2020-2021学年译林版英语选修11单元综合测评 1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年译林版英语选修11单元综合测评 WORD版含解析 2020 2021 学年 译林版 英语 选修 11 单元 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合测评(一)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AI was stopped at a red light only a mile or so from my goal of my brothers house.We were planning to drive down together to North Carolina to be with my father who was badly ill.As I waited at the stoplight experiencing this for
2、ced slowdown,I noticed Sharpers Florist over to the left.It was the same place where I had experienced many thingsfloods of memories went through my mind as the light seemed a blessing.I noticed the wine store straight ahead where my father and I had been many times before,picking out the beer of th
3、e week.We both liked German beer.The light finally became green and I made my left turn and drove through the poor,section of our hometown.I remembered how each Thanksgiving my family would be together.I also remembered how my father would take some time out of each Thanksgiving to make sure there w
4、as no one hungry in the neighborhoods surrounding where we lived.I can remember as a young boy going with him to deliver some food.I was scared.I had never been into this part of town this deeply before.My father seemed unfazed(泰然自若的)and went about his business.The people we went to help seemed to k
5、now him and gratefully accepted what he came to offer.My father seemed able to give away the food in a way that honored those he was giving to.This was not an arrogant act.He would stop at each place and talk a little,which I can remember totally pissing me off(厌烦)I wanted to get the hell out of the
6、re.My father wanted to be sure everyone had food.If there were people he found who didnt have food,he would take time to go back and get more.Thats the kind of man he was.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者主要回忆了病重的父亲在年轻时所做的善事:在感恩节帮助穷人。1When the father was ill,he .Alived in North CarolinaBgave away food to the poorCca
7、me to help the poor in his hometownDstayed at the home of the authors brother【解析】细节理解题。根据第一段的第二句“We were planning to drive down together to North Carolina to be with my father who was badly ill.”可知,作者父亲病重时住在North Carolina。【答案】A2The author mentions the wine store to tell us .Athe same taste as his fa
8、therBthe life in his childhoodCthe experience with his fatherDthe birthplace of his father【解析】推理判断题。根据第二段的第二句“It was the same place where I had experienced many thingsfloods of memories went through my mind as the light seemed a blessing.”可推知,附近的售酒商店唤起了作者对与父亲在一起的时光的回忆。【答案】C3The author was afraid of
9、giving away food to the poor probably because .Ahis father didnt stay with him thenBhis father didnt take good care of himChe was unfamiliar with the surroundingsDhe had never met so many poor people【解析】推理判断题。根据第三段的最后一句“I had never been into this part of town this deeply before.”可推知,作者之所以害怕是因为从来没有去过
10、,对这个地方不熟悉。【答案】C4The underlined word“arrogant”in the last paragraph probably means“ ”AangryBproudCcarelessDwild【解析】词义猜测题。根据最后一段的第三句“My father seemed able to give away the food in a way that honored those he was giving to.”和第五句中的“He would stop at each place and talk a little”可推知,作者的父亲在帮助穷人时很谦逊,尊重那些被施舍
11、的人,而不是傲慢的。【答案】BBThe behaviour of a buildings users may be at least as important as its design when it comes to energy use,according to new research from the UK Energy Research Centre(UKERC)The UK promises to reduce its carbon emissions(排放)by 80 percent by 2050,part of which will be achieved by all n
12、ew homes being zerocarbon by 2016.But this report shows that sustainable building design on its ownthough extremely importantis not enough to achieve such reductions:the behaviour of the people using the building has to change too.The study suggests that the ways that people use and live in their ho
13、mes have been largely ignored by existing efforts to improve energy efficiency(效率),which instead focus on architectural and technological developments.“Technology is going to assist but it is not going to do everything,”explains Katy Janda,a UKERC senior researcher,“consumption patterns of building
14、users can defeat the most careful design”In other words,old habits die hard,even in the bestdesigned ecohome.Another part of the problem is information.Households and billpayers dont have the knowledge they need to change their energyuse habits.Without specific information,its hard to estimate the c
15、osts and benefits of making different choices.Feedback(反馈)facilities,like smart meters and energy monitors,could help bridge this information gap by helping people see how changing their behaviour directly affects their energy use;some studies have shown that households can achieve up to 15 percent
16、energy savings using smart meters.Social science research has added a further dimension(方面),suggesting that individuals behaviour in the home can be personal and cannot be predictedwhether people throw open their windows rather than turn down the thermostat(恒温器),for example.Janda argues that educati
17、on is the key.She calls for a focused programme to teach people about buildings and their own behaviour in them.【语篇解读】本文主要介绍了建筑使用者的行为习惯和建筑设计一样重要。5As to energy use,the new research from UKERC stresses the importance of .Athe behaviour of building usersBzerocarbon homesCsustainable building designDthe
18、 reduction of carbon emissions【解析】细节理解题。根据第一段的“The behaviour of a buildings users may be at least as important as its design when it comes to energy use,according to new research from the UK Energy Research Centre(UKERC)”可知UKERC的研究强调建筑使用者的行为。故选A。【答案】A6What are Katy Jandas words mainly about?AThe nec
19、essity of making a careful building design.BThe importance of changing building users habits.CThe variety of consumption patterns of building users.DThe role of technology in improving energy efficiency.【解析】细节理解题。根据第三段的“old habits die hard,even in the bestdesigned ecohome”可知积习难改,旧习惯可能会毁掉最好的建筑设计,故选B。
