全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修3Unit3Backtothepast课时作业含解析20210325177.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2022 高考 英语 一轮 复习 练习 必修 Unit3Backtothepast 课时 作业 解析 20210325177
- 资源描述:
-
1、九必修3Unit 3Back to the past. 阅读理解AIt is good to get in touch with your inner child from time to time, and obviously some people are willing to pay big money for the chance to do so in a proper environment. A Brooklyn-based adult preschool is charging customers between $333 and $999 for the chance to
2、act like a kid again. At Preschool Mastermind in New York adults get to participate in show-and-tell, arts-and-crafts such as finger paint, games like musical chairs and even take naps. The month-long course also has class picture day where the adults are expected to have a field trip and a parent d
3、ay. 30-year-old Michelle Joni Lapidos, the brain behind the adult preschool, studied childhood education and has always wanted to be a preschool teacher. Shes always on the lookout for new ways to get people in touch with the freedom of childhood. A friend encouraged her to start the mastermind cour
4、se instead. According to Candice, her blogger friend, Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children. “I realized all the significances of what we learn in preschool, ” said founder Michelle Joni, “People come here and get in to
5、uch with their inner child. Its magical. We are bringing ourselves back to another place, another time with ourselves when we are more believing in ourselves, more confident and ready to take on the world. ”“One persons here because they want to learn not to be so serious. ” Michelle said. “Anothers
6、 here to learn to be more confident. ” She explained that most of the classes were planned. However, Joni added that while the planned activities were fun, it was often the spontaneous(自发的) moments that attracted students. “Its the things you dont plan for, the sharing between friends and learning f
7、rom each other. ”【文章大意】文章主要讲述了成年人参加相关活动, 以此体验重回童年的事情。1. What is the purpose of Preschool Mastermind?A. To give adults a chance to return to childhood. B. To help parents understand their children better. C. To provide practical training courses for teachers. D. To introduce some ways of playing with
8、 children. 【解析】选A。细节理解题。文章主要讲述了成年人参加相关活动, 以此体验重回童年的事情, 及由第四段的“Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children”可推测出选项A正确。2. What is mainly discussed about Preschool Mastermind in Paragraph 2?A. Its customers. B. Its activities. C.
9、 Its environment. D. Its schedule. 【解析】选B。细节理解题。由第二段提到“games” “class picture day” “a field trip and a parent day”等词, 可以推测出这一段主要讲述了Preschool Mastermind的活动。3. According to Candice, people come to this program to _. A. enjoy freedom of thinkingB. realize their childhood dreamsC. discover their inner ab
10、ilitiesD. figure out childhood puzzles【解析】选D。细节理解题。由第四段的“Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children”可知, 这是为了解决童年时期的困惑。故选D。4. What do we know about Michelle Joni?A. She used to be a preschool teacher. B. She likes to make pla
11、ns in advance. C. She founded Preschool Mastermind. D. She gained confidence by sharing. 【解析】选C。推理判断题。由第四段“said founder Michelle Joni”可推出选项C正确。由第三段“Michelle Joni Lapidos. . . has always wanted to be a preschool teacher”可推断选项A错误;选项B、D并未提及。【知识拓展】长难句分析It is good to get in touch with your inner child fr
12、om time to time, and obviously some people are willing to pay big money for the chance to do so in a proper environment. 分析:本句是and引导的并列句。前一个并列句是it 为形式主语, 真正主语是动词不定式to get in touch with your inner child。第二个并列句中含有动词不定式to do so作the chance 的后置定语。翻译:不时地与你内心的孩子接触是很好的, 很明显, 有些人愿意在一个合适的环境中为这样的机会付出大价钱。BFor i
13、ts outsize reputation, Silicon Valley is a narrow thing. Americas innovation (创新) capital mainly consists of many small towns and cities on the San Francisco Peninsula (半岛) squeezed between the coastal mountain range to the west and the bay to the east. It is traditionally made up of the top of Sant
