2020-2021学年新教材高中英语 单元素养检测 Unit 3 Food and Culture(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元素养检测 Unit Food and Culture含解析新人教版选择性必修第二册 2020 20
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(三)(Unit 3)(时间: 120分钟满分: 150分)听力材料为教师用书独具第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Excuse me, Jane. May I have my dictionary back? W: Sorry, Jack. Mary is using it now. 1. Whom does the dictionar
2、y belong to? A. Mary. B. Jack. C. Jane. 答案: BText 2W: Thanks for all youve done for me. Hey, listen, would you like to go to see a film sometime? M: Yeah, thatd be great. Id love to. 2. What does the woman want to do? A. See a film with the man. B. Offer the man some help. C. Listen to some rock mus
3、ic. 答案: AText 3M: Have you heard that Nick Hornbys going to be at the City Bookstore? W: Nick Hornby? I love his books. Whats he doing there? M: Giving a talk about his new novel How to Be Good. 3. What are the speakers mainly talking about? A. A book. B. A bookstore. C. A writer. 答案: CText 4M: Jenn
4、y, how did you get the job? W: Last summer I took a tour of Sydney. I went to lunch at the Palace Hotel and thought, “Id really like to work here. ” So I wrote to see if they had any positions, and I was lucky they did. 4. Where does the woman work now? A. At a travel agency. B. At a post office. C.
5、 In a hotel. 答案: CText 5W: Is the book in this bag for Mum? I didnt think she was interested in flowers. M: I thought shed like it to give her some good ideas for the garden. W: I thought you were going to get those gloves I showed you in that shop last Saturday. 5. What present has the man bought?
6、A. A book. B. Some flowers. C. A pair of gloves. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: So, how long have you been in the Peace Corp? W: For about a year now. M: Do yo
7、u enjoy it? W: Most of the time I enjoy it very much, but the work can be very difficult sometimes. M: What do you think is the most difficult thing? W: For me, its finding a way to fit into a community thats very different from my own. M: And whats the most exciting thing? W: Well, I think the most
8、 exciting thing is learning about another culture. 6. What does the woman think of her job in the Peace Corp? A. Boring. B. Enjoyable. C. A waste of time. 答案: B7. What does the woman think is the most exciting thing in the Peace Corp? A. Learning about another culture. B. Fitting into a different co
9、mmunity. C. Meeting new friends in a new culture. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: So, when do you usually do housework, shopping and something like that? W: Hmm, on Mondays I usually clean the house in the morning. M: How about the shopping? W: I usually do that on Saturdays. M: You seem pretty busy w
10、ith school, work and housework! Do you have time for anything else? W: Yeah. Sure. I swim and play basketball in the morning on Tuesdays and Thursdays, and I usually go out to see a movie with friends on Friday nights. M: And how about Sundays? W: I sleep all day. 8. What does the woman usually do o
11、n Saturdays? A. She goes swimming. B. She plays basketball. C. She goes shopping. 答案: C9. When does the woman usually go to the cinema with friends? A. On Friday nights. B. On Saturday nights. C. On Sunday nights. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Are you ready for the trip to the Big Apple? I can hard
12、ly wait. W: The Big Apple? Were not heading to the Big Apple. M: The Big Apple is another name for New York City. You are going to New York with us, arent you? W: Yes, thats true. Im especially looking forward to seeing the Museum of Modern Art. Theres a special show of 20th century American paintin
13、gs there. But tell me, where does the name the Big Apple come from? M:The jazz musicians of the 1920s are responsible for the name. They gave a lot of concerts in those days. Every time they gave a concert in a city, they called that city an apple. Of course, New York was the biggest city in our cou
14、ntry, and the best place for a jazz concert. So the musicians called it the Big Apple. W: Amazing! New York is such a fascinating place. 10. What can we learn about the woman? A. She is a music fan. B. She is interested in modern art. C. She knows a lot about jazz musicians. 答案: B11. Who might be re
15、sponsible for the nickname of New York City? A. American painters. B. New York farmers. C. Jazz musicians. 答案: C12. How does the woman describe New York? A. Attractive. B. Crowded. C. Modern. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Hi, Paula, what a coincidence to meet you here! W: Hi, Jeff. Im just going to
16、 the newly opened supermarket. M: You mean the one three blocks away from your house? Its a long way. Why dont you choose the one near your house? W: One of my friends told me by phone that goods in that supermarket are much cheaper. M: I think its just a form of promotion. All the supermarkets are
17、the same: some goods are cheaper, but some are expensive. W: Sounds true. Ill try checking the prices. And, Jeff, I heard yesterday you went to visit a racing club. M: Yes. I went with one of my good friends who are racing fans. W: Oh, great! You know my boyfriend is also a racing fan and likes to d
