分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2022版新高考英语一轮总复习提能练(十九) 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:421874
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:74.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版新高考英语一轮总复习提能练十九必修4UNIT 4BODY LANGUAGE WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 提能练 十九 必修 UNIT BODY WORD 解析
    资源描述:

    1、高考提能练(十九)必修4Unit 4Body language.阅读理解A(2020安徽省部分重点中学高三联考)Remember Vitaminwaters “ free of rolling screens for a year” challenge that people to be free from smart phones for a whole year will win $100,000? Well, Elana Mugdan,a New York woman, has been into it for eight months, and just four months awa

    2、y from claiming the grand prize.Vitaminwater made news headlines last December when it announced its unique challenge. Thousands of people applied to be chosen as the perfect candidate to spend a year without touching their smart phones, but in the end, the only person who got to try and survived fo

    3、r an entire year without a handheld smart phone was Elana Mugdan, a 29yearold fiction writer from Queens, New York. Eight months into the challenge, she claims,it has been a free and eyeopening experience that shows her just how dependent she becomes on her smart phone. Even though there are times w

    4、hen she misses her handheld smart phone, she plans to go on living without it even after the challenge ends,because she really doesnt want to go back to days when she overused it, wasted time, stayed up all hours of the night on it,and was obsessed_with social media.But not having access to her smar

    5、t phone really made certain situations a lot harder than she could have imagined them before.“Many people did me a favor. However, once, I almost get stranded (被滞留的) in the SeaTac Airport because the phone number Id written down was wrong, and I had no way of referrng to the right one, no way of cal

    6、ling a cab, and no one in the state who could help me,” the young writer said.Another time, her cars “ check engine” light turned on while she was driving in an unfamiliar area at night. She couldnt use her phones GPS, or even check what the light meant online or find a nearby car repair shop. But s

    7、he learned to overcome these situations. And now she claims the last eight months of phonefree life have been one of the best adventures of her life and that shell keep it for another four months.语篇解读本文是一篇记叙文。讲述了Elana Mugdan在参加Vitaminwater发起的一年不用手机的挑战过程中,所遇到的困难及其感受。1Whats the challenge “ free of rol

    8、ling screens for a year”?APeople free from smart phones can live a richer life.BPeople living a telephonefree life can be awarded money every year.CPeople living without computers for a year will win a grand prize.DPeople spending a year free from smart phones will get a reward.D考查细节理解。根据第一段第一句中的“ch

    9、allenge that people to be free from smart phones for a whole year will win $100 ,000?”可知,这个挑战要求参加者一年内不使用手机,参加者完成挑战后可以获得奖金。故选D。2Which phrase can replace the underlined part “obsessed with” in paragraph 2?Asatisfied withBaccustomed toCaddicted to Dpopular withC考查词义猜测。根据第二段画线短语所在句中的“she really doesnt w

    10、ant to go back to days when she overused it,wasted time, stayed up all hours of the night on it”可知,Elana Mugdan曾经过度使用手机,浪费了时间,并且还熬夜玩手机。此处与上文内容相衔接,由此可以推测出,此处表示她当时对社交媒体非常迷恋,即上瘾。故选C。3What does Elana Mugdan mainly want to express in Paragraph 3?AIts fantastic to have someone to help her all the way.BIts

    11、 unimaginable to lose her phone number on the way.CIts unnecessary to refer to information with a smart phone.DIts difficult to get out of the trouble without a smart phone.D考查推理判断。根据第三段第一句“But not having access to her smart phone really made certain situations a lot harder than she could have imagi

    12、ned them before”以及本段所列举的事例可知,Elana Mugdan在第三段想告诉我们,没有手机很难摆脱困境。故选D。4What can we learn about Elana Mugdan?AShe couldnt live without a smart phone.BShe finds no one can help her in the adventure.CShe has not won the grand $ 100,000 prize yet.DShe used to use her smart phone to write fiction.C考查细节理解。根据第

    13、四段最后一句中的“shell keep it for another four months”可知,Elana Mugdan还要继续四个月的挑战,由此可知她还没有获得奖金。故选C。B(2020普通高等学校招生全国统一考试模拟)Heads up! Across the country, sports injuries are a safety concern for young athletes. Now, the American Medical Association (AMA) has a new set of guidelines aimed at protecting players

    14、from the danger of concussionsserious injuries caused by a blow to the head.“By raising awareness of the serious risks associated with concussions and ensuring that the appropriate guidelines are in place, we can reduce the number of young athletes who may return to the game too soon, which can put

    15、their health at further risk,” said AMA Board Member Jack Resneck Jr.,M.D.,in a statement.The policy recommends that young athletes who may have a concussion be taken off the field as soon as possible. Then, they are only to return to their sport with a doctors written approval.The policy also sets