14、a Clara County as well as the very bottom of San Mateo County. Not long ago, this place was known as the Valley of Hearts Delight, famous for its plentiful fruit yards. The circumstances that turned the countryside into a technological center have been studied carefully, and many have attempted to r
15、eplicate the magic in Silicon Valley. But for the past two decades, photographer Beth Yarnelle Edwards has been documenting the one aspect often unnoticed by these observers: Silicon Valleys fundamentally suburban (郊区的) character. Edwards Suburban Dreams project was born in 1997. “I felt lonely and
16、trapped, but I realized that the people around me really loved being there, ” she recalled. She began by photographing friends and acquaintances near her home in San Carlos. The project grew as she interviewed her subjects to understand how their environment shaped their hopes and dreams. “Its reall
17、y important to me that the pictures are true to what is happening in the home, ” she says. In 2016, Edwards began revisiting her subjects to see the effects of the growth and the wealth. But she was surprised by how little had changed in the lives of those still there. Many Silicon Valley natives do
18、 not recognize much of what they see there nowadays. Its true that modest bungalows (平房) have been replaced by very large houses. Almost everything is more crowded and more expensive. But a lot will never change. The main roadsHighway 101, El Camino Realare the same. So are the freestanding oak tree
19、s and gentle hills surrounded by golden grass. And at the heart of them all, as Edwards photos illustrate, the suburban dream is still alive. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。硅谷是由美国旧金山附近的郊区乡镇发展而成的, 虽然经济富裕, 高楼大厦取代了平房, 但是从爱德华兹所拍摄的硅谷人民生活变化的照片可以看出, 经济的发展对许多人的生活并没有产生很大的影响。人们仍旧保留着“郊区之梦”。5. Where is Silicon Valley?A. In t
20、he center of San Francisco. B. On the San Francisco Peninsula. C. On top of Santa Clara County. D. At the bottom of San Mateo County. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第二句“Americas innovation capital mainly consists of many small towns and cities on the San Francisco Peninsula squeezed between the coastal mountain
21、range to the west and the bay to the east. ”可知, 硅谷位于美国旧金山半岛处, 夹在位于西方的沿海山脉和位于东方的海湾之间, 故B项正确。6. Which of the following best explains the underlined word“replicate” in Paragraph 2?A. Copy. B. Replace. C. Study. D. Report. 【解析】选A。词义猜测题。根据第二段第二句“The circumstances that turned the countryside into a techno
22、logical center have been studied carefully, and many have attempted to replicate the magic in Silicon Valley. ”可知, 将农村变成科技中心的环境已经被仔细研究过;由该句中的“have been studied carefully”并结合语境可知, 画线词意为“复制”, 即复制硅谷的魔力, 故A项正确。7. What did the project focus on later?A. Peoples hopes and dreams. B. The wish of the acquain
23、tances. C. The true life of the local people. D. Silicon Valleys influences on the locals. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段最后两句“In 2016, Edwards began revisiting her subjects to see the effects of the growth and the wealth. But she was surprised by how little had changed in the lives of those still there. ”可知, 在2
24、016年, 爱德华兹开始再次拜访她的研究对象, 看看经济增长和财富带来的影响;但令她惊讶的是, 那些仍在那里的人的生活变化甚微。据此可知, 该项目后来关注的是硅谷对当地人生活的影响, 故D项正确。8. What can be a suitable title for the text?A. Crazy Changes, Crazy FollowersB. Wild Dream, Successful ProjectC. Lively City, Major InnovationD. Unchanging Life, Unchanging Dream【解析】选D。标题归纳题。根据最后一段第四句“
25、But a lot will never change. ”和最后一句“And at the heart of them all, as Edwards photos illustrate, the suburban dream is still alive. ”, 并结合全文内容可知, 本文主要讲述了“虽然硅谷在经济上取得了巨大的成功, 但是人们的生活并没有由此发生太大的变化, 人们的郊区之梦也没有改变”这一主题, 故D项最适合作本文的标题。【知识拓展】长难句分析Its really important to me that the pictures are true to what is
