2019-2020广东学考英语冲A学业水平考试模拟测试卷1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020广东学考英语冲A学业水平考试模拟测试卷1 WORD版含解析 2019 2020 广东 英语 学业 水平 考试 模拟 测试 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高中学业水平考试模拟测试卷(一)(时间:90分钟满分:100分).情景交际(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下列简短对话,从A、B、C、D中选出最佳答案,将对话补全。1There is always so much work to do.I am going to be driven mad. Its going to be all right.ANo way BGo aheadCKeep coolDNever mindC句意:工作总是这么多,我都快疯了。保持冷静。一切都会过去的。Keep cool“保持冷静,有话好好说”,符合句意。No way“没门”;Go ahead“着手做某事,尽
2、管去做”;Never mind“不必担心”。2Do you know the newly appointed CEO? AIll check it BOnly that there is oneCMore often than notDIt will come to meB句意:你了解新任命的CEO吗?我只知道有这么个人。Ill check it“我要检查一下”;More often than not“常常”;It will come to me“我会得到它,我会想起来的”。Only that there is one.是省略句,原句是:I only know that there is on
3、e.“我只知道有一个新任命的CEO”,符合题意。故选B项。3Let me introduce myself.Im Robert from Oxford University. AThats OK BNo problemCNice to meet youDGo aheadC上文说:让我介绍下自己。我叫Robert,来自牛津大学。A.Thats OK“好的”。B.No problem“没问题”。C.Nice to meet you“见到你很高兴”。D.Go ahead“说吧;开始吧;做吧”。答案选C。4Ive got a bad cold. Youd better see a doctor.ANe
4、ver mindBNothing seriousCIt doesnt matterDIm sorry to hear thatD上句是“我得了重感冒”,下句是“ ,你最好去看医生”。A.Never mind“没关系”。B.Nothing serious“没什么大问题”。C.It doesnt matter“没关系;无所谓”。D.Im sorry to hear that“听到这个消息我很难过”。答案选D。5Will you this message to Mr White,please?Sorry,I cant.He doesnt work here any longer.Agive Bfet
5、chChaveDgoA问句句意:请您把信息给Mr White,行吗?据此答案选A。.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项。AWhen my father was getting ready for work,our house was ruled by knocks and words.He used to come downstairs to breakfast.The morning paper lay beside his plate.He always read the “Deaths” first,and then h
6、e knocked once on the table.One of my sisters brought his bread,already buttered for him.Usually he said nothing,but once I heard him say,“I love you very much,EdithI would love more if you buttered my bread on both sides.”He read the paper all through breakfast.Two knocks on the table meant “I am r
7、eady for my tea.”If a single knock followed that meant,“More bread,please.”After breakfast he said,“Boots.”The paper was spread(展开) for him over the back of an arm chair.Yesterdays paper was put on the chair for his feet,and his boots were brought to him,freshly cleaned.He read standing at the same
8、time putting on his boots.With one boot finished he said,“Bus.”At that point one of the girls went outside to the garden gate and waited there.Her job was to stop a bus when it came.It came early sometimes and it had to wait for my father.“Overcoat,hat.”One of my sisters had already brushed his over
9、coat.Now she held it open for him.Another girl came with his hat,nicely brushed.“Handkerchief,pipe(烟斗)”They were brought and put,with his tobacco(烟草),into his pocket.He looked out of the window and said either “Walking stick” or “Umbrella”It was handed to him.Ready now,he was still reading the paper
10、.He didnt put it down until he heard the shout “Bus coming!” Then he kissed my mother and went out.The girls breathed freely.How lucky a man was to have a wife and five daughters at home!【语篇解读】本文讲一个幸福的男人在早上由他的五个女儿和妻子服侍的故事。6When the father made the first knock,he meant Ahe had begun to read the morni
11、ng newspaperBhe was made to feel sad by the “Deaths” newsChe would start to read the other parts of the paperDhis breakfast should beginD细节理解题。根据第三段第二句“then he knocked once on the table.One of my sisters brought his bread,already buttered for him”可知答案为D。7What does “Edith” mean?AA kind of bread.BOne
