2020-2021学年高一英语译林版选修6单元综合检测1 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高一英语译林版选修6单元综合检测1 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 译林版 选修 单元 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(一) (时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AIn the early 1990s,Madan Kataria,an Indian doctor who worked in Mumbai,became interested in the growing body of scientific evidence showing that laughter is extremely beneficial to human health. He made a decision that more lau
2、ghter was needed to improve health and deal with the stress of modern living. In 1995,while writing an article for a health journal,Dr.Kataria discovered many modern scientific studies describing the benefits of laughter on the human mind and body.In particular,he was impressed by Norman Cousins boo
3、k Anatomy of an Illness and the research work by Dr.Lee Berk.Then he began to fieldtest the effect of laughter on himself and others.Starting with just five people,on March 13,1995,at a public park in his neighborhood,Dr.Kataria started the first laughter club.They laughed together in the park to th
4、e amusement of bystanders,and the small group quickly grew to more than 50 people within a few days. In the early meetings,they stood in a circle with one person in the center to tell a joke or a funny story.Everybody enjoyed themselves and felt good for the rest of the day.However,after two weeks,t
5、heir jokes and stories ran out.Some complained that it would be better to discontinue the club than to continue without any jokes.Dr.Kataria asked the club members to give him one day to develop a_breakthrough that would solve the problem.That night,Dr.Kataria reviewed his research and finally found
6、 the answer.Our body cannot differentiate between pretend and genuine laughter. In fact,both produced the same effect. The next morning,the results were amazing. For some,the makebelieve laughter quickly turned into real laughter. Soon the group was laughing like never before.The hearty laughter tha
7、t followed lasted for almost ten minutes.This was the birth of Laughter Yoga.【语篇解读】本文是记叙文。文章主要讲述了大笑瑜伽的起源。1We can infer from Paragraph 2 that Madan Kataria_.Aused to be seriousBwas a man of actionCfound his life stressfulDwas an expert in laughingB推理判断题。由第二段中的最后一句“Then he began to fieldtest the effec
8、t of laughter on himself and others.”可知,Madan Kataria是一位实干家,故选B项。2After a short period of time,the club members _.Adidnt know what to talk aboutBdoubted whether laughter would helpCcouldnt find any place to get togetherDshowed less interest in Dr.Katarias clubA细节理解题。由第三段中的“after two weeks,their joke
9、s and stories ran out.to continue without any jokes”可知,两周后他们的笑话和故事都讲完了,不知道该谈论些什么了,故选A项。3The underlined part “a breakthrough”refers to the discovery that _.Apeople may laugh a lot after taking a new type of medicineBgenuine laughter works better than pretend laughterClaughing a lot is able to help us
10、 fight off illnessDpretend laughter is also helpful to our healthD词义猜测题。由最后一段中的“Our body cannot.produced the same effect.”可知,Dr.Kataria的突破性发现就是假笑和真笑一样有助于人体健康,故选D项。4What would be the best title for the text?ALaughter clubs in IndiaBBenefits of Laughter YogaCThe origin of Laughter YogaDLaughterthe bes
11、t medicineC标题归纳题。由文章最后的“This was the birth of Laughter Yoga.”以及文中相关的介绍可知,本文主要讲述了大笑瑜伽的起源,故选C项。BSan Francisco Fire Engine ToursSan Francisco Winery TourRunning:February 1st through April 30thThis delicious tour goes through the city on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery
12、 SF.Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has to offer.(Included in ticket price)Departing from the Cannery:Tour times upon requestDuration(时长):2 hoursPrice:$90Back to the Fifties Tour Running:August 16th through August 31stThis tour transports you back in time to one of
13、San Franciscos most fantastic periods,the 1950s!Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.Departing from the Cannery:5:00 pm and 7:30 pmDuration:2 hoursPrice:$90Spooky Halloween TourRunning:October 10th through October 31stJoin us for a ride through the his
14、torical Presidio district.Authentic fire gear(服装)is provided for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San Francisco.Departing from the Cannery:6:30 pm and 8:30 pmDuration:1 hour and 30 minutesPrice:Available upon requestHoliday Lights TourRunning:December 6
15、th through December 23rdThis attractive tour takes you to some of San Franciscos most cheerful holiday scenes.Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit.Departing from the Cannery:7:00 pm and 9:00 pmDuration:1 hour and 30 minutesAdvance reservations required.【
16、语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了美国旧金山的四条旅游路线。5Which of the tours is available in March?ASan Francisco Winery Tour.BBack to the Fifties Tour.CSpooky Halloween Tour.DHoliday Lights Tour.A细节理解题。根据第一个标题San Francisco Winery Tour下的“February 1st through April 30th”可知,此项活动从2月1日持续到4月30日,所以如果3月份出游,要选择San Francisco Winery
17、Tour,故选A项。6What can tourists do on Back to the Fifties Tour?AGo to Treasure Island.BEnjoy the holiday scenes.CHave free ice cream.DVisit the Presidio district.C细节理解题。根据第二个标题Back to the Fifties Tour下的“Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.”可知,游客在领略历史文化的同
18、时,还有免费的冰激凌可吃,故选C项。7What are tourists required to do to go on Holiday Lights Tour?ATake some drinks.BSet off early in the morning.CWear warm clothes.DMake reservations in advance.D细节理解题。根据最后一个标题Holiday Lights Tour下的“Advance reservations required.”可知,想参加这条路线,游客要预订,故选D项。CSomething that has always inter