20、【答案】B7The information gap in energy use .Aaffects the study on energy monitorsBcan be bridged by feedback facilities Cbrings about problems for smart metersDwill be caused by building users old habits【解析】细节理解题。根据第四段的“Feedback(反馈) facilities,like smart meters and energy monitors,could help bridge thi
21、s information gap by helping people see how changing their behaviour directly affects their energy use;some studies have shown that households can achieve up to 15 percent energy savings using smart meters”可知选B。【答案】B8What does the dimension added by social science research suggest?AThe social scienc
22、e research is to be furthered.BThe education programme is under discussion.CThe behaviour preference of building users is similar.DThe behaviour of building users is unpredictable.【解析】细节理解题。根据第五段“.suggesting that individuals behaviour in the home can be personal and cannot be predicted”可知选D。【答案】DCWh
23、en it comes to success in business and success in life,there are few qualities as important as confidence.People naturally have different levels of confidence.Some have a higher level of confidence than others do,but even those whose confidence is lacking can learn to build their level of confidence
24、 and reach their most important goals.Increasing self confidence is one of the most common reasons people give for seeking the help of psychologists and other professionals.One of the many places where a greater level of confidence is useful is in the workplace.We all know how difficult it can be,fo
25、r instance,to ask the boss for a raise.This process can be extremely difficult for those who lack confidence in their own abilities.After all,if you are unsure about your own abilities,how will you ever convince your boss that you deserve more money for the work you do?Even if you are not asking for
26、 that big raise,having plenty of confidence in your abilities is important to success.If you are certain of your abilities,chances are that those around you,whether they are your coworkers,your colleagues or your superiors,will see that confidence,and that will help to assure them that you are the b
27、est at what you do.Being thought of as the person to go to,and being seen as an expert in your chosen field,is naturally very important to success on the job.If you can make yourself the person people go to for guidance and advice,you will help to protect yourself from the ever present danger of dow
28、nsizing(裁员)After all,if you are a recognized expert at the office,you will be regarded as an indispensable member of the team.Having a high level of confidence,after all,does not mean overlooking the places where you could improve.Knowing what you do well and where you need help will help you enjoy
29、increased success and confidence.【语篇解读】文章告诉我们在生活和工作中信心是最重要的。9What is the passage mainly about?AThe influence of confidence on ones life.BThe difference of peoples confidence.CThe importance of confidence to success.DThe judgment on ones confidence.【解析】主旨大意题。从文章第一段的句子“When it comes to success in busi
30、ness and success in life,there are few qualities as important as confidence.”可知这篇文章讲的是自信对成功的重要性。【答案】C10Psychologists and other professionals can offer help to those .Awho dream to be recognized expertsBwho expect to give guidance to othersCwho want to ask the boss for a raiseDwho think their goals a
31、re hard to reach 【解析】细节理解题。从第二段的句子“Increasing self confidence is one of the most common reasons people give for seeking the help of psychologists and other professionals.”可知心理学家和专家可以给缺乏自信的人建议。 【答案】D11What does the underlined word “indispensable” in Paragraph 5 probably mean?AoutgoingBattractiveCimpo
32、rtantDenergetic【解析】词义猜测题。从前面的句子“if you are a recognized expert at the office,”可知如果你被认为是办公室的专家,你就会被认为是团队里面重要的人。indispensable和important意思相近,选C。【答案】C12What message does the author want to convey(传递) in the last paragraph?ATo overlook ones disadvantages.BTo make full use of ones advantages.CTo have grea
33、t confidence in ones abilities.DTo make objective evaluations of ones abilities.【解析】推理判断题。从最后一段的句子“Knowing what you do well and where you need help will help you enjoy increased success and confidence.”可知我们要对自己的自信做出客观的评价。【答案】DDI am Peter Hodes, a volunteer stem cell courier.Since March 2012, Ive don
34、e 89 tripsof those, 51 have been abroad.I have 42 hours to carry stem cells(干细胞) in my little box because Ive got two ice packs and thats how long they last.In all,from the time the stem cells are harvested from a donor(捐献者) to the time they can be implanted in the patient,weve got 72 hours at most.
35、So I am always conscious of time.I had one trip last year where I was caught by a hurricane in America.I picked up the stem cells in Providence,Rhode Island, and was meant to fly to Washington then back to London.But when I arrived at the checkin desk at Providence, the lady on the desk said:“Well,
36、Im really sorry, Ive got some bad news for youthere are no flights from Washington.” So I took my box and put it on the desk and I said:“In this box are some stem cells that are urgently needed for a patientplease, please, youve got to get me back to the United Kingdom.”She just dropped everything.S
37、he arranged for a flight on a small plane to be held for me,rerouted(改道) me through Newark and got me back to the UK even earlier than originally scheduled.For this courier job, youre consciously aware that in that box youve got something that is potentially going to save somebodys life.【语篇解读】本文是一篇记
38、叙文。大家都知道,医生是救死扶伤的典范,作者虽然不是医生,但他的工作也与很多人的性命息息相关,大家快来读一读文章,了解一下他的工作吧!13Which of the following can replace the underlined word “courier” in Paragraph 1?AproviderBdelivery manCcollectorDmedical doctor【解析】词义猜测题。根据画线单词后的Ive done 89 trips以及.from the time the stem cells are harvested from a donor to the tim
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
外研社版初中英语新版7上电子课本(无水印).pdf