12、of the writers sisters.CThe writer.DThe writers mother.B推理判断题。根据第三段“One of my sisters. I love you very much,Edith.I would love more if you buttered my bread on both sides”可知Edith也是作者的父亲的一个女儿的名字。8All the daughters were quite busy in the morning because Atheir father never helped themBtheir father alw
13、ays gave different instructions at the same timeCeach of them had to start and finish her job just on timeDthey were not clever or quick enough to do their jobsC推理判断题。文中描写出了五个女儿早上的忙碌,他们的父亲总是不停地让她们做事,而且他的命令只限于几个单词,甚至动作,所以应该选择C。9What was the fathers favorite?AReading newspapers.BHaving bread buttered
14、on both sides.CGiving instructions.DBeing clean and tidy.A推理判断题。根据第三段最后一句“He read the paper all through breakfast”以及早饭以后直到上车还在看报纸可知他很喜欢看报纸,因此应该选择A。10From the story we may see that Athe father was so lazy that he hardly did anythingBthe father was the “centre” of the familyCEvery girl in the family w
15、as afraid to do wrong because they didnt know clearly enough what to doDThe father was hated by all his daughtersB推理判断题。看过全文我们知道整个早上他家里所有的人都在为他服务,由此可以看出他的家是以他为中心的,因此应该选择B。BIt was already dark when an old man came to a small town.He found an inn and wanted to stay there for the night.After he had gon
16、e to his room,the owner said to his wife,“Look at his bag,dear.Im sure there are lots of valuable things in it.I want to steal it when he is asleep.”“No,no,” said the woman.“He must look for his bag tomorrow morning.Then hell take you before the judge.”They thought and at last the woman had an idea.
17、“We have forgetful grass,” said the woman,“Why not put some into his food?If he has the food,he will forget to take his bag away.”“How clever you are!” said the owner,“Dont forget it when you prepare supper for him.”The old man had the food with the forgetful grass and went to bed.The next morning,w
18、hen the owner got up,he found the door was open and the old man had left with his bag.He woke his wife up and said angrily,“What a fool!Your forgetful grass isnt useful at all.”“No,no,” said the woman.“I dont think so.He must forget something.”“Oh,Ive remembered!”The owner cried out suddenly,“He for
19、got.”【语篇解读】本文讲述了一对贪财的夫妻为了占有一个老头的背袋,在他的饭里放了“遗忘草”,结果反害了自己的故事。11The old man came to the inn Ain the morning Bin the afternoonCin the eveningDat nightC细节理解题。根据文章第一段第一句“It was already dark when an old man came to a small town”可推知答案为C。12The owner and his wife wanted to Aget the mans bagBsteal the mans mon
20、eyCmake the man pay them moreDhide the mans bagA细节理解题。根据文章第一段最后一句“I want to steal it when he is asleep”可推知答案为A。13The owner and his wife put the forgetful grass into the food because Athe old man always forgot somethingBthey wanted to make the food betterCthey hoped the old man would leave the bag in
21、 the innDthey wanted to know if the grass was usefulC细节理解题。根据文章第二段倒数第三句妻子所说的话“If he has the food, he will forget to take his bag away”可推知答案为C。14According to the passage the old man forgot Ato take his bag awayBto tell the owner when he leftCto close the door when he went to sleepDto pay them the inn
22、 moneyD推理判断题。根据文章倒数第三段的描述:第二天早晨,房门开着,老头及他的背袋已经不见了,也就是说,老头没付住宿费,从而可推知答案为D。15Which of the following statements is TRUEaccording to the passage?ABoth the owner and his wife were clever.BThe owner of the inn got nothing from the old man.CThe old man left the inn without his bag.DThe woman forgot to put
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-420164.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019_2020学年高中语文第一单元第1课林黛玉进贾府课件新人教版必修3.ppt
