2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年七年级英语上册 Unit Wheres my schoolbag基础过关单元测试卷含解析新版人教新目标版 2020
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Wheres my schoolbag?基础过关卷班级_ 姓名_ 学号_ 分数_一、单项选择1. This is _ clock. And _ clock is on the desk.A. the; theB. the; aC. a; theD. an; the【答案】C 【解析】考查冠词用法。第一空clock首次出现且以辅音音素开头,其前用a表示泛指;第二空clock再次出现,其前用the表示特指。2. Look at those _. They are _.A. photoes; hersB. photos; hisC. photo; herD. photoes; mine
2、【答案】B 【解析】考查名词的数和物主代词。由those可知用photo的复数形式photos,第二空应用名词性物主代词。3.Are _ Jack and Tony?Yes. And this is _ friend, Linda. A. they; they B. their; theirC. their; theyD. they; their【答案】D 【解析】考查人称代词和物主代词。第一个空作主语,用人称代词的主格形式;第二空用形容词性物主代词,后跟名词。4._ is your sister?In her room.A. WhereB. WhatC. HowD. Who【答案】A 【解析
3、】考查疑问词辨析。由答语可知问句是对地点进行提问,故选A。5.Are your CDs in the bookcase?_. Theyre under the bed.A. No, they areB. Yes, they arentC. I dont knowD. No, they arent【答案】D【解析】考查一般疑问句的答语。由“它们在床下面。”可知应该做否定回答。故选D。6.The boy is new here. We dont _ his name.A. KnowB. haveC. thinkD. help【答案】A【解析】考查动词词义辨析。know“知道”;have“有”;th
4、ink“认为”;help“帮助”。由“这个男孩刚来这儿。”可推知下句为“我们不知道他的名字。”A项符合句意。7._ under the table?No, they arent.A. Where areB. WhatsC. Is the backpackD. Are those keys【答案】D【解析】考查情景交际。根据答语No一词,可知问句是一般疑问句。又有they arent可知用复数形式。8.Our room is very _. You cant find any rubbish(垃圾) in it.A. TidyB. middleC. nextD. big【答案】A【解析】考查形容
5、词辨析。由第二句“在里面你找不到任何垃圾。”可知上一句应该是“我们的房间很干净”。tidy“干净的”。故选A。9.This is my _ room and that is my _ room.A. brother; parentsB. brother; parentssC. brothers; parentsD. brothers; parentss【答案】C 【解析】考查名词所有格。单数名词的所有格直接加“-s”,以-s结尾的复数名词的所有格加“”而不加“-s”。10.Your hat is very good._.A. Yes, it isB. SorryC. Thank youD. N
6、o, it isnt【答案】C 【解析】考查交际用语。当对方夸奖你或你的物品时,应该表示感谢。二、完形填空Look! This is 1 bedroom. These 2 his books. They are on the desk. His dictionary 3 on the chair. Look! Whats that 4 the wall? Its a clock. What color is 5 ?Do you know? 6 green. His schoolbag is 7 the chair. His jacket is on the chair, too. Where
7、is 8 baseball? It is 9 the desk. Whats that? Oh, 10 a cat(猫)! It looks like a hat.1. A. Jim B. Jims C. Jims D.Jims2. A. is B. am C. are D. be3. A. am B. is C. are D. be4. A. at B. onC. of D. for5. A. these B. those C. it D. they6. A. Its B. ShesC. HesD. Theyre7. A. on B. in C. under D. out8. A. a B.
8、 the C. an D. /9. A. of B. for C. under D. at10. A. thats B. itC. itsD. its【答案】1. D 此处表示所属关系,故用Jims。2. C 主语是these,故用are。3. B 主语his dictionary 为第三人称单数,故用is。4. B “在墙上”介词用on。5. C 根据is 可知用it。6. A 根据上文且分析本句成分可知用its。it指代clock。7. A 由下文可知是在椅子上。on the chair“在椅子上”。8. B 表示特指用the。9. C 根据句意及选项可知,只有介词under合适。unde
9、r the desk“在书桌下”。10. D “Whats that?”的答语为“Its . ”。Its为 It is 的缩写形式。三、阅读理解AThis is a picture of Annas room. You can see some things in it. A nice picture is on the wall. A white desk and a red bed are on the floor. Her schoolbag and pencil box are on the desk. You can see three English books on the de
10、sk, too. What is that under the desk? Its a baseball. Where is Annas computer game? Oh, i ts on the bed. You can see a red hat on the chair. Its not Annas. Its her sisters. Where is Annas sister? She is on the sofa.1.What color is Annas desk?_A. Blue.B. Yellow.C. Green.D. White.2.Annas pencil box is
11、 _.A. on the deskB. next to the deskC. under the bedD. on the chair3.Where is Annas computer game?_A. On the bed.B. On the floor.C. Under the table.D. Under the desk.4. What is that under the desk?_A. Three English books.B. A computer game.C. A baseball.D. A schoolbag.5.Is the red hat Annas?_A. Yes,
12、 it is.B. We dont know.C. No, it isnt.D. No, its her friends.【答案】1. D 细节理解题。根据“A white desk and a red bed are on the floor.”可知。2. A 细节理解题。根据“Her schoolbag and pencil box are on the desk.”可知。3. A 细节理解题。根据“Where is Annas computer game? Oh, its on the bed.”可知。4. C 细节理解题。根据“What is that under the desk?
13、Its a baseball.”可知。5. C 细节理解题。根据“You can see a red hat on the chair. Its not Annas.”可知。BJohn is a middle school student. He is sixteen years old now. One day he had a terrible cold and a fever. He felt bad and couldnt eat anything. So he went to see a doctor. The doctor gave him a bottle of medicine
14、. These are the words on the bottle of the medicine.Cold medicineYou must shake(摇晃)it before you take it. Take it three times a day after meals.Dose(剂量):Age: over 15 2 teaspoons(茶匙)a day814 1 teaspoon a day57 1/2 teaspoon a dayThe children under 4 years old cant take this medicine.Please put it in a
15、 cold place. Use it before December 1st,2008.6、John should take _a day.A. 1 teaspoonB. 2 teaspoonsC. 1/2 teaspoonD. 4 teaspoons7、John should keep the medicine in _.A. any placeB. hot waterC. a cold placeD. the sun8、When children are_years old, they cant take this medicine.A. eightB. thirteenC. twelv
16、eD. two9、John will _ the rest of the medicine after December is, 2008.A. have to throw awayB. begin to takeC. take two times a dayD. take three times more10、How many times a day should you take the medicine after meals?_A. OneB. TwoC. ThreeD. Four【答案】大意:本文介绍了约翰患感冒发烧看医生。医生给了他一瓶药,药瓶上介绍了药的使用说明和注意事项。6、B
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-419841.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
