全国统考2021高考英语一轮复习第1编话题六Book8Unit3Inventorsandinventions课时作业含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2021 高考 英语 一轮 复习 话题 Book8Unit3Inventorsandinventions 课时 作业 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Inventors and inventions课时作业.阅读理解(2020黄冈市高三质量检测)One of the things that makes your smartphone so smart is that if you pull it out in the sun, it senses thatand dials up the screen brightness to compensate. But its not a perfect solution.“First of all, its still not bright enoughyou have to rem
2、ember how respectable sunlight is.” said ShinTson Wu, a physicist at the University of Central Florida. The other problem, he says of the brightened screen, is it kills the battery. So Wu and colleagues have produced a batterysparing alternative: an antireflective screencoating, based on the eyes of
3、 moths. “Nature is so rich! We can learn a lot from nature.” The thing Wu and others have learned about moth eyes, is that theyre uneven, dotted with tiny projections. That uneven surface reduces the reflection of light off their eyesthought to help the bugs escape predators (捕食者), and see better in
4、 low light. So Wu and his team built a similar surface with tiny dimples (凹), to cut down on glare. He says the dimpled coating could improve the readability of a screen by five to 10 times, compared to a normal smartphone screen. The details are in the journal Optica.The tech hasnt been commerciali
5、zed yet, and that could take a few years, which gives researchers time to take advantage of another property of these surfaces: theyre flexible, meaning the possibility of bendable displays. Combine that with the bendy batteries we reported on in a recent podcast (播客), and it looks the smartphones o
6、f the future could be set for a real transformation. 篇章导读:本文是一篇说明文。飞蛾眼睛的凹凸不平激发了研究者开发一种未来可能会变形的手机屏幕。1Why do the researchers develop the antireflective screencoating?ATo brighten the screen.BTo make profits.CTo take in the sunlight.DTo save the use of battery.答案:D细节理解题。根据第二段中的“The other problem, he sa
7、ys of the brightened screen, is it kills the battery. So Wu and colleagues have produced a batterysparing alternative: an antireflective screencoating.”可知为了节约电池的使用而开发的这种抗反射屏幕涂层。2What inspired the invention of the screen?AThe predators.BThe reflection of light.CThe eyes of moths.DThe smooth surface.答
8、案:C细节理解题。根据第二段中的“So Wu and colleagues have produced . based on the eyes of moths.”可知是飞蛾的眼睛激发了研究者的灵感。3How does the screen work?AIt helps bugs escape.BIt slows down reading.CThe smooth surface protects our eyes.DThe rough surface decreases the reflection of light.答案:D细节理解题。根据第二段的倒数第三、四句“That uneven su
9、rface reduces the reflection of light off their eyesthought to help the bugs escape predators (捕食者), and see better in low light. So Wu and his team built a similar surface with tiny dimples (凹), to cut down on glare.”可知是这种手机屏幕凹凸不平的表面减少了光的反射。4What do the researchers expect of the screen?AItll transf
10、orm itself.BItll be environmentfriendly.CItll reach consumers soon.DItll be powered by recyclable batteries.答案:A推理判断题。根据最后一段中的“theyre flexible, meaning the possibility of bendable displays”可推知,研究者期望这款屏幕能够变形。(2020河北衡水中学高三第一次联考)The worlds first hydrogenpowered trains have begun running in Germany. The
11、y begancarrying passengers Monday in Germanys northern Lower Saxony state. The new train will run 100kilometer trips and can travel up to 140 kilometers an hour.A French railroad company called Alstom built the two trains. Team in Germany andFrance cooperated on the project, which was supported by t
12、he German government. The new train model, called the Coradia iLint, signals the beginning of efforts in Germany and other nations to move away from pollutionproducing diesel (柴油) trains.The Coradia iLint is designed to run on nonelectrified train lines with low levels of noise.It uses a process tha
13、t combines hydrogen and oxygen to produce electrical power. If the system produces more energy than the train needs at that time, it can store the extra energy in batteries. The only emissions (排放物) are water and steam.A single tank of hydrogen can run a Coradia iLint train for about 1,000 kilometer
14、s. This is very similar to the distance a dieselpowered train can run on with a single tank.Hydrogenpowered trains cost more than diesel trains to build. But Alstom officials say the operating costs are much lower. The company plans to provide another 14 Coradia iLint trains to Lower Saxony by 2021.
15、 The head of railroad operations in the area, Carmen Schwabl, praised replacing diesel trains with hydrogen. She said the move was an important first step in using cleanburning technologies to reach climate protection goals. Officials say the areas many wind turbines (涡轮机) will produce part of the e
16、nergy to create the hydrogen to power the trains.Alstom says several other European countries have also expressed interest in developing hydrogen train systems. France has already said it wants its first hydrogen train to be operating by 2022.5Why did Germany build the new trains?ATo replace diesel
17、trains. BTo carry more passengers.CTo make traveling much easier. DTo develop friendship with France.答案:A细节理解题。根据文中第二段最后一句可知,建造新型火车的目的是move away from pollutionproducing diesel (柴油) trains,故选择A。6What is one advantage of the Coradia iLint?AIt runs without making any noise.BIt doesnt use electrical pow
18、er. CIt costs much less to run. DIt is cheaper to make it.答案:C细节理解题。根据文中倒数第四段中的“the operating costs are much lower”可知,氢动力火车的运行成本更低,故答案为C。7It can be concluded that hydrogen trains _.Aare widely used Bare environmentally friendlyCcan stop air pollution Dcan produce water and oxygen答案:B推理判断题。由文中第四段最后一句
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422938.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
