分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2022版新高考英语一轮复习课时提能练:23 (重要)国际组织与社会公益机构 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:421785
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:124KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版新高考英语一轮复习课时提能练:23 重要国际组织与社会公益机构 WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 23 重要 国际组织 社会 公益 机构 WORD 解析
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(二十三).阅读理解A(2020石家庄市阶段性训练)Being the worlds most trusted volunteer organization, IVHQ (International Volunteer Headquarters) offers volunteer programs in more than 50 destinations. Here are a few of them.Marine Conservation Volunteer ProgramVolunteers of this program work in Quee

    2、nsland, Australia.You will join conservation efforts like collecting sea rubbish.Requirements:Volunteers need to be 18 years old and over.Be able to swim. Speak fluent English. Present a police check.Have travel insurance. Complete our free predeparture training.Fees: 1 week $1,010, 2 weeks $2,020,

    3、3 weeks $2,980Shriners Hospitals for Children ProgramVolunteers in Shriners Hospitals for Children in Honolulu,Hawaii need to pick up patients,deliver supplies and tutor patients.Requirements: Volunteers must be at least 16 years old. Be available to volunteer two hours per week for at least five mo

    4、nths.Agree to a police check and a drug test. We offer free training upon your arrival.Fees:No fees are needed.Youth Support Volunteer ProgramVolunteers are placed in community centers of New Orleans,Louisiana, USA to provide tutoring and positive activities for the youth. You can also help organiza

    5、tions by beautifying spaces,reorganizing classrooms and preparing materials.Requirements:Volunteers need to be 18 years old and over.Have travel insurance and provide a police check.The training fee is included in the program fee.Fees:1 week $520, 2 weeks $825, 3 weeks $1,125Preschool English Progra

    6、mVolunteers working in Cusco, Peru will teach English in preschools with younger children of four to five years old.Requirements:18 years old and over. No previous teaching experience is required, but a basic understanding of Spanish is required. The emergency contact, police check and resume (个人简历)

    7、 are required. Training will be conducted online for free.Fees:1 week $320, 2 weeks $550, 3 weeks $735【语篇解读】本文介绍了国际志愿者总部(International Volunteer Headquarters)的四个志愿者服务项目的招募信息。1Which program suits a 17yearold volunteer?AMarine Conservation Volunteer Program.BShriners Hospitals for Children Program.CYo

    8、uth Support Volunteer Program.DPreschool English Program.B细节理解题。根据Shriners Hospitals for Children Program部分中的“Volunteers must be at least 16 years old.”可知,Shriners Hospitals for Children Program适合17岁的志愿者,故选B。2What should the volunteers do in Youth Support Volunteer Program?ACollect sea rubbish.BPick

    9、 up and tutor patients.CReorganize classrooms.DTeach the English language.C细节理解题。根据Youth Support Volunteer Program部分中的“You can also help organizations by beautifying spaces,reorganizing classrooms and preparing materials.”可知,在这个项目中,志愿者可以帮助重新安排教室,故选C。3What is required for the programs in Australia an

    10、d Peru?AA police check.BThe travel insurance.CA drug test.DThe emergency contact.A细节理解题。根据题干关键词Australia and Peru定位到Marine Conservation Volunteer Program部分中的“Present a police check”和Preschool English Program部分中的“The emergency contact,police check and resume(个人简历) are required.”,由此可知,两个项目都需要无犯罪记录证明,故

    11、选A。BA simple project to help a family in need stopped Luke Mickelson in his tracks. In 2012, he and his family were inspired to build and donate a bunk bed, one bed on top of the other,after learning there were local children who slept on the floor. Shocked to discover how widespread this need was i

    12、n his community, Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace,a nonprofit that builds and delivers beds to children in need.Born and raised in Idaho, Mickelson, now 41,had a thriving career. He coached his kids sports teams and fished in the nearby river. But when he met children who were sleeping on t

    13、he floor,his peaceful life changed course.Using safety guidelines and his daughters bunk bed as a model, Mickelson started buying wood and supplies to build beds with his own money. He recruited friends and family members to help around the holidays. As the word spread, interest and involvement from

    14、 his and other communities floodedalong with Mickelsons bunk bed output. “That first project, we built 11 bunk beds in my garage,” he said. “The next year, we did 15.Then it doubled every year. In 2017, we built 612 bunk beds.”With the motto “No kid sleeps on the floor in our town”,the nonprofit and

    15、 its more than 65 branches have built and delivered more than 1,500 free beds to children across America.But along with the rapid growth, Mickelson was faced with a tough choice:advancing his career or his nonprofit. He chose the latter and went from making “great money to zero money”. Hes never loo

