全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修4Unit1Advertising课时作业含解析20210325178.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2022 高考 英语 一轮 复习 练习 必修 Unit1Advertising 课时 作业 解析 20210325178
- 资源描述:
-
1、十必修4 Unit 1Advertising. 阅读理解ACoats, gloves, key chains and anything else covered or decorated in fur will soon no longer be legal in San Francisco. City supervisors voted to ban the sale of fur, making San Francisco the largest city in the nation to ban fur product sales. The ban will take effect on
2、 Jan. 1, 2019. The products include clothing or accessories(饰品) made in whole or in part from fur, such as handbags, shoes, slippers, hats, earmuffs, scarves, shawls, jewelry and more. “More than 50 million animals are violently killed each year around the world to support the fashion industry, ” sa
3、id Supervisor Katy Tang, who introduced the fur sale ban legislation, in a statement after the vote. “San Francisco is a city with progressive values where we believe in the rights of all people as well as all living thingsand it is not right to allow this practice to continue. ”Not surprisingly, an
4、imal rights activists were delighted with the vote. “This historic act will usher in a new wave of animal rights legislation across the globe, ” Wayne Hsiung, co-founder of Direct Action Everywhere and Compassionate Bay, said in a statement. Not everyone, however, is thrilled with the upcoming ban.
5、Jim Lazarus of the San Francisco Chamber of Commerce, said they had hoped to convince Tang to give businesses more time and gradually phase in the legislation, such as by first banning mink coats and then, in a few years, accessories. The ban, he said, will have a major impact on small shops. “Its a
6、 changing world, ” Lazarus told the San Francisco Examiner. But he said, “The question is:What time do you give your local businesses to comply and not go out of business?”Mayor Mark Farrell said he plans to sign the legislation, having San Francisco join two other California cities, West Hollywood
7、and Berkeley, which already ban fur sales. 【文章大意】本文为一篇新闻报道。美国旧金山投票通过法案, 禁止在该城市销售动物皮毛制品。1. Which statement about the report is RIGHT according to the passage?A. All citizens in San Francisco are for the animal fur sales ban. B. All shop keepers will lose a sum of interest due to the ban. C. The new f
8、ashion in San Francisco is to design products with fur. D. San Francisco will be the largest city in California to do the ban. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第一段第二句以及最后一段可知, 旧金山将和另外两座加州城市一起, 禁止动物皮毛制品的销售, 而旧金山也将成为美国最大的禁止动物皮毛制品销售的城市, 所以在加州, 旧金山也是禁止动物皮毛制品销售的最大城市。2. Why does Katy Tang think it is right to pass the ba
9、n?A. Because some dealers cannot earn money any more. B. Because Katy believes every living thing is equal. C. Because Katy doesnt like so-called fashion industry. D. Because Katy wants to get more support from the citizens. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第三段可知, Katy认为旧金山是一座拥有先进价值观的城市, 人们相信人和动物都有着平等的权利。3. What is
10、 the authors attitude towards the ban?A. He is objective to it. B. He supports the ban. C. He disagrees with it. D. He shows his doubt. 【解析】选A。观点态度题。根据文章内容可知, 作者既列出了支持者的观点, 也列出了反对者的观点, 没有给出自己的观点, 只是就事论事, 所以他的态度是客观的, 故答案为A。4. What is the main idea of the passage?A. No one in San Francisco wears fur p
11、roducts. B. It is not fashionable to wear fur products in San Francisco. C. San Francisco will ban animal fur sales soon. D. Some people are against the ban for selling fur products. 【解析】选C。主旨大意题。综合整篇文章可知, 文章主要讲了美国旧金山投票通过法案, 禁止在该城市销售动物皮毛制品。B【文章大意】本文介绍了一款物美价廉的助听器。5. Which is the feature of the GO?A.
