2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 Music Reading for Writing课时素养评价(含解析)新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Music Reading for Writing课时素养评价含解析新人教版必修2 2020 2021 学年 新教材 高中英语 Writing 课时
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Music课时素养评价 十五Unit 5Reading for Writing. 单词拼写1. To our relief(安慰), the disease is under control now. 2. Your reaction(反应) is quite normal in face of emergencies. 3. We have plenty of advanced equipment(设备) and enough funds to meet the demands of the event. 4. The activity aims(目的在于) to streng
2、then the friendship between Chinese and American students. 5. Anyone with previous(以往的) experience is highly welcome. 6. Moreover(此外), wed better form the habit of practicing handwriting and keeping diaries every day. 7. I am capable(有能力) of working with others and helping those in trouble. 8. To ou
3、r satisfaction(满意), the company agreed to repair the product for us. 9. I will continue to take regular exercise, such as swimming, running and various (各种各样的)ball games. 10. Many of us feel somehow(在某种程度上) nervous whenever we are taking an important exam. . 根据汉语提示完成句子1. It was your calmness and det
4、ermination that helped you get through(渡过)difficulties. 2. We were completely absorbed in(完全专注于) preparing for the college entrance examination. 3. From then on(从那时起), it is held from October 18 to November 18 every year. 4. I suggest that you try out for(参加) the competition. 5. He helped me set the
5、 computer up(安装好电脑)and download some useful software. 6. It has a great impact on(有巨大的影响) me and inspires me of interest and happiness in reading. 7. He has a talent for(有天赋) learning languages. 8. In addition(此外), my dream is to study computer science in university. 9. Our English teacher has us re
6、ad(让我们阅读)an English passage every morning. 10. You should have a good rest because nothing is more important(没有什么更重要) than health. . 阅读理解AMiss Bianca Monica, a junior here at Marymount Manhattan College, is currently sifting( 筛选 ) her way through New York City working towards her dream of making roc
7、k music with high quality that you only hear occasionally. “It was a journey. I wanted to study communications and learn how things work in the music industry, ”explained Monica. This is a young lady who knows what she wants and is putting in the effort to achieve it. Born a Jersey girl, Monica knew
8、 she was made to be in New York. With the overpowering support Monica receives from her hometown, its obvious that such a backbone helps her step into the studio. At a young age of 14, Monica led a rock band. After the Robbery, the band saw huge success; they played numerous live performances around
9、 the city. Monica has also performed solo at the now closed Angels and Kings. When asked about her choice in style, her eyes light up with a great passion. “When writing my new record, we tried doing the dance route; then I realized: this is not me. Rock is in my blood. I just love music that makes
10、you feel like your whole soul is pouring out of your body, ”voiced Monica. For a 21-year-old, Monica possesses the passion of someone whos been writing music forever. Her musical style, with a heavy diet in that old rock and roll music, shares some similar features with 90s music. When the Jersey gi
11、rl isnt in her usual studio, you can find Monica hanging around, going to shows, and enjoying the beauty of inspiration all around NYC. In late spring, Monica hopes to schedule a variety of shows to promote her new EP. Until then, you simply cannot miss out on hearing this wonderfully talented rock
12、star. 【文章大意】文章介绍了音乐人 Bianca Monica以及她的音乐, 以此引起人们对她的音乐的关注。1. Why does Bianca Monica go to New York City? A. To pursue her dream. B. To enjoy a journey. C. To open her own studio. D. To work in the music industry. 【解析】选A。细节理解题。由第一段“. . . working towards her dream of making rock music with high quality
13、”可知, Bianca Monica要在纽约实现她制作高质量摇滚音乐的梦想。所以Bianca Monica去纽约是去追求她的梦想。故A选项正确。2. _ encourages Bianca Monica to go into the studio. A. The development of her bandB. The support from her hometownC. The creditable success of her bandD. Her character as a Jersey girl【解析】选B。细节理解题。由第三段 “With the overpowering su
14、pport Monica receives from her hometown, its obvious that such a backbone helps her step into the studio”可知, Monica得到了来自家乡极强大的支持, 很明显, 这样的支持鼓励她进入音乐界。所以来自家乡的支持鼓励了Bianca Monica进入音乐界。故B选项正确。3. What can we learn about Bianca Monicas musical style? A. It is totally different from 90s music. B. It is full
15、 of the passion of music writers. C. It makes people feel heavy. D. It has the character of old rock and roll music. 【解析】选D。细节理解题。由倒数第二段“Her musical style, with a heavy diet in that old rock and roll music, shares some similar features with 90s music”可知, 她的音乐风格与那种古老的摇滚音乐有着密切的联系, 与90年代的音乐风格有一些相似之处。所以
16、, Bianca Monica的音乐风格具有古典摇滚乐的特点。故D选项正确。4. What is the authors purpose of writing this passage? A. To introduce the history of the rock music. B. To encourage young people to learn from Monica. C. To call on the public to pay attention to Monicas music. D. To search for the best way for Monica to succ
17、eed. 【解析】选C。写作意图题。本文介绍了音乐人 Bianca Monica以及她的音乐, 以此引起人们对她的音乐的关注。故作者写这篇短文的目的就是呼吁公众关注Monica的音乐。故C选项正确。B(2020沈阳高一检测)Music is not just a set of sounds and rhythms. Its influence on the brain is much deeper than any other human experience. Keep on reading to know all those amazing power of music. A recent
18、 study suggests that preterm (早产的) babies appear to experience less pain and feed more when listening to music. Experts led by Dr. Manoj Kumar of the University of Alberta, Canada, found that music had a beneficial effect on reducing pain for preterm babies experiencing painful medical tests. It als
19、o appeared to benefit full-term babies during operations. Many people experiencing brain damage have speech and movement-related problems. Music can help recover from brain injuries. As a different and effective treatment, doctors often advise such patients to listen to good music to improve the par
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-419468.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