    16、ked back. “I found that the need I have isnt financial,”he said. “The need I have is seeing the joy on kids faces,knowing that I can make a difference.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。Mickelson为了让自己社区的无床可睡的孩子们能够有床睡觉,成立了一个公益组织“Sleep in Heavenly Peace”。4Why did Mickelson set up Sleep in Heavenly Peace?A.To help the po

    17、or children.BTo make a big fortune.CTo inspire his community.DTo get more donations.A细节理解题。根据文章的第一段,尤其是最后一句中的“Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace,a nonprofit that builds and delivers beds to children in need.”可知,Mickelson创建这个非营利组织是为了帮助贫困儿童。5What do we know about Luke Mickelson?AHe had his own

    18、fish farm.BHe changed his career from time to time.CHe used to sleep on the floor when he was a kid.DHe originally had a relaxing and pleasant life.D推理判断题。根据文章的第二段,尤其是最后一句“But when he met children who were sleeping on the floor,his peaceful life changed course.”可推知,Mickelson一开始过着轻松、舒适的生活。6How did ot

    19、her people react to Mickelsons project?AThey showed little interest in it.BThey were supportive and involved in it.CThey were doubtful about the safety of the bunk bed.DThey volunteered to buy beds with their own money.B细节理解题。根据第三段中的“He recruited friends and family members to help around the holiday

    20、s.As the word spread,interest and involvement from his and other communities flooded”可知,Mickelson的朋友和其他家庭成员都来帮忙,随着消息的传播,更多人参与进来,由此可知,人们对Mickelson创建的这个组织非常支持,并且积极参与。7What is Mickelsons attitude to the nonprofit?AAmbiguous.BDefensive.CCautious.DPositive.D推理推断题。根据文章最后一段,尤其是“The need I have. make a diff

    21、erence.”可知,Mickelson想要看到孩子们脸上的喜悦,他知道他在做一些有影响的事;由此可推知,他对这个组织持积极的态度。C(2020江西省重点高中盟校联考)In the remote mountains of South Korea, about as far away as one can get from the countrys hightech cities,teenage Internet addicts are turning up for a 12day boot camp.Kyle Wons addiction is out of control. He spend

    22、s 10 hours a day on the Internet. Now Kyles smartphone is taken away.“Im really worried because I wont have my phone for 12 days but I trust other things will fill my time,” he said. The teachers here do what they can to get them socializing again;for many,the only friends they have had are online.

    23、“I have relationships on the Internet and a real distance has grown with my reallife friends and I know its not good,” Kyle said. The teachers show them other possibilities and bring back dreams and hopes that have been buried by their addictions. “We teach them methods of selfmanaging their desire

    24、to use the Internet so they can continue to use them when they go back home,” Shim Yongchool,a teacher here, said. After just two days Kyle said it was helping. Hes set a good example to others though he hasnt reached the goal completely.South Korean psychiatrists (精神病学家) are urging more actions as

    25、they are finding evidence that too much screen time is a barrier to the developing minds. Professor Kang Seak Young from Dankook University said the addiction was damaging critical thinking.“It affects the frontal lobes (额叶) which are important for critical analysis,” Professor Kang said. “Reading a

    26、 book while guessing what happens in the story next shows activity in frontal lobes but playing popular computer games for a long time shows no activity.”South Korea is one of the most wired nations on Earth, but it does have a cost. One in every 10 kids is an addict, so the country is now learning

    27、how to manage its hightech future to avoid more serious consequences.【语篇解读】每10个韩国青少年中就有1个染上网瘾。韩国政府为此建立了戒网瘾训练营,训练营的老师们帮助有网瘾的孩子们重建与现实世界的联系,教给他们合理使用网络的方法。8What do the teachers in the camp teach teenagers to do?ASelfmanage their smartphones.BAttain something beyond the Internet.CMake online friends more

    28、 wisely.DKeep away from electronic products.B推理判断题。根据第二段中的“The teachers here do what they can to get them socializing again”和“The teachers show them other possibilities and bring back dreams and hopes that have been buried by their addictions.”信息可知,这里的老师尽其所能让学生们重新融入社会,向他们展示人生其他的可能性,并让他们意识到被网瘾所埋葬的梦想和

    29、希望。由此推知,这里的老师们帮助孩子们获得网络以外的东西。9Why does the author mention Kyles story?AHe faced the most serious addiction.BHe has succeeded in kicking the addiction.CHes the representative of the addicts.DHe participated in the camp actively.C推理判断题。根据第二段中的“Kyle Wons addiction is out of control.He spends 10 hours a