    16、agespecific rules for health care professionals and athletic organizations in evaluating and caring for athletes who have concussions.According to the Centers for Disease Control and Prevention(CDC) ,a concussion is a type of traumatic (创伤的) brain injury caused by a bump, blow, or jolt to the head o

    17、r hit to the body that causes the head and brain to move rapidly back and forth.This type of movement can cause the brain to bounce around or twist inside the skull (颅骨). It can damage brain cells and create chemical changes in the brain.The CDC says that between 1.6 million and 3.8 million traumati

    18、c brain injuries caused by sports and recreationrelated activities occur in the U. S. every year. A study from the Center for Injury Research and Policy showed that as many as 40% of high school athletes return to playing before they should. The AMAs new guidelines should help to bring those numbers

    19、 down.语篇解读本文是一篇说明文。美国医学会制定了一套旨在保护运动员免受脑震荡危险的指导方针。5Why does the AMA set the new guidelines?ATo raise safety standards of sports.BTo protect athletes from concussions.CTo set rules for health care evaluation.DTo help players return to the game quickly.B考查细节理解。根据第一段中的“the American Medical Association(A

    20、MA)has a new set of guidelines aimed at protecting players from the danger of concussions”可知,美国医学会制定新的指导方针是为了保护运动员免受脑震荡危险。6What should young athletes who may have a concussion do?AAvoid using the head.BLeave the field forever.CGet treatment in time.DSwitch to another sport.C考查推理判断。根据第三段中的“The policy

    21、 recommends that young athletes who may have a concussion be taken off the field as soon as possible. Then,they are only to return to their sport with a doctors written approval”可知,可能有脑震荡的年轻运动员应该尽快离开赛场,并且只有在拥有医生的书面批准后他们才能返回赛场参加体育运动,故可推知他们应该接受及时的治疗。7What is paragraph 4 mainly about?AWhat a concussion

    22、 is.BWhat causes damage to brain cells.CHow the CDC works.DHow a concussion can be prevented.A考查段落大意。根据第四段的内容,尤其是“a concussion is a type of traumatic(创伤的).back and forth”可知,本段主要介绍了脑震荡是一种由头部的撞击、重击、震动或身体撞击造成的脑部创伤。故选A。8Which of the following is the best title for the text?ARules for Safer PlayBSports I

    23、njuries in the US.CAdvice to AthletesDNew Policies for DoctorsA考查标题判断。通读全文,尤其是第一段中的“the American Medical Association(AMA)has a new set of guidelines aimed at protecting players from the danger of concussions”可知,本文主要介绍美国医学会制定了旨在保护运动员免受脑震荡危险的指导方针,故A项作本文标题最佳。.完形填空(2020烟台市高考诊断性测试)My twin sister,Dawn,bor

    24、n with cerebral palsy(脑瘫),has to wear braces(背带)on her legs and walk with the help of a stick,often causing people to_1_and point.As Dawn was the only “different” child in our neighborhood,we were constantly picked on.We never had any friends because of her condition.I began to _2_Dawn and was embar

    25、rassed to be seen with her.So I did everything to get her into trouble to_3_her being born mentally and physically disabled.When I turned twelve,my mother was so displeased with my behavior.She figured I was_4_enough to know better.One day she threw me in my bedroom and gave me a thick yellow book.W

    26、hat I saw in that book_5_the way I viewed my disabled sister.There were many baby_6_of Dawn and me dressed alike,the only_7_:I looked small and peaceful while Dawn was hooked up to tubes and needles and machines.If you looked closely,you could see the_8_in her eyes though she was always smiling.One

    27、picture stood out:we were_9_each other.The words below read,“Im so happy to have a twin sister,Netti.The doctors make me cry.She makes me_10_” Looking back,I realized how_11_I had been!I had never put myself in Dawns shoes!Feeling_12_,I cried myself to sleep.Later,Dawn came to wake me up for dinner.

    28、I kissed her and hugged her_13_like in the picture.From then on,I was Dawns_14_No one was going to hurt her for any reason.We are_15_I am the other half of her and she is my world.语篇解读本文是一篇记叙文,讲述了作者对脑瘫的双胞胎姐姐态度的转变。1A.complainBwanderCstareDenvyC根据上下文推测,作者的姐姐患有脑瘫,需要借助拐杖行走,经常会有人盯着她看(stare)并指指点点。2A.hate

    29、Bpity Cdisturb DwarnA根据上文可知,因为姐姐患有脑瘫,作者她们交不到任何朋友,所以作者开始讨厌(hate)姐姐。3A.put up with Bmake use ofCkeep track of Dget back atD因为作者讨厌姐姐,所以她竭尽所能地去报复姐姐。get back at sb.“向某人报复”符合语境。put up with“容忍,忍受”;make use of “利用”;keep track of“与保持联系”。4A.patient Bold Cclever DconfidentB当作者十二岁时,妈妈对其行为非常不满,她认为作者年龄足够大,能知道是非。故