26、happening in the home. 分析:本句是it 为形式主语, that引导的从句为主语从句, 主语从句中含有to 的宾语从句, 连词what 在从句中充当主语。翻译:这对我来说真的很重要, 这些照片是真实的发生在家里的。. 阅读填句(2021淄博模拟)Before you throw that old cell phone in the trash, or hide it away in a drawer, think again. There are actually many ways to dispose(处理)of a mobile phone that you are
27、 no longer using. First, you should be aware that in many places, throwing away cell phones is actually illegal because the batteriesespecially in very old phonescan contain poisonous metals. _1_You certainly dont need to pay to recycle an old cell phone. _2_ This had led to many charities making a
28、small amount of money by collecting old phones. There are large organizations that will take unwanted phones. However, you might also want to think locally. _3_ And they do make a little bit on each donation. If you cant find a large cell phone recycling program in your area, you might consider star
29、ting a small local one, perhaps for a local public school. _4_ As people move to bigger and better phones, or smaller and better phones, there are plenty of old cell phones just waiting for a place to land, and smart schools have provided that place. You might also want to hang onto any accessories(
30、配件)that you have. _5_ Continuing to use accessories in good shape makes smart economic sense. A. In fact, most companies that recycle them get paid to do so. B. There are better places to get rid of them than your trash can. C. Many schools and local charities now have recycling programs. D. Local c
31、harities have contributed a lot in repairing unwanted phones. E. Things like chargers or covers can often be used with your new phone. F. The saying that one mans trash is another mans treasure certainly applies. G. Check first, since so many schools have gotten the jump on recycling them already. 【
32、文章大意】这是一篇说明文。讲述了对废旧手机的循环利用, 例如废旧手机应该安置在哪里、旧手机的配件可以继续使用。1. 【解析】选B。前文提到把废旧手机丢进垃圾堆或抽屉都是不对的, 下面几段都在说应该把废旧手机放到哪里, B项“比起你的垃圾箱有更好的地方处理它们”切题, 故选B。2. 【解析】选A。根据前一句提到的pay和后一句提到的许多慈善机构通过收集旧手机赚一些钱可知, A项“事实上, 一些循环利用它们的公司会因此得到报酬”切题, 故选A。3. 【解析】选C。 and表示并列关系, 所以“And they do make a little bit on each donation”中的主语th
33、ey在and前面的句子有提及。根据“对每次捐献都有一些作用”可知, they指的是后文中的recycling program, 所以C项中有recycling program, 切题, 故选C。4. 【解析】选G。前文提到了你可能考虑创建一个小的当地的机构, 可能是一所当地的公共学校, 可知空格处是要谈论当地学校的, 且后文中提到, 随着人们更愿意使用更大更好或是更小更好的手机, 有大量旧手机等着有地方安置, 而聪明的学校已经提供了这个地方, 表明一些学校已经在循环利用手机方面获得优势和先机, G项“先检查一下, 因为一些学校在循环利用手机方面已经占有优势”切题, 故选G。5. 【解析】选E。
34、前文提到“hang onto any accessories that you have”坚持想用你的一些配件, 后文提到继续用完好的配件更有经济意义, 所以着重点讲原有手机配件的使用, E项“像电池、手机壳之类的东西往往会用在你的新手机上”切题, 故选E。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。(2021济南模拟)Theyre neither medical workers in close contact with the novel coronavirus nor government officials who receive the 1. _ (l
35、ate) updates of the situation yet theyre keeping us 2. _ (inform)of the development of the epidemic. They are the media, and their eyes are far-seeing. Zhu Xingxin is one such member: a 3. _ (photograph) with China Daily. Having putting on protective gear (装备) like the doctors, he visited Tongji Hos
36、pital in Wuhan on Feb. 3 to report on the lives of medical workers. The eyes of the media are not just here to see, but 4. _ (examine). On Feb. 9, for example, a bus in Wuhan carrying severely ill patients 5. _ (catch) in traffic with no one guiding them and no hospitals claiming them. The incident
37、was witnessed by Global Times journalists and was soon reported online. It ended with all the patients 6. _ (settle) properly in hospitals and officials in charge being held responsible. But its possible 7. _ without journalists this incident would never have been exposed. “I do hope that by writing
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422950.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
