全国统考2021高考英语一轮复习第1编话题十Book3Unit4Astronomythescienceofthestars课时作业含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2021 高考 英语 一轮 复习 话题 Book3Unit4Astronomythescienceofthestars 课时 作业 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Astronomy the science of the stars课时作业.阅读理解(2019全国卷)Bacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms (微生物) from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week. How is NASA overcoming this v
2、ery tiny big problem? Its turning to a bunch of high school kids. But not just any kids. It is depending on NASA HUNCH high school classrooms, like the one science teachers Gene Gordon and Donna Himmelberg lead at Fairport High School in Fairport, New York.HUNCH is designed to connect high school cl
3、assrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordons students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think theyre close to a solution (解决方案). “We dont give the students any breaks. They have to do it just like NASA engineers,” says Florence Gold, a project manage
4、r.“There are no tests,” Gordon says. “There is no graded homework. There almost are no grades, other thanAre you working towards your goal? Basically, its Ive got to produce this product and then, at the end of the year, present it to NASA.Engineers come and really do an inperson review, and . its n
5、ot a very nice thing at times. Its a hard business review of your product.”Gordon says the HUNCH program has an impact (影响) on college admissions and practical life skills. “These kids are so absorbed in their studies that I just sit back. I dont teach.” And that annoying bacteria? Gordon says his s
6、tudents are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in space.篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了美国一所中学与NASA合作的联合科研项目,解决国际空间站中的细菌问题。1What do we know about the bacteria in the International Space Station?AThey are hard to get rid of.BThey lead to air pollution.CThey
7、appear in different forms.DThey damage the instruments.答案:A推理判断题。根据第一段第二句可知,来自我们身体的微生物在太空站的表面增长得很快,宇航员每周得花很长时间清理它们,由此断定太空站里的细菌很难清除,故答案为A。2What is the purpose of the HUNCH program?ATo strengthen teacherstudent relationships.BTo sharpen students communication skills.CTo allow students to experience ze
8、ro gravity.DTo link space technology with school education.答案:D细节理解题。根据第二段第一句可知,HUNCH项目的目的是把学校教育与航天技术联系在一起,故答案为D。3What do the NASA engineers do for the students in the program?ACheck their product.BGuide project designs.CAdjust work schedules.DGrade their homework.答案:A细节理解题。根据第三段最后两句可知,NASA工程师亲自检查那些
9、高中学生的产品,故答案为A。4What is the best title for the text?ANASA: The Home of AstronautsBSpace: The Final Homework FrontierCNature: An Outdoor ClassroomDHUNCH: A College Admission Reform答案:B标题判断题。本文主要介绍了一个项目:把高中的教室教学与太空的研究联系起来,使学生们得到NASA工程师们的指导。因此在选标题时既要有太空,还要有学生,选项B将其完美地结合了起来,故答案为B。(2020贵阳市普通高中高三年级摸底考试)Man
10、y of us think, wrongly, that the moon doesnt change. For example, the Tang Dynasty poet Zhang Ruoxu once wrote that “Generations have come and passed away; From year to year the moons look alike, old and new.”However, a new study published in the journal Nature Geoscience shows that the moon is in f
11、act slowly shrinking over time. For the study, a group of US scientists examined and analyzed thousands of photographs taken by the NASAs Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (月球勘测轨道飞行器照相机). They found that there were lots of faults (断层) on the surface of the moon. These faults were formed by recent
12、movement on the moon.According to NASA, the moon is made up of pieces of rocks with a hot core. The moon continued to expand as it was born. But in this process, it released energy and cooled down. Then it began to shrink, in a way comparable to the shrinking of a grape into a raisin. Over the past
13、several hundred million years, it has become 46 meters “skinnier”. But due to its hard and rocky layer, the moons surface continues to push up. “Some of these quakes can be fairly strong, around five on the Richter scale (里氏震级),” said Thomas Watters, a senior scientist at the Smithsonians National A
14、ir and Space Museum in the US.But does that mean the moon is a dangerous place that human shouldnt try to explore and live on in the future? Maybe not, reported The Telegraph.“This isnt anything to worry about. The moon may be shrinking, but not by much. Its not going anywhere,” Watters comforted us
15、.The new discovery proves that the idea that the moon is a dead, boring place is wrong. “We have been to the moon and weve done some great science, but there is still a lot we dont know. The moon is shrinkingwe didnt really realize that until recently. Its a much more active and interesting place th
16、an we thought and we should explore that,” NASA scientist Nathan Williams said.篇章导读:本文是一篇说明文。一项最新的科学研究表明,月球正在随着时间慢慢地缩小。此外,这项研究还表明月球还有许多我们不了解的东西,它是一个比我们认为的更活跃、更有意思的地方。5Which point of view about the moon may the writer agree to?AIt stays the same as before.BIt is becoming slightly smaller.CIt is getti
17、ng older and older.DIt has passed away.答案:B细节理解题。根据第二段第一句“However, a new study . shows that the moon is in fact slowly shrinking over time.”可知,一项新的发表在自然地球科学上的研究表明,月球正在随着时间慢慢地缩小,据此可知B项正确。6What can we learn about the moon from the third paragraph?AIt has become 46 meters fatter due to expanding.BIt ha
18、s changed from a grape into a raisin in recent years.CIt quakes even at seven on the Richter scale.DIt has a hot core and releases energy during expanding.答案:D细节理解题。根据第三段前三句中的“the moon is made up of pieces of rocks with a hot core” “The moon continued to expand as it was born. But in this process, i
19、t released energy”可知,月球由带有一个热核的岩石块组成,自它形成时月球就在持续膨胀,在这个过程中它会释放能量,故D项正确。7Who thinks that we neednt worry about the moon?AZhang Ruoxu.BThomas Watters.CNathan Williams.DThe journalist.答案:B细节理解题。根据第四段中Thomas Watters说的话“This isnt anything to worry about . Its not going anywhere”可知,Thomas Watters认为我们不必担心月球
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422939.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(安徽专版)2020秋七年级英语上册 Unit 2 Let's play sports中考考点专练课件 (新版)牛津版.ppt