19、ested me about Abraham Lincoln is,not surprisingly,his sense of humor.As far as I can tell,hes the first American President to have one.Thats because the term “sense of humor”really wasnt in common usage until the eighteensixties and seventies. In the eighteenforties and fifties,it was called “the s
20、ense of the ridiculous”,and didnt have the positive connotations (隐含意义) that “sense of humor”has today.Back then,what was ridiculous was what invited ridicule (讥笑)Funniness and cruelty went hand in hand. Of course,they still do a lot of arminarm walking in our day as well. Lincolns humor was very di
21、fferent because,for one thing,it was actually “humor”as what the word meant in his time.We dont make the distinction between “wit(风趣)” and “humor” any more;but in the nineteenth century people did.Wit was unpleasant and offensive while humor was pleasant and sympathetic.Its the difference we note no
22、w when we distinguish between “laughing with”and“laughing at”Lincoln was much more about “laughing with”than “laughing at”And when“laughing at”, it was often himself he was teasing.In the famous LincolnDouglas debates,when Douglas accused Lincoln of being twofaced,Lincoln replied,referencing his pla
23、in looking,“Honestly,if I were twofaced,would I be showing you this_one?” And,in a way,Lincolns face itself tells us much about his sense of humor. You can comb through thousands of photographs of politicians,soldiers,and the like from Lincolns time and not find a single smile.True,the long exposure
24、s(曝光) required for photographs of that time made smiling difficult.Yet Lincoln alone,as far as I can tell,overcame that difficulty.Interestingly,while having a sense of humor,or at least the appearance of one provided by comedy writers has become a necessary characteristic for an American President
25、in our time,in the nineteenth century,too much humor was considered a problem.And that was the case for Lincoln.A journalist covering the LincolnDouglas debates commented that “I could not take a real personal liking to the man,owing to an inborn weakness.that he was extremely fond of jokes,anecdote
26、s and stories.”【语篇解读】本文主要介绍了林肯的幽默。8We can infer from Paragraph 2 that _.Athe American President could influence the use of EnglishBthe term “sense of humor”wasnt invented until the 1860sCwhat is funny to someone might be offensive to someone elseDthe concept of humor remains the same despite the pas
27、sing of timeC段落大意题。根据第二段可推知,对一些人来说是幽默,而对另外一些人来说可能就是冒犯。9The underlined words “this one”in Paragraph 4 refer to “_”ALincolns unattractive faceBLincolns sense of humorCthe debate they were havingDcruelty that went with funninessA词义猜测题。根据第四段画线部分所在句和后面的“And,in a way,Lincolns face itself tells us much abo
28、ut his sense of humor.”可知,画线词指的是林肯那张不吸引人的脸。故选A项。10We rarely see people from Lincolns time wear smile in their photos because _.Abeing humorous was considered inappropriateBthey found it quite funny to smile before the cameraCnot smiling for photographs was the fashionDphotography technology then was
29、 not advancedD细节理解题。根据第六段第一句“True,the long exposures(曝光)required for photographs of that time made smiling difficult.”可知,是因为拍照技术不先进,故选D项。11What might the writer think of the journalist covering the LincolnDouglas debates?AHis comment accurately reflected his time.BHe created a false picture of Linco
30、ln.CHe was prejudiced and selfcentered.DHe was brave to point out Lincolns weakness.A推理判断题。根据最后一段首句中的“in the nineteenth century,too much humor was considered a problem”可知,那个记者的评论是对他那个时代的情况的反映。故选A。DIf you tell a woman a joke and get a blank look,dont immediately despair.Shes just taking her time to u
31、nderstand it.But if the joke does eventually make her laugh it will be worth the wait.Scientists have found that while women are slower than men at getting jokes,they enjoy them more.Research shows that women use their brain more than men to process quips(妙语) and have less expectation that they will
32、 be funny.When a joke does hit the right note,however,they derive(得到) more pleasure from it.Scientists asked ten men and ten women to look at dozens of black and white cartoons and rate them on a“funniness scale”During the process they underwent sophisticated (复杂) scans that mapped which parts of th
33、eir brain were lighting up and timed how long it took them to respond to a joke.The_women_tended_to_use_certain_parts_of_their_brain_more_than_the_men.Researcher Professor Allan Reiss said:Our findings fit the stereotype of how men and women react to humour.We found that women tend to respond more t
34、o narrative and wordplay(双关语) than slapstick(闹剧)Canadian research has shown that men and women use humour for different ends.Men are more likely to use “hostile”humour to criticize each other and establish dominance,while women employ humour to maintain relationships and put each other at ease.【语篇解读
35、】文章主要介绍了女人没有男人听笑话反应得快,但却比男人更喜欢笑话。12Which of the following is TRUE?AWomen tell more jokes than men.BWomen dont understand jokes.CWomen enjoy jokes more than men.DWomen are better at getting jokes.C细节理解题。根据文章第二段的内容可知,女人没有男人听笑话反应得快,但却比男人更喜欢笑话。故可得出答案为C项。13What does the underlined sentence in Paragraph 5
36、 mean?AMen like jokes more than women.BWomen like jokes more than men.CIt took women more time to respond to a joke than men.DIt took men more time to respond to a joke than women.C句意理解题。结合第五段画线句前面一句话中“.and timed how long it took them to respond to a joke.”可知,画线句应是关于:通过脑部扫描可以测定他们对一个笑话作出反应的时间,故排除A、B项
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
