2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 5 WORKING THE LAND Section 4夯基提能作业(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 UNIT WORKING THE LAND Section 4夯基提能作业含解析新人教版选择性必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 夯基提能
- 资源描述:
-
1、Unit 5Section .阅读理解Wheat is a main source of food for people across the planet, accounting for a fifth of the calories consumed globally.But as a result of climate change, scientists believe most parts of the world where the crop is grown will be hit by water shortages by the end of the century.And
2、the US could be among the countries worst affected, the authors of the research published in the journal Science Advances told Newsweek.If climate change isnt dealt with, by the year 2100,60 percent of areas that grow wheat will be hit by water scarcityup from the current level of 15 percent, accord
3、ing to the international team of scientists.Co-authors Miroslav Trnka and Song Feng told Newsweek that in their previous research, they had shown climate change may cause soil to become less moist (湿润的) across most mainland US states, including those where wheat is grown.As a result, the US could be
4、 “one of the top most affected wheat producers” in terms of the increase in areas affected by severe droughts,they said in a joint statement.Worryingly, existing research has predicted a 4.0 to 6.5 percent drop in global wheat production per 1 degree Celsius of warming if climate change isnt eased.A
5、nd its unlikely that wheat can be replaced if water becomes scarce, as its not as thirsty as other crops and can do without water for a relatively long period of time.“If multiple regions are affected by drought at the same time,it might be difficult to meet the demand even if the trade routes stay
6、open and are not restricted by governmental measures,” warned Feng and Trnka.However,he said,“Studies show that if we continuously improve the sustainability and technologies in the coming decades and allow for international trade, we may overcome the negative impacts of climate change.”文章大意:本文是一篇说明
7、文。科学家认为由于气候变化,到21世纪末,世界上大部分种植小麦的地区将受到缺水的影响,如果气候变化不得到缓解,全球小麦的产量将会减少。1How will climate change hurt wheat production?_B_ABy lowering the temperature.BBy reducing the water supply.CBy polluting the soil.DBy flooding the field.解析:细节理解题。根据第一段第二句可知,由于气候变化,小麦种植地将受到缺水的影响,又根据第四段可知,缺水会影响小麦产量。故选B。2What can we l
8、earn from Paragraph 3?_C_AWheat production caused droughts in most mainland US states.BThe United States is the biggest wheat producer in the world.CThe United States will suffer a lot from climate change.DClimate change is closely watched by American scientists.解析:推理判断题。根据第三段的内容,尤其是“the US could be
9、 one of the top most affected wheat producers”可推知,美国将在气候变化中受到很大影响。故选C。3Why is wheat unlikely to be replaced by other crops in a drought?_D_AIt is the primary food for most countries.BIt is not influenced by global warming.CIt is widely grown in most countries.DIt needs less water than other crops.解析
10、:细节理解题。根据第四段最后一句可知,小麦不像其他作物那样那么需要水,在相当长的一段时间内没有水也能生存,因此小麦不太可能被其他作物取代。故选D。4In which section of a newspaper may this text appear?_B_AHealth.BScience.CEducation.DEntertainment.解析:文章出处题。通读全文可知,这是一篇有关气候变化对小麦产量的影响的文章,由此可推知,本文可能出现在报纸的科学版块。故选B。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020辽宁大连期末)Many pe
11、ople feel their parents are overprotective. When you want to go to a party,for example, they will try to stop you.It seems as if you are still a kid._1.C_Find out which parent is more easy-going.You can bring him or her over to your point of view first. If you know your mom is more relaxed about it,
12、 persuade her first.And then she will be on your side when you talk to your dad.However, it can be dangerous, for parents arent completely stupid._2.E_ Remember not to use this all the time._3.A_ You cant expect your parents to treat you like an adult if you still act like a kid.When youre away from
13、 them, dont forget to check in with them. To let them know youre okay is responsible.Have patience._4.F_ Instead, slowly earn their trust.You should always go home on time and stick to the rules that youve both agreed on.Gradually, your parents will realize that they can trust you and start giving y
14、ou freedom.Express your appreciation. The good news about overprotective parents is that they simply want to love and protect you._5.G_ Then they will learn to express their caring in a more productive way.AAct responsibly.BBehave yourself.CHere are some tips to help you.DTake time to get along with
15、 them.EThey will notice if you do this frequently.FDont expect your parents to change overnight.GSo feel thankful even if they disagree with you.文章大意:这是一篇议论文。关于父母保护过度这个问题,作者给青少年提出了一些建议。解析:1空前一句提到一种被父母过度保护的情况,下文分部分提出几个建议,故C项“Here are some tips to help you.”切题。故选C。2根据上下文内容可知,虽然上文提到的方法有效,但父母可以意识到你的目的,因
16、此E项“They will notice if you do this frequently.”切题,且E项中的“this”与空后的“use this”相呼应。故选E。3根据本段最后一句话“To let them know youre okay is responsible.”及本段建议的行为可知,“Act responsibly.”能够概括本段内容。故选A。4结合这一段的主题句“Have patience.”以及空后的“Instead, slowly earn their trust.”可知,空处所填内容应与“slowly”相反,故F项“Dont expect your parents to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-419493.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级下册英语课件-Unit 1 I went to Sanya for my holidaysLesson 4| 人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
