2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection课后限时作业2 北师大版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection课后限时作业2 北师大版选修8 2019 2020 学年 高
- 资源描述:
-
1、课后限时作业(二)语言知识练.单句语法填空1The lion carried _off_ the baby when the mother was cooking in the kitchen.2The room was very cold and,except _for_ Jack,entirely empty.3We collected money _in_ behalf of the poor students.4As we all know,many illnesses result _from_ lack of exercise.5A rally was held to call f
2、or _an_end to the civil war.6The year 1949 _saw_(see) the founding of the Peoples Republic of China.7We express our thought _by_ means of talking.8With a lot of difficult problems _to_settle_(settle),the manager felt worried all the time.9Charles was alone at home,with no one _looking_(look) after h
3、im.10The city of Shenzhen _has_witnessed_(witness) many changes in the last 10 years.课文语法填空Nature is turning on usThe last few years 1._have_seen_(see) environmental disasters 2._on_ grand scale,and experts are predicting far worse to come.Jin Li reports on our Earths 3._changeable_(change) weather
4、patterns.In the last decade,thunderstorms,floods,earthquakes,typhoons,tsunamis and etc.have become increasingly common.Reduced rainfall has affected large areas of Africa for years,4._leaving_(leave) irrigation canals dry.A number of nations have already been in 5._armed_(arm) conflict over water.Vo
5、lcanic eruptions and earthquakes have always been 6._a_threat in certain parts of the world.Indonesia has had a rough time,suffering several killer quakes.Why is nature beginning to turn 7._on_ us? One answer is overpopulation.People in agricultural areas,without any means to earn their living,move
6、to the cities and then construct shabby homes from 8._whatever_ materials they can find on poor clay soil.These homes,seldom made of bricks,can easily fall down in earthquakes or slip and slide downhill in landslides,especially in 9._mountainous_(mountain) areas.Most disaster experts believe there i
7、s the potential 10._that_ things could get a lot worse.Professor Hou Ming,of Beijing University studies volcanoes and he warns that the world has not seen the worst nature can do.高考题型练.阅读理解Where do you keep ice? In the freezer,of course.Thats what scientists might have thought when they were looking
8、 for a safe place to store ice from mountain glaciers(冰川) from around the world.Theyve decided to store ice in Antarctica(南极) because global warming is causing some of the glaciers in places like the Alps to melt.Jerome Chappellaz of the French National Center for Scientific Research is involved in
9、creating an ice vault(地下室) there.He says,“We are probably the only scientific community whose sample(样本) is in danger of disappearing from the face of the planet.If you work on rocks or on tree rings,the raw material is still here and will be for many centuries.”And why do scientists need to study i
10、ce from the Alps for example? Ice formed on the top of a mountain is made of snow accumulated over thousands of years.Trapped air bubbles(气泡) contain samples of the atmosphere that existed when that ice was formed.Ice is a record of climate.By examining ice,we know carbon dioxide in the atmosphere i
11、s higher now than in the last three million years.Researchers use this kind of data to build computer models and try to predict what might happen in the future.The ice vault will be housed in a snow cave at the Concordia Research Station,which is operated by scientists from France and Italy.The ice
12、samples will be sealed in bags and placed 10 meters below the surface,at a constant temperature of 50.This will put the scientists minds at rest.Losing the ice samples would be a disaster,and nobody wants to see a mine of scientific knowledge lost forever in a giant pool.语篇导读本文为说明文。科学家们决定在南极建立地下室储存冰
13、雪样本,以帮助了解和预测全球气候变化。1What makes Antarctica a safe place to store ice?AIts large mountains.BIts function as a freezer.CThe abundant ice samples there.DThe absence of global warming.解析 B细节理解题。根据第一段可知,科学家们把南极当“冰箱”来储存冰雪样本,故选B项。2Why does Jerome compare ice with rocks and tree rings?ATo show its necessary
14、to store ice.BTo show its more valuable to study ice.CTo show ice disappears very quickly.DTo show ice should be stored at home.解析 A推理判断题。根据第二段Jerome所说的话可知,相较于研究岩石和树木年轮的科学家(他们的样本可以存在数个世纪),研究气候的科学家是唯一面临研究样本会消失的(由于气候变暖,冰川融化)科研群体,重在说明储存冰雪样本的必要性,故选A项。3What is the researchers purpose of studying ice?ATo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417665.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