12、It removes noises. B. It has separate on/off buttons. C. It includes small batteries. D. It focuses on practical functions. 【解析】选D。 细节理解题。根据文中的The GO has the same key elements that all high-end digital hearing aids share while leaving out fancy bells and whistles that increase cost and require expen
13、sive adjustments. Youll be happier saving much money!可知, 这款助听器有高端助听器的相同核心要素, 但是去掉了会增加费用的华丽点缀, 使顾客可以省下很多钱。由此可知, 这款助听器注重实用的功能。故选D。6. Why does the author refer to Karen?A. To prove the GOs popularity. B. To explain the GOs function. C. To convey the familys amazement. D. To show the GOs high performanc
14、e. 【解析】选D。 推理判断题。作者介绍GO这款助听器时引用Karen的评价是为了说明该产品起到的作用, 即体现它的良好性能。故选D。7. How much do you pay for a pair of the GO?A. $199. B. $239. C. $398. D. $478. 【解析】选C。 细节理解题。根据文中的you can spend just $239 on a hearing aid thats great for most mild to moderate hearing loss (only $199 each when you buy a pair)可知, 单
15、独买一只助听器时价格是239美元, 如果买一副, 单只的价格为199美元, 需花费: 1992=398(美元)。故选C。【知识拓展】佳词积累fancy常用义:v. 想要, 想做文章义:adj. 花哨的, 繁复的I just want a basic sports coatnothing fancy. 我只想要一件简单的便服外套别花里胡哨的。. 阅读填句(2021贵阳模拟)Newtons law of motion (运动定律), where every action has a reaction, is appropriate not just to physics. 1 From the v
16、alue of products and prices of products to customer choices, advertising affects society and plays an important role in increasing business sales. 2 When companies use advertising, sales increase, according to Marcel Bleustein-Blanchet, founder of a French advertising company. The increase in busine
17、ss sales also promotes the quality of life for consumers. Basically, advertising causes a chain reaction that increases the economy of the area where the product or service ad is. 3 In the minds of consumers, advertising can add value to a product. The image or brand that advertising helps to create
18、 becomes a part of the product, which is what makes one product brand more valuable than the competitors. This is why a consumer may be willing to pay a higher price for a name brand product rather than buy a brand they are not familiar with at a lower cost. Pricing. 4 It spurs (促进)a sense of compet
19、ition. When one company advertises a product for its price, its competitors want to stay competitive. Then they may lower their prices to meet the competition. Consumer choice. Advertising also has an influence on businesses because it leads to the creation of new products and improvement of existin
20、g products to meet consumers needs. 5 However, when advertising introduces a new product that is better than the existing one, market share can quickly shift to the company offering the newly-advertised product. A. Product value. B. Product quantity. C. Economic influence. D. Advertising can be a fo
21、rm of price control. E. An increase in competition has effects on the market. F. One company may possess a larger share of the market for a time. G. It is also true that advertising causes reactions that occur in society and business. 【文章大意】这是一篇说明文。文章通过介绍牛顿运动定律每一个作用力都有一个反作用力引出本文话题广告的效应。1. 【解析】选G。根据前
22、文Newtons law of motion, where every action has a reaction, is appropriate not just to physics. “牛顿运动定律, 每一个作用力都有一个反作用力, 不仅适用于物理学。”及下一句(广告影响社会, 在增加企业销售中起着重要的作用。)可知选项G“广告引起社会和商业上的反应也是事实。”衔接上下文。故选G。2. 【解析】选C。本段主要讲述了广告会增加销售额, 商业销售的增长也提高了消费者的生活质量。尤其是根据下文Basically, advertising causes a chain reaction that
23、 increases the economy of the area where the product or service ad is. “总的说来, 广告会引起连锁反应, 增加产品或服务广告所在地区的经济。”可知, 本段的主题句应是“经济影响”。故选C。3. 【解析】选A。本段主要介绍了广告可以增加产品的价值以及广告的好处, 尤其是根据In the minds of consumers, advertising can add value to a product. “在消费者的心目中, 广告可以增加产品的价值。”可知, 本段的主题句应为“产品价值”。故选A。4. 【解析】选D。根据上文
