2022版高三英语人教版一轮总复习培优练:选择性必修第四册 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高三英语人教版一轮总复习培优练:选择性必修第四册 UNIT 4SHARING WORD版含解析 2022 版高三 英语
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点正话反说一、多样表达1缺席:absence 在场:presence2丰富:abundance 缺乏:lack3接受:accept 拒绝:refuse4活着的:alive 死的:dead5承认:admit 否认:deny6反对:be against 支持:be for7不同的:different 相同的:same; alike8分开:apart 一起:together9允许:allow 禁止:forbid10使烦恼:annoy 使满意:satisfy11同意:agree 不同意:disagree, refuse12人工的:artificial 自然的:natura
2、l13攻击:attack 防守:defend14噩运:bad luck 好运:fortune, good luck15仔细的:careful 粗心的:careless16复杂的:complicated 简单的:simple17空的:empty 满的:full18干燥的:dry 潮湿的:wet, humid19昂贵的:expensive 便宜的:cheap20慷慨的:generous 吝啬的:mean二、佳句观摩1Aunt Isabel is generous and gives us a lot of presents.Aunt Isabel is not mean at all and gi
3、ves us a lot of presents.伊沙贝姨妈很大方,给了我们许多礼物。2The demand for an apology was refused.The demand for an apology was not accepted.让对方道歉的要求遭到了拒绝。3I should forbid such a thought to affect me.I should not allow such a thought to affect me.我不能让这种思想影响我。4The aims of the redesign are wideranging but not complic
4、ated.The aims of the redesign are wideranging but simple.重新设计的目的是多方面的,但又是简单的。三、佳句仿写用正话反说替换下列句子中的黑体部分1You cant deny that it seems a very attractive idea.You have_to_admit that it seems a very attractive idea.无可否认那个想法看来很有吸引力。2At first, he was against our arrangement.At first, he was_not_for our arrang
5、ement.起初,他反对我们的安排。3I had a lot of bad luck during the first half of this season.I didnt_have_a_lot_of_good_luck during the first half of this season.上半赛季我一直走背运。 .阅读理解A语篇类型记叙文主题语境人与自我个人经历作者在沙尘暴中勇敢地救出了父亲(2021广州市高三年级阶段考试)Mama and I spend mornings cleaning up the dirt that blows into our house. Mama say
6、s all the dust is due to the drought. The dirt covers everything. It covers our clothes. We have to wash the dishes before each meal. We rarely drive the truck because Papa fears the dust from the road will ruin the motor.When my sister,Faye,and I walk to school we wear kerchiefs over our mouths so
7、we dont breathe in the dirt. On days when the air is so bad that they close the school,we stay at home and help Mama put wet sheets over the windows. But the dirt always finds a way in.Last Sunday,there was no dirt in the air,only bright spring sunshine and a clear blue sky. After lunch,Papa headed
8、out to the field to check on the cattle while I played with Faye in the yard. The temperature suddenly dropped. I looked to the west and saw a huge black cloud of dust. All the birds flew away.“I must warn Papa,” I thought to myself. To avoid her panicking,I gently told Faye to go back inside where
9、she would be safe,and then headed off to the field.The storm hit so fast,and in an instant the day turned into night. By the time I entered the cow field the fine sand was whipping across my face.I screamed for Papa,hoping my voice would lead him back.The dirt and sand stung my skin like a thousand
10、bees.Although I was terrified,I refused to turn back. My dad was stranded and needed my help. Covering my face with one hand,I groped my way toward the truck and opened the door. First I tried turning the trucks lights on and off,hoping that Papa would see them flashing,but the sandstorm let no ligh
11、t escape. Then I pushed the horn again and again,so Papa would hear it. I pushed until I had no more strength in my arms.Suddenly,Papas face appeared at the window. My heart leaped with surprise and relief. He opened the door and climbed onto the seat next to me. He then pulled me into his arms and
12、said,“Oh,Iris,you saved me!”Finally,the wind subsided and the dust began to settle.Dirt was piled up to the window on one side of the truck and halfway up the door on the other. Papa kicked the door,opening it far enough to let us out.Sand and soil drifts were everywhere,but we were safe.文章大意:该文讲述了在
13、一个风沙蔽日的周日午后,作者勇敢地闯入沙尘暴通过闪车灯和按喇叭的方式提醒父亲到车里躲避并最终救出了父亲。1What is the main function of the first two paragraphs?AIt describes a problem the characters must solve.BIt establishes the setting where the story takes place.CIt introduces the characters that are related to the story.DIt explains the motivation
14、s for the characters later actions.解析:B考查写作意图。下文讲述了作者的英勇事迹,而第一、二段讲述的是该故事发生之前的天气状况,旨在给故事提供背景,故选B。2Why did Papa go to the field that Sunday?ABecause he was trying to get to his truck.BBecause he needed to prepare the field for harvest.CBecause he wanted to make sure the cattle were fine.DBecause he pl
15、anned to bring the cattle in before the storm.解析:C考查细节理解。根据第三段第二句“After lunch,Papa headed out to the field to check on the cattle”可知,父亲那个周日去牧场是为了核实牛的情况是否正常,故C项正确。3How did Iris save her father?ABy warning him to run away.BBy turning on the trucks lights.CBy guiding him towards the shelter.DBy screami
16、ng his name at the top of her voice.解析:C考查细节理解。根据第五段中的“First I tried turning the trucks lights on and off,hoping that Papa would see them flashing,but the sandstorm let no light escape. Then I pushed the horn again and again,so Papa would hear it.”可知,作者通过不断地闪车灯和按喇叭的方式引导父亲来卡车这个临时庇护处躲避沙尘暴,故选C。4Which o
17、f the following words best describes Iris?ABrave and calm.BExperienced and confident.CAdventurous and careful.DFearless and sympathetic.解析:A考查推理判断。根据第三段尾句以及第五段描述的作者尝试各种方式将父亲引到车里躲避可知,作者是冷静的;根据第五段第二、三句可知,尽管作者很害怕,但她还是冲进沙尘暴去帮助父亲,由此可知作者是勇敢的,故A项正确。B语篇类型议论文主题语境人与社会教育学习和游戏哪个重要?(2021哈尔滨三中高三期中) Much of the pu
18、blic debate around early childhood education comes down to which matters more:academic knowledge or play.Thats a false dilemma.Play is really the way that young children learn and guided play is the key.Its a way that they experience the world,and it helps them learn more deeply.We should be concern
19、ed that the “skill and drill” approach to teaching academic knowledge is most frequently used in classrooms serving atrisk preschoolers,in an attempt to close the gap on school readiness.Unfortunately,this teaching method can turn young kids off to school and introduces the possibility of shame and
20、anxiety.“Skill and drill” doesnt teach kids the curiosity and critical(有判断力的) thinking skills that they need to develop in early childhood.However,pure free playan approach advocated more frequently by wealthier groupsalso misses_the_mark“I hear a lot about just free play classrooms” But Suzanne Bou
21、ffard,an education researcher,said if it only involves setting out materials and not thinking about learning goals,theres a real missed opportunity.For example,she said,researchers have found that children used more complex language about building activities when they had a goal in mind.What effecti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422134.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
