2019_2020学年高中英语Module2TrafficJamSectionⅠIntroduction.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 Module2TrafficJamSection Introduction
- 资源描述:
-
1、Section Introduction & Reading and Vocabulary.阅读理解AFor more than nine days, for more than 60 miles, thousands of Beijingbound vehicles have come to an almost total stop on highways called the 6 and 110 that run from Inner Mongolia southeast to the nations capital.Bai Xiaolong, a 30yearold truck driv
2、er, says it took him five days to make the 350mile journey from Inner Mongolia to Tianjin.He spent much of that time reading, textmessaging and sleeping rather than speeding up.“There was one day that I didnt move, not even an inch, ”said Bai, an inhabitant of Jining in Inner Mongolia, a city at the
3、 western end of the traffic jam.Chinese officials said that the congestion is mainly because of the maintenance (维护) projects that began in midAugust and are scheduled to be completed in midSeptember.Trucks carrying 8 tons or more of coal or fruit have been responsible for damaging the roadway, thus
4、 making the work necessary.Drivers who often use the route know that heavy traffic has long been a fact of life.“The problem is really that therere too many cars and trucks and not enough lanes (车道), ”Bai said.“We drivers are used to this sort of thing happening.”The two national freeways are heavil
5、y used by trucks carrying coal from the recently opened fields of Inner Mongolia to Chinas coastal cities.The seemingly endless jam began on the 6 and spread to the 110, which runs parallel (平行的), when officials sought to ease the traffic on the 6.The GlobalTimes, an Englishlanguage newspaper, said
6、the jam had eased somewhat in the last two days, but inhabitants of the region say the congestion simply spilled out onto other roads.The congestion has created an economy of its own.Vendors (小贩) sell boxed lunches, noodles and drinking water to the travelers, often at jackedup prices.And because of
7、 the longstanding problems along the highways, dozens of small hotels have appeared, attracting drivers who need a stop to catch more serious sleep.【语篇解读】本文报道了发生在北京附近的一次严重交通堵塞。1During the congestion, Bai Xiaolong did all the following EXCEPT _AsleepingBtextmessagingCspeeding upDreading解析:选C细节理解题。根据文
8、章第二段的最后一句可知,在堵车的过程中,他除了睡觉、发短信,就是阅读,没有加速行驶。故选C项。2What can we infer from the text?ABai Xiaolong was born in Tianjin.BThe problem of traffic jams in China will be solved soon.CChinese officials think it is necessary to build more lanes.DThe local people dont think the congestion has eased.解析:选D推理判断题。根据
9、文章倒数第二段中的“.inhabitants of the region say the congestion simply spilled out onto other roads.”可知,当地居民认为交通堵塞只是转移到了别的道路上,也就是说他们认为当地的交通拥堵并没有得到缓解。3The underlined word“jackedup”in the last paragraph probably means “_”.AhighBrightCspecialDlow解析:选A词义猜测题。因为堵车所以司机被困在那里,他们需要吃的和喝的,而一些商贩发现了这个商机,往往哄抬物价,司机们别无选择,由此
10、可猜测出该词的意思为“很高的”。4What would be the best title of the passage?AThe Congestion Creates an Economy of Its OwnBTraffic Jam near Beijing Stretches on for DaysCThe Traffic Has Improved in BeijingDTruck Drivers in China Live a Hard Life解析:选B标题归纳题。本文报道了一次严重的交通堵塞。60多英里的道路变成了停车场,足足堵了九天多的时间,B项作为标题最合适。BWhen I w
11、as nine years old,I loved to go fishing with my dad.But the only thing that wasnt very fun about it was that he could catch many fish while I couldnt catch anything.I usually got pretty upset and kept asking him why.He always answered, “Son,if you want to catch a fish,you have to think like a fish”,
12、 I remember being even more upset then because, “Im not a fish!”I didnt know how to think like a fish.Besides,I reasoned,how could what I think influence what a fish does?As I got a little older I began to understand what my dad really meant.So,I read some books on fish.And I even joined the local f
13、ishing club and started attending the monthly meetings.I learned that a fish is a coldblooded animal and therefore is very sensitive to water temperature.That is why fish prefer shallow water to deep water because the former is warmer.Besides,water is usually warmer in direct sunlight than in the sh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423705.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