24、的Pricing(定价)及下文的It spurs a sense of competition. When one company advertises a product for its price, its competitors want to stay competitive. Then they may lower their prices to meet the competition. “这激发了竞争意识。当一家公司因为产品价格为其产品做广告时, 其竞争对手想要保持竞争力, 然后可以降低价格以应对竞争。”可知, 此处应填“广告可以是价格控制的一种形式。”故选D。5. 【解析】选F
25、。根据下文的However, when advertising introduces a new product that is better than the existing one, market share can quickly shift to the company offering the newly-advertised product. “然而, 当广告介绍一种比现有产品更好的新产品时, 市场份额可以迅速转移到提供新广告产品的公司。”可知, 选项F“一家公司可能占有更大的市场份额一段时间。”与下文衔接, 故选F。. 语法填空(2021张家口模拟)阅读下面短文, 在空白处填入
26、1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Du Fu was a Chinese poet and politician of the Tang Dynasty. Along with Li Bai, he is 1. (frequent) called the greatest of the Chinese poets. 2. (bear) into a scholarly family, Du Fu received a 3. (tradition) Confucian education but failed in the imperial examinations of 735. As a
27、 result, he 4. (spend) much of his youth traveling. During his travels he was recognized as a poet and met other poets of the period, 5. (include) the great poet Li Bai. He had a strong 6. (admire) for this older, freewheeling contemporary. Du Fus early poetry celebrated the beauty of the natural wo
28、rld and bemoaned(惋惜)the passage of time. He soon began to write about waras in “Bingche Xing”. And with hidden satire (讽刺) he wrote “Liren Xing”, 7. speaks of the luxury (奢侈) of the court. As he matured, and especially during 8. chaotic period of 755 to 759, his poems began to sound a note of sympat
29、hy for humanity caught in the senseless war. Du Fus irreplaceable position in the history of Chinese literature 9. (rest) on his superb classicism. He was an expert 10. all poetic styles current in his day, and his mastery was at its height in the lvshi, or “regulated verse”. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了中国唐代
30、诗人杜甫。1. 【解析】frequently。考查副词。这里需要一个副词修饰动词called, 所以frequent变成副词形式frequently。故填frequently。2. 【解析】Born。考查非谓语动词。这里前半句缺少主语, 主句是逗号后的部分, 该部分为过去分词作状语, 用过去分词表示被动。故填Born。3. 【解析】traditional。考查形容词。后面是名词短语“儒家教育”, 所以此处用形容词“传统的”修饰“儒家教育”。故填traditional。4. 【解析】spent。考查时态。这里故事发生在杜甫那个时代, 是过去发生的, 前后文都是用一般过去时, 所以这里spend也
31、需要用一般过去时。故填spent。5. 【解析】including。考查介词。这里后面接名词短语, 所以需要填介词。故填including。6. 【解析】admiration。考查名词。前面是冠词和形容词, 后面应该加名词, 所以这里admire变成名词admiration。故填admiration。7. 【解析】which。考查非限制性定语从句。分析句子可知, 句中先行词为Liren Xing, 指物, 在从句中作主语, 故用关系代词which。故填which。8. 【解析】the。考查冠词。这里the. . . period of 表示特指一段时期, 特指755年至759年, 所以用定冠词
32、the。故填the。9. 【解析】rests。考查一般现在时。本句话的主语是Du Fus irreplaceable position, 中心词是名词position, 这里是可数名词单数作主语, 谓语动词应该用单数形式, 本文介绍杜甫在中国文学史上的地位, 因此应用一般现在时, 不需要用过去时。故填rests。10. 【解析】in/at/on。考查介词。这里是固定搭配an expert in/at/on. . . , 表示“是某方面的专家”。故填in/at/on。. 阅读理解(2021西安模拟)Classified advertising is that advertising which
33、is grouped in certain sections of the paper and is thus distinguished from display advertising. Such groupings as Help Wanted, Real Estate(房地产), Lost and Found are made, the rate charged being less than for display advertising. Classified advertisements are a convenience to the reader and a saving t
34、o the advertiser. The reader who is interested in a particular kind of advertisement finds all advertisements of that type grouped for him. The advertisers may, therefore, use a very small advertisement if it was placed among larger advertisements in the paper. It is evident that the reader approach
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422952.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
