北师大版高二英语选修6课件:unit16 Lesson 1 Stories from History(共48张PPT).ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北师大版高二英语选修6课件:unit16 Lesson Stories from History共48张PPT 北师大 版高二 英语 选修 课件 unit16 History 48 PPT
- 资源描述:
-
1、Stories from HistoryVolcanic eruptionPompeiiWords and Expressionsvolcanic eruptionpreservecapsulewitnessoccurtrembleblock outparticularly火山爆发vt.保护,保存n.胶囊,太空舱v.目击vi.发生vi.颤抖,发抖堵住adv.特别地,特定地Words and Expressionslossawesomein a wayrewindarchitectureauthenticcharacteristicmonumentn.遗失,丢失adj.令人敬畏的从某种程度上v.
2、倒回n.建筑adj.真正的,原作的adj.典型的n.纪念碑,纪念堂Words and Expressionsgatheron ones sidesorrowsympathyburstsplit upon the way topay risev.聚集侧身n.悲伤,难过n.同情vi.爆炸,冲,闯断绝关系,分成小部分在去的路上增加工资On August 23,79 AD,Pompeii looked like any other busy,prosperous city.People were moving about,trading goods,news,and friendly talk.Thr
3、ee days later,on August 26,all of these sounds had fallen silent,and the place itself had vanished.Almost nothing was seen of Pompeii for more than 1500years.Now,more than 1900 years later,we are learning more and more about the last days of Pompeii.1.Once,there was a thriving city.But one day,it su
4、ddenly disappeared.Use your imagination,and see how this tragedy happened.Discussion2.Do you know any city that disappeared within a minute?Pompeii3.Read the title,can you guess from the title what the article is about?It is about a city named Pompeii.First Reading:Read the whole passage quickly,and
5、 try to find out what happened to Pompeii.It was destroyed and covered by a volcanic eruption and discovered again by some archaeologists 1,600 years later.Second Reading:write down the things in connection with the following numbers:August,24th,79 AD:The eruption had occurred and destroyed the whol
6、e city.1,600:More than 1,600 years later,some scientists found the lost towns that had been buried under the ashes.1748:By 1748,scientists had found an awesome historical site.250:More than 250 years after scientists found the city,thousands of tourists and hundreds of scientists visit Pompeii every
7、 year to learn more about the ancient world.Go through the whole passage,and find out what the following people did.Pliny:People in Pompeii:scientists:Third Reading:Note-takinga Roman writer wrote about a terrible volcanic eruptiondescribed a cloud coming down the mountain,blocking out the sun and b
8、urying everything in its path,including whole villages and towns.Pliny:Those sad events left a deep impression on Pliny.People in Pompeii:disappeared under the ashes were gradually forgotten by the worldgathered together for protection in their last hours of life.One person,sitting alone,looks like
9、he is praying.Another man,lying on his side,looks as if he is trying to get up.found the lost townsfound an awesome historical site and started to dig out the ancient city of Pompeiihundreds of scientists visit Pompeii every year to learn more about the ancient worldThose scientists:1.What is the ar
10、ticle about?It is about a city named Pompeii,which was destroyed and covered by a devastating volcanic eruption and discovered again by some archaeologists 1,600 years later.Answer the questions in exercise22.Why does the article describe Pompeii as a“time capsule”?Because it preserves a frozen mome
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422763.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
外研版英语九年级上册同步课件:Module 2 话题写作实境运用.ppt
