优化方案高考英语二轮总复习——讲义练习(全国卷Ⅱ):第2部分 题型专题突破 专题一第五讲跟踪训练 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 优化方案高考英语二轮总复习讲义练习全国卷:第2部分 题型专题突破 专题一第五讲跟踪训练 WORD版含答案 优化 方案 高考 英语 二轮 复习 讲义 练习 全国卷 部分 题型 专题 突破 第五
- 资源描述:
-
1、A(2015云南昆明三中高三诊断)Its a safe bet that a robot made your car and your computer.Pretty soon,they could be making your bed and breakfast too.Increasingly,engineers are saying that robots are going to move out of research departments and into your home.Companies including Sony and General Electric are wo
2、rking on designs for small robots.Products like the Roomba,a robot that can clean floors,are flying off the shelves.Whats behind this new robot revolution? Its partly a matter of technology.Devices that can recognize and respond to a human voice have been developed so people can find robots with suc
3、h function in the market.There are now a few different ways for robots to move around.They can walk,crawl(爬行) or ride on wheels.Robots are being made smaller and smaller.They are also becoming more and more energyefficient.A bigger part of the story is on the demand side.From the day the television
4、remote control was invented,people around the world have searched for new ways to be lazy.Take into consideration that more and more people can afford robots,and the time seems ripe to introduce robots to the average family. To be sure,robots that walk on two legs and talk like people are still a lo
5、ng way off.However,robots that do basic housework such as cleaning or gardening are sure to come out soon.One thing is certainwhen these robots do come into our homes,it will change things forever.【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了机器人的最新发展动态。1What is already on sale according to the passage?AA robot that can make
6、 your bed.BA robot that can do gardening.CA robot that can walk on two legs and talk like people.DA robot that can recognize and respond to a human voice.解析:选D。细节理解题。根据第一段第二句可排除A项;根据最后一段第一、二句可排除B、C两项;根据第三段中的“Devices that can recognize and respond to a human voice have been developed.in the market.”可
7、知D项正确。2What does the 4th paragraph mainly talk about?AThe public will be particular about robots.BIt is too early for robots to be sold to ordinary families.CRight now robots are too expensive for ordinary families.DThe demand also contributes to the new robot revolution.解析:选D。段落大意题。根据文章第四段的内容可知,该段主
8、要介绍的是消费者的购买力和需求对机器人发展的推动作用。故选D。3Which of the following best shows the structure of the passage?解析:选B。文章结构题。第一段引入话题;第二段介绍了机器人的发展趋势;第三、四段分别从科技的角度和消费者的需求和购买力的角度分析了机器人变革的幕后因素;最后一段则侧重于作者的预测。BAccording to a new US study,couples who expect their children to look after them in old age should hope they have
9、daughters because daughters are twice as attentive as sons overall. The research by Angelina Grigoryeva,from Princeton University,found that,while women provide as much care for their elderly parents as they can manage,men do as little as they can get away with and often leave it to female family me
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422073.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