18、rive at high speed. So tell me something about it! M: Er. . the specially-made turns are a good challenge for drivers. During my stay there yesterday, I saw two accidents around those turns. W: Oh, the drivers cant be too careful there! M: Of course. 13. What is the distance between the womans house
19、 and the new supermarket? A. One block away. B. Two blocks away. C. Three blocks away. 答案: C14. Why does the woman want to go to the new supermarket? A. Its environment is nicer. B. Its goods are cheaper. C. Its workers are friendlier. 答案: B15. Where did the man go yesterday? A. A racing club. B. A
20、car exhibition. C. A driving school. 答案: A16. How does the man find these specially-made turns for drivers? A. Challenging. B. Common. C. Strange. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Do you need English at work? Business English one-to-one is particularly created for people in the business world. This
21、is a great course for making rapid progress in a limited period. You can choose to study 5, 10, 20, or 30 lessons per week. So what will you do on the first day? At 8: 30 am, you will check in. At 9: 00 am, you will take a test and receive an interview. You will have a welcome lunch at 11: 00 am. At
22、 12: 00, you will take a welcome tour of the school. If you take courses with fewer than 30 lessons per week, you will not have any classes on the first day. If you take courses with 30 lessons per week, you will have two classes in the afternoon on the first day. Course topics include listening, sp
23、eaking, pronunciation, reading, writing, vocabulary and grammar. Each lesson lasts 45 minutes, and class days are from Monday to Friday. 17. Whom are the courses created for? A. All English beginners. B. People in the business world. C. People who want to teach English. 答案: B18. How many classes can
24、 one attend per week at most? A. 10. B. 20. C. 30. 答案: C19. What will the students do at 11: 00 am on the first day? A. Have lunch. B. Receive an interview. C. Travel around the school. 答案: A20. When do the students attend classes? A. From Monday to Friday. B. From Monday to Saturday. C. From Monday
25、 to Sunday. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWe work with Cambridge County Councils Participation Team to create opportunities for young people to visit the University and learn more about it. The following events are scheduled for the 2019/2020
26、academic year. SuperStar workshops12 workshops are planned for young people aged 7 to 11. These half-day visits will be held throughout the year, at times when young people are not at school. If participants complete 8 of the 12 workshops, they will be awarded the nationally recognized SuperStar Cre
27、st Award. Please note, workshops will only run if we have a sufficient number of attendees (usually around 3+ participants). Explore University DaysExplore University Days are for young people aged 12 to 15. Participants visit the University for two days and take part in a variety of university-rela
28、ted workshops, and other fun activities. Previous participants have joined in the following: Visited the Sports CentreTook part in a Neuroscience workshopEnjoyed a two-course meal at a University CollegeDates will be confirmed in early December 2019, and a schedule for events will follow in the New
29、Year. Events for post-16 studentsIf you are studying for your post-16 qualifications and are considering applying for Cambridge or would like to find out more about a specific subject, the following events might be for you: University and College Open DaysSubject MasterclassesCambridge Science Festi
30、val【语篇概述】本文是一篇应用文, 介绍了剑桥大学的几项参观活动。21. What can the participants do in SuperStar workshops? A. To stay only half a day. B. To get a gift. C. To enjoy a free meal. D. To visit the Sports Centre. 【解析】选A。 细节理解题。根据SuperStar workshops部分中的“These half-day visits will be held throughout the year”可知, 参观SuperS
31、tar workshops是为期半天的参观活动, 因此可以在那里待半天的时间。22. Which event is specially for applicants of Cambridge? A. SuperStar workshops. B. The Neuroscience workshop. C. Explore University Days. D. Events for post-16 students. 【解析】选D。细节理解题。根据Events for post-16 students部分中的“ are considering applying for Cambridge or
32、 would like to find out more about a specific subject”可知, Events for post-16 students是专门为申请剑桥大学的人准备的。23. The events in the passage most probably aim to _. A. introduce some coursesB. advertise Cambridge UniversityC. enrich students spare time lifeD. promote childrens interest in touring【解析】选B。推理判断题。
33、根据第一段中的“ to create opportunities for young people to visit the University and learn more about it”可知, 这些活动的目的是为年轻人提供参观剑桥大学和更多地了解剑桥大学的机会, 也就是说文章中活动的目的是为剑桥大学做广告, 吸引更多的学生。BBeverly Cleary has sold 85 million copies of 41 books and if those numbers werent impressive enough she turns 100 on Tuesday. Thoug
34、h the world was a very different place when Cleary was a child, she has always maintained that kids pretty much stay the same which explains the ongoing popularity of her beloved characters, like Ramona Quimby, Henry Huggins and Ralph S. Mouse. Cleary was in her early 30s and working part time in a
35、bookstore when she sat down at a typewriter to see if just maybe she could write a book for kids. She had worked as a librarian before World War , and she wished shed had books for young readers about children living everyday lives. “I think children want to read about normal, everyday kids, ” she t
