全国统考2021高考英语一轮复习第1编话题五Book5Unit1Greatscientists课时作业含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2021 高考 英语 一轮 复习 话题 Book5Unit1Greatscientists 课时 作业 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Great scientists课时作业.阅读理解(2020广西柳州市高三上学期摸底考试)Dr Nancy Roman, born in 1925, who was celebrated as a pioneer for female scientists and had advanced the launch of the Hubble Space Telescope, died on Dec. 25, 2018. When Nancy Roman asked for permission to take a second algebra (代数) course in high
2、 school, a teacher demanded to know “what lady would take mathematics instead of Latin”. In college, a professor admitted that he often tried to prevent women from majoring in physics but Nancy stuck to it. And after receiving Doctors degree in astronomy, she found a professional home at NASA (美国宇航局
3、). In 1959, Dr Roman became the first chief of astronomy at NASA headquarters, a role that made her one of the agencys first female leaders.Dr Roman spent much of her career helping develop, fund and promote technology that would help scientists see more clearly beyond Earths atmosphere. But her mos
4、t wellknown work was perhaps leading to design the Hubble Space Telescope, the first major telescope to be sent into space for the purpose of gathering photographs and data from the universe. She was, therefore, named as “the mother of Hubble”. “She made it possible to get the early telescope up int
5、o space to learn what needed to be learned,” said science historian Bob Zimmerman, “and her hardnosed nature helped get the telescope built.”The telescope did not launch until 1990, a little more than a decade after Dr Roman retired, but when it did, its photographs of the universe thrilled the worl
6、d. “I am glad,” she once told Science, “I ignored the people who told me that I could not be an astronomer.”篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了美国天文学家Nancy Roman传奇的一生。 文章旨在告诉我们坚持自己的梦想,你一定会成为你想成为的那个人!1What can we conclude from the teachers reaction to Nancy Romans application for taking a second algebra course? AThe
7、teacher doubted it. BThe teacher didnt care about it. CThe teacher accepted it at once. DThe teacher was strongly against it.答案:A推理判断题。根据第二段第一句可知在中学时当Nancy Roman请求批准再参加代数课程时,一位老师要求知道“哪个女士会选择数学而不是拉丁语?”可推知老师持怀疑的态度,故选A。2What was the most famous achievement of Nancy Romans work?AShe was one of the found
8、ers of NASA.BShe proved the black hole really existed. CShe was the first female astronomer in the world. DShe led to design the Hubble Space Telescope.答案:D细节理解题。根据第三段第二句“但是她最著名的工作也许是带领设计哈勃空间望远镜,这是第一个被送入太空的大型望远镜,目的是从宇宙中收集照片和数据。”可知选D。3When did Dr Nancy Roman probably retire? AIn 1969. BIn 1979. CIn 1
9、990. DIn 2000.答案:B推理判断题。根据最后一段中的“The telescope did not launch until 1990, a little more than a decade after Dr Roman retired”(这种望远镜直到1990年才发射升空,在 Roman博士退休后的十多年)可推知选B。4What can we learn from Dr Nancy Romans words in the last paragraph? AShe was very proud of what she had done for the country. BShe t
10、hought highly of the people who hadnt believed her. CShe was delighted to have become an astronomer in spite of the prejudice on her. DShe had hardnosed nature and never cared about other peoples opinions.答案:C推理判断题。根据最后一段中的“I ignored the people who told me that I could not be an astronomer.”(我不在乎那些告
11、诉我不能成为天文学家的人。)可推知选C。(2020安徽六校教育研究会高三第一次素质测试)Dr John Wilkins was a natural philosopher who lived from 1614 until 1672. He was crazy about getting to the moon and meeting the people who surely lived there. Wilkins believed that anything as Earthlike as the moon must have been created by God for living
12、 beings, and he was determined to meet themdespite the fact that he was three centuries ahead of his time.In the 1600s, the scientific understanding of gravity and outer space was limited. Wilkins believed, like many 17thcentury scientists, that there was no difference between the atmosphere of Eart
13、h and the conditions in space, and that Earths pull was due to magnetism (磁力). It was only reasonable, then, that Wilkins believed a twowheeled horsedrawn battle car with wings with enough speed could lift high enough off the ground to break free of Earths magnetic pull and reach the moon.Then Wilki
14、ns moved on to more pressing issues with his remarkable ability to think of new ideas: How would travelers feed themselves during the journey? He theorized that the main cause of hunger was simply the act of working against gravity, so getting to the moon without being burdened by it would be able t
15、o be realized. There was some knowledge at that time about the fact that air gets thinner and colder the higher up you go, but he had a fix for that too, “moistened sponges (湿润的海绵) might help us against its thinness”By studying the way in which birds fly, which also happened to be part of the studie
16、s that led to planes and rockets centuries later, Wilkins put his theory to the test with the help of a colleague, Robert Hooke. Neither of the two ever recorded their attempts, but its somewhat safe to say that it didnt work out. Hooke himself may have been the reason he gave up hope, in fact, sinc
17、e he was part of the team that discovered space was a place without oxygen.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了约翰威尔金斯博士是一位自然哲学家,他疯狂地想要登上月球,并为此在理论上做了很多准备工作。5What do we know about Dr John Wilkins?AHe dreamed of landing on the moon.BHe wrote about people living on the moon.CHe urged the public to know more about space.
18、DHe had a rich knowledge of space in the 1670s.答案:A细节理解题。根据第一段中的“He was crazy about getting to the moon and meeting the people who surely lived there.”可知,Dr John Wilkins梦想着登上月球。故选A。6Which of the following might Wilkins agree with?AThe air on the moon is not fit for human beings.BPeople dont need to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422934.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
