且Heather看到了人的生活是如何在一夜之间发生改变的可知,Heather开始关注那些有相似(similar)境遇的人。7A.discovered BclaimedCadmitted DfeltA解析:她发现有数百万照顾慢性病患者和残疾人的护理员。discover“发现”;claim“宣称;断言”;admit“承认”。8A.donated BfoundCvisited DformedD解析:因此Heather在2012年建立了一个非营利组织,为那些成为护理员至少十年的人提供七天免费(free)休假。form“建
27、立,组成”符合语境。donate“捐赠”;find“发现”;visit“参观”。9A.taxes BsalaryCexpenses DrentC解析:参见上题解析。tax“税”;salary“薪水”;rent“租金”。expense“花费”符合语境。10A.free BcaringCshort DlongA解析:free“免费的”。11A.believe BtakeCrefuse DenjoyA解析:根据空后的“disbelief”可知,Tricia不相信她获得了一个免费休假这件事。A项意为“相信”,符合语境。12A.woke BdefeatedCshowed DmovedB解析:根据下一段中
28、的“Tricia went, and her favorite parts of the trip were to enjoy”可知,Tricia接受了免费休假这件事情,由此可知,她对免费休假的怀疑(和向往)打败(defeated)了对于留下孩子们的担忧。wake“醒来”;show“展示”;move“移动”。13A.wonderful BdeliciousCpeaceful DsimpleD解析:根据空后的“I got to.I chose to”可知,Tricia在度假时所做的事情都是很普通、很简单的(simple)事情。wonderful“精彩的,极棒的”;delicious“美味的”;p
29、eaceful“平静的,和平的”。14A.heaviness BpainCsadness DdisbeliefA解析:她担心度假结束后,自己的生活会回归以前的沉闷,但出乎她意料的是后来的生活并没有回到从前。根据上文可知,Tricia是一个护理员,平时的工作都是照顾病人,生活少有放松的时候,故heaviness“沉闷”符合语境。pain“伤痛”;sadness“伤心,悲伤”;disbelief“怀疑,不信任”。15A.entertainment BdreamCvacation DfreedomC解析:根据第四段第一句“Tricia was one of the first caregivers
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417652.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
广东省广州市培才高级中学高一语文粤教版必修1课件 第1课《我很重要》 .ppt