36、old NPR in 1999. “Thats what I wanted to read about when I was growing up. I wanted to read about the sort of boys and girls that I knew in my neighborhood and in my school . . . I think children like to find themselves in books. ”Her first book, Henry Huggins, came out in 1950. Henry had a friend n
37、amed Beezus, and Beezus had a mischievous(爱恶作剧的) but lovable little sister named Ramona. Over the next five decades, Cleary took Ramona all the way from nursery school (托儿所)to the fourth grade. Cleary says when she was writing Ramona, she took inspiration(灵感) from a little girl who lived in the hous
38、e behind her as a child. Her books have hooked generations(几代) of children, including a young Jeff Kinney, who grew up to become the author of the “Diary of a Wimpy Kid” series. “I must have been about 8 or 9 years old when I first read Beverly Cleary, ” Kinney recalls. “The book that really grabbed
39、 me was Ramona Quimby, Age 8. She looked feral. I needed to get to know this character. ”“Most kids have parents, teachers, bullies we all experience these things, ”Kinney says. “And Beverly Cleary tapped into that. Her work is still as relevant today as when it first came out. ”Now, generations of
40、children have been fortunate enough to enjoy her stories of Klickitat Street. 【语篇概述】本文介绍女作家Beverly Cleary。她是多产的和具有影响力的作家, 她的书已经吸引了几代人。24. What can we infer about Beverly Clearys works? A. They are about adults ordinary lives. B. They interest and delight young readers. C. They receive much criticism
41、 from other writers. D. They are based on Clearys childhood experiences. 【解析】选B。推理判断题。根据第五段Her books have hooked generations of children, including a young Jeff Kinney, who grew up to become the author of the “Diary of a Wimpy Kid” series. 可知Beverly Cleary的作品使年轻读者感兴趣并使他们高兴。25. What gave Cleary inspi
42、ration for Ramonas stories? A. A neighborhood girl. B. Her work as a librarian. C. Her fourth-grade daughter. D. Her work experience in a bookstore. 【解析】选A。 推理判断题。根据第四段最后一句Cleary says when she was writing Ramona, she took inspiration from a little girl who lived in the house behind her as a child. 可
43、知一个邻家女孩雷蒙娜给了Cleary灵感。26. What does the underlined word “hooked” in Paragraph 5 mean? A. Described. B. Praised. C. Surprised. D. Attracted. 【解析】选D。 词义猜测题。根据第五段Her books have hooked generations of children, including a young Jeff Kinney可知, 她的书已经吸引了几代的孩子, 包括幼小的Jeff Kinney。由此可知hook与attract是同义词。27. Which
44、 of the following can best describe Beverly Cleary? A. Brave and patient. B. Generous and honest. C. Productive and influential. D. Considerate and optimistic. 【解析】选C。 推理判断题。根据第一段第一句Beverly Cleary has sold 85 million copies of 41 books and if those numbers werent impressive enough she turns 100 on T
45、uesday. 和第五段Her books have hooked generations of children, including a young Jeff Kinney, who grew up to become the author of the “Diary of a Wimpy Kid” series. 可知Beverly Cleary是多产的和具有影响力的。CHave you ever noticed how Americans fill up their entire glass with ice and then pour their beverage(饮品) in, b
46、ut Europeans take their drinks at room temperature? In the U. S. , weve created fridges that give you cold ice at the press of a button, but in Britain they typically serve their tap water warm. This traditionif thats what you want to call itdates back to the 19th century. During that time, it was a
47、lready commonplace for most American homes to have an icebox. Ice would be harvested in northern America or Canada and shipped across the Atlantic and sold at a high price in British department stores. Can you imagine heading to Macys to treat yourself to a block of ice? Putting ice in your drink st
48、arted to become somewhat of a fashion(时尚) trend for the wealthy in Britain. Some would put a few cubes in their champagne and sip on their chilled drinks at high-class parties. But, like with any fashion trend, it eventually faded, mainly because the ice was just too expensive. And even once iceboxe
49、s began appearing in homes in Britain as well, Brits never took a liking to ice in their drinks. So, next time you travel overseas, dont feel offended(冒犯) when your server gives you an eye roll when you ask for ice water. 【语篇概述】这篇文章主要讲述了为什么美国人喜欢喝饮料时加冰, 而欧洲人不喜欢。28. Who has written the text? A. A Euro
50、pean. B. An American. C. A Canadian. D. An Asian. 【解析】选B。 推理判断题。由第一段末句可知, 作者是一位美国人。29. Why do Europeans take their drinks at room temperature? A. Because they have no fridges. B. Because they have warm taps. C. Because they are accustomed to it. D. Because they cant afford ice. 【解析】选C。 细节理解题。由第二段第一句
51、可知, 欧洲人这样做是因为他们习惯于这种方式。30. What can we infer about Brits? A. They treat their guests to cold drinks. B. They always follow what Americans do. C. They dont know where to get ice blocks. D. They have iceboxes later than Americans. 【解析】选D。推理判断题。由第二段中的“During that time, it was already commonplace for mo
52、st American homes to have an icebox. Ice would be harvested in northern America or Canada and shipped across the Atlantic and sold at a high price in British department stores. ”可知, 英国人使用冰箱要晚于美国人。31. What does the text mainly talk about? A. Why Americans like icy drinks while Europeans dont. B. When
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-419522.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023部编三下语文第五单元17古诗三首笔顺动漫课件.pptx