    30、选old。5A.formed Bchanged Cexplained DconfirmedB由上下文可知,妈妈给作者的那本厚厚的书饱含姐姐的深情,从而改变了作者对残疾姐姐的看法。6A.pictures Bclothes Ctoys DstoriesA由下文中的“One picture stood out”可知选A。7A.problem BspotlightCsimilarity DdifferenceD由下文给出的对比可知,作者和姐姐唯一不同之处(difference)是:作者看起来很小和安静,而姐姐被接上了管子、针管和医疗机器。8A.courage BdisappointmentCpain

    31、DconcernC由后面的转折(虽然她总是微笑)可推知,你仔细看的话可以看出她眼里的痛苦(pain)。因为姐姐正在治疗,所以会疼痛。9A.hugging BsupportingCcomforting DpraisingA根据下文中的“hugged her_like in the picture”可知选A。10A.improve BthinkClaugh DsurviveC由语境可知,空处与cry对应,故选C。11A.rude BselfishCresponsible DinnocentB回首过去作者对姐姐的种种不好,作者意识到自己非常的自私。下文的“I had never put myself

    32、 in Dawns shoes”也是提示。selfish“自私的”。12A.helpless BunhappyCdesperate DashamedD作者此时幡然悔悟,此前对姐姐太无情,所以感到非常羞愧(ashamed)。13A.politely Bseriously Ctightly DpurposelyC作者亲吻了姐姐并且像照片里一样紧紧地拥抱了姐姐。14A.protector BassistantCeducator DconsultantA由下文作者提到的不让任何人以任何理由去伤害姐姐可知,作者成了姐姐的保护人(protector)。15A.irreplaceable Bundefeat

    33、ableCunimaginable DinseparableD由下文提到的作者是姐姐的另一半,姐姐是作者的世界可知,作者和姐姐是不可分离的(inseparable)。. 语法填空(2020太原市高三年级模拟试题一)As to garlic and raw onion,you might want to avoid their aftereffects,but many of these 1._(positive) unfriendly foods are good for you.In fact,the smell on your breath are immediate and can la

    34、st for hours.The reason is that garlic and onions contain something that is very smelly and can contribute 2._ bad breath.As the foods are digested,the special oils they contain 3._(absorb) into your bloodstream and you breathe 4._(they) out until the foods are removed from your body.Despite all thi

    35、s,you should eat them.Those who add garlic and onions to food need 5._(little) salt than those who do not.So its 6._ healthier alternative,says Rebecca Valle,a dietitian at Alfred Hospital in Melbourne,Australia.“Garlic and onions can also protect against many 7._(disease) and promote good health,”

    36、she said.So how do you enjoy them without 8._(offend) everyone around you?Eating less of the garlic and onion and drinking plenty of water works.Drinking milk also helps reduce the things 9._ cause bad breath.Chewing gum,sucking on a mint or sipping peppermint tea will also help.But remember 10._(se

    37、e) your doctor if your bad breath continues.语篇解读本文是一篇说明文。主要介绍了吃大蒜及洋葱的好处,以及去除吃它们之后所留下的难闻的味道的方法。1解析:考查词性转换。修饰形容词“unfriendly”要用副词,故填positively,意为“真的,确实”。答案:positively2解析:考查固定搭配。contribute to为固定搭配,意为“促成,造成”,符合语境。答案:to3解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。根据句意并分析句子结构可知,主语the special oils与absorb之间为被动关系,应用被动语态,又由从句所用的一般现在时可

    38、知,此处也应用一般现在时;又主语为复数形式,故填are absorbed。be absorbed into.意为“被吸收进”。答案:are absorbed4解析:考查代词。作动词“breathe”的宾语要用人称代词的宾格形式,故填them。答案:them5解析:考查比较级。根据本句中的“than”和语境可知,此处要用little的比较级形式,表示“需要较少的盐”。答案:less6解析:考查冠词。此处泛指“一种较健康的选择”,且healthier的发音以辅音音素开头,故要用不定冠词a。答案:a7解析:考查名词的单复数。此处表示“大蒜和洋葱也能够预防许多疾病”,空前有many修饰,故此处dise

    39、ase是可数名词,应用其复数形式。答案:diseases8解析:考查动名词。本句中without是介词,后面一般接名词、代词或动名词作宾语,故此处填offend的动名词形式offending。答案:offending9解析:考查关系代词。分析句子结构可知,此处引导限制性定语从句,且在从句中作主语,先行词是“the things”,指物,故应用关系代词that/which引导该定语从句。答案:that/which10解析:考查动词不定式。该句表示“但是如果你的口臭继续存在,记得去看医生”,remember to do sth.意为“记得去做某事”,符合句意,故空处填动词不定式。答案:to see9

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版新高考英语一轮总复习提能练(十九) 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421874.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1