    30、 day on the Internet.Now Kyles smartphone is taken away.”“After just two days Kyle said it was helping”等信息对Kyle和训练营的介绍可知,作者以Kyle为代表,谈论网瘾青少年在戒网瘾训练营的相关情况。10What does Paragraph 3 intend to tell us?AThe importance of offline reading.BThe effects of frontal lobes on thinking.CThe popularity of kids Inter

    31、net games.DThe harm of Internet addiction to brains.D段落大意题。第三段主要谈到了韩国精神病学家呼吁采取更多行动,因为他们发现,用电脑的时间过长阻碍大脑的发育,这种上瘾会影响大脑额叶,损害批判性思维。由此推知该题应选D。11Which saying can explain the underlined sentence in the last paragraph?AThere are two sides to every coin.BNo pain,no gain.CIts good to learn at another mans cost

    32、.DPrevention is better than cure.A句意理解题。根据画线句“South Korea is one of the most wired nations on Earth,but it does have a cost”和其后的“One in every 10 kids is an addict”可知,韩国是世界上网络最发达的国家之一,但这也是有“代价”的,网络的普遍导致韩国十分之一的孩子网络上瘾。因此画线句应表明了事物都有两面性,有利亦有弊。故A项There are two sides to every coin“凡事都有两面性”正确。No pain,no gai

    33、n“不劳无获”;Its good to learn at another mans cost“前车之覆,后车之鉴”;Prevention is better than cure“预防胜于治疗”。.阅读七选五(2020浙江省金华十校模拟)There are many kinds of book clubs where members discuss a different book every month. What about dinner clubs, where people get together once a month or four times a year to make an

    34、d eat dinner? In the dinner club that I joined, the hostess of the dinner club would prepare a big dinner first. 1 This was the beginning of our dinner club.There are two variations of dinner clubs. One has a group of people who try a different restaurant once a month. 2 When they all meet, they ord

    35、er and share different dishes. This is a great idea, especially if you live in a big city where there are hundreds of different restaurants. 3 One way is to have the hostess for the month decide on a type of food. The hostess is responsible for cooking the entrees. The other members make different c

    36、ourses at home, like salad and dessert, and bring them to the dinner club. For an even more exciting and interactive type of dinner clubs, the entire group comes together in the hostess kitchen. 4 In this way the members of the group learn about not only different types of food, but also different m

    37、ethods of cooking.The great thing about a dinner club is that it serves in many different ways. You can make the dinner club even more special one month by inviting partners. 5 A stayathome mother can get a couple of other stayathome mothers together and start a childrens lunch club. If you have a g

    38、roup of friends that love to get together and experiment with different types of food, the possibilities are endless!AThey prepare the entire meal in a group effort.BUsually one member decides on the restaurant.CThen the members would begin discussing the food.DThey are likeminded people with simila

    39、r education level.EThe second kind of dinner clubs has many different forms.FIt offers regular wellorganized social events in selected places.GCouples can get together for some food and great conversations.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要讲述了饮食俱乐部的组织方式以及给人们带来的好处。1C考查细节支撑。根据前文中的“the hostess of the dinner club would

    40、prepare a big dinner first”及后文中的“This was the beginning of our dinner club.”可知,主持人先将饭菜准备好,然后俱乐部的成员们开始品评这些食物,这是饮食俱乐部活动的开始。故选C。2B考查细节支撑。根据前文中的“a group of people who try a different restaurant once a month”可知,这里讲述的是在餐馆里面举办饮食聚会,再结合后文中的“When they all meet”可知,空处所填的内容需要表明怎样选择餐馆,故选B。3E考查段落主旨。根据第二段第一句“There

    41、are two variations of dinner clubs.”以及第二句中的“One has”可知,第三段讲述的是饮食俱乐部举办的第二种方式,故选E。4A考查细节支撑。根据前文中的“the entire group comes together in the hostess kitchen”及后文中的“learn about not only different types of food,but also different methods of cooking”可知,空处所填的内容需要表明俱乐部成员聚集到厨房后该做什么才能既可以了解不同的食物又可以学习做饭菜的方法,故选A。5G考查细节支撑。根据前文中的“by inviting partners”以及后文所举的例子“get a couple of other stayathome mothers together” 可知,该空所填的内容需要表明邀请俱乐部伙伴之后该如何做,这样才能与该空后所举的例子联系起来,故选G。- 8 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版新高考英语一轮复习课时提能练:23 (重要)国际组织与社会公益机构 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421785.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